Про співтовариство

Співтовариство патріотичного спрямування. Націоналістичний рух. Невідома історія України. Інформаційна просвіта суспільства. Дискусійний клуб щодо політичних кроків влади і опозиції. Обмін досвідом інформаційної боротьби з антиукраїнськими діями на теренах України і сусідніх держав.
Вид:
короткий
повний

ВАРТА

Ответы Скоропадского некоторым украинофобам

Деякі уривки зі спогадів Павла Скоропадського, як відповідь деяким розумникам та й просто актуальні речі.

«С другой стороны, великорусские круги на Украине невыносимы, особенно теперь, когда за время моего гетманства туда собралась чуть ли не вся интеллигентная Россия: все прятались под мое крыло и, до комичности жалко, что эти же самые люди рубили сук, на котором сидели, стараясь всячески подорвать мое значение вместо того, чтобы укреплять его, и дошли до того, что меня свалили. Это особенно ясно будет видно при дальнейшем изложении фактов: великорусские интеллигентные круги были одним из главных факторов моего свержения. Эти великороссы совершенно не понимали духа украинства. Простое объяснение, что все это вздор, что выдумали украинство немцы и австрийцы ради ослабления России, — неверно. Вот факт: стоило только центральному русскому правительству ослабнуть, как немедленно со всех сторон появились украинцы, быстро захватывая все более широкие круги среди народа. Я прекрасно знаю класс нашей мелкой интеллигенции. Она всегда увлекалась украинством; все мелкие управляющие, конторщики, телеграфисты всегда говорили по-украински, получали Раду, увлекались Шевченко, а этот класс наиболее близок к народу. Сельские священники в заботах о насущном пропитании своей многочисленной семьи под влиянием высшего духовенства, которое до сих пор лишь за малым исключением все великорусское (московского направления), не высказываются определенно. Но если поискать, то у каждого из них найдется украинская книжка и скрытая мечта осуществления Украины. Поэтому когда великороссы говорят: украинства нет, то сильно ошибаются, и немцы и австрийцы тут не при чем, т. е. в основе они не при чем.» (Відповідь на популярний зараз в Росії міф, що українців вигадали австріяки

«Конечно, общение с Галицией имело громадное значение для усиления украинской идеи среди некоторых кругов. Но это общение произошло естественно: тут ни подкуп, ни агитация не имели существенного значения. Просто люди обращались во Львов, т. к. отношение ко всему украинскому в этом городе было свободно. Естественно, что со временем за это украинство ухватилось и австрийское правительство и немецкое, но я лично убежден, что украинство жило среди народа, а эти правительства лишь способствовали его развитию, поэтому мнение великороссов, что украинства нет, что оно искусственно создано нашими бывшими врагами, — неверно. Точно так же неверно, что к украинству народ не льнет, народ страшно быстро его воспринимает без всякой пристегнутой к нему социальной идеи. Великороссы говорят: народ не хочет Украины, но воспринимает ее потому, что украинские деятели вместе с украинством сулят этому народу всякие социальные блага, поэтому народ из-за социальных обещаний льнет к украинству. Это тоже неверно: в народе есть любовь ко всему своему, украинскому, но он не верит пока в возможность достижения этих желаний; он еще не разубежден в том, что украинство не есть нечто низшее. Это последнее столетиями вдалбливали ему в голову, и поэтому у него нет еще народной гордости, и, конечно, всякий украинец, повысившись в силу того или другого условия по общественной лестнице из народа, немедленно переделывался в великоросса со всеми его положительными и отрицательными качествами. Великороссы совершенно не признают украинского языка, они говорят: «Вот язык, на котором говорят в деревнях крестьяне, мы понимаем, а литературного украинского языка нет. Это — галицийское наречие, которое нам не нужно, оно безобразно, это набор немецких, французских и польских слов, приноровленных к украинскому языку». Бесспорно, что некоторые галичане говорят и пишут на своем языке; безусловно верно, что в некоторых министерствах было много этих галичан, которые досаждали публике своим наречием, но верно и то, что литературный украинский язык существует, хотя в некоторых специальных вопросах он не развит. Я вполне согласен, что, например, в судопроизводстве, где требуется точность, этот язык нуждается еще в большем развитии, но это частности. Вообще же это возмутительно-презрительное отношение к украинскому языку основано исключительно на невежестве, на полном незнании и нежелании знать украинскую литературу» (Відповідь всім розумникам, що твердять ніби української мови не існує).

«Великороссы говорят: «Никакой Украины не будет», а я говорю: «Что бы то ни было, Украина в той или другой форме будет. Не заставишь реку итти вспять, так же и с народом, его не заставишь отказаться от его идеалов. Теперь мы живем во времена, когда одними штыками ничего не сделаешь». (І умийтися піною всі шанувальники «єдіной і недєлімой»)

«Я лично стоял за твердую власть, не останавливающуюся ни перед чем; одновременно с этим я признавал необходимость созидательной деятельности в области национального вопроса, а в сфере социальной проводил целый ряд демократических реформ». (Відповідь на «що робити»)

«Социализма у нас в народе нет, и потому, если он и есть, то среди маленькой, оторванной от народа кучки интеллигентов, беспочвенных и духовно нездоровых. Я не сомневаюсь, как и не сомневался раньше, что всякие социалистические эксперименты, раз у нас правительство было бы социалистическое, повели бы немедленно к тому, что вся страна в 6 недель стала бы добычей всепожирающего молоха-большевизма. Большевизм, уничтоживши всякую культуру, превратил бы нашу чудную страну в высохшую равнину, где со временем уселся бы капитализм, но какой!.. Не тот слабый, мягкотелый, который тлел у нас до сих пор, а всесильный Бог, в ногах которого будет валяться и пресмыкаться тот же народ». (Що зараз і бачимо…)

 «Там, где примешивается национальное чувство, там, в особенности для военного дела, основы всегда здоровые» (критикам націоналізма)

«Я против галичан ничего не имею и уважаю их за их сильную любовь к родине». (Всім послідовникам Табачника й іже з ними

«Петлюра, как я говорил, любил эффектные картины, но он слаб и Украины из омута не выведет. Говорю это без желчи, так как, несмотря на то зло, которое он мне сделал, я все же способен рассуждать объективно. Винниченко и другие — это уже совершенно другая марка, о которой говорить не приходится». (Написано ще до повалення Директорії)

На самом деле это было совершенно не так, яко же Винниченко человек очень левых и совершенно не государственных убеждений. Но это еще ничего, а главное то, что это демагог, находящийся во власти элементов уже прямо-таки антигосударственных. Ясно было, что этот человек никогда не в состоянии будет удержаться хотя бы и на левой ступени, а несомненно покатится все ниже и ниже, пока не докатится до полного большевизма, что, впрочем, уже и факты это показали». (Актуально і про наших сучасних політиків)

Янукович хвалиться голим задом, Мінекономіки викриває факти

  • 04.05.11, 14:28
Збільшення надходжень до Пенсійного фонду свідчить про покращення економічної ситуації в Україні, вважає президент Віктор Янукович. Він повідомив, що у квітні Пенсійний фонд отримав 11,5 млрд. грн. надходжень, що на 18% більше, ніж минулого року. "А що це означає – це означає, що підвищилась зарплата… що почала працювати економіка", - сказав Янукович. Він зауважив, минулого року уряду було важко працювати. "Я вам хочу сказати, що було настільки важко, що треба було приймати неординарні кроки, і один з них - у квітні минулого року ми підписали з Російською Федерацією угоду по Чорноморському флоту, що дозволило знизити ціну на газ", - сказав президент. Він підкреслив, що завдяки злагодженим діям органів влади вдалось скоротити дефіцит держбюджету. "На початку 2010 року ми розуміли, що йдемо в рік з голим задом", - сказав Янукович. За його словами, на початок року дефіцит бюджету становив 15%, а наприкінці року дефіцит вдалося скоротити до 5%. Також президент зазначив, що вдалося збільшити промислове виробництво на 20% та припинити падіння ВВП і навпаки збільшити його до 4,2%. А тим часом, ціна імпортного природного газу для України в другому кварталі складає 295,6 долара, повідомили в Мінекономіки. В порівнянні з першим кварталом 2011 року ціна газу, який купує "Нафтогаз" у російського "Газпрому", у другому кварталі збільшилася на 12,01%.

Джерело: Українська Правда

12 травня — вечір пам’яті жертв комуністичного терору

  • 04.05.11, 10:05

Запрошуємо українські національно — державницькі об'єднання на вечір пам'яті жертв комуністичного терору, жертв Биківні, який відбудеться у палаці ветеранів 12 травня о 16:00 за адресою Бастіонна, 11. В програмі 1. Оприлюднення документів відмови прокуратури та всіх інстанцій суду щодо переслідування КПУ за масові убивства мирного населення. 2. Виступи. 3. Художня частина: виконання політичного памфлету «Спалах на роздоріжжі». Вечір організований Меморіалом ім. В.Стуса, ветеранами — державниками за участю Української скаутської організації «Пласт». Їхати 14 тролейбусом та 62 автобусом до передостанньої зупинки Струтинського перед Ботанічним садом над Дніпром, а також метро до станції «Дружба народів», з лівого берега можна дістатись до «Дружби народів» 43 тролейбусом. Київське міське відділення ветеранів /державників/.

 

Джерело: Майдан

Що робити з...?

В багатьох виникає питання стосовно того, що робити з червоним ганчір'ям 9-го травня...

Хтось вже знайшов відповідь на це питання.

Війна за Україну

«Без украинского угля, железа, руды, хлеба, соли, Черного моря 
Россия существовать не может, она задохнется, 
а с ней и советская власть и мы с вами»
Лейба Давидович Бронштейн (Троцький)

От є така думка, що «Україна без Росії ніщо». Тобто не здатна до життя. Я кажу зараз про тих, хто думає в цьому напрямі з економічної точки зору. Точка зору про «братів» чи якихось інших родичів не в рахунок, зомбованих не чіпаємо. Немає сенсу.

Якщо хтось уважно прослідкує зовнішню політику Кремля за останні років десять, я маю на увазі не через призму теле ефіру і шпальтів газет, а так би мовити читаючи між рядків, то побачить, що Росія реально веде боротьбу «не на життя, а на смерть» лише за дві країни – Азербайджан та Україну. Війни з Грузією лише поверхові, я маю на увазі війну з активізацією усіх ресурсів, підривну діяльність і т.п. Це звісно ж не від доброго життя, Росія не має ресурсу рівня СРСР, яке намаглося вести війну в усіх куточках світу з США (в переважних випадках програючи її). Тому Кремлю за відсутністю ресурсів варто обирати найбільш пріоритетні напрямки. З Азербайджаном все зрозуміло - нафта і газ, хоча там дуже сильні позиції США, Росія намагається посунити, хоча б трохи, США і знайти нішу. Але постає питання – навіщо Кремлю, який не бере до уваги думку усіх цих доморощенних експертів, Україна?

Нафти і газу в світі залишилося на 50 років ( http://www.epravda.com.ua/news/2011/04/4/280990/ )

Тим часом на світ насувається продовольча криза (http://ura-inform.com/uk/economics/2011/03/14/krizis)

У зв’язку зі збільшенням людської популяції зменшуються ресурси планети Земля. І в майбутньому основни дефіцитом будуть харчі. Кремлівська еліта розуміє, що Росія сидить на нафто-газовій голці і як тільки «газове ельдорадо» скінчиться, Росія опиниться в наймаштабнішій за свою історію кризі. Кавказкі регіони Росії тримаються лише на вигоді. Кремль зумів прив’язати кавказькі еліти нафтодоларами. Коли потік припиниться ця еліта, яка безумовно не є фанатами «вєлікой і могучєй» почне шукати нових вигод. І примара «джихаду» замаячить знову над кремлівським «престолом». Та й існують ще питання з кубанським й донським сепаратизмом.

В ситуації продовольчої кризи аграрна Україна є надстратегічним об’єктом для всіх сторін – Росії, ЄС та США. В момент кризи Україна зможе нагодувати імперію і не дати їй розвалитися, як колись за рахунок України більшовики врятували свою червону імперію.

