Вже не буде "проти всіх"!

На виборах в Раду хочуть підвищити бар’єр і скасувати графу "проти всіх"

На виборах до парламенту у 2012 році за основу буде взята система, яка діяла до політреформи і яку знов випробували на місцевих виборах.

Так, половина Верховної Ради обиратиметься за закритими партійними списками, половина - на мажоритарних округах.

При цьому пропонується повернутися до прохідного бар'єра для партій в 4%, як було до 2006 року, а не 3%, як зараз. Участь у виборах зможуть взяти лише партії, зареєстровані не пізніше ніж за рік до виборів.

Може бути введена в дію ще одна норма: якщо партія 10 років не брала участь у виборах Верховної Ради або президента, її реєстрацію відміняють.

За словами голови групи, міністра юстиції Олександра Лавриновича, все це виходить з побажань президента «стимулювати розвиток партійної системи».

На робочій групі розглядалася ще одна пропозиція - скасувати графу «проти всіх». Її підтримав Лавринович, однак пропозиція поки що не схвалена.

Також для партій і кандидатів-одинаків не буде збору підписів, який був до політреформи. Замість них буде тільки грошова застава, суми якої поки не узгоджені. Пропонується по одномандатному округу встановити 12-15 мінімальних зарплат - зараз це 11,280 – 14,100 грн. Зараз партії та блоки вносять заставу в 2000 мінімальних зарплат (зараз це 1880 тисяч).

Передбачається, що новий закон про вибори парламенту має з'явитися до кінця весни. Робоча група з його підготовки на недавньому засіданні узгодила більшість положень, і вже в квітні вона розгляне законопроект.

Нагадаємо, 18 березня Національний демократичний інститут (NDI) вийшов зі складу робочої групи з питань удосконалення виборчого законодавства. "НДІ вирішив призупинити свою діяльність у робочій групі до того часу, поки робота над проектом закону не стане більш прозорою та такою, яка враховує різні думки", -сказано в повідомленні.

http://www.ut.net.ua/News/19622

Червоне ґвалтування!!!???

Або я чогось не розумію, або буде, як з ратифікацією угод по ЧФ.
Якщо зараз не підняти «КІПІШ» і допустити голосування у ВР, то підемо гуртом з парадом під червоними катівськими прапорами.


У Януковича не проти прикрасити всю Україну червоними стягами.
Глава Адміністрації Президента України Ганна Герман заявила, що не заперечує проти підняття червоного прапора у День Перемоги.

Так вона прокоментувала ЛІГАБізнесІнформ ініціативу піднімати в день Перемоги червоні стяги по всій країні.

«День Перемоги - це велике свято. І прапор цей дорогий для людей, які воювали під ним. Хто хоче - нехай піднімає. Якщо Верховна Рада проголосує, то це рішення буде законним. Для мене дорогий прапор незалежної України, але і прапор, під яким воювали і боролися за перемогу ветерани, для них теж дорогий і з цим треба рахуватися. Якщо Рада прийме таке рішення, що прапор перемоги треба піднімати – підніматимемо», - підкреслила Герман.

Нагадаю, рішення про використання копії Прапора Перемоги у заходах на знак пам'яті про Перемогу у Великій Вітчизняній війні ухвалили міські ради Одеси, Житомира та Севастополя.

Група народних депутатів на чолі з членом Компартії Петром Цибенко запропонувала Верховній Раді ухвалити, що червоний прапор на 9 травня підніматимуть по усій Україні.

Янукович ВСЕМ НАЛЬЕТ

Зайшла на «Фокус» і до однієї із статей побачила такий комент ( абсолютно він був там не доречний), але досі сльози від СМІХУ не можу спинити!!!

Пропоную ЗАЦІНИТИ, АВТОР СТАРАВСЯ!!!

BLACK GHOST
20:16, 27.03.2011


Стрелы блещут за плечами,
Топчет конь степную ширь -
Это скачет Янукович,
Наш донецкий богатырь!
Шапка золотом расшита,
Меч горит, как бирюза,
Для Отчизны он — защита!
Для обидчиков — гроза!
Выйдет в поле — жнет и пашет,
Выйдет в город — там народ
Янукович хлебом, кашей
Всех накормит, всем нальет!

46%, 11 голосів

29%, 7 голосів

8%, 2 голоси

17%, 4 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Українське майбутнє?

Регіональні вибори в Росії дають українській владі приклад контрольованого голосування.



