Про співтовариство

Співтовариство патріотичного спрямування. Націоналістичний рух. Невідома історія України. Інформаційна просвіта суспільства. Дискусійний клуб щодо політичних кроків влади і опозиції. Обмін досвідом інформаційної боротьби з антиукраїнськими діями на теренах України і сусідніх держав.
Вид:
короткий
повний

ВАРТА

Знов --- Мир!Труд!Май!

  • 01.05.11, 19:55

Знайдіть 10 відмінностей...

Згорів музей на місці масових розстрілів під Києвом

  • 29.04.11, 20:06
На Биківнянських могилах горить музей. Про це повідомили УНІАН в прес-службі голови Комісії з питань культури та туризму Київської міської ради Олександра Бригинця.
В повідомленні зазначається, що «згоріло все вщент і залишилося лише чотири опорні наріжні стовпи».
Також прес-служба зазначає, що «у березні 1937 ділянка лісу біля селища Биківня на північно-східній околиці міста була виділена Київською міськрадою для «спецзони» НКВС». «Встановлено, що в районі селища Биківня закопували приречених до розстрілу в позасудовому порядку, вирок стосовно яких виконано у місті Києві» — повідомляє О.Бригинець. Він зазначає, що «це понад 100 тисяч невинно розстріляних осіб, які були заарештовані радянською спецслужбою НКВС».

«Жертви стали жертвами знов. Хтось намагається перевірити наше терпіння», — сказав О.Бригинець.


НОВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ (ОСТАННІ НОВИНИ)
"Головний корпус музею не постраждав. Згоріло технічне приміщення. Опіки отримав один науковий співробітник", - зазначається в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в музеї сталась пожежа. Один будинок згорів цілком "згоріло все вщент і залишилося лише чотири опорні наріжні стовпи".


21%, 6 голосів

76%, 22 голоси

3%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

На честь встановлення Другого Гетьманату

«Від часів Гетьманства 1918 року державність українська 
стала фактом, з яким світ вже рахувався.
І буде рахуватись.
Тепер тільки від нас самих, українців,залежать докази,
що факт цей здатен до життя».
Павло Скоропадський, останній гетьман України.

                       


29 квітня 1918 року з’їзд хліборобів України оголосив про створення ІІ Гетьманату і обрав гетьманом Павла Петровича Скоропадьского.

З "Грамоти до всього українського народу" П.Скоропадського:

  «Бувше Українське Правительство не здійснило державного будування України, позаяк було зовсім не здатне до цього.
  Бешкети й анархія продовжуються на Україні, економічна розруха і безроботиця збільшуються і розповсюджуються з кожним днем і врешті для багатющої колись-то України встає грізна мара голоду.
  При такому становищі, яке загрожує новою катастрофою Україні, глибоко сколихнуло всі трудові маси населення, які виступили з категоричним домаганням негайно збудувати таку Державну Владу, яка здібна була-б забезпечити населенню спокій, закон і можливість творчої праці.
  Як вірний син України, я рішив відкликнутись на цей поклик і взяти на себе тимчасово всю повноту влади
».

Гетьманат Павла Скоропадського виявився єдиним дійсно державним утворенням того часу на территорії України. За гетьманату:

