Про співтовариство

Співтовариство патріотичного спрямування. Націоналістичний рух. Невідома історія України. Інформаційна просвіта суспільства. Дискусійний клуб щодо політичних кроків влади і опозиції. Обмін досвідом інформаційної боротьби з антиукраїнськими діями на теренах України і сусідніх держав.
Вид:
короткий
повний

ВАРТА

Повстаньте ж люди, … не терпіть !!!

… Ми  всі  училися  жити помалу, А скільки років відтоді пройшло,                                                                                                                      Забула багато чого,  але пам'ятаю мову,                                                                                                            …  життя совкове в небуття  відійшло. Спостерігаю,  як інші теревенять, Слухаю,  як  проклинають комуняк, А жили раніше теж,  … як люди, А  зараз що?!... -  в  душах бардак ! У  владу й гроші зубами учепились, Озвіріло  один на одного  гарчать, Щоб  б  ви  депутати  вже  сказились, Вибирали, а кожен з вас  порочить наш  мандат!  Коли б ви всі уже нажерлись, І дали нам  спокійно жить. Смішно слухати,  як руки ті  не крали, Повстаньте ж  люди, … не терпіть … (Anet Trush)


Свято Великоднє. Місто Токмак

Іду по вулиці Революційній, на відрізку шляху від Будинку Культури до міліції. Назустріч мені йде солідний молодий чоловік з корзинкою посвяченого харчу і в другій руці тримає руку маленької дівчинки. Він повертає голову в бік пам’ятника і пояснює дитинці: «Оце, дєдушка Лєнін!»

Так і живємо! Святимо паски у церкві імені «Фе... Дзержинського» (бувший кінотеатр ім. «Фелікса ...»), ходим біля «дєдушки ...» і дивуємся, що життя не поліпшується. Як може Бог віднестися до народу, що молиться до нього через москаля-перекладача? Скільки шляхів підготували нам іноземні пастирі? І якою вулицею піде моя нація!? 

 

 

100%, 7 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

У УПЦ МП «Все пропало»

  • 23.04.11, 23:58
Найбільша паска, яку збиралися освятити на території Києво-Печерської Лаври, перед Успенським Собором, розвалилася. Про це журналістам повідомили у прес-службі УПЦ МП.

Наразі на площі перед Успенським Собором знаходиться біля сотні людей.

Як зазначив голова синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ, протоієрей Георгій Коваленко, та організація, яка виготовляла паску, не впоралася зі своїм завданням.

"Так сталося, що ті, хто виготовляли її, не впоралися з таким завданням, не впоралися з такою вагою, але зараз вони намагаються зробити все можливе, щоб до початку богослужіння доставити паску сюди. Тобто, вона випечена, і її намагаються зараз доставити", - додав він.

Коваленко також зазначив, що якщо паску все ж доправлять до Лаври, то в кінці служби вона буде освячена і роздана людям, а якщо не привезуть – людям роздадуть крашанки.

Також, за його словами, посвячення найбільшої паски не було обов’язковою частиною богослужіння. "Адже добра справа ніколи не буває без спокус. Тому ми і це подолаємо, і в цьому немає нічого страшного", - сказав Коваленко.

У свою чергу, у прес-службі УПЦ МП зазначили, що навряд чи паску, яка розвалилася, після того, як її зберуть, може бути внесена до Книги рекордів України.

Як повідомлялось раніше, на території Києво-Печерської Лаври планувалося освятити паску заввишки 2 метри і зафіксувати її у Книзі рекордів України, а після завершення Пасхальної служби - роздати людям.

"Гундяй Первый" Святой человек - самолет.

  • 22.04.11, 21:26
В жизни православных относящихся к РПЦ МП произошел эпохальный переворот. В это нелегкое время «Бог» даровал им нового защитника, святого торгаша сигаретами, любителя спортивных автомобилей и роскоши, великомученика Кирилла Гундяева. 

Лик святого чудесным образом проявился в храме Феодоровского монастыря в Городце Нижегородской области, наплевав на все каноны, верующих и Бога. Как теперь показывает практика даже сребролюцы погрязжие в пороке, не гнушающиеся продавать отраву детям, и вместо служения Богу исполняющие обязанности шоу менов политики, теперь при жизни могут заслужить божественное поклонение стада идиотов продолжающих верить в Московскую Патриархальную ложь и богоизбранность. Даже культ личности Сталина не позволял себе тщеславия московских попов, разъезжающих на самых роскошных автомобилях, рисующих себе лики святых скрывая под рясями погоны спецслужб.

Все бы ничего, но новоиспеченный святой и сам освятил свою свою святость при открытии храма еще 12 сентября, ссылаясь теперь на то что не заметил. В Книге Притчей говорится, что Господь ненавидит семь вещей, что Ему противны:
Гордый взгляд
Лживый язык
Руки, проливающие невинную кровь
Сердце, кующее злые замыслы
Ноги, быстро бегущие к злодейству
Лжесвидетель, наговаривающий ложь
Сеющий раздор между братьями 

Ну это просто портрет патриарха, но ослепленные верой прихожане не могут за нарисованным ликом святого увидеть настоящую ухмылку сатаны.


Гордыня как извесно есть один из 7 смертных грехов, и названный в честь тогда еще митрополита самолет увеличивает его самомнение. Еще в девяностых годах наш торговец смертью от имени Бога и церкви завозил в страну целые эшелоны спирта «Рояль» и сигареты, зарабатывая неустанным трудом свой первый миллион и нимб над головой нарисованный продажной церьковью. Кроме того в памяти еще живы политические интриги с запугиванием прихожан УПЦ Киевского патриархата, сказанные Гундяевым, что не спасутся они через другую церьковь, а спасение дарует только его епархия. Кроме того у украинцев прихожан Киевского Патриархата вызвала недоумение та яросная политика направленная против их церкви, пропагандируемая реализуемая через зека-президента, который таким образом выказывает благодарность за PR благодаря которому зек и получил царствование.

Но смех верующих укротил пыл новоиспеченного «святого», и фреску на стене храма чуть чуть переделали, имя замазали другим, как и замазали всю историю.


Но что то подсказывает мне, что издевательства над религией московским поповством на этом незакончатся.

Червоний шабаш триває.

  • 22.04.11, 18:42
22 квітня у с. Новослобідка Запорізької області в урочистій обстановці було відкрито погруддя Леніну. Відкриття приурочили до 141-річчя з дня народження «вождя світового пролетаріату».
    

Як стверджують у прес-службі КПУ ініціювали встановлення пам'ятника місцеві  жителі, які зібрали відповідні підписи. Звернення жителів с. Новослобідка розглянули депутати на сесії сільської ради та прийняли позитивне рішення.

           

«Керівник ініціативної групи с. Новослобідка Любов Яківна Сидоренко звернулася до Запорізького обком Компартії України з проханням сприяти селянам в установці бюсту. Комуністи з ентузіазмом відгукнулися і протягом короткого часу побудували постамент і надали відреставрований бюст В.І. Леніна», – повідомили ZAXID.NET в прес-службі КПУ.

«На урочистому мітингу 22 квітня були присутні місцеві жителі, а також гості із Запоріжжя в особі першого секретаря Запорізького обкому КПУ, народного депутата Україна А.В. Бабуріна та першого секретаря Запорізького райкому КПУ В.М. Скловського», - зазначено в повідомленні.

Крім того, за повідомленням прес-служби Івано-Франківського ОК КПУ, день народження В.І. Леніна відзначили і на Прикарпатті. Зокрема, в районних центрах області відбулися покладання квітів до місць, де раніше були пам’ятники В.І. Леніну.

Джерело

ТОВ «Московський патріархат»

Українська православна церква Московського патріархату просить президента Віктора Януковича надати їй право юридичної особи.

Про це сказав предстоятель УПЦ (МП) Володимир під час доповіді на зустрічі президента з главами християнських конфесій, повідомляє Zn.ua.

"При цьому ми просимо статус юридичної особи для себе, для Української православної церкви, і залишаємо за іншими релігійними організаціями право такого статусу не набувати, якщо це суперечить їхнім внутрішнім настановам або традиціям", - додав він.

У свою чергу керівник Релігійно-інформаційної служби України Тарас Антошевський висловив думку, що такий статус дозволить Церквам приватизувати храми.

Джерело>>>

233 ідіоти

Апологети злочинної держави

233 персонажі, чия діяльність небезпечна для власної країни та людства в цілому, але які продовжують офіційно рахуватися по відомству законотворчості та вищої представницької влади...

Сміятися чи плакати --- вирішуйте самі після прочитання цієї статті.

Свято наближається…

Шановні Друзі, учасники співтовариства «ВАРТА», напередодні Великодня, щоб покращити Ваш настрій і полегшити передсвяткові приготування, пропоную Вашій увазі вітальні листівки, розміщені нашим побратимом, Perovdupu. Ці листівки цілковито відповідають духу та ідеологічному спрямуванню товариства, а також передають зміст свята (Багатьом з нас ці листівки доводилось бачити раніше в архівах УПА):

Перехід на листівки

«Творожна традиція» як діагноз

  • 20.04.11, 18:40
Сергій ОЛІЙНИК

Більшість із нас наївно вважають, що на телебаченні повинні працювати люди винятково освічені й кваліфіковані. Бо все, що робиться публічно, має відповідати найвищим стандартам, щоб, так би мовити, діти не навчались поганого.

Аби наші ідеалістичні уявлення розвіялись, як опале листя під осіннім вітром, досить лише на півгодини ввімкнути телевізор.

Телебачення в Україні взагалі настільки неординарне, що про нього можна говорити нескінченно, втім, акцентуємося на його одній, причому другорядній складовій — рекламі. А точніше — на питанні дотримання мовного законодавства в телерекламі.

