«Свобода» підтримує свого партійця у Конституційній Асамблеї.

 ВО «Свобода» підтримує участь свого партійця у Конституційної Асамблеї

ВО «Свобода» підтримує, та навіть зацікавлена в участі свого представника у Конституційній Асамблеї при президенті України. Про це в ефірі «5 каналу» повідомив член Науково-експертної групи з підготовки створення Конституційної Асамблеї, представник ВО «Свобода», доктор юридичних наук, професор Пилип Пилипенко.

«Довкола моєї участі в роботі Конституційної Асамблеї, Експертній раді, є ціла маса спекуляцій. Я хочу сказати, що я беру участь в цій асамблей ні як член ВО «Свобода», а як фахівець в галузі права - передусім . А про те, що «Свобода» мала б мене виключити, то це зовсім не відповідає дійсності, бо «Свобода» навпаки зацікавлена, «Свобода» підтримує мою участь у цій Конституційній Асамблеї» , - заявив професор.

Пилипенко підкреслив, що Конституційна Асамблея матиме формат дорадчого органу та не буде використовувати функцій законодавчого органу, який буде вирішувати питання референдуму.

«Конституційна асамблея, яка має буде створена відповідно до указу президента, має на меті підготувати, власне, проект Конституції, який має президент подавати до Верховної Ради. Ця асамблея абсолютно не виконує функцій законодавчого органу, який буде вирішувати питання – подавати на референдум, чи ні. Все буде відбуватися у рамках правового поля у рамках чинної Конституції України», - зазначив член Науково-експертної групи.

Від себе: Можливо, «Свобода» має рацію, щоб хоч якось впливати на процеси в країні і бути в вирі подій.

Нагадаю, політичний аналітик Павло Булгак вважає, що ВО «Свобода» має відкликати депутата Львівської облради від цієї партії, професора права Пилипа Пилипенка із Науково-експертної групи з підготовки Конституційної Асамблеї. Таку думку політичний аналітик висловив у коментарі агентству УНІАН. http://www.unian.net/ukr/news/news-422914.html
На думку експерта, «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» мала би негайно відкликати Пилипенка із цієї групи, або виключити його з партії, інакше це виглядатиме переконливим доказом співпраці «свободівців» із Віктором Януковичем».

Від себе: 06-06-2009 17:00 http://www.nrcu.gov.ua/index.php?id=4&listid=92286
Хто такий Павло Булгак?
Політолог Павло Булгак вважає, що Президент Віктор Ющенко своєю політикою сам підштовхнув БЮТ і Партію регіонів до створення коаліції. На його думку, "за таких обставин, коли Президент замість об'єднувати країну веде постійну внутрішньополітичну війну, а знайти компроміс із ним неможливо - Юлія Тимошенко з Віктором Януковичем просто змушені йти назустріч один одному".
Отже, за думкою цього політолога Ющенко повинен був шукати компроміс з Кремлядським ПРіБЮТом!!!

У СІЗО до «тризубівців» пустили нардепа

  • 24.02.11, 15:15
Народний депутат, заступник голови політради «Нашої України» Андрій ПАРУБІЙ вимагає звільнення у Запоріжжі із СІЗО активістів ВО «Тризуб» та інших опозиційних організацій та термінового надання їм медичної допомоги.

Як повідомили УНІАН у прес-службі партії, про це він сказав у Запоріжжі перед відвідуванням слідчого ізолятора №10, де утримуються активісти ВО «Тризуб» та представники інших опозиційних організацій.

Народний депутат розповів, що звернувся з проханням до слідчого дозволити зустрітися із затриманими, щоб від них самих почути про умови, в яких вони перебувають.

«Мета мого візиту – перевірити інформацію щодо застосування тортур до усіх заарештованих у справі пошкодження пам’ятника Сталіну в Запоріжжі», - сказав А.ПАРУБІЙ.