- Була встановлена стабільна валюта, податкова система, розроблений і виконувався державний бюджет, створені Державний і Земельний банки. 
- Відновлено діяльність залізниць.
- Налагодженна промисловість.
- В аграрному питанні продовження курсу Столипінської аграрно реформи (Закони від 8 та 14 червня) — підтвердження права власності селян на землю, виділення і продаж общинних земель, заходи до формування широкого класу середніх землевласників. 
- В національно культурному питанні: відкриття нових українських гімназій, введення української мови, історії та географії як обов'язкових предметів. Створені Українські державні університети в Києві і Кам'янець-Подільському, Історико-філологічний факультет у Полтаві, Державний український архів,Національна галерея мистецтв, Український Історичний музей, Українська національна бібліотека, Український Театр драми і опери,Українська Державна Капела, Український Симфонічний Оркестр, Українська академія наук. Видавництво, почали роботу Архітектурний, Клінічний (Київ), Політехнічний, Сільськогосподарський (Одеса) інститути.
- У зовнішній політиці: Українська держава була визнана 30 державами, в Києві розташовувалися постійні представництва 10-ти з них; Україна мала дипломатичні місії в 23 країнах (на рівні посольств Німеччина, Туреччина, Болгарія, Швейцарія, Швеція, Норвегія; дипломатичні представництва Грузії, Азербайджану, Фінляндії). До держави були приєднані три південні повіти колишньої Мінської губерніїї: Пінський, Мозирський і Річицький, а також Гомельський повіт Могилівської губернії, який включили до Чернігівської губернії, що належали Білорусі. Було приєднано Крим, укладено союзний договір з Всевеликим Військом донським та майже закінчені перемовини про приєднання Кубанської республіки до Гетьманату. І якщо хтось вам почне нити, що Крим «рускій і це тільки Хрущьов його по-п’яні приєднав до України, нагадайте шановному, що першим Крим до складу України включив гетьман Павло Скоропадський. 
- Вперше в історії в України з’явився флот. Українському флотові прямо належали тоді 2 крейсери (з них, фактично, — один), 2 канонірських човни, 1 старий штабний броненосець, 17 підводних човнів, 27 бронекатерів та біля 40 тральщиків. (в нас навіть зараз такого немає). Ще 9 есмінців контролювали обидва штаби одночасно – німецький та український.

Безперечно як і на кожну видатну особу «карлики від політики», такі як Петлюра, Вінниченко, Ленін та інші вилили купу бруд і нав’язали купу брехливих міфів. Зараз їх і торкнемося.

Міф 1. «Скоропадський привів в Україну німецьких загарбників». Брехня, адже саме Центральна рада просила німців окупувати Україну, бо не могли справитися з більшовиками, хоча перед цим самі ж розвалили армію.

Міф 2. «Скоропадський ненавидів галичан». Чому ж тоді в уряді був галицький націоналіст Донцов? І ще факт. Саме Скоропадський сприяв під час другої світової, щоб Бандеру випустили з концтабору. І допомагав членам ОУН, котрих переслідувала німецька влада. А от чи любив галичан Петлюра, котрий зрадив їх, віддавши ЗУНР полякам?

Міф. 3. «Скоропадський не бачив незалежної України, а тільки в складі Російської імперії». Якщо хтось не довіряє самому гетьману, що ясно писав в своїх «Спогадах», якою він бачить Україну, наведу інше свідчення. Барон Врангель, один з лідерів білого руху в своїх «Записках» писав: 

«Я знаю, что в твоем положении истинные намерения приходится, может быть, скрывать, но не скрою от тебя, что многое из того, что делается здесь, для меня непонятно и меня смущает. Веришь ли ты сам в возможность создать самостоятельную Украину, или мыслишь ты Украину лишь как первый слог слова "Россия"?
  Скоропадский горячо стал доказывать мне, что Украина имеет все данные для образования самостоятельного и независимого государства, что стремление к самостоятельности давно жило в украинском народе, а за последние много лет усиленно работала в этом направлении Австрия, и плоды этой работы значительны. В конце концов он стал доказывать, что объединение славянских земель Австрии и Украины и образование самостоятельной и независимой Украины, пожалуй, единственная жизненная задача.
  "Для меня еще большой вопрос, куда мне ориентироваться: на Восток или на Запад..
."

Міф 4. «Скоропадський зрадив Україну підписавши акт про федерацію з Росією». Так підписав, але чому? Річ утім, що подивившись обставини, що склалися на той момент Біла армія нічим не могла допомогти Україні. То ж навіщо він це зробив? А тут майже детективна історія. Після того, як стало зрозуміло, що німці підуть, а армію сформувати гетьман не встиг, він звернувся до представників Антанти про допомогу. Ті відповили згодою за однієї умови – тільки федерація. Але що цікаво. Жодного білого лідера Антанта офіційно не визнала, більш того офіційні посли Антанти були лише при радянському уряді, а при білому – лише військові представники. То навіщо «західним демократіям» потрібен був цей фарс? Достеменно невідомо, але здається тут добре попрацювали Петлюра та Вінниченко, які мали непогані зв’язки з Францією, а також як члени масонської ложі «Великий Схід Росії» із західними масонами. Саме зрада потрібна була їм, щоб змусити Євгена Коновальца підти проти гетьмана. До речі вже потім Коновалець участь у цьому бунті назвав однією з своїх головних помилок. А західні союзники палець об палець не вдарили, щоб лопомогти гетьману, котрому ту допомогу обіцяли.

