хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Тоталітарні секти. Велике Біле Братство

В Україні пишно розквітають тоталітарні секти. За мовчазної згоди влади, яка має специфічні погляди на демократію та свободу совісті. Між тим, ці секти, як показує практика, не такі вже й миролюбні. І пастирі у цих церквах скоріше схожі на “бізнесменів”, ніж на духовних отців...

Юсмаліани вірять в надприродну сутність і особливу місію «Марії Деві Христос». Для багатьохце постає як єресь чи псевдокульт, але за таким самим правом, "білі брати" оцінюють й інші конфесії, виходячи з особливостей останніх.             Інститут Людини (предтеча «Великого Білого Братства») перебував під патронатом Будинку вчених Академії наук УРСР.

Корені виникнення феномену обожнення живої людини, треба шукати в конкретних історичних умовах. Так, Радянський Союз «обожненням» Леніна та Сталіна психологічно підготував людей до можливості сприйняття «живого бога», який не забарився з'явитися. Крах комуністичних режимів спричинив серед багатьох людей «плач» за втраченими кумирами!

Громадськість, насамперед, насторожувала непримиренність юсмаліан до ідеологічних опонентів, постійне залякування неминучістю настання «кінця світу», антисоціальні заклики до зречення братчиків від своїх сімей, від усього мирського, прокльони на світську та духовну владу в Україні тощо.

           Який же шлях розв’язання проблем, які породжені виникненням феноменів на зразок «Білого Братства»? Може бути тільки один вихід – допомогти таким віруючим стати повноцінними і повноправними членами суспільства.
Запитання до друзів та читачів!
Сьогодні вам нічого не нагадує тоталітарну секту?

 


69%, 18 голосів

8%, 2 голоси

19%, 5 голосів

4%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
26

Коментарі

18.04.11, 13:47

Яким чином? Вони ж не адекватні!

    анонім

    28.04.11, 13:55

    Так ніякі ж логічні докази не допомагають. Хочь кілок на голові теши. А вони все моляться на свою ікону і слухати нікого не хочуть.

      38.04.11, 14:12

      Будь-яка тоталітарна впливає на свідомість і тіло свого братчика, їх мордують дієтами, щоб мозок перестав нормально функціонувати і дослухався лише до поводирів.
      Допомога може бути тільки одна - насильно вирвати людину з секти, але вона цього не оцінить і тому хто допомагає доведеться терпіти гнів, прокльони, благання відпустити, відмову від їжі. Не кожен здатен на такий вчинок заради близької людини, а що вже казати про сторонніх людей.
      Допомогти можна тому, хто допомогу хоче прийняти - інакше все марно, даремні зусилля.
      У нас одне спасіння - уникати сект, триматися від них подалі.
      Мастерская гармоничной личности workroom.com.ua

        48.04.11, 14:13

        Заборонити б сектантам голосувати...

          Гість: front242

          58.04.11, 14:28

          Ідеї, правлячі установами народів, зазнають дуже довгу еволюцію. Утворюючись дуже повільно, вони разом з тим дуже повільно зникають. Ставши для освічених умів очевидними помилками, вони ще дуже довгий час залишаються незаперечними істинами для натовпу і продовжують надавати свою дію на темні народні маси. Якщо важко вселити нову ідею, то Проте важко знищити стару. Людство постійно з відчаєм
          чіпляється за мертві ідеї і мертвих богів.

            68.04.11, 14:42

            Це зомбіровані люди і з ними важко боротися...

              Гість: RealSam

              78.04.11, 15:56

              На всіх не стане психіатрів...

                88.04.11, 16:04Відповідь на 7 від Гість: RealSam

                На всіх не стане психіатрів...Це точно!

                  98.04.11, 16:09Відповідь на 1 від Люстерко

                  Як допомогти таким віруючим стати повноцінними і повноправними членами суспільства?
                  Дуже просто! Клин клином вибивається! Запропонувати їм кращу цукерочку!!! Вони швидко це проковтнуть, бо там голова не працює! Там спрацьовує масовий психоз!!!
                  Дай їм кращого популіста з яскравою зовнішністю і "добрими очима"...і все! Цей матеріал треба досліджувати, вивчати і працювати над "альтернативним джерелом"!!!

                    108.04.11, 16:12Відповідь на 9 від Julia Taneta

                    сьогодні мала бесіду зі степаном, що краще багно чи багно в шоколаді і в гламурній обгорці.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна