хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

«Залізна Леді» про спроби неокомуністів викориніти кулака

  • 21.10.09, 12:11
Люди повинні мати свободу вибирати, які саме товари й послуги вони споживають. Коли вони вибирають через ринок, їхній вибір суверенний. Вони самі реалізують свою індивідуальну відповідальність як споживачі й виробники. Тією мірою, якою продукти їхніх зусиль привласнює держава або інший апарат примусу, від них забрано не тільки відповідальність, а й можливість виявити свої бажання. В такому разі дедалі більшого впливу набирають політики, бюрократи, належні державі або субсидовані державою постачальники товарів і послуг.

Вибір у вільному суспільстві пов'язаний із відповідальністю. Немає виразної лінії поділу між економічною та іншими формами особистої відповідальності за себе, свою родину, фірму, суспільство, націю, Бога. Мораль полягає у виборі між придатними альтернативами. Моральна людина — це та, що реалізує у виборі власне судження про важливі та неістотні речі, не забуваючи про їхній моральний вимір, тобто про те, що правильне і що хибне. Тією мірою, якою її право та обов'язок вибирати відібрала держава або якась її партія чи спілка, її моральні якості, тобто її здатність вибирати, атрофується, й вона стає моральною калікою, так само як ми втрачаємо здатності ходити, читати, бачити, якщо нам упродовж років не дають змоги використовувати їх.
«Ми хочемо покладатися на себе й не хочему бути залежними від держави, так само не хочемо, щоб держава, забираючи таку велику частку наших грошей у вигляді податків, вирішувала за нас, що ми повинні мати й чого не повинні… Може, я помиляюсь, але отаке поступове відбирання нашої свободи вибору ослаблює характер.»
…Нині нам потрібні набагато вищий ступінь особистої відповідальності та рішучості, значно більша незалежність від уряду й відносне зменшення ролі уряду.
-- Марґарет Тетчер «Виміри консерватизму».

P.S. маю на увазі що З 1 січня 2010 року згідно з ч.1 ст.35 Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів" (у редакції Закону № 2809-IV від 06.09.2005, ВВР, 2005, № 50, ст.533) "забороняється реалізація та обіг необробленого молока та сиру домашнього виробництва, а також туш або частин туш парнокопитних та інших копитних подвірного забою на агропродовольчих ринках". А відповідно до ч.2 ст.36 взагалі "забороняється продаж харчових продуктів домашнього виготовлення".
2

Коментарі