Можливо надія на Захід була однією з головних помилок гетьмана, але це та помилка, яка повинна стати уроком – в України немає друзів.

Ця дата увесь час проходить повз увагу української влади, але це не через недогляд. Адже всім зрозуміло, що нинішня влада (й усі попередні) є продовжувачем традиції Петлюри та Вінниченка – традиція популізму, лицемірства та зрадництва.

« У 1918 році я відродив нашу історичну традицію, всякий рух мусить мати конкретно означену історичну традицію, мусить мати незмінну опору, яка об’єднує зусилля багатьох людей. Об’єднання це творить спільні ідеї та єдиний провід. Нашою спільною ідеєю є Гетьманська Україна. Я вірю в творчий дух українського народу. Я вірю, що які б іспити йому Господь не зіслав, він це витримає. Я вірю, що Україна нарешті буде вільною. Слава Україні!» Гетьман Павло Скоропадський. 

Тож Слава Другому Гетьманату! Хай живе Третій Гетьманат!

                 

Роздуми вголос

Перебуваючи в «банє» (слава нашим адмінам!), переключився на інші форуми, зокрема іноземні. Знаючи польску мову, багато поспілкувався з поляками. Зміст «меседжу» польских патріотів можна зобразити висловом одного з них: «холєра матка, Львув то єсть польске място, а ви єстеш бруднє хлопи». Я думаю зрозуміло. З російської сторони я думаю теж «меседж» відомий: «Крим бил, єсть і будєт русскім», «украінци ето видуманная нація» і т.п. Є прогрес в наших сусідів зі сходу - це те, що зникла «путіноманія», котра була ще декілька років тому. Але «ура-патріоти» почали продукувати нові міфи. Не маючи змоги створити щось нове, посарпалися в «нафталіні» і витягнули старий добрий міф часів першої світової – «української нації не існує, її вигадали австрійці, німці, за деякими версіями євреї». В поляків також, до речі, поширений цей міф, тільки в іншій інтерпретації – «українців спочатку вигадала російська імперія, потім знову вигадали комуністи, щоб ставити їм бідолашним палки в колеса». Тобто категорії мислення є зрозумілими - в поляків то «вєлька жечь посполіта», в росіян – «велікая расійская імперія».

У Ліни Костенко є чудовий вираз: «Мужчини імперських націй мислять категорією сили. Мужчини поневолених, але гордих, націй мислять категоріями свободи». Я замислився, якими категоріями мислять українці? Тут мені дуже допоміг один хлопчина з авкою УПА на націоналістичному форумі, який взагалі сказав: «треба віддавати Росії Крим і східну Україну, тоді нам легше жити буде, бо будемо захищені від Росії». Я відповів «патріоту», що якби він сказав це Роману Шухевичу, той би його одразу ж розстріляв. І правильно зробив би. Маю сподівання, що наступе час, коли за таке будуть хоча б адмін штраф стягувати. 

Тобто більшість мислять категоріями тампону «тампакс» - аби було сухо. Ось до прикладу на одній передачі, здається Кісєльова на Інтері, один з так званих «націоналістів» В’ячеслав Кириленко заявив щось на кшталт: «ми спробували стати незалежними од Росії власними силами, в нас нічого не вийшло, тож ми повинні інтегруватися до Європи, щоб та нас порятувала». Горда нація, я думаю, відправила б цього політикана після таких заяв на смітник історії, а в нас буде ще на арені… Пану Кириленку відповім, що не треба перекладати свою «політичну імпотенцію» на голову держави. Але все ж є попит на цю позицію., значить «призрак бродіт» по країні.

