Danke Frau Ribbentrop!

          Ну ось Дещица.
          Коли він був міністром, то майже кожен день давав прес-конференції, мотався по всіх країнах, попереджав різних меркельш, оландів, що якщо вони будуть спілкуватися з Хуйлом, то в них виростуть роги та хвіст. Не кажучи вже про співпрацю з Газпромом. 
          І це діяло. Тільки один раз вони наважилися запросити головного руського фашиста до себе. З оглядкою на Україну, з поясненнями, з обіцянками не ручкатися з ним.
          І ось Порошенкін ощасливив нас Клімкіним.
          Який один раз з'явився і зник. Чи то помер, чи то був фантом. 
          За Дещицу, нашим головним союзником були Штати. Тепер же в нас нема не те що головного союзника, таке враження, що в нас союзників взагалі не залишилося.
          Меркельша пішла вразнос, вже відкрито цілується та лапає ледве не за яйця Путлера, прилюдні обнімашки з ним влаштовує та радить нам бути мирними з вбивцями, сісти з ними за святковий стіл і випити на брудершафт. Хранцузський Подполеон взагалі пірнув під стіл, звідки віщає, як він продасть Містралі москалям. Який-то підор з Люксембурга оголошує, що Крим все, з кінцями, не фуй українцям колотитися. Навіть поляки почали щось мутити.
          З цього можна робити висновок, що МЗС припинило роботу. Тобто зачинилося. Ліквідувалося. Все.
          Там ще є один - " представляє державу в міжнародних відносинах, здійснює керівництво зовнішньополітичною діяльністю держави, веде переговори та укладає міжнародні договори України". 
          Порошенкін.
          Той, що призначив Клімкіна, якого нема.
          Тут треба викликати Шерлока Холмса, щоб з'ясувати, хто це такий, і чим він займається.
          Дивно якось, ніхто не знає, що Порошенкін робить, і в той же час всі знають, що він нічого не робить.
          Ось наприклад вчора, Цеголко похизувався вчинком Порошенкіна. Поставив на ФБ фото, де той сидить за столом замість Овоща та тисне телефонною трубою на своє вухо. Це, пояснює Цеголко, герой Порошенкін, він сидить в кріслі на Банковій, замість того, щоб сидіти на Маракані. Іпатоколотіть, а де він ще повинен бути? Секретар Порошенкіна, війна йде!!! На яку твій шоколадний мудак не звертає жодної уваги. 
          Короче, зовнішня політика України накрилася мідним тазом.

          Тому, пані та панове, давайте самі займемося дипломатією. 
          Народною.
          Не гнилою шоколадною.

          Ось тут, на сторінці Рібентропши, під постом пишемо -

          Danke Frau Ribbentrop!




Про Петена, АТО і українців.

          Якось так очікувалося, що Славянск та Краматорск будуть брати штурмом, як Берлін. З бомбомітаннями, шкелетами розбомблених будинків, тисячами загиблих солдат....ну такий жахливий сценарій вставав перед очима, коли гіперміротворец Петен та іже з ним розповідали, як все архіважко, смертоноснонебезпечно та зберегтижиттялюдям.
Натомість бійці Нацгвардії та всіх батальйонів казали, - дайте команду, і за два дні всі міста будуть звільнені. 
          Але ж Петен влаштував підарастичну мирну плану та зупинив АТО, яку після виборів розпочав Турчинов, і яка проходила досить успішно. 
          Це коштувало життя 27 українським Героям. 
          І ось, під тиском народу, обміротворчившийся Петен, зі сльозами на очах та з біллю в шоколадному серці віддав команду відновити АТО. 
          І що ми бачимо? Сталося так, як і казали українські воїни. Вся ця фашистська москальська шобла драпає так, що а ж п'ята виблискують. 
          Запитання, для чого було зупиняти АТО? Щоб хенерали подерібанили гроши? Щоб Петен націлувався, наговорився, навітався з днем Рашки та порешал свої рашенівські делішки з фашистом Путлером? 
          Щось мені підказує, що після завершення війни, українські козаки, що з ризиком для свого життя захистили свою країну, прийдуть в Київ, на Банкову, та чемно попросять Петена, - а ну, давай розповідай, чим ти тут займався більше місяця. 
          Можу передбачити, що Петен кинеться всіх цілувати.           
          Питання в тому, чи захочуть козаки, щоб їх цілувала ця брехлива та зрадницька істота.

Рада, Кабмін, Президент.

   


































              Парадокс, але позитивні новини зараз продукує тільки Верховна Рада. Хоч зі скрипом, але приймає потрібні закони. Сьогодні взагалі роздухарилися, прийняли купу необхідних законів, відмінили власні канікули, прокатили Пецю з його ерзац-зміною до закону про вибори. Та і депутати з Батьківщини та Свободи поступово виходять на пряму дорогу, викриваючи підступність Потроха. Стосовно Турчинова, так це, здається єдина гарна зміна в частині кадрових вимог Майдану. Нарешті на чолі однієї з гілок влади стала патріотична, розумна та адекватна людина. 
          Натомість з Кабміну тиша. Зараз всі новини повинні сприйматися крізь призму війни. А крізь призму війни якось дивно виглядає те, що в Крим продовжують літати літаки з Золотої Орди. Ніякої заборони нема. Спокійно стукотять по рейкам їхні потяги в Крим. З окупантом та агресором проводяться якісь перемовини про газ. Здається, не зупинено співробітництво у військовій сфері з Кремлем. Нема ніяких рухів по поданню позову до Рашки за все, що вона накоїла в Криму та на Донбасі. Стосовно Донбасу ще рано мабуть, але по Криму давно пора в Страсбург їхати. Короче, якесь болото.... 
          А від цього довбаного шоколадного царя витікає якась смердюча, сіро-буро-малинова інформаційна жижа. Відбувається кадрова возня, на різних посадах випливають якісь ложкіна. тарелкіни, рюмкіни. Чути постійний шерех вітчизняних та заморських грошових знаків. Медведчуки, шуфричи, кучми, богословські, кернеси, ківалови вже виглядають з вікон власних кабінетів на Банковій.
Мирні плани Поросенка по комфортному вбивству наших солдат і мирних мешканців Донбасу бандитами та терористами Кремля, взагалі за межею здорового глузду, людяності та відповідальності. І якби не Семенченко, який змушує ПОПу робити попою жим-жим, то і досі продовжувався би цей мирний ідіотизм. Але військовий стан так і не введено. Це говорить про те, що це шоколадне лайно зараз сидить та чухає свою репу в роздумах, - а якби знов припинити знищувати вбивць і терористів та сісти з ними за стіл люб'язних перемовин. Здається довго нам чекати не прийдеться. Як тільки буде зрозуміло, що наші хлопці нарешті перемагають та наводять порядок в Донбасі, він одразу повернеться до миротворчих закликів, зупинить цю, хоч і недовійськову операцію, та по новій почне терки з бандитами. 
          Перебіжчики-зрадники, різні бригінці, шкіряки, арьеви та решта у передчутті, якщо ПОПу піднімуть на вила, то і їм буде попа, почали інтенсивно співати йому осанну. Який мудрий президент, як далеко бачить вдалину світових та державних подій, які розумні та геніальні його кроки. Цілком у дусі Герман, Чечетова, Ефремова, Азарова, Олійника.... 
          А що ми? "Порошенка - геть!", "Україна без Порошенка!", це вже затягані гасла. Потихеньку треба вигадувати нові. Хоча, чому потихеньку, швидко! Інакше він загубить шалену кількість українських душ.