В зв’язку з усім цим й ведуться пляски навколо України то із «зоною вільної торгівлі», то з «митним союзом». ЄС спокійне, адже впевнене – українську еліту можна буде купити. Кремль нервує – ресурсів в них менше і торги з ЄС за Україну вони програють. Тому Кремлю залишається тільки одне – зруйнувати Україну з середини, підкуповуючи чиновників, фінансуючи маргіналів штибу «Родіни» і т.п.

В цій грі Росія знайшла собі союзника – Вашингтон. Сіоніські еліти США ніяк не влаштовує існування великої держави в центрі Європи. Тим паче маючи потенціал великих ресурсів. Вплив сіоністів на Кремль доволі великий – вони зуміли провести на престол свою людину – Мєдвєдєва. Якщо хтось подивиться уважно, зараз утворилася така собі коаліція – «рускіє націоналісти» + «єврейскі націоналісти», які намагаються вивезти в Європу такий собі бренд «галицького нацизму», що бродить по Україні. «Рускіє» кола намагаються страшити східняків загрозою «галіцкого фашизма» задля того, щоб активізувати електорат на підтримку «східних еліт». Після радикалізації обох сторін Дніпра залишиться натиснути кнопку і Україна трісне навпіл вже остаточно.

Тому, панове, думайте головою, якщо не хочите стати заручником «чужих ігор» і остаточно перетворитися на рабів, хто б не був рабовласником. 


Вайлуватості геть!

Раніше, тисячоліттями, Україну рятувало від загибелі село! Сільські люди, ще в минулому столітті носили українській національний одяг, розмовляли виключно українською. Але більшовички ленінці-сталінці викосили село начисто і людоморами 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947, і репресіями, і переселеннями, і "комсомольськими" будовами, і іншими хитрощами. Раніше консервативність, "вайлуватість" українців, їх рятувала від остаточного знищення. Українці не поспішали переходити на російську, і це їх врятувало від самознищення. 

Сьогодні село розмовляє російською!!!

Українській цвіт, козацтво, чумацтво, навіть бунтівне селянство вибите, витолочене. Українство, те, що залишилося не просто відреклося бунтівного духу, азарту кулачних боїв. Та, навіть розмовляти рідною мовою почати першими -- бояться, прикриваючися самовиправдовуваннями, типа "я звик", або, "а як селом назвуть", або "в мене практики нема" і тисячи інших. А насправді бояться навіть того, що хтось може гримнути, образити, щось подумати ... . 

Я вибачте, нікого не хочу образити. Просто треба пам'ятати, що селяни, козаки, дружинники, повстанці використовували вайлуватість, для знищення ворога. Перехід від вайлуватості до стрімких дій супротивник не встигав вловити. Зараз на часі стрімкі дії. Можеш українською, то розмовляй!!! Не дай боже Нам критикувати одне одного!!!. Чим частіше будете розмовляти, тим краще самі відчуємо де Наші помилки! Так вчив Сухомлінський. Щоби критикувати, достатньо вивчити добре три слова українською. І іди критикуй! Заробляй дівіденди. Чужу мову можна вивчити за годину. Свою треба вчити все життя, і ніколи не вивчиш, бо мова живого народу теж жива. Щодня з'являються нові слова в різних галузях, чи потрібні вони народу, нації, чи потрібні тому гоголю, що їх придумав, на це питання відповідь дасть пан Час!!!

 А сьогодні цей пан осідлав гарного скакуна. Зроду такої швидкості, в усьому, не було. Усі галузі наук летять як очманілі. За одну секунду людство встигає стільки літератури видати "на гора", що розумній людині не перечитати тую гору за все життя. Вижити практично дуже складно, навіть народам, не то людині. Велику вагу мають технології.

Щоб знищити народ, зробити жорсту зачистку, щоб він ніколи не відродився, щоб він ніколи не став нацією стріляти, різати зовсім нема потреби. Хіба так деінде. Достатньо просто знищити культуру народу, і все. Народ зникне, як пучок туману на протязі. Чому? Бо культура народу, то напрацьована тисячоліттями технологія його виживання на цій землі. Можна підступно лишити народ без землі, народ ще зможе вижити. Хоч і не легко це буде зробити. Та забравши в народу мову, знищити його немає жодних проблем. Бо мова з культурою пов'язана ліпше ніж розум з людиною.

Головне пам'ятайте! Практики без практики в природі не існує. Необхідною умовою, щоб дитина легко вивчала мови, треба, щоб мати вживала рідну мову задовго до її народження. Тоді дитина майже на генному рівні отримує інформацію про мелодію мови. З'явившись на Світ дитині залишається лише запам'ятати слова та скласти їх до купи. І вона зазвичай це робить без зусиль, і мозок не зайнятий завчанням невзнайомих мелодій, і згодом легше дитині вивчати чужі мови. Кажуть Сагайдачний і Франко знали дуже багато мов (21 і 14), бо файно засвоїли рідну, тому чужі мови їм самі віддавалися, "без бою".

 

Наша мова модна, гарна, природна, легка до вивчення і має стати мовою міжнародного спілкування. По-перше, нашого цвіту по всьому Світу!  А по-друге, головне наше бажання! Криза! Нема роботи! Не гай час, вільну хвилину приділи рідній мові! Це в тисячу раз корисніше ніж тупо надувати щоки!!!

 

   

Тільки ПОЗИТИВ!!!

  • 03.05.11, 12:36
Сьогодні, 3 травня 2011
1-й місячний день. Символ дня - "Світильник". Гарний, світлий і чистий день.
В цей день добре планувати справи на наступний місяць. Це день творчих задумів, планів і проектів на майбутнє.
Не можна думати про погане або бажати поганого комусь.
Але можна згадувати свої ЗДОБУТКИ, ПЕРЕМОГИ, ЗАВОЮВАННЯ, позитивні моменти.
Частенько поговорюють, що у нас, Українців самі лише сумні дати. В цей ДЕНЬ хотілося б розвіяти провокаційні чутки і У ПОЗИТИВІ ПЕРЕГЛЯНУТИ ІСТОРІЮ НАШОЇ УКРАЇНИ!!!
Пропоную календар ПОЗИТИВНИХ ПОДІЙ на травень і червень (для творчих задумів, планів).

Травень
2.
1512 - Князь Костянтин Острозький розгромив татарське військо під Вишнівцем.
4.
1838 - Викуплено з кріпацтва Тараса Шевченка.
4.
1890 - У Галичині засновано Українську Радикальну Партію.
5.
1900 - Д-р Кирило Трильовський заснував товариство «Січ» у с. Завалля на Галичині.
5.
1915 - У Відні створено Загальну Українську Раду з представників галицьких і буковинських партій та Союзу Визволення України.
10.
1879 - Народився Симон Петлюра – Головний Отаман і Голова Директорії УНР.

13.
1638 - Гетьман Остряниця розгромив поляків під Голтвою.
16.
1648 - Розгром польських військ під Жовтими Водами.
18.
1917 - Перший Всеукраїнський військовий З'їзд у Києві.
25.
1940 - Створення у США Українського Конгресового Комітету Америки (УККА).

Червень
1.
1630 - Тарас Трясило розгромив польське військо біля Переяслава.
2.
1652 - Гетьман Богдан Хмельницький розгромив польське військо під Батогом.
8.
1668 - Петра Дорошенка обрано гетьманом України.

9.
1983 - Уперше в історії Великої Британії українець, народжений в с. Антонівка Івано-Франківської обл. Стефан Терлецький був обраний депутатом британського парламенту.
10.
1964 - Відкриття пам’ятника Тарасові Шевченку в Москві.
20.
1768 - Залізняк і Ґонта здобули Умань.
23.
1917 - Проголошено Перший Універсал Центральної Ради.

27.
1964 - Відбулося відкриття пам'ятника Тарасу Шевченкові у Вашингтоні.
28.
1996 - Прийняття першої Конституції України.

30.
1907 - Народився Роман Шухевич – «Тарас Чупринка», Головний Командир УПА.

30.
1941 - У Львові проголошено відновлення самостійності України. Створено уряд під проводом Ярослава Стецька.

Платіні і львівскі комуністи.

  • 02.05.11, 18:03
Комуністи попросять Платіні не проводити Євро у "фашистському" Львові
Понеділок, 02 травня 2011, 15:55

У Львові представникам облорганізації Компартії не вдалося провести в понеділок запланований мітинг біля приміщення ОДА, присвячений 1 травня.

Акції комуністів завадили представники ВО "Свобода", які зібралися біля облдержадміністрації.

Вони разом з членами молодіжної громадської організації "Сокіл" розпочали свій пікет, протестуючи проти продажу землі та вимагаючи скасування Харківських угод.

Між політичними опонентами було виставлено потрійні кордони міліції із понад 500 правоохоронців, до яких приєдналися бійці спецпідрозділів "Беркут" та "Грифон".

Як заявив у коментарі УНІАН голова Львівської облорганізації Антифашистського комітету України Олександр Калинюк, "свободівці" намагалися спровокувати бійку.

Завдяки зусиллям міліції вдалося уникнути сутичок між комуністами та "свободівцями". Крім того, комуністам надали два автобуси, якими їх відвезли до Монументу Слави на вулиці Стрийській у Львові, де вони мали змогу "у скороченому варіанті" провести свій мітинг.

Перший секретар Львівської обкому КПУ Михайло Стула зазначив, що комуністи звернуться до голови УЄФА Мішеля Платіні з вимогою "не допустити проведення у фашистському Львові Чемпіонату Європи з футболу".

"Вся демократична Європа святкує День Перемоги, і лише у двох областях України – Львівській та Івано-Франківській, заборонили піднімати прапори Перемоги", - заявив Стула.

Джерело

«Социализм или смерть!»?????

  • 02.05.11, 00:06
В Севастополе Первомай отпраздновали под лозунгом: «Социализм или смерть!»

2011-05-01 13:36:00

1 мая состоялся традиционный первомайский митинг и демонстрация под флагами федерации профсоюзов Украины, КПУ, ПСПУ. Как и в прошлом году, впереди колонны демонстрантов шла небольшая, но «могучая кучка» общественников: Союз рабочих Севастополя (председатель Валерий Большаков), Совет общественных экологических организаций (председатель Маргарита Литвиненко) и левая молодежь с лозунгом: «Социализм или смерть!». О разных путях демонстрантов напомнило и символическое раздвоение колонны – профсоюзы от площади Нахимова прошли до площади Лазарева, а все сочувствующие коммунистической идее – до площади Ушакова.

Примечательно, что на трибуне митинга не было руководства города, которые обычно посещали это праздничное мероприятие и даже выступали.




3%, 1 голос

0%, 0 голосів

66%, 25 голосів

8%, 3 голоси

21%, 8 голосів

3%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

СПАСІТЄ РУССКІЙ ЯЗИК!!! СОС!

  • 01.05.11, 23:53
Все, що є у цій публікації, взято з «Сєвастопольского новостного портала»
Червоним ВІДМІЧЕНО помилки «русскоязічнопішущіх», тих хто так вболіває за «РУССКІЙ МОГУЧІЙ».

«В Севастополе состоялась акция «Остановите дискриминацию русского языка»

2011-04-29 16:15:27

28 апреля 2011 года в Севастополе прошло театрализованного действие, ставящее перед собой цель защитить неотъемлемые лингвистические права человека, а именно права использования и развития русского языка населением Севастополя: говорить на родном языке, читать классическую, современную и периодическую литературу, общаться, смотреть фильмы, телепередачи, слушать радиопрограммы.

Молодежь Севастополя выступает за то, чтобы в свободной стране иметь гарантированные права на русский язык и русскую культуру! И решения всевозможных «венецианских» или иных комиссий не должны влиять на это право.

Участники в костюмах Ку-клукс-клана, как символ двуличия Венецианской комиссии, провели на цепях «русскоговорящие население» по центральным улицам города. Если мы станем молчать – это может повториться. Но только в реальной жизни.

Мы имеем право, разговаривать на родном языке!»