Довкілля

Судячи з усього, в нашому суспільстві, охорона довкілля та власного здоров'я отримує не надто велику увагу.  Якщо переглянути наші новини, то проблеми номер один у нас: референдуми (про НАТО, другу мову, нову конституцію), різні всякі соціальні виплати та компенсації.  Проблемам довкілля та охорони і збереження здоров'я увага не приділяється взагалі.

Чи правильно це?  Як ви гадаєте, чи є проблема охорони природи, довкілля і того середовища, в якому ми живемо дійсно актуальною проблемою?




15 Жовтня --- день прямої дії

15 Жовтня, тисячі веб-блоґів людей зі всього світу, розмістять повідомлення на єдину спільну тему: Охорона довколишнього середовища.  Приєднуйтесь!

 

Як просрати невласні гроші

Отже, офіційно в Києві зареєстровано більш ніж 600 тисяч автомобілів.  Ви можете подумати, що саме ці автомобілі псують повітря нашого міста.  Однак, фахівці, до яких прислухається і Київська міська влада думають інакше:
По мнению специалистов-транспортников, на сегодня наиболее вредными для
экологии города являются маршрутки
, поскольку для перевозки одинакового количества пассажиров автобусов большой и сверхбольшой вместительности необходимо в 4-5 раз меньше, соответственно, меньше получается и вредных выбросов.

І, наша доблісна міська влада починає приймати «дієві» заходи для боротьби із забрудненням повітря:
Столичные власти еще в прошлом году начали принимать действенные меры
по уменьшению токсичных выбросов. Уже оснащено 218 единиц коммунального транспорта очистительными системами.

Але, цього мало:
По его данным, в прошлом году на приобретение катализаторов топлива для
городских автобусов было выделено 293,7 тыс. грн. В 2007 году столичные власти планируют израсходовать около 600 тыс. грн. для того, чтобы оборудовать еще приблизительно 250 единиц транспорта.
Іншими словами, задля обладнання автобусів приладами з сумнівною доцільністю, київська влада витрачає більше 900 тис. гривень (майже мільйон!)

Я вже проголосував

Як майже справжній свідоміт, я вже виконав свій громадянський обов'язок.

Перше, що кидається в око, так це те, що голосувати стало на порядок простіше --- бюлетень лише один, і в ньому порівняно не багато партій.

Бажаю всім вдало проголосувати, а тим, хто працює на дільницях, великої наснаги та багато сил!

Слава Україні!

(((: Добкин Кернес і реклама

Це просто цирк: http://fishki.net/comment.php?id=26446  ролік зі зйомок реклами Міши Добкіна за підтримки Гепи Кернеса.

Інтелектуали та інтелектофоби-2

Суперова стаття Сергія Дацюка на УП.  Варта уваги!!
"Всякое ослабление умственной жизни в обществе неизбежно влечет за собой усиление материальных наклонностей и гнусно-эгоистических инстинктов."

Міфи, реклама, пі ар та пам'ять

Отже, як виявилось, пам'ять людини влаштована дуже дивним чином: одна і та сама теза, повторена однією і тією ж особою, сприймається як думка всієї спільноти.  Такий ефект виникає через те, що речі, які було багаторазово повторено, легше пригадати, а якщо легко пригадати, то мозок людини сприймає їх за думку спільноти.

Більше того, як виявилось просте спростування неправдивої інформації (міфа, наклепу) може призвести до того, що люди ще більше віритимуть в його істину. Чому?  Тому що спростовуючи твердження, як правило, це твердження повторюється ще раз!

Замість того, аби казати що «Українська ракета не збивала російський літак» вчені радять казати щось накшталт «Походження ракети, що збила російський літак, встановлено не було», і жодної згадки про українську ракету.

Про один Цезарів вислів

Щойно ми пізнаємо щось і дістаємо його у власність, ми відчуваємо, що воно нас не вдовольняє, і жадібно рвемося до прийдешнього, до незвіданого, бо теперішнє не може нас наситити; не тим, що в ньому немає нічого, здатного нас наситити, а тим, що сам спосіб насититися у нас нездоровий і легковажний.
Мішель Монтень, «Проби», Розділ LIII, «Про один Цезарів вислів».

P.S.: насправді, це в нього лише тільки передмова до Цезаревого висловлення. Сам вислів аж в самому кінці цього ессе.