Вітер, що гойдає верес


Саме для тих хто любить Україну
Молодіжний кіноклуб покаже фільм про Ірландську Республіканську Армію



18 листопада о 19:00 в рамках проекту"Молодіжний кіноклуб" відбудеться показ кінострічки "Вітер, що гойдає верес" про боротьбу Ірландської Республіканської Армії. Фільм відзначений Золотою Пальмовою гілкою Каннського кінофестивалю 2006 року.

Сюжет:
Ірландія. 1920 рік. Селяни й робітники створюють бойові групи, вступаючи в ряди ІРА. Особливою ретельністю в боротьбі проти британських загарбників відрізняються брати Демієн і Тедді. Але якщо другий ніколи не бачив іншого шляху, то перший прийняв важке рішення, відмовившись від кар'єри лікаря. Підривна діяльність учорашніх хлопчиськ (середній вік - 18-20 років) проста, але ефективна: нальоти на дорогах, перестрілки в барах, широка мережа агентур по всій країні. Їх ціль - показати підданим Королеви, що волелюбна Ірландія не бажає бути пасербицею острівної імперії.

Всі хто зацікавився приходьте -   м.Київ, вул. Ярославів вал,9 (5 хвилин від м.Золоті ворота)
Вхід вільний!

Організатор: Молодіжний Націоналістичний Конгрес

"Зачаровані" Путіним.

Не змогла пройти повз цей кумедний прояв українськості та патріотизму:






Фото: Ярослав Дебелый

Закон про мови: вихід є!

Рецепт від братів Капранових

Осінній наступ влади на державну мову ризикує вилитися у великі заворушення. Попри всі намагання пояснити депутатам, що державна мова - не привід для спекуляцій, а інструмент побудови держави, напруга не зменшується.
Ситуація вперто прямує в глухий кут.
У таких випадках фахівці радять звернутися до більш досвідчених людей та пошукати прикладів для наслідування. Може, знайдеться десь країна, яка розв'язала мовне питання, не порушивши прав національних меншин й одночасно не руйнуючи національну єдність?

Ми озирнулися навкруги, і досить швидко знайшли такий приклад.

На північ він нашої з вами Батьківщини лежить велика країна, яку населяють більше сотні різних національностей. Проте всі вони живуть мирно, не дискримінуючи одна одну й не маючи мовних конфліктів.

Саме тому, у відповідь на заяву депутата Єфремова про відсутність альтернатив його законопроекту "Про мови", ми висуваємо законопроект, позичений у Росії. А точніше, перекладений українською майже дослівно.

Пропонуємо внести його до Верховної Ради як компромісний. Переваг - безліч!

1) Він задовольнить усі сторони. Адже в Росії з мовами все гаразд - і в нас так буде.

2) Ми матимемо повну підтримку цього закону з боку Кремля. (!!!)

3) Крім того, він забезпечить таку модну зараз уніфікацію законодавства з Російською Федерацією.

Ще раз нагадуємо - це всього лише переклад російського закону про державну мову, у чому кожен бажаючий може переконатися, порівнявши тексти. Отже:

К нам снова єдєт Вова...

Премьер-министр России Владимир Путин приедет в столицу Украины 27 октября
Об этом сообщил премьер-министр Николай Азаров, открывая заседание правительства, передает Украинские новости.


   
Білорусь послала Вову,
Грузія послала...
В Україну преться знову...
Видно любить сало!?

Нам би Гетьмана такого,
Щоб, як взяв за шкірку,
Так летів би той безПутін
У "безодню дірку"...

Ти все ще хочеш другу державну?..



Друга державна мова - пряма дорога до втрати незалежності?

71%, 67 голосів

29%, 27 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Згорів сарай, гори і хата! Луганщина в огні,...

На Луганщині через рекордну спеку та сильні вітри палають ліси. Пожежники та робітники лісного господарства працюють у посиленому режимі. Не вистачає техніки та людських ресурсів. А тим часом голова Луганської облдержадміністрації Валерій Голенко допомагає бранькому російському народу – 6 машин та 25 чоловік губернатор відрядив боротися з вогнем до Воронізької області.

Повний текст статті про українського патріота >>>

...

Суд постановив, що людина пішла від мавпи

Київський адмінсуд постановив, що людина пішла від мавпи

Окружний адміністративний суд Києва виніс рішення про те, що в школах й надалі викладатимуть, що людина пішла від мавпи.
Восьмеро батьків школярів подали до суду на Міністерство освіти. У своєму позові вони вимагали, щоб на уроках біології дітям викладали не тільки теорію про походження людини від мавпи - за Дарвіном, але й іншу - божественну - про створення людини Богом. І прохали розібратися суддів та вчених, коли і від кого пішли всі ми.
На перше засідання суду представники МОН так і не з'явилися. Намагання позивачів довести потребу пояснення теорії походження життя з різних боків, адмінсуд не сприйняв і відхилив усі клопотання.
Адвокати батьків на цьому вирішили не зупинятися, підуть далі, та уже з іншим складом суду.
"Колегія суддів ухвалила залишити позовну заяву без розгляду, ухвала може бути оскаржена статтями 185, 187 чинного Кодексу України.
Це була свідома упередженість суду, вважають позивачі.
"Можливо, це є політичне замовлення , був дзвінок з міністерства в будь-якому випадку відмовити. Ми ще маємо 5 днів, ми порадимося і подумаємо, як нам краще поступити", - заявив представник батьків Володимир Шепетько.

Для Путіна Тимошенко була б краще...


Мовчання Росії на тлі офіційних поздоровлень Януковича з президентством національних лідерів Франції та Німеччини, на перший погляд, здається більш ніж дивним. Але тільки на перший. Авторитетний російський політолог, якого у Білокам'яній неофіційно вважають експертом по Україні, Станіслав Бєлковський розказав ІМК, на кого саме з двох фіналістів президентських перегонів ставив офіційний Кремль і чому ця ставка не зіграла.

За словами експерта, у Кремлі була єдина генеральна лінія на президентських виборах в Україні: "Кремль був більше зацікавлений у перемозі Тимошенко. Кремль домовився з Тимошенко, саме тому він публічно принизив Януковича, забравши з газових схем "РосУкрЕнерго". З того часу Тимошенко стала фаворитом Кремля".

Хоча, вважає С.Бєлковський, не всі представники російської політичної еліти підтримали генеральну лінію.
"На приватних засадах багато представників Росії, зокрема представники "Єдиної Росії", працювали на Януковича, але саме на приватних, відійшовши від генеральної державної політичної лінії", - сказав він.

Політолог розказав, чому саме Тимошенко стала фавориткою колишнього президента, голови російського уряду Володимира Путіна: "Річ не тільки в тім, що Путіну на психологічному рівні краще і зручніше спілкуватись саме з Тимошенко. А й у тім, що коли центр влади в одних руках, це для Кремля завжди простіше і більш зрозуміло, з ким домовлятись, від кого вимагати виконання домовленостей".

Щодо опозиції, то, за словами політолога, у даному випадку симпатії розділились: "Я був одним з небагатьох, хто відверто і відкрито підтримав Майдан і Ющенка, таким чином отримавши великі додаткові ризики в себе на Батьківщині. Я схилявся до того, що перемога Януковича є більш корисною. Але не тому, що сам Янукович є демократом. Ні, в цьому плані нічого не змінилось за останні 5 років. І виключно тому, що це єдиний шлях до збереження української демократії".

Схід і Захід разом. Роздуми про Донбас


   Три високі білі автобуси іноземного виробництва порушили ранковий спокій та сіро-коричневий краєвид донбаського містечка, вотчини і малої батьківщини В.Януковича, - міста Єнакієве. Люди, які весело та метушливо повиходили з цих автобусів і розмовляли українською мовою, здивували і насторожили місцевих працівників готелів, кафе, продавщиць кіосків та ринків. Всі зрозуміли хто приїхав – приїхали «западенці», «бандерівці», «тимошенківці», «помаранчеві». Приїхали не просто так – приїхали видивлятися, спостерігати, наглядати, контролювати, а дехто був впевнений, що й фальсифікувати.
   Але таких людей були одиниці, а переважна більшість і абсолютно вся місцева молодь їх чудово розуміли і після паузи, викликаної безумовно несподіванкою, турботливо намагалися пояснити, як саме і куди треба пройти щоб дістатися потрібного готелю чи виборчої дільниці.
   Спілкуючись між собою на виборчих дільницях, в готелях, кафе і галичани, і донеччани чудово розуміли, що живуть в одній державі, і ні клімат, ні ціни на продукти, ні матеріальний стан населення практично нічим не відрізняються в країні, де правлять олігархи і однаково бідно живуть всі частини цієї нещасної країни.

Гості зі Львова спочатку відчували певну упередженість, вплив насаджених міфів про Західну Україну, прояви антиукраїнських позицій, дійсно помітною виявилася робота російських політтехнологів по проекту «Розкол України»… Але в процесі спілкування, спільної співпраці на виборчих дільницях, і безпосередньо за накритим столом після здачі підрахованих бюлетенів в ОВК, всі дружно святкували закінчення виборів. Всі розуміли, що ні львів'яни, ні донеччани не були ні злісними фальсифікаторами, ні шовіністичними фанатиками, ні агресивними радикалами. Всі були нормальними і адекватними, привітними і доброзичливими, гостинними і ввічливими людьми з абсолютно однаковими проблемами, інтересами, цінностями та трішки відмінними політичними вподобаннями. На сотнях дільниць Донбасу після підрахунку бюлетенів лунали тости за єдність України, львів'яни та донеччани обмінювалися номерами телефонів, даними соціальних мереж, всі розчулено обнімалися, а дехто й цілувався на прощання.

Коли наступного ранку колона автобусів проїхала повз напис «Єнакієве», мимоволі подумалося: нехай собі політики та олігархи гризуться за економічні та політичні впливи, нехай інженери людських душ формують суспільну думку, нехай радикали акцентують на відмінностях і розпалюють ворожнечу – в них все одно нічого не вийшло. І ніколи не вийде, бо український народ не піддається на провокації і не вірить безглуздим міфам. Бо Схід і Захід дійсно разом.

"Разборкі" ще попереду???

Не могла не поділитися з Вами побаченим на Дурдомі --->


35%, 13 голосів

65%, 24 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.