У 12 регіонах Російської Федерації відбулися місцеві вибори. Згідно з попередніми даними, очолювана прем’єром Путіним «Единая Россия» відповідно до результатів голосувань за партійними списками і в мажоритарних округах здобуде 375 із 546 місць у регіональних парламентах – понад дві третини всіх мандатів. У КПРФ буде 71 мандат, у «Справедливой России» – 46, у ЛДПР – 33, у «Патриотов России» – 10. Самовисуванці матимуть 11 депутатських місць.
Нинішня Україна, на думку її очільників, має в усьому копіювати старшу сестру. Досвід російських виборів змушує уважніше придивитися до того, що може нас очікувати, якщо політичні процеси цілком і остаточно відбуватимуться в бажаному для кланово-олігархічного режиму річищі.

**********************************************************************************************************************************************

Одне слово, у сучасній Росії вміють регулювати виборчу кампанію. А тому партія влади цілком спокійна напередодні грудневих парламентських перегонів. Вона переконана: «незручних людей» у представницьких органах не буде. І соціологічні опитування поки що це підтверджують. Те саме може чекати і на Україну, адже Партія регіонів сумлінно вивчає досвід «суверенної демократії» по-російськи.

Весь текст читати тут:
http://www.ut.net.ua/Politics/19348

5%, 1 голос

16%, 3 голоси

74%, 14 голосів

5%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Організатори «автомайдану» заявляють про провокації

  • 25.03.11, 00:48
Всеукраїнський автомобільний марш протесту планувався та здійснюється як мирна акція. Організатори акції не планують ніяких антизаконних дій і просять не піддаватися на провокаційні заклики блокувати адміністративні будівлі або яким-небудь іншим способом порушувати закон. Про це заявив член Координаційної Ради Асамблеї громадських організацій малого і середнього бізнесу України Андрій Панаетов, повідомила прес-служба асамблеї .

За словами Панаетова, сьогодні з'явилися заяви різних організацій, що не мають ніякого стосунку до організації «автомайдану», про намір привнести до нього свої політичні вимоги, заклики блокувати адміністративні будівлі в Києві.

«Асамблея громадських організацій малого і середнього бізнесу України, яку я представляю, не розділяє ці екстремістські вимоги і просить громадян України утриматися від порушення громадського порядку. Наші вимоги в першу чергу економічні і соціальні - ми наполягаємо на тому, щоб малому і середньому бізнесу залишили можливість працювати на єдиному податку, припинили репресії з боку контролюючих органів створили можливості для розвитку підприємництва в Україні, - заявив Панаетов.

На думку організаторів автомобільного маршу протесту, провокаційні заяви політичних організацій, які хочуть використовувати активність підприємців у своїх цілях, робляться для того щоб дати привід владі шляхом судових рішень заборонити проведення мирних акцій підприємців і спробувати зірвати урочисте об'єднання Західною і Східною колон Всеукраїнського автомобільного маршу протесту на Європейській площі Києва яке заплановане на 25 березня.

«Ми не повинні піддаватися на провокації і не дати можливості політиканам використовувати підприємців у своїх цілях, - заявив представник Асамблеї громадських організацій малого і середнього бізнесу України.

«Повернемо Україну собі!»

25 березня 2011 р. • 12:00 — 15:00, Київ, Європейська площа.

25 березня о 12:00 у Києві на Європейській площі біля Українського дому – мітинг на завершення Всеукраїнського маршу протесту

Учасники підприємницького «Майдану» та нові союзники, які до них долучилися (Асамблея громадських організацій малого і середнього бізнесу, Конфедерація вільних профспілок України, Федерація профспілок працівників малого та середнього підприємництва України, Громадянський рух »Відсіч”, Асоціація українських… банків, Спілка офіцерів України, Всеукраїнське об’єднання ветеранів, Асамблея правозахисних громадських організацій України), керуючись безсмертним заповітом Ільфа та Петрова, вирішили вдарити автопробігом по свавіллю влади. Дві автоколони вирушили на Київ 21 березня одночасно з Луганська і Львова, проводячи мітинги та інші заходи у містах по дорозі.
Захистіть свої права, підтримайте учасників маршу протесту – приходьте 25 березня на мітинг у Києві о 12.00 на Європейській площі біля Українського дому.

Поширюйте інформацію про акцію, запрошуйте на неї своїх друзів!

Відбери в олігархів Україну!

"Відбери в олігархів Україну, поверни її громадянам!" - під таким гаслом у понеділок вирушає на Київ зі Львова та Луганська "автомайдан".

