Понти гопників






23 червня відкрилася Московська конференція з міжнародної безпеки. У цьому році в ній беруть участь представники більш ніж 100 держав. Захід відкрився з відеозвернення Володимира Путіна. Взяв участь в дискусії і міністр оборони Росії Сергій Шойгу. Якщо дуже коротко, то і «цар» і «воєвода» наголошували у своїх виступах на тому, що Кремль «просто мріє про деескалацію у відносинах із Заходом». Ось тільки «НАТО чомусь не йде назустріч» такій миролюбній Росії!

Пригрітий Кремлем колишній прем'єр-міністр Словаччини Ян Чарногурський у своєму виступі назвав РФ опорою міжнародного права та світу. І ось, в день відкриття, міністерство оборони «міжнародної опори» радісно та гордо рапортує про обстріл британського есмінця.

Така ось чудова деескалація з бомбами! Міністерство оборони Великобританії стверджує, що ніякого обстрілу не було, а були пересічні військові навчання, про які був поінформований екіпаж британського судна. Але керівництву Росії, яка так «прагне деескалації», дуже хочеться продемонструвати, як вони стріляють з усіх гармат по «натовських супостатах», щоб змусити їх покинути неіснуючі територіальні води Росії біля берегів окупованого Криму.

Дії сучасного Кремля вже звично виглядають як фарс. Але цього разу фарс виявився зовсім не смішним, і, скоріше, нагадував зведення з місця збройного конфлікту. Такого конфлікту, з яких потім виростають страшні війни!

Поблизу узбережжя Криму біля мису Фіолент російський сторожовий корабель і літак здійснили попереджувальні атаки на британський есмінець Defender, стверджують в російському Міноборони.

За інформацією росіян, Defender о 11:52 перетнув "російський кордон" і на три кілометри зайшов в російське "територіальне море", після чого екіпаж був попереджений про застосування зброї, але не відреагував.

- о 12:06 і 12:08 прикордонний сторожовий корабель виконав попереджувальну стрільбу.

- о 12:19 літак Су-24М виконав попереджувальне бомбометання (4 ОФАБ-250) по курсу руху есмінця Defender.

- о 12:23 спільними діями Чорноморського флоту і Прикордонної служби ФСБ Росії есмінець Defender покинув межі територіального моря Російської Федерації.

Кремлівські «рупори» вибухнули гучними заголовками: «Российские ВС с помощью бомб остановили эсминец ВМС Великобритании!», «Российские корабль и самолет открыли предупредительную стрельбу в сторону британского эсминца в Черном море!», «Минобороны РФ считает действия эсминца Британии грубым нарушением конвенции ООН!»… Але – «был ли мальчик...» на справді?

23 червня 2021 року есмінець Defender здійснював плановий перехід з Одеси до Грузії. При цьому курс був прокладений з проходженням територіальних вод Криму. Згідно звичайної для цього маршруту практиці, корабель прямував в межах міжнародно-визнаного коридору поділу руху. В районі кримського мису Фіолент до корабля наблизилися російські прикордонні катери. Подальші події російська і британська сторони викладають по-різному.

Кремль говорить про «підле втручання» корабля ВМС Великобританії у власні територіальні води та геройські дії пілотів та моряків РФ по захисту від можливої агресії. Міноборони Великобританії заявило, що корабель без перешкод пройшов через територіальні води України і в 11:45 за Московським часом вийшов за межі територіальних вод Криму. Російські кораблі стежили за його проходом есмінця на відстані.

Версія Міноборони Британії виглядає абсолютно достовірною. Ніяких попереджувальних пострілів збоку кораблів ВМС Росії не було. Тим більше, ніхто не скидав по лінії руху есмінця Defender авіаційні бомби. Це все – чергова путінська брехня. Просто – слова, без будь яких підтверджень. Відбулася чергова провокація Кремля. Цього разу – у територіальних водах Українського Криму, окупованого путінськими загарбниками.

Абсолютно адекватно Українська сторона оцінила провокаційні дії Кремля, як наочний доказ української позиції. «…агресивна і провокаційна політика РФ в Чорному і Азовському морях, окупація і мілітаризація Криму представляють собою постійну загрозу Україні і союзникам. Саме тому я підкреслюю, що необхідно якісно нова взаємодія НАТО з Україною в Чорному морі», - написав у Twitter глава МЗС України Дмитро Кулеба.

C 28 червня по 10 липня в Чорному морі будуть проводитися навчання Sea Breeze c участю України і країн НАТО. У них будуть задіяні 5 тисяч військових з 32 країн. Росія відверто боїться цих навчань, бо вони можуть поставити під загрозу кримські амбіції Путіна. Нажаль, зважаючи на хворобливий стан неврівноваженого кремлівського керманича, слід очікувати чергових провокацій з боку Кремля та подальшого зростання напруги у Чорноморському регіоні.
Источник: https://censor.net/ru/b3273185

Новая веха в украинско-британских отношениях


21 июня в Одессе на борту ракетного эсминца Королевского военно-морского флота HMS DEFENDER Украина и Великобритания подписали меморандум о развитии украинского флота, который, в частности, предусматривает совместное проектирование и строительство военных кораблей и баз ВМС.

Документ подписали Министр по вопросам оборонных закупок Великобритании Джереми Квин и заместитель министра обороны Украины Александр Миронюк, сообщает пресс-служба Минобороны, 21 июня.

«Меморандум предусматривает реконструкцию украинских судостроительных предприятий, строительство двух баз ВМС Украины и совместное проектирование и строительство военных кораблей в Украине и Великобритании», — говорится в сообщении.

На мероприятии присутствовали секретарь СНБО Алексей Данилов, первый морской лорд Великобритании и глава британского флота Тони Радакин и посол Великобритании в Украине Мелинда Симмонс.

«Это еще один шаг в развитии двустороннего сотрудничества между Украиной и Соединенным Королевством для укрепления украинского флота, который сталкивается с постоянной опасностью в Черном и Азовском морях», — отметили в Минобороны.

Важным является тот факт, что подписание данного меморандума происходит на фоне учений НАТО в черноморском регионе, в которых активное участие принимает и Украина. Такие совместные учения – это еще один важный шаг и главное мероприятие, направленное на обретение возможности ВМС ВС Украины работать полностью по стандартам НАТО. Более подробно об учениях и болезненной реакции Кремля читайте: https://censor.net/ru/blogs/3272368/iznanka_rossiyiskoyi_armii

Также заместитель министра заявил, что британцы могут помочь Украине в строительстве корвета «Владимир Великий». Этот корабль должен стать флагманом украинского флота. Введение корвета в эксплуатацию запланировано на 2023 год.

Необходимо отметить, что активное развитие украинского флота происходит на фоне дальнейшей деградации российских вооруженных сил и флота, о чем мы писали ранее: https://censor.net/ru/blogs/3272574/rossiyiskiyi_esminets_lider_kak_simvol_degradatsii_rossИсточник: https://censor.net/ru/b3272935

Зміна правил перетину лінії зіткнення

12:08 23 червень Київ, Україна



На непідконтрольній території України місцеві жителі практично щодня натрапляють на нові труднощі.

У відкритих джерелах з'явилася інформація, що «окупаційні адміністрації» Донецької і Луганської областей планують змінити правила перетину лінії зіткнення: для в'їзду/виїзду на підконтрольну сепаратистам частину Донецької області необхідно мати спеціальний пропуск, для отримання якого уповноваженим особам так званої «ДНР» треба буде надати всю інформацію про себе і своїх близьких. Сам пропуск буде дійсний лише пів року, а рішення про його видачу/невидачу буде прийматися протягом 15 днів.

Більш того, під час отримання спецперепустки всіх фотографуватимуть і братимуть відбитки пальців у обов'язковому порядку.