Коломойське князівство

          Трішки дисонансу.
          Зараз всі захоплюються Коломойським. Який молодець, який патріот, та інші, таки що стискають від захоплення горло, реляції.
          Але...
          Але...
          Не треба забувати, що це такий самий бандит, як і Ахметов. І трупів за ним, також не менше, ніж за Ахметовим.
          Раніше в нього була просто армія бандитів. Тепер в нього офіційна армія. По всім військовим канонам. З офіційною зброєю.
          І якщо Ахметов хотів зробити своє князівство по-дурному, то Коломойський робить це по-розумному. Буде Коломойцьке князівство. І скільки областей туди увійде, невідомо.
          І хто зможе його приборкати, також невідомо. Хоча відомо, Юлія Тимошенко. Але ідіотизм, який був інфікований в голови 54% виборців, призвів до того, що ці виборці проголосували за клан олігархів. Куди входить і Коломойський.
          Не виключаю наявність патріотизму в діях Коломойського. Але це не той патріотизм в класичному розумінні. Це коломойський патріотизм. Якщо хтось думає, що він є альтруїстом, вивалюючи лантухи з грошима на потреби армії, той глибоко помиляється. Беня все поверне. З величезними відсотками.
          Один тільки його Приват-банк чого вартий. Мабуть всі хоч раз читали про історії з беспределом, який є мейнстримом цього банку. Я і сам був вляпався. Поклав туди гроші, які через деякий час зникли. Невеличкі правда, але прецедент такий був. Відмазок у банка тисячі. І в усіх винен тільки я, сам банк білий та пухнастий.
З чим пов'язана така його гіперактивність? Вірно, з війною. А коли заробляють шалені гроші різні діячі на кшталт Коломойського? Знов вірно, під час війни. Жирного карася Коломойського запустили у ставок з мальками.
          Так що пропоную не піддаватися ілюзії стосовно Коломойського, як безкорисливого, та ще й українського патріота. Протверезіння може бути дуже болісним.
          Звісно, те, що він робить на користь державі, можна тільки вітати. І ні в якому разі не відмовлятися. Але, не більше того. В політиці йому робити нема чого. Ми щойно вляпалися з шоколадним зайцем. Можна тільки уявити, що буде, якщо ще і Беню допустимо до корита.

С днем Великой России!

Блядь, де цей підор шоколадний??? Сьогодні 12 число! Йому треба було після своєї індульгенції через п'ять хвилин призначити главу АП, через 10 хвилин міністра оборони, через 15 хвилин міністра зовнішніх справ, через 20 хвилин зібрати Раду Нацбезпеки та оголосити військовий стан!
А воно сидить десь в норі, соплі жує!
Хуйла з днем Рашкі вітає! Сука!
А в цей час танки пруть в Україну вже по повній програмі!
ПаРашенко, сука, блядь, або роби що-небудь, або валі на хуй!!!!


Все просто

В усіх нормальних країнах, народ робить вибір між ідеологіями. Права ідеологія, ліва ідеологія, міксти різні.
В Україні же вибір робиться між крадіями, бандитами з одного боку та ідеологіями з другого.
В переважній більшості народ обирав крадіїв та бандитів. Звісно, нічого гарного від цього не отримував. Що і призвело до першого Майдану, а потім і до другого.
І тільки один раз обрали праву ідеологію. Але ії носій виявився фальшивим. І хоча його термін пройшов спокійно, але на виборах він нагадив Україні по-дорослому.
І ось знов вибори. І знов крадії та бандити(Порошенко) та ідеологія (Тимошенко).
Внаслідок титанічної робити мого бездонного та неосяжного розуму на гора був виданий наступний вердикт:
Це дежа вю в останній раз. 
 
Обгрунтування:
1. Якщо охлос, люмпени та інші любителі екстриму з усієї дурі знов плиганут на граблі, внаслідок чого виграють крадії та бандити(Порошенко), то тоді решта народу сильно образиться і не тільки зробить юридичний Delete з крадіями та бандюками, як з політичним класом, а і фізичний Delete, перетворивши їх на опудала, набиті соломою.
2. Якщо ж нас, хороших людей, буде більше, і ми оберемо ідеологію(Тимошенко), то тоді крадії та бандити будуть анігіліровани, як політичний клас, але зі збереженням їхньої фізичної оболонки разом з нутрощами та бізнесом, який буде працювати нам на радість. 
 
Так, на око, другий варіант здається кращій за перший. Хоч би тому, що, під час реалізації першого можуть виникнути смертоноснонебезпечні казуси у вигляді дерев'яного пінжака, який може приміряти будь-хто з нас. Воно то і нічого страшного, всі там будемо, але хотілося би, як можна пізніше. 
 
Тому, залишається другий варіант. 
 
Мораль:
Йдемо та голосуємо.
За ідеологію(Тимошенко)
Телефонуємо, таким, як і ми, хорошим людям, лякаємо їх першим варіантом та копняками гонимо на виборчі дільниці.
Голосувати.
За ідеологію(Тимошенко). 
 
І все.
Все просто.
Ніяких вілісапедів. 
 
p.s. А після цього можна вже і за москалів по сурйозному взятися.
   

Дебанутий політичний небіжчик

- Пане, таксать, Порошенко, а чому ви не прийшли на дебати з Тимошенко і Тигіпко?
- Тоді і Тигіпко не прийшов. Ось, якщо він скаже, чому не прийшов, тоді і я скажу.
- А він каже, якщо ви скажите, то і він скаже.
- Ну все вірно. Він знає, якщо він скаже, то і я скажу, а якщо я скажу, тоді і він скаже.
- Ух ти! Круто у вас все...
- Ми ж сурьйозні політичні діячи. Україна для нас дорожче за все.
- Пане, таксать, Порошенко, а чому ви другий раз не прийшли на дебати з Тимошенко?
- Тоді я не прийшов без будь-яких пояснень.
- Це як? Померли?
- Сам не знаю. Не пам'ятаю взагалі.
- А де ви тоді були?
- Не знаю. Україну рятував.
- Від чого?
- Не знаю. Від небезпеки.
- В якому саме місці ви рятували Україну?
- Не знаю. Там де небезпека.
- Так ви знаєте, чи не знаєте?
- Так. Знаю, що не знаю.
- Да, це ще круче.
- Я самий крутий єдиний кандидат.




- Пане, таксать, Порошенко, а чому ви третій раз не прийшли на дебати з Тимошенко?
- Тепер я вже приготувався. Я був на зустрічі з виборцями. І лист вибачення направив Шустеру.
- В 21-30?
- Так, я був з ними, починаючи з 21-30 і рівно до 24-00, коли дебати вже закінчилися. І я не встиг.
- Так, і Тимошенко також була на зустрічи з виборцями, але скоротила ії та приїхала в Київ.
- Вона не поважає виборців.
- ...........???????? Як це? Навпаки, дебати дивилися декілька мільйонів виборців.Скоріше ви їх не поважаєте.
- Ні, ну всі знають, що я поважаю, а вона ні.
- Хто всі?
- Ну всі, хто навколо мене. Скільки око бачить.
- Іпатьколотіть....вибачте, вирвалося...
- Вибачаю. Але таку лексику не можна використовувати. Я ніколи матюки не вживаю.
- Да?
- Да.
- Да?
- Да.
- А на ЮТУБ...
- То не я...
- Ви.
- Ні.
- А хто?
- Не я. То вона.
- Хто?
- Я вчора зустрічався з усіма керівниками всіх держав Євросоюзу.
- А це до чого?
- Тому що я дуже поважна особа.
- Так, в мене зараз дах поїде...
- Тримайтеся, нам зараз всім важко.
- Дякую. Пане, таксать, Порошенко, а 23 травня ви прийдете на дебати з Тимошенко? В тому листі на 23 травня у вас нічого не заплановано.
- Я не хожу на театральні шоу.
- Яке театральне шоу? Вас двоє, задаєте один одному запитання.
- Тимошенко задає неправильні запитання. Я не хочу, щоб вона чіпала мою брудну білизну.
- А вона є?
- Что?
- Що "что"?
- Я не зрозумів ваше запитання.
- Да?
- Да.
- Добре. А чому тоді попередні три рази у вас були інші причини?
- Хіба?
- Так.
- Ну тоді давайте по-новій візьміть в мене інтерв'ю.
- Ні, не зможу вже. Скажіть тільки одне, ви знаєте, де знаходиться Ростов-на-Дону?
- А навіщо?
- Да так, якщо станете Президентом, то узнайте...на всяк випадок...


Дев'ятотравневе турне в Донецьку

          Побував в Донецьку 9 травня. Ось він я, витріщився в об'єктив фотоапарату біля Донецької ОДА.