Дорогою учасники акції протесту зупинятимуться у містах і проводитимуть мітинги проти реформ влади, передає "Радіо свобода".

Організатором автомобільного майдану виступає "Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу України". Учасники автопробігу - підприємці, освітяни, медики, гірники, перевізники.

Зранку вони проведуть мітинг у Львові і рушать у дорогу. Паралельно з Луганська також виїжджає колона машин. "Автомайдани" відбудуться у Луцьку, Дніпропетровську, Кривому Розі, Вінниці та інших містах.

25 березня!!!  в п"ятницю!!! учасники протесту зі Львова та Луганська зустрінуться у столиці, де до них приєднаються київські протестувальники, і на Софійській площі вони проведуть мітинг.


"Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу України" об'єднала близько 100 організацій підприємців. Автопробіг підтримують також Конфедерація вільних профспілок, молодіжний рух "Відсіч", Асоціація правозахисників України, Всеукраїнська спілка ветеранів, Спілка офіцерів України, Асоціація українських банків.

Повністю читати статтю:
http://www.epravda.com.ua/news/2011/03/21/278053/

"ПЛяшка" – вдала назва партії Ляшка.

"ПЛяшка" - удачное название для партии Ляшко. Какие еще варианты?
18:00 02/03/2011

Народный депутат Украины Олег Ляшко объявил конкурс на лучшее названии своей будущей партии.
Об этом парламентарий завил в ходе пресс-конференции в Киеве.

В частности, на вопрос, какое у партии будет название, Ляшко ответа не нашел, но отметил, что он был бы благодарен за идеи.

Вместе с тем, на своей страничке Facebook нардеп написал: «Друзья! Объявляю конкурс на лучшее название партии! Победитель получит партбилет №1».

Пользователи социальной сети уже активно подключились к обсуждению и предлагают самые разнообразные варианты: «Україна світ», «ПЛяшка» (Партія Ляшка), Рух опору, «Перезагрузка», «Изменим вместе», «Справжня Україна», а также «Блакитна Україна».

А какие у вас будут варианты, ассоциации?
Народный депутат Украины Олег Ляшко объявил конкурс на лучшее названии своей будущей партии.
Об этом парламентарий завил в ходе пресс-конференции в Киеве.

В частности, на вопрос, какое у партии будет название, Ляшко ответа не нашел, но отметил, что он был бы благодарен за идеи.

Вместе с тем, на своей страничке Facebook нардеп написал: «Друзья! Объявляю конкурс на лучшее название партии! Победитель получит партбилет №1».

Пользователи социальной сети уже активно подключились к обсуждению и предлагают самые разнообразные варианты: «Україна світ», «ПЛяшка» (Партія Ляшка), Рух опору, «Перезагрузка», «Изменим вместе», «Справжня Україна», а также «Блакитна Україна».

http://hate.trust.ua/multiparty/2011/03/02/16/PLyashka---udachnoe-nazvanie-dlya-partii-Lyashko-Kakie-eshe-varianti/

Запропонуйте свій варіант!

За Одесою Житомир червоніє!

На День Перемоги в Житомирі вивісять червоні прапори

Житомирська обласна рада прийняла рішення вивішувати 9 травня в День Перемоги червоні радянські прапори на адміністративних будівлях в області.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у рішенні сесії облради, що було прийнято 17 березня більшістю голосів.

Так, згідно з документом, у День Перемоги 9 травня "в обласному центрі, містах і населених пунктах регіону проведуть святкові заходи з використанням символіки років Великої Вітчизняної війни, а поряд з Державним прапором України вивішуватимуть червоний прапор Перемоги".

У свою чергу Житомирська обласна організація ВО "Свобода" вже заявила, що звернеться до правоохоронних органів та суду з вимогою не допустити виконання цього рішення Житомирської облради.

Росія така ж Русь, як міліція – поліція

Московія вдалася до простої маніпуляції з назвою... Якби Росія, приміром, зараз назвала себе Китаєм, невже вона б мала право претендувати на спадок і досягнення династії Цинь?..

Коли проблеми неможливо розв’язати, їх вирішують перейменуваннями. З 1 березня зіпсованої «перевертнями в погонах», насильством і продажністю міліції в Росії не існує – там віднині поліція.

Хоча, якщо табуретку назвати собакою – чи виросте від того в неї хвіст?

Російські філологічні вправи були б кумедні, якби не стосувалися України.

Повністю статтю читати :
http://www.unian.net/ukr/news/news-426552.html