 Мені іноді здається, що багато хто хоче, щоб Україна стала такою собі маленькою Литвою, з «фєєрією» демократії, бутіків і супермаркетів. Загубилася десь на мапі і «ви нас не чипайте, і ми вас не будемо». От тільки такі державки – оазиси швидко стираються з мапи, коли «не в ту масть пішли або козир змінився». Згадайте Чехословаччину Бенеша, Сербію з Косово, Грузію з Абхазією та Південною Осетією.

Останнім державником, що мислив далі за «хатинку біля тину з червоною калиною» був гетьман Богдан Хмельницький. Недарма тільки но утворивши якусь подобу державного утворення, він одразу вклинився в боротьбу за молдавський престол. І не тому, що більше скіпетрів бажав, а тому що знав, що поважають тільки сильних. І співпраця з Росією можлива тільки з позиції сили. Тому за Хмельницького і було «стратегічне партнерство», як любить жонглювати зараз цією фразою наш президент. А після нього була «дружба», потім«братерство», а насамкінець «згвалтування». І головною помилкою гетьмана Івана Мазепи, при всій повазі до цієї особистості, було те, що він «приєднався» до «польско-шведського» союзу. А мусив би підняти спротив і сам створити цей союз, як це робив той же Хмельницький.

В пересічного росіянина згадка про Севастополь може викликати піну з рота, поляка буде трясти від згадки про Львів. А в українця жоден м’яз не поворухнеться при згадуванні Придністров’я, Кубані чи то Холмщини та Підлящщя. Бенджамін Франклін казав: «Той хто пожертвував свободою заради безпеки не заслуговує ні того, ні іншого». А свободною може тільки сильна країна. А сильна країна буде тільки там де є сильний народ. Тому нам потрібно припинити ці соплі, мазохіські самокатування, побороти комплекс неповноцінності та повернутися до категорії Великої України від Сяну до Дону.

           

УХВАЛА

  • 28.04.11, 16:36

УХВАЛА

громадсько-політичних зборів 

проти перебування російських військ на території України

  27 квітня 2011 року                                                                             м. Київ      Сьогодні виповнюється річниця так званої «ратифікації» прийнятого у Харкові пакту Януковича-Медвєдєва про базування російських військ на території України.  Підсумком цієї ганебної антиукраїнської змови стало продовження перебування Чорноморського флоту Росії на території України на безпрецедентний термін - 25 років.

       Вважаємо цю угоду злочинною, антидержавною та неприйнятною для України з таких причин:

       1.  Ця угода є протиправною.

По-перше, було грубо порушено Конституцію України, в якій чітко зафіксовано, що на території України не допускається розміщення іноземних військових баз.               

По-друге, так звана «ратифікація» відбулася з грубим порушенням регламенту Верховної Ради України.

По-третє, порушені базові угоди 1997 року, які забороняють якісну зміну озброєнь російського флоту.

По-четверте, події 27 квітня 2010 року стали наругою над вищим законодавчим органом України. Провладна більшість зганьбила саме поняття демократії та парламентаризму в Україні, виявила свою холуйську антиукраїнську сутність.                                                

      По-п’яте, перебування іноземних баз на території України суперечить не лише Конституції України, але й так званій «позаблоковості», проголошеній нинішньою владою. Це - черговий обман і блюзнірство!

        2. Ця угода загрожує національній безпеці України.

Антиукраїнська змова завдала непоправної шкоди безпековим інтересам держави через продовження дії окупаційного режиму в Севастополі та інших містах Криму. Російським флотом зухвало ігноруються закони України, він став центром антиукраїнської шпигунської діяльності та залишається джерелом постійної загрози для життя українських громадян. Через його присутність Україна ризикує бути втягнутою в міжнародні конфлікти, як це мало статися під час російської агресії проти Грузії у серпні 2008 року.

Абсолютно безвідповідальними на цьому тлі є плани теперішньої влади дозволити Росії переозброїти Чорноморський флот, значно посиливши його військову потужність. Не можна бути позаблоковою державою  і одночасно дозволяти іншій країні – членові військового блоку – окуповувати свою землю. Це – чергове свідчення того, що теперішня влада залишила безпеку України та її громадян   напризволяще.  

3. Ця угода загрожує соціально-економічним інтересам держави.

Злочинна змова нанесла потужний удар по економіці держави. Замість того, щоб домогтися від Росії платити справедливу ціну за оренду нашої землі, влада загнала країну в чергову фінансову пастку. «Дешевий» газ обернувся його 50-ти відсотковим подорожчанням. За результати зрадницьких дій правлячих сил сьогодні змушене розплачуватися все населення України. Такими є соціальні наслідки «порятунку» економіки за рецептами цієї антинародної та антиукраїнської влади.

Російський флот – гальмо економічного розвитку Севастополя та Криму в цілому. Корупція і нелегальний бізнес – головні наслідки присутності іноземного флоту в Криму. В України ще на 25 років забрали 18 тисяч гектарів кримської землі.

10 км чорноморських причалів працюють не на розвиток Севастополя, а на його забруднення іржавим металобрухтом. Українська нація щороку втрачає мільярди гривень неотриманого прибутку. Російський флот заважає Севастополю стати туристичною перлиною та морськими торговельними воротами України!

Цей флот повинен покинути наші території! Український народ не пробачить зраду своїх національних

інтересів!

Громадсько-політичні збори УХВАЛИЛИ:   Антиукраїнські угоди повинні бути терміново денонсовані. Лише це може пом’якшити невідворотну відповідальність влади за її антидержавні дії. Вимагаємо від Верховної Ради України невідкладно розглянути та підтримати внесений від опозиції відповідний законопроект. 

3.  Вимагаємо від Президента України як гаранта Конституції забезпечити неухильне виконання положень Конституції.

   Політичні партії патріотичного спрямування зроблять все для того, щоб 27 травня 2017 року стало останнім днем перебування російського флоту на українських територіях. Ми закликаємо розпочати загальноукраїнську кампанію за скасування окупаційних угод та очищення нашої землі від іноземних військових баз!  Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»

Політична партія «Громадянська позиція» 

Політична партія «Європейська партія

України»

Політична партія «За Україну!» 

Конгрес українських націоналістів 

Народний рух України

Політична партія «Наша Україна» 

Партія захисників Вітчизни 

Партія «Реформи і порядок»

Всеукраїнське об’єднання «Свобода»

Українська народна партія

Політична партія «Українська платформа»

Українська Республіканська партія «Собор»

Політична Партія «Фронт Змін»

Народний комітет захисту України

У Сумській області невідомі поглумилися над пам'ятником Леніну

  • 28.04.11, 16:19
Обезголовлений і вимазаний фекаліями пам'ятник Володимиру Леніну, в
райцентрі Буринь (Сумська область), у вівторок, 26 квітня 2011р. Цього
дня правоохоронці на місці злочину виявили залізобетонний пам'ятник
Леніну заввишки близько 2 м, який лежав біля постаменту. Голову
пам'ятника невідомі вандали забрали з собою. Крім того, за словами
місцевих жителів, зловмисники вимазали пам'ятник фекаліями. Пошкоджений
монумент знаходиться в Буринському райвідділі УМВС як речовий доказ, а
за фактом пошкодження пам'ятника міліція порушила кримінальну справу за
ч. 1 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство).






Обезголовлений і вимазаний фекаліями пам'ятник Володимиру Леніну, в райцентрі Буринь (Сумська область), у вівторок, 26 квітня 2011р.  Цього дня правоохоронці на місці злочину виявили залізобетонний пам'ятник Леніну заввишки близько 2 м, який лежав біля постаменту. Голову пам'ятника невідомі вандали забрали з собою. Крім того, за словами місцевих жителів, зловмисники вимазали пам'ятник фекаліями. Пошкоджений монумент знаходиться в Буринському райвідділі УМВС як речовий доказ, а за фактом пошкодження пам'ятника міліція порушила кримінальну справу за ч. 1 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Фото УНІАН

Обезголовлений і вимазаний фекаліями пам'ятник Володимиру Леніну, в райцентрі Буринь (Сумська область), у вівторок, 26 квітня 2011р.  Цього дня правоохоронці на місці злочину виявили залізобетонний пам'ятник Леніну заввишки близько 2 м, який лежав біля постаменту. Голову пам'ятника невідомі вандали забрали з собою. Крім того, за словами місцевих жителів, зловмисники вимазали пам'ятник фекаліями. Пошкоджений монумент знаходиться в Буринському райвідділі УМВС як речовий доказ, а за фактом пошкодження пам'ятника міліція порушила кримінальну справу за ч. 1 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Фото УНІАН
Обезголовлений і вимазаний фекаліями пам'ятник Володимиру Леніну, в райцентрі Буринь (Сумська область), у вівторок, 26 квітня 2011р.  Цього дня правоохоронці на місці злочину виявили залізобетонний пам'ятник Леніну заввишки близько 2 м, який лежав біля постаменту. Голову пам'ятника невідомі вандали забрали з собою. Крім того, за словами місцевих жителів, зловмисники вимазали пам'ятник фекаліями. Пошкоджений монумент знаходиться в Буринському райвідділі УМВС як речовий доказ, а за фактом пошкодження пам'ятника міліція порушила кримінальну справу за ч. 1 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Фото УНІАН

Так ось друзі))

Чорнобиль. Згадати ВСЕ!

26 квітня 2011 року виповниться 25 років з тих пір, коли в Україні відбулася масштабна техногенна катастрофа сучасності - аварія на Чорнобильській атомній електростанції.

У 1986 році вночі 26 квітня на 4-му енергоблоці станції в результаті серії теплових вибухів був зруйнований реактор.

Це трагічна подія в житті кожного Українця. Співтовариство «ВАРТА» просить долучитися до акції «Згадати ВСЕ» та додати до аватарки тематичну стрічку!

Заява політув‘язненої Ганни Сінькової

Рішення Верховної Ради про вивішування червоних радянських прапорів є наругою не лише над національною гідністю українців, але й блюзнірством щодо ветеранів та людей, які пережили війну. Прапори буде вивішено в містах, які розбомбила саме радянська авіація. А населення, що пережило окупацію, було піддано репресіям і переслідуванням.

Замість вшанування пам‘яті воїнам нам підсовують культ сталінізму. Замість перепоховання загиблих за християнським звичаєм — поганський культ сатанинських капищ із вічним пекельним полум‘ям.

В день, коли всі ми згадуємо за безпрецедентне винищення українців як німецькими, так і не меншою мірою радянськими генералами, неприпустимим є використання радянської символіки. Справжні фронтовики, а не бійці заградотрядів та «винищувальних батальйонів по ліквідації незаконних формувань», ніколи не мали сентиментів до радянської символіки.

Мене облудно звинувачують в оскверненні неіснуючих могил. В той же час, ВР оскверняє пам‘ять мільйонів і мільйонів українців, замучених більшовиками до, під час та після Другої Світової війни. Так званий «прапор перемоги» був прапором окупації для України, Прибалтики, Польщі, тих народів, які були окуповані більшовиками, незважаючи на те, що вони теж боролися з нацизмом.

Українські патріоти повинні розуміти, що вони мають справу не з політичними опонентами, а з окупантами. Рішення ВР \»Про Заяву Верховної Ради України \»До 65-ї річниці Нюрнбергського трибуналу над фашистськими злочинцями\» покликане відбілити совєтізм. Всупереч позиції Парламентської асамблеї ОБСЄ, яка ще в 2007 році виступила із резолюцією, що прирівнює сталінізм до нацизму і закликає до міжнародного осуду тоталітарних режимів.

Перші два роки Другої Світової війни нацисти й більшовики були союзниками. Тож аморальними є намагання виправдати СРСР за розв`язування Другої світової, і тим самим виправдати сталіністів, їхніх посібників за вчинені страхітливі злочини проти людства. Дуже символічно, що рішення про використання радянських прапорів Верховна Рада прийняла у середу Страсного тижня, коли християни згадують зрадництво Іуди.

Політв'язень Ганна Сінькова (1991 р.н.), член Національної спілки театральних діячів, була арештована 29 березня 2011 року. Її обвинувачують за ст. 297 ч.2 (Наруга над могилою, від 3 до 5 років ув'язнення) за участь у мистецькій акції зі смаженням яєчні на «вічному вогні» в столичному «Парку слави». Наразі утримується в Лук'янівському СІЗО.