          Був там по приватних справах. Але довелося поспілкуватися з одним з сепараторів. Навіть не знаю, як його сприймати. Якщо б це було в медичному закладі, а я був у білому халаті. то діагноз був би однозначний, пацієнт потребує довготривалого лікування крутими препаратами. Аміназин там....галаперидол...можливо ще якісь ліки, достеменно не знаю. А оскільки ми були в однакових соціальних статусах, то було враження, що я розмовляю з дитиною. Або з безнадійним совкозомбі.
          Ні, він не є активним барикадником, чи відморозком, що бігають з автоматами, кулеметами. Але він активний співчуваючий, якщо можна так сказати. З вищою освітою, до речі. Національність, українець. Хоча це ніяк не відбивається на його світогляді, тому що вважає, що України нема. Ось такий парадокс.
          Впевнений, що я є зомбі. А зазомбували мене американські канали. На моє заперечення, що я не знаю англіцку мову, нічтоже сумняшися, парирувал, що мене зазомбували американськи канали, адаптовані під наш мовний простір. Це канал 24. Я кажу, що в мене нема кабельного телебачення, дивлюся тільки те, що ловиться на антену. А там нема каналу 24. А всі решта, каже, також американські. Які саме, вже не вдалося з'ясувати....всі.
          І взагалі, головний віртуальний посил люті, звинувачень, проклятій, спрямований у бік США. Це вони зомбують весь світ.
          Далі тезисно та стисло.
          Ті, хто захоплює адмінбудинки, це, чомусь дніпропетровці.
          В КМДА досі сидять американські бандити. Вони його загадили повністю, і все там зламали та потрощили. А тепер - УВАГА!, Чому їм можна це робити, а нам не можна захоплювати адмінбудинки, все там ламати, та гадити на підлогу?
          На Майдані майданівці та Правий сектор самі себе вбивали, тепер вони прийшли до нас, щоб вбивати нас, тому ми вбиваємо їх, щоб вони не вбили нас. Фу-у-у...ледве сформулював його думку.
          Проукраїнські налаштовані люди, це звіри. І зараз, на Донбасі їх катує та вбиває Правий сектор, щоб створити картинку для американського телебачення. Повний знос мозку....
          І знов Америка. Вона захоплює країни та вбиває людей по всьому світу, то чому Росія не може цього робити.
          Ну, і  те, що вже стало мемом, Ми годуємо всю Україну, ми вже не хочемо годувати всю Україну, ми хочемо жити окремо та годувати тільки себе.
          Київ, це варвари, дикуни, покидьки, бандити, фашисти. Вони нас постійно гноблять, принижують та ображають.
          На Заході весь футбол продажний, а у нас самий чесний.
          І ще багато того, чого навіть мій мозок відмовився запам'ятовувати, а конспект бесіди я не вів.
          Сходили до донецької ОДА та на площу Леніна (так, так, він ще там стоїть). 90 відсотків людей  ходять з колорадськими ганчірками. Чомусь було враження, що це якісь сомнамбули. Деякі зі штучними посмішками.
          Біля ОДА рвав горло Джигурда. Співав про Чебурашку.
          Ось він. Джигурда, не Чебурашка...



          Дивне якесь відчуття. З одного боку, дивлячись на все це, бачиш суцільний цирк та мавпування справжнього Майдану в Києві. З іншого боку, під цим прикриттям відбуваються страшні речі.
          Тому, проаналізувати все це, та дати точне визначення, а тим більше рецепт, що з цим робити, я не можу.
          Не заздрю в цій ситуації Турчинову та всій владі, яка зараз намагається вирішити цей Гордієв вузол.
          Також не заздрю Юлії Тимошенко, яка через деякий час стане Президентом України. Хоча, зараз це єдиний політик в Україні, який може впоратися з цією клоунадно-фашистською проблемою.

          Ну, і декілька хвилин відео.



Колишні друзі, колишнє життя...

          Останній раз був в Золотій Орді приблизно 35 років тому. Але там багато живе моїх друзів дитинства, однокласників, однокурсників. Спілкуватися з ними почав, коли поставив собі інтернет. Через Однокласники. Гавняний сайт, повинен сказати. На 80% нацистський та фашистський. 
 
          Да, так ось всі ці мої однокласники, однокурсники перетворилися в якихось бісноватих, волохатих істот, з іклів яких капає жовта слина, упереміш з кров'ю. Що вони мені пишуть, неможливо передати словами. Я навіть не хочу все це залишати в своєму акаунті, видаляю все. Москальські боти такого не пишуть. А то мої знайомі. Скільки було з ними разом водки випито, скільки дівчат перещупали, всього не перерахувати. Здавалося, ці дружні відносини назавжди. Виявилося, що ні. І божевілля сталося з ними, не зі мною. Що там за суспільство, чим воно живе, які в них цінності, неможливо уявити. 
 
          Ось, саме м'яке, що було. Це бувший полтавець, з яким я вчився в Харкові в інституті, із яким я прожив п'ять років в гуртожитку. Зараз мешкає в Твері. Дивує, з якою безапеляційністю він пише наступне - "Бендеровцы _ очень мирные ,бьют людей ,депутатов на улицах Харькова ,Донецка.и тд. А мы ввдем пару дивизий , Ведь у вас армии нет.Крым просрали без выстрелов. По 5 гривен на армию .Присоеденим те области которые захотим .Читай историю ,хто такие Бендеровцы_они стреляли свой народ." 
 
          Спочатку, по наівності, я намагався щось пояснювати, сперечатися. А потім плюнув, і просто викреслив їх зі свого життя, забув про них. Так легше психологічно, і в майбутньому буде легше, якщо прийдеться вбивати москальських окупантів. Вже не будеш думати, що там твої друзі, твої знайомі. А так, їх вже нема. І в моєму житті нема часу їх перевиховувати. 
 
          Нам треба звикати до жорсткого захисту себе, своїх родин, своєї домівки, своєї країни. Без дружнього сюсюкання, без толерастичних компромісів. Це вже не люди, це нелюди. Тут вже, або вони нас, або ми їх. 

Інформація до роздумів.

          Інформація до роздумів. 
          Отак беремо, та уявляємо, що ми мешканці якоїсь країни в Євросоюзі. Після цього повертаємо наші євросоюзівські голови на схід та дивимося. Не зайвим буде нагадати, що Творець створив наші очі таким чином, що вони краще бачать вдалину, ніж роздивлятися блоху. Да, дивимося та бачимо поряд з нами сусідню країну. В цій країні на троні сидів урка, який в решті-решт трішки набрид народонаселенню, і воно його того...етого. Вопчім, не стало урки. Його не стало тому, що це народонаселення вважало себе вільним народом, європейським народом, народом. який хоче сам керувати своєю країною, сам хоче обирати свою долю. І як це воно зробило, нас, мешканців країни ЄС, вразило прямо в серце. Трагічність, самовідданість, самопожертва(це все без жартів) були наявні та не піддавалися сумніву. Ну, і коли цей народ(вже не народонаселення), оголосив, що він хоче з нами безвізові стосунки, хоче в ЄС, в НАТО, ми, мешканці країни ЄС, не замислюючись кивнули головою...в смислі - так, давайте до нас. 

          Пройшов деякий час. А ми, мешканці країни ЄС, все дивимося. І що ми бачимо? На сході цієї країни, народ почав бігати по вулицях з автоматами-кулеметами-гранатами. І він вже не був схожий на народ, навіть на народонаселення. Це були якісь обкурені уебки та мочалки з об'їзних. Вони почали захоплювати урядові будинки та щось вимагати. Чого, і самі не знають. Більше того, виявилося що автомати-кулемети вони тягають з собою не для фоток, вони з них почали вбивати людей. І ще більше того за те, що було більше того, влада їх не ловила! Максимум, що вона зробила, так це взяла на себе функції прибиральника мерців. Просто збирала жмуриків та відвозила їх в морг. І все. Ну ще казала "ай-я-яй". Це ой-е-ей....якось не по-європейські... 

          Нагадаю, ми домовилися, що ми мешканці країни ЄС, і своїм дальнім поглядом все дуже добре бачимо. І внаслідок того, що ми добре бачимо, в нас поступово починає їхати дах та здійматися волосся на голові. Тому що те, що ми бачимо дальнім поглядом починає трансформуватися в наших головах в реальну картину на вулицях наших варшав, берлінів, парижів та решта. Тобто ми кажемо, - давайте до нас,- відкриваємо кордони, приймаємо в ЄС, і до нас починає сунути навала якихось відморозків з кишенями набитими настойкою глоду, обвішані з ніг до голови бітами, гранатометами, бетеєрами, та починає наших некорупційних чиновників викидати з різних владних управ та вимагати відмінити вакцинацію, або зробити федерацію в ФРН. А у вигляді розваги, на вулицях наших міст, дубасити нас, мешканців країни ЄС, водопровідною трубою по голові. Зауважимо, не пластиковою трубою, а оцинкованою та залізною. Ні хрена собі перспектива! 

          Отож. Те, що ми бачили спочатку, вразило нас в серце, а те що сталося потім, вразило нас в голову...в прямому та переносному сенсі. 

          Тому ми, мешканці країни ЄС, звертаємося до того народу, який нас вразив в серце, - і що нам робити? Ґа?