За сьогоднішніх умов, коли всьому українському вчиняється обструкція, і мова титульної нації методично вичавлюється з усіх сфер вжитку, а надто з ефіру, реклама загальнонаціональних каналів залишається таким собі своєрідним гетто для української мови. На нього ніхто не зазіхає, і все нібито всіх влаштовує.

Бо в бізнесменів, які рекламують на телебаченні свій товар чи бренд, часу на порожні балачки немає, тож, на відміну від стурбованих політиків, вони анітрохи не сумніваються в тому, що рекламний меседж українською мовою телеглядачі зрозуміють правильно, а сама рекламна кампанія принесе їм бажаний результат — зростання продажів та прибутків.

Однак, попри відсутність явних посягань на статус української як мови реклами загальнонаціональних каналів, значна частина рекламних роликів озвучена мовою, яка лише нагадує державну.

Ігнорувати цю неприємну для багатьох обставину шляхом вимкнення приймача нереально — надто густо ефір просякнутий вихлопами цього набридливого двигуна торгівлі. Та й хіба розміщував би рекламодавець левову частку рекламного бюджету саме на телебаченні, якби не був упевнений на сто відсотків, що від його настирливих пропозицій глядачеві просто ніде подітись?

Але якщо глядача змушують миритися з надокучливою рекламою об’єктивні принципи ринкової економіки, без яких існування телебачення сьогодні, крім, звісно, громадського, є неможливим, то що його змушує терпіти знущання зі своєї мови й самого себе?

Бо вживання мовного сурогату в телерекламі стало мало не правилом гарного тону. Персонажі, які зображують добропорядних обивателів, що мусять у телеглядачів викликати довіру, — своє захоплення щодо об’єкта реклами, скажімо, миючих засобів, висловлюють не інакше, ніж мовою Вєркі Сєрдючкі.

Підхід, скажемо прямо, неоднозначний. Бо за такою логікою можемо ще й матюків дочекатися в рекламі.

Умисно чи ні, але таким чином у суспільній свідомості формується стереотип, що українці обмежені, погано освічені й розмовляти літературною мовою не тямлять.

Та попри очевидну хибність і шкідливість такого прийому, мусимо визнати, що він принаймні хоча б чимось мотивований.

Але в інших випадках, коли сценарій рекламного ролика не вимагає демонстрації саме «людей із народу», пояснити лінгвістичне каліцтво можна, мабуть, лише цілковитим браком професіоналізму причетних до цього.

Бо кожна людина з атестатом про середню освіту знає, що вода у нас не «лєдяна», а крижана. Що шкодить здоров’ю не «сидячий образ життя», а сидячий спосіб життя. Що «корні» хріну ростуть десь там, а на нашому хуторці росте коріння. І що «творогу» в Україні з часів створення світу навіть не валялося. Як і «згущонки».

Складається враження, що в ланцюжку рекламодавець — рекламіст — продакшн-студія працюють самі лише колишні двієчники, а «шалять» насправді не камені в нирках, а «творожні традиції» в їхніх головах.

Учені, які вивчають взаємозв’язок між словом і свідомістю людини, з математичною точністю довели, що кожне слово людини має енергетичний заряд. Руйнівна сила нецензурної лайки згубно впливає на гени, провокує хвороби і наближує ранню старість.

Порівнювати лайку із суржиком здається некоректним лише на перший погляд, бо вони мають важливу спільну рису — неприродність. А як на людину діє те, що з’явилося на світ не з Божого благословення, ми знаємо на прикладі ГМО.

Тільки генетично-модифіковані організми руйнують тіло людини, а мутанти лінгвістичні — її душу та інтелект...

«Творожна традиція» лікується. І не хірургічно, а процедурно. І лікар у нас для цього є — Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Потрібно лише, щоб цей шановний конституційний орган пригадав, що, крім таких приємних повноважень, як розподіл частот та ліцензування телерадіомовників, у нього є ще й такий суспільно важливий обов’язок, як нагляд за дотриманням вимог законодавства щодо реклами і вживання мов.

Потрібен прецедент. Аби ті, хто сьогодні засмічує ефір словесним брухтом, зрозуміли, що такого права їм ніхто не давав. І задумалися, а чи не краще все-таки перед запуском свого «креативу» на орбіту розщедритися на шоколадку для вчительки чи старшокласника-хорошиста за перевірку свого мовно-літературного шедевра на відповідність правилам правопису, аніж потім мати собі клопіт через абсолютно очевидні всім лінгвістичні помилки.

Можна не сумніватися, що варто лише Нацраді оголосити винуватцям попередження про неприпустимість порушення законодавства про мови, і проблему буде вирішено легко й без метушні.

Бо, по-перше, мова реклами основних прав людини і громадянина не стосується, тому й ѓрунту для політичних істерик тут немає. А по-друге, прагматичному бізнесу зайвий галас ні до чого. Гроші, як відомо, люблять тишу.

Якщо ж усе залишатиметься так і надалі, Україні буде до снаги випередити Росію. За кількістю напастей. От тільки чи потрібна Україні така сумнівна першість?

Джерело