Депутат поінформував, що, за його інформацією, двоє ув’язнених (Віталій ВИШНЮК та Пилип ТАРАН) знаходяться у важкому стані. Зокрема, за даними А.ПАРУБІЯ, В.ВИШНЮК має прогресуючу стадію туберкульозу, а П.ТАРАН потребує негайного хірургічного втручання після ускладнень, викликаних жорстоким побиттям.

«Хлопці, які перебувають за гратами, хворі, а їх вина ще не доведена. Я особисто передам керівнику СІЗО депутатське звернення, у якому вимагаю термінового надання медичної допомоги хворим ув’язненим», - сказав А.ПАРУБІЙ.

Депутат також повідомив, що вимагатиме змінити запобіжний захід ув’язненим П.ТАРАНУ та В.ВИШНЮКУ з арешту на підписку про невиїзд. З цього приводу він передасть депутатське звернення слідчому Головного слідчого управління МВС України.

«У даному документі я гарантую, що хлопці з’являтимуться до суду на першу вимогу. Сподіваюся, що і начальник СІЗО, і слідчий зважать на конституційне право заарештованих на медичну допомогу. Принаймні я докладу до цього усіх зусиль», - запевнив А.ПАРУБІЙ.

Також прес-служба повідомляє, що представники партії сьогодні пікетують СІЗО №10 з вимогою звільнити одинадцятьох заарештованих громадських активістів, серед яких – члени ВО «Тризуб», затриманих у справі пошкодження пам’ятника Сталіну. Члени партії, звичайні громадяни та представники інших громадсько-політичних організацій, які долучилися до акції, тримають банери з написом «Репресіям - ні» та скандують гасла «Патріотам – волю!», «НІ політичним переслідуванням!»

Як повідомлялося, група «Нашої України» у Верховній Раді ініціювала невідкладне створення Тимчасової парламентської слідчої комісії для розслідування випадків свавілля міліції стосовно наших громадян.

«Наша Україна» також звернулася до Уповноваженого з прав людини із вимогою втрутитися у ситуацію і захистити людей від застосування тортур.

http://www.unian.net/ukr/news/news-422884.html

ЇМ з Європи краще видно???

Робота української влади в минулому році гідна оцінки в чотири з плюсом за п`ятибальною шкалою. Про це в ході сьогоднішньої прес-конференції повідомив депутат Європарламенту, екс-віце-президент Європарламенту, член комісії з питань співробітництва ЄС - Україна Марек Сівец, пише UBR.

За його словами, оцінка дуже проста."Якщо ви отримуєте двійку, ви не можете перейти в наступний клас, якщо ви - геній, то отримуєте шістку. За минулий рік, в моїх очах, Україна отримує четвірку з плюсом. Цього достатньо для переходу в наступний клас, проте ще багато має бути зроблено", - сказав він.

За його словами, є кілька факторів, що сприяють хорошій оцінці роботи української влади. "Перше - влада в Україні виглядає консолідованою і прогнозованою. Друге - ми поважаємо всі заяви і конкретні кроки щодо євроінтеграції України. І третє - результати в економічній політиці виглядають позитивними ", - заявив Марек Сівец.

При цьому, він відзначив, що серйозні реформи в будь-якій країні мають свої передумови. "По-перше, вони завжди непопулярні, по-друге, їх не можна відкласти", - вважає політик.

У будь-якому випадку, за його словами, наміри діючої влади в Україні проводити реформи - гідні поваги. "Ми вважаємо ці наміри успіхом, оскільки це не легко для будь-якого прем`єра і президента", - підкреслив Сівец.

Джерело:    ІА УНІАН   http://www.unian.net/ukr/news/news-422876.html

3%, 1 голос

63%, 20 голосів

31%, 10 голосів

3%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

КОЖЕМЯКИН - гестаповець з довгим кримінальним стажем.

Ґебешні вурдалаки: що не рожа - то упирь. Насмокталися тварі крові української.

Кожемякин, Андрей Кадровый офицер КГБ СССР. Генерал-майор,первый заместитель главы фракции ТИМОШЕНКО.

Депутат от БЮТ избирался в 2006 и 2007 годах от Блока Юлии Тимошенко (БЮТ). Первый заместитель главы фракции БЮТ. В 2008-2010 годах занимал должность советника екс-премьерши Тимошенко. В 2006 году возглавлял парламентскую комиссию по приватизации. В апреле-сентябре 2005 года был заместителем Службы безопасности Украины (СБУ). До этого возглавлял главное управление по борьбе с коррупцией и организованной преступностью СБУ.

Андрей Анатольевич Кожемякин родился 13 ноября 1965 года в Одессе в семье потомственных чекистов.

Его отец Анатолий Леонидович Кожемякин работал в КГБ, на Западной Украине: занимался "защитой государственности и борьбой с подрывными идеологическими центрами".

В 1991 году, после распада СССР, отец Кожемякина возглавил главное управление по борьбе с коррупцией и организованной преступностью в только что созданной Службе безопасности Украины (СБУ). При этом его кандидатуру утвердила специальная комиссия, куда входили многие известные как давние информаторы КГБ и провокаторы…
Отец Кожемякина стал одним из создателей СБУ и получил звание генерал-лейтенанта.

В 1986 году Кожемякин окончил Киевское высшее военно-морское политическое училище. Затем до 1988 года служил лейтенантом на Черноморском флоте СССР в частях морской разведки, которые занимались подводными диверсиями: был офицером-водолазом. В 1988 году окончил школу КГБ в Новосибирске, после чего служил в Севастополе в особом отделе.

В 2002 году досрочно получил звание полковника .

Известно, что к 2005 году Кожемякин получил звание генерал-майора и возглавил главное управление по борьбе с коррупцией и организованной преступностью СБУ (управление "К"), которое ранее возглавлял его отец .

В апреле-сентябре 2005 года Кожемякин занимал пост заместителя Александра Турчинова, назначенного главой СБУ в феврале 2005 года. Кожемякин поддерживал с Турчиновым дружеские отношения . В сентябре 2005 года Турчинов покинул СБУ в знак протеста против отставки правительства Юлии Тимошенко, похитив множество досье на разнообразных законсервированных и не только стукачей и саботажников. Часть документации СБУ криминальная парочка просто спалила на костре, по некоторым сообщениям прямо во дворе то ли СБУ то ли здания кабмина.

26 марта 2006 года на парламентских выборах Кожемякин был избран народным депутатом Украины по списку Блока Юлии Тимошенко (БЮТ), а заместитель генерального прокурора Украины Виктор Шокин тогда же заявил о возбуждении двух уголовных дел. Первого - по факту уничтожения материалов дела СБУ о деятельности бизнесмена Семена Могилевича, второго - по факту незаконного прослушивания телефонных разговоров корреспондента газеты "Сегодня" Александра Корчинского. Свидетелями по данным делам проходили Кожемякин и Турчинов. С апреля 2006 года Кожемякин проходил по делу о прослушивании Корчинского, как подозреваемый.

Сьогодні«Андрей Кожемякин первый заместитель председателя фракции «БЮТ-Батьківщина»».

У Запоріжжі вимагатимуть звільнення політв’язнів із СІЗО.

  • 23.02.11, 01:37
«Наша Україна» у Запоріжжі вимагатиме звільнення політв’язнів із СІЗО

24 лютого народний депутат, заступник Голови політради «Нашої України» Андрій Парубій зустрінеться з керівництвом слідчого ізолятора №10 в Запоріжжі та перевірить умови утримання дев’ятьох активістів ВО «Тризуб» та інших опозиційних організацій.

Про відповідну ініціативу «нашоукраїнці» попередньо повідомили начальника слідчого ізолятора.

О 13:30 народний депутат відвідає СІЗО та на власні очі перевірить умови утримання в’язнів.

Також о 13:00 активісти «Нашої України» в Запоріжжі пікетуватимуть СІЗО з вимогою негайно звільнити ув’язнених українських патріотів.

Нагадаємо, активістів ВО «Тризуб» було затримано за підозрою у пошкодженні пам'ятника Сталіну у Запоріжжі. На сьогодні в місцях позбавлення волі у справі пошкодженні пам'ятника перебуває 11 чоловік.

Як відомо, родичі затриманих неодноразово заявляли про те, що до ув’язнених застосовують тортури.
СІЗО №10 у Запоріжжі знаходиться за адресою - вулиця Червоногвардійська, 43

Телефон для ЗМІ: 0962177550

Цей день в Історії

  • 22.02.11, 22:27
 23 ЛЮТОГО День захисника Вітчизни!

1918 — Щойно утворена армія коммуністів (в подальшому РККА) отримує першу нищівну поразку від військ Кайзера. Пізніше з'явилася легенда про перемогу над німцями, що зв'язувала цю перемогу з встановленням свята День Радянської Армії.

З 1940-х років свято перейменували в День Радянської Армії.
Після розпаду Радянського Союзу воно набуло нинішньої назви - День захисника Вітчизни. У незалежній Україні встановлено Указ Президента Леоніда Кучми від 1999 року в зв'язку "з численними зверненнями громадських організацій, ветеранів війни і з метою сприяння патріотичному вихованню молоді".

Хоч свято і змінило свою назву, традиції залишилися незмінними - як і у часи СРСР, цього дня прийнято вітати не тільки людей у погонах, а взагалі всіх чоловіків і хлопчиків.


В цей день народились:

1862 — Сидоренко Євген Матвійович, революціонер-народник, член «Народної Волі» (†після 1925).
1878 — Малевич Казимир Северинович, український художник-абстракціоніст (†1935).
1883 — Віктор Флемінг, американський кінорежисер, лауреат «Оскара» («Віднесені вітром», «Чарівник із країни Оз»).
1909 — Шпак Микола Іванович, український поет (†1942).
1912 — Романенчук Богдан, славіст і україніст.
1920 — Борис Володимирович Некрасов, російський письменник (†1978).
1925 — Чавдар Єлисавета Іванівна, українська співачка, педагог, народна артистка СРСР (†1989).
1940 — Пітер Фонда, американський кіноактор з акторської династії.
1944 — Янковський Олег Іванович, російський актор («Служили два товариші», «Той самий Мюнхгаузен», «Закоханий за власним бажанням»; †2009).
1947 — Пустовойтенко Валерій Павлович, Прем'єр-міністр України (1997—1999).
1953 — Бред Уітфорд, гітарист американського гурту «Aerosmith».
1954 — Ющенко Віктор Андрійович, банкір, президент України (2005—2010).


11%, 2 голоси

61%, 11 голосів

28%, 5 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Питання до типа президента України на його роковини

  • 18.02.11, 13:33
Громадянин Янукович!
1. Ти розумієш, що займаєш посаду, що перевершує твої розумові здібності, досвід і освіту?
2. Ти розумієш, що проводиш антиукраїнську політику, ворожу усьому українському?
3. Ти розумієш, що ти розвалив конституційний лад в Україні, здійснивши по суті державний переворот, що є карним злочином?
4. Ти розумієш, що керівні посади в державі Україна посіли її вороги- українофоби?
5. Ти розумієш, що за твоєї антидержавної влади корупція остаточно проїла УСІ гілки влади, починаючи із самого тебе, усіх міністрів і закінчуючи останніми клерками на місцях?
6. Ти розумієш, що тобі доведеться-таки відповідати на Божому і людському суді за твої злочини проти України та її громадян?
7. Ти розумієш, що твоя брехня стосовно законності придбання Межигір'я нікого не задовольняє?
8. Ти розумієш, що твої сини мають статки не по заслугам, а тільки завдяки тому, що вони твої сини, що є так само перевищенням повноважень і зловживанням владою?
9. Ти розумієш, що ти є ганьбою України в усьому світі?
10. Ти розумієш, що за сукупністю твоїх злочинів проти України доля Чаушеску буде ще дуже поблажливою для тебе?
11. Ти розумієш, що нарід України і історія проклянуть тебе і весь твій рід на віки?
12. Ти розумієш, що мої питання не є образою тебе, як президента, а само твоє існування і узурпація влади є образою України і найбільшим злочином проти неї?
Я не сподіваюсь на відповіді, бо ти є те, що ти є… (І ти потай розумієш, що я правий!)
Проте, я розсилаю ці свої питання до усіх видань і хочу, щоб люди знали, від яких питань ти тікаєш, і що являє собою твоя гнила сутність.
Слава Україні!
Смерть зрадникам України!



Джерело: Дурдом

Посміємося!

* * *
Донька Володимира Путіна збирається поступати в інститут. Конкурс величезний — 40 інститутів на місце.
* * *
Держдума Росії визнала незалежність Абхазії та Південної Осетії. Тепер у планах російського парламенту визнання незалежності Придністров’я, району Брайтон–Біч у Нью–Йорку й обов’язково Московського проспекту, Московської площі і Московського моста в Києві.
* * *
— А ви у Росії часто п’єте?
— Що ви! Ми в Росії часто не п’ємо!
* * *
У Росії є два стани чистоти:
2) вся грязюка підсохла;
1) вся грязюка замерзла.
* * *
Телефонує Роман Абрамович Путіну: «Володимире Володимировичу, я вам тут Ісландію купити зібрався. Будете її президентом?»
* * *
Російські вчені зробили сенсаційне відкриття: Путін вдихає вуглекислий газ, а видихає кисень! Так підтримується життя на всій планеті.
* * *
Медведєв каже Путіну:
— Чув, Нікарагуа визнала незалежність Осетії та Абхазії!
Путін ображено:
— На інших поки що грошей не вистачило.
* * *
Дядя Федір розповідає Матроскіну:
— А я цими вихідними у Простоквашино з’їздив...
— І що там робив?
— Та так — просто квасив.
* * *
— Чому зарплата мера Москви у півтора раза більша, ніж зарплата президента Росії?
— Працює краще, тому й більша!
— Це по чому ж видно, що він краще працює?
— Елементарно! У Москву народ усе їде і їде, а з Росії все тікає й тікає...
* * *
Роман Абрамович якось закинув грошей на мобільний і випадково купив компанію «Білайн».
* * *
— Що таке російські ЗМІ?
— Це коли найточніша й найдостовірніша інформація розміщена в рубриці «Погода».
* * *
— Чули — Роман Абрамович у космос летить. За 500 «лимонів».
— А чому так дорого?
— Ну так йолки–палки. На яхті.
* * *
2028 рік. Путін телефонує Медведєву: «Дім, я щось зовсім заплутався: хто з нас на наступний термін балотується?»
* * *
Маленький Володя Путін ніколи не був жадібним і давав іншим дітям покататися на своєму велосипеді після другого кола. Але сам завжди сидів на багажнику.
* * *
Між Медведєвим і Путіним є одна, але стовідсоткова відмінність: у їхніх прізвищах не збігається жодна літера!
* * *
Основна складність для збірної Росії з футболу полягає в тому, що переможець чемпіонату Європи визначається не SMS–голосуванням.
* * *
У конкурсі телеканалу РТР «Сім чудес Росії» перше місце посіли вибори президента.
* * *
Медведєв повертається додому після важкого робочого дня, заходить до спальні, а там Путін спить з його дружиною.
— Володимире Володимировичу, що це означає?
— Розумієш, Дімо, річ у тім, що протягом останніх восьми років я постійно спав із першою леді, — звичка!

* * *
Центрвиборчком Росії не дозволить виборцям сфальсифікувати підсумки виборів!
* * *
Президент Грузії М. Саакашвілі заявив, що ніколи не стане на коліна перед Володимиром Володимировичем Путіним. Російський МЗС розцінив цю заяву як недружню й навіть відверто хамську.
* * *
Конституція Росії, глава 4, стаття 81, пункт 1 (нова редакція): «Президент Російської Федерації обирається на шість років попереднім Президентом Російської Федерації».
* * *
Правий був Кутузов: щоб урятувати Росію, треба спалити Москву.

На зміну ДАІшникам прийде ПІДР (у Росії)


Російська блогосфера активно обговорює перейменування міліції в поліцію. Так, поліцейські ДІБДР називатимуться Поліцейський інспектор дорожнього регулювання або скорочено П.І.Д.Р, а їхня служба називатиметься Поліцейська дорожньо-регулювальна служба - скорочено ПДРС.

Крім того, блогосфера обговорює заяву глави МВС Рашида Нургалієва про те, що правильною формою звернення громадян до співробітника органів внутрішніх справ після перетворення міліції в поліцію буде «пане поліцейський».
«Ага. А президента з прем’єром тоді «цар-батюшка» та «ваша величносте» іменувати варто?»- пише блогер skovorodnikov.
А на Уралі спритні комерсанти примудрилися заробити на реформі МВС. У зв'язку з можливим перейменуванням ДІБДР під час перетворення міліції в поліцію підприємці випустили значки, на яких красується абревіатура «П.І.Д.Р.».
Також у продажу з'явилися мальовничі значки з барвистими слоганами: «Бути чи не бути П.І.Д.Р.ом? Ось у чому питання!», «ДАІшники пішли, а П.І.Д.Р.и залишилися», « П.І.Д.Р.и нові, проблеми старі».
«Ми зовсім не хочемо образити співробітників ДІБДР, - запевнив приватний підприємець Максим Купріян. - Сенс цих значків - донести до чиновників, що спочатку потрібно гарненько подумати, а вже потім міняти звичні назви!».

Як повідомлялося, 7 лютого стало відомо, що президент РФ Медведєв підписав закон «Про поліцію». Він набуде чинності 1 березня. Пізніше Медведєв заявив, що основними завданнями МВС після реформи стануть протидія тероризму, екстремізму, організованої злочинності та корупції.

За матеріалами «Фокус», «Твій день»

ВОНА ПРАЦЮЄ! Питання на кого?

http://www.obozrevatel.com/politics/putin-naznachil-smotryaschego-nad-ukrainoj.htm

Путин назначил смотрящего над Украиной 11 февраля, пятница, 2011 9:45

Самый таинственный и непубличный вице-премьер России Игорь Сечин теперь использует весь свой богатый опыт участия в спецоперациях в украинских реалиях.

Имперские амбиции Москвы относительно Украины давно и хорошо известны. Вопрос всегда был только в одном: кто украинской проблематикой занимается сейчас

По плану Сечина, наступление происходит на двух фронтах — гуманитарном и экономическом.

Наконец, кто такой этот Игорь Сечин, чем ранее отличился и, главное, на что способен в будущем?

Сечин известен эффективностью при исполнении «деликатных» поручений Путина — ему приписывают и организацию атаки на Михаила Ходорковского, и развязывание «торговой войны» с дружественной Беларусью. То есть человек без комплексов. Ныне Сечин — председатель совета директоров «Роснефти», ОАО «ИНТЕР РАО ЕЭС» (Від мене: не нагадує назву ЄЕСУ? Єдині енергетичні системи України ( единые энергетические системы))

Сечин — весьма дружен с патриархом, и в бытность Кирилла еще митрополитом многие причисляли его к лагерю ближайших сечинских союзников.

А тепер зануримось в Історію (згадаємо події 2008 року, до підписання газових угод)
http://bin.ua/80202-.html
Вице-премьер РФ Игорь Сечин поддержал Тимошенко: его тоже беспокоят планы Украины развернуть трубу Одесса-Броды 15:20 21.07.2008 |
Вице - премьер Игорь Сечин заявил, что Россию беспокоят планы Украины использовать в текущем году нефтепровод Одесса - Броды в аверсном режиме: "Это вызывает озабоченность у российских компаний, осуществляющих поставки нефти на рынки Центральной Европы, и заставляет их искать другие маршруты поставок нефти в Европу", - объяснил Сечин Путину на заседании президиума ка­бинета министров 21 июля.

В субботу, 19 июля Премьер - министр Украины Юлия Тимошенко и премьер - ми­нистр России Владимир Путин провели телефонный разговор, сообщило агент­ство УНИАН. Беседа затрагивала и тему нефтепровода. Накануне Тимошенко за­явила, что считает контракты о транспортировке нефти по трубопроводу Одесса - Броды "коррупционной схемой, разработанной в Секретариате президента".

http://4vlada.net/partii-lidery/stanіslav-bєlkovskii-timoshenko-tse-putіn-ale-v-desyat-razіv-talanovitіshii

08 октября 2007, 17:21
Источник: ГлавРед (Украина)

Свого часу Станіслав Бєлковський ( від мене: відомий російський політтехнолог) відмовив Юлії Тимошенко.
Він вирішив, що, попри всю повагу до акторського таланту, політичної всеїдності та шаленої везучості пані Юлії, працювати з нею не буде.

ГлавРед опублікував це інтерв’ю відразу після позачергових виборів у 2007 році. Повний текст можна прочитати за посиланням.
Витримка із інтерв’ю , датованого 2007 роком (за два роки до підписання газових угод)


Провідні закордонні ЗМІ останнім часом пишуть про те, що Юлія Тимошенко була б вигідним прем'єром і для Заходу, і для Росії. Для Кремля, тобто для Путіна та "Газпрому", Тимошенко є вигідним та прогнозованим прем'єром?

Так, для декількох панів, які зараз уособлюють "Газпром", це вигідно. Зараз голова правління Олексій Міллер тяжко хворий і, можливо, буде змушений піти протягом найближчих місяців. Він дотримувався строї схеми в газовій торгівлі, яка включала "РосУкрЕнерго". Звичайно, є багато людей, які хочуть усунути РУЕ, на чолі з помічником Путіна Ігорем Сєчиним, який, до речі, допомагав влаштувати дві конфіденційні зустрічі Тимошенко з Путіним в березні 2005 року. (від мене: відразу після помаранчевої, ще до розбрату НУ і БЮТу!!!)

Вони прагнуть змінити цю схему і всі надії пов'язують з Юлією Тимошенко. Я вважаю, що Ігор Сєчин, нинішній виконувач обов'язків голови правління "Газпрому" Валерій Голубєв, який є альтернативою Олексію Міллеру, та декілька інших впливових в Росії осіб зараз сподіваються на те, що Юлія Тимошенко стане прем'єром, і вони змінять стару газову схему. Але це не має жодного стосунку до політики.

Путін за своєю психологією є бізнесменом, причому з кримінальним минулим початку 90-х років минулого століття, і звичайно для нього питання капіталізації "Газпрому" та оптимізації всіляких схем торгівлі є набагато більш важливими, аніж будь-які геополітичні питання. Він переконав себе в тому, що перемогти США та їхній вплив на політичні події в Україні, не може. Путін пов'язує свою поразку в 2004 році виключно з впливом Сполучених Штатів, він відмовляється визнати будь-яку волю українського народу та прагнення до демократії.

Отже в Росії є впливові групи, клани, які можуть підтримати Юлію Тимошенко на посаді прем'єра, незважаючи на будь-які її геополітичні позиції та висловлювання в бік Росії чи російської мови.