Нагадаємо, що вже на цей момент представники так званого «МДБ ДНР» перевіряють мобільні телефони, несучи їх в окрему кімнату, можливо, для зняття всієї інформації і встановлення системи стеження. Відомо, що т.зв. «спецслужби ДНР» стежать за прибулими з України, побоюючись вербувань українськими спецслужбами жителів окупованого Донецька.

Подібні дії т.зв. «Окупаційних спецслужб» спрямовані не тільки на штучне залякування людей (щоб припинили спілкуватися з рідними, які проживають на контрольованій Україною території), а й пов'язані з активізацією в цьому році українських спецслужб по виявленню осіб, обвинувачених у державній зраді і пособництві терористам організації «ДНР».

Наприклад, за інформацією ЗМІ, в центральному апараті фіскального органу України за підозрою в сприянні терористам «ДНР» був затриманий підполковник фіскальної служби, який пішов на співпрацю зі слідством і надав українським спецслужбам цікаву для них інформацію. У підсумку йому було змінено запобіжний захід - він був відпущений з-під варти.

У будь-якому випадку т.зв. «спецслужби ДНР», побоюючись діяльності агентів впливу на окупованих територіях, а також вербувань громадян, швидше за все, будуть і надалі діяти.
https://myc.news/ua/obshestvo/izmenenie_pravil_peresecheniya_linii_soprikosnoveniya?fbclid=IwAR1kHk6-AqpkXpPunhn_Jkip0R0dpKn_EvLE31ia9tR2DX7pGSMsSDG2MX4

Путін - це Гітлер сучасності


22 червня Україна відзначила День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни. 80 років тому, 22 червня 1941 року попри таємну угоду про ненапад (пакт Молотова-Ріббентропа 1939 року) та тісну військово-економічну співпрацю із СРСР нацистська Німеччина атакувала радянські частини по всій лінії кордону від Балтійського до Чорного моря. Розпочалася німецько-радянська війна 1941-1945 років як основна та найкривавіша частина Другої світової війни. ЇЇ бої стали практично наймасштабнішими у воєнній історії XX століття.

Шлях до розв’язання війни був відкритий Пактом Молотова – Ріббентропа 23 серпня 1939 року. Згідно з невід’ємною частиною пакту - таємним протоколом до нього - нацисти та комуністи ділили Східну Європу на зони інтересів. Унаслідок цих домовленостей Третій Рейх отримав змогу безперешкодного вторгнення в Польщу. СРСР розширився за рахунок Західної Білорусі та Західної України, Бессарабії з Буковиною, трьох країн Балтії, а також частини Фінляндії.

У Другій світовій війні взяли участь більше ніж 80 % людства, бойові дії відбувалися на території та за участю 2/3 держав, що тоді існували. Війна розпочалася 1 вересня 1939 року з вторгнення військ нацистської Німеччини до Польщі, а завершилася 2 вересня 1945-го беззастережною капітуляцією Японії.

До воюючих армій було залучено понад 110 мільйонів солдатів, загальні втрати військових та цивільного населення становлять від 50 до 85 мільйонів осіб. Під час війни були здійснені найбільші в історії злочини проти людства (зокрема Голокост), а також уперше та востаннє використана атомна зброя.

Трагедія Українського народу в роки Другої світової полягала в тому, що на час початку війни він був розділений між кількома державами. Українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі інтереси та вбивати інших українців. На території України одразу велося кілька воєн, що були частиною Другої світової війни та які вона спровокувала:

• німецько-польська війна 1939-1945 рр. – спочатку відкрита фронтова, а після падіння Польщі – підпільна.

• німецько-радянська 1941-1945 рр., відкрита та підпільна, потім знову відкрита фронтова.

• німецько-українська 1941-1944 – підпільна.

• маловідома польсько-українська війна (1942-1947) – підпільна.

• радянсько-українська (1939-1954), найтриваліша із цих воєн – підпільна, початком якої стали антирадянські виступи часів першої радянської окупації, а завершенням — розгром підпілля та захоплення його останнього керівника.

Понад 7 мільйонів синів України загалом воювало на боці Об’єднаних Націй у складі армій

• Великої Британії та Канади (45 тисяч осіб);

• Польщі (120 тисяч);

• СРСР (більше ніж 7 мільйонів);

• США (80 тисяч);

• Франції (6 тисяч);

• визвольного руху в самій Україні (100 тисяч в УПА).

Більш ніж 2,5 мільйона українців були нагороджені радянськими та союзницькими медалями та орденами. Більше ніж 2 тисячі стали Героями Радянського Союзу, з них 32 – двічі. Ас союзної авіації чернігівчанин Іван Кожедуб – тричі.

За визволення Дніпропетровської області Золоту Зірку отримали 586 осіб. За всю війну тільки на київському напрямку звання Героя Радянського Союзу отримали приблизно на 20 воїнів більше. Під час всіх інших битв їх було значно менше. Наприклад, в битві за Москву - 110 (з них двоє дніпропетровчан), Сталінград - 126 (3), на Курській дузі - 176 (3).

Про запеклість боїв говорить і те, що на території області четверо бійців закрили амбразури свої тілом, але всі вони родом з інших місць. Навічно залишилися на Дніпропетровщині 93 тис. воїнів-захисників.

На Дніпропетровщині 22 повних кавалерів ордена Слави. Більше тільки у вихідців з Орловської області - 23.

Всього за роки війни звання Героїв Радянського Союзу отримав 181 уродженець Дніпропетровщини. З них п'ятеро удостоєні цього звання двічі. З 99 Героїв Радянського Союзу, які закрили своїм тілом амбразури, - четверо з Дніпропетровщини. Один з них, Олександр Матросов першим згідно з наказом Головнокомандувача занесений в списки своєї частини навічно...

Україна в результаті Другої світової війни зазнала матеріальних втрат у розмірі понад 45 % від збитку усього СРСР. Сукупні демографічні втрати українців і громадян України інших національностей упродовж 1939-1945 років наразі оцінюються у понад 8 мільйонів осіб. За підрахунками вчених, Центральна, Південна та Східна Україна втратила 30 % населення, Галичина – 22 %, Волинь і Полісся – 12 %. Для поповнення демографічних втрат воєнного періоду республіці знадобилося близько 25 років.

За повоєнними підрахунками, було зруйновано майже 700 українських міст і 28 тисяч сіл, спалено близько 320 тисяч господарств.

Українці вистояли у м’ясорубці Другої світової. Відродили економіку та промисловість. Відродилася Нація. Але День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні символізує не тріумф переможців над переможеними, а має бути нагадуванням про страшну катастрофу Другої світової війни та застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично й безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами. Саме тому Україна обрала європейську відповідальну модель пам’ятання під гаслом «Ніколи знову» замість екзальтованої маніпуляції під гаслом «Можєм повторіть».

Нажаль – історія повторюється. Нині, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Сьогодні це путінська Росія, яка посягає на нашу територіальну цілісність. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць нашого народу, наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини для громадян.

Дніпропетровщина доказала свою вірність Україні у буремних подіях зими 2013-2014 років. Події Революції гідності в Дніпрі на Європейській площі, біля пам’ятника Чкалову та Дніпро-Арени довели, що Дніпро – це Україна.

Герої Дніпра і сьогодні стоять на захисті національних інтересів та цілісності Держави Україна. Тисячі дніпропетровчан боронять країну від загарбника. Близько 600 мешканців Дніпропетровської області віддали своє життя на Сході України заради перемоги над путінськими окупантами. Та перемога над ворогом, як і в роки Другої світової, кується не тільки на фронті. Без міцного тилу, без постійної підтримки громадянами України демократичних цінностей на місцях, повна тотальна перемога над ворогом не можлива. Дніпру є чим пишатися. Десятки громадських організацій та тисячі патріотів Дніпропетровщини стоять на захисті досягнень Революції Гідності та не дають підняти голову внутрішнім ворогам України. Серед таких патріотів – представники ДОГО «Ініціативний форум Придніпров’я», які разом з представниками ГО «АРДІС» організували та провели патріотичний захід «Путін=Гітлер» у Дніпрі.

Сьогодні, у День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни, ми повинні ще раз нагадати Путіну, дії якого все більше нагадують дії божевільного диктатора Гітлера, про недопустимість подальших спроб, спрямованих на порушення територіальної цілісності суверенної України. Сьогодні влада Росії поводиться як руйнівник системи міжнародних відносин, заснованої державами-переможцями Другої світової війни. У цьому вона більше нагадує гітлерівську Німеччину 1930-х напередодні глобального конфлікту. Але Путіну варто пам’ятати, чим закінчилася кривава історія його історичного прототипу. Історія циклічна. І справедлива. Тому беззаперечно «ВОРОГ БУДЕ РОЗБИТИЙ!» і «ПЕРЕМОГА БУДЕ ЗА НАМИ!» Бо, за нами – ПРАВДА!

В цей День ми пам’ятаємо тих, хто так і не повернувся з війни. Тих, хто першими взяли на себе страшний удар. І тих, чиї життя були покалічені та зруйновані у тій страшній війні.

Вічна пам'ять загиблим.

Честь і слава живим героям!


https://censor.net/ru/blogs/3272977/putn_tse_gtler_suchasnost

Україна і Великобританія підписали меморандум про розвиток флоту

18:21 22 червень Київ, Україна



21 червня в Одесі на борту ракетного есмінця Королівського військово-морського флоту HMS DEFENDER Україна і Великобританія підписали меморандум про розвиток українського флоту, який, зокрема, передбачає спільне проєктування і будівництво військових кораблів і баз ВМС.

Документ підписали міністр з питань оборонних закупівель Великобританії Джеремі Квін і заступник міністра оборони України Олександр Миронюк, повідомляє пресслужба Міноборони 21 червня.

«Меморандум передбачає реконструкцію українських суднобудівних підприємств, будівництво двох баз ВМС України і спільне проєктування і будівництво військових кораблів в Україні та Великобританії», - йдеться в повідомленні.

На заході були присутні секретар РНБО Олексій Данилов, перший морський лорд Великобританії та глава британського флоту Тоні Радакін і посол Великобританії в Україні Мелінда Сіммонс.

«Це ще один крок у розвитку двостороннього співробітництва між Україною та Сполученим Королівством для зміцнення українського флоту, який стикається з постійною небезпекою в Чорному і Азовському морях», - відзначили в Міноборони.

Важливим є той факт, що підписання даного меморандуму відбувається на тлі навчань НАТО в Чорноморському регіоні, в яких активну участь бере і Україна.

Такі спільні навчання - це ще один важливий крок і головний захід, спрямований на набуття можливості ВМС ЗС України працювати повністю за стандартами НАТО.

Більш докладно про навчання і хворобливу реакцію Кремля читайте: https://myc.news/kolonka_redaktora/iznanka_rossijskoj_armii

Також заступник міністра заявив, що британці можуть допомогти Україні в будівництві корвета «Володимир Великий». Цей корабель повинен стати флагманом українського флоту. Введення корвета в експлуатацію заплановане на 2023 рік.

Необхідно відзначити, що активний розвиток українського флоту відбувається на тлі подальшої деградації російських збройних сил і флоту, про що ми писали раніше: https://myc.news/kolonka_redaktora/rossijskij_esminec_lider_kak_simvol_degradacii_rossijskih_voennyh_tehnologij
https://myc.news/ua/glavnoe/ukraina_i_velikobritaniya_podpisali_memorandum_o_razvitii_flota

Російський есмінець «Лідер» як символ деградації російських війс

11:34 21 червень Київ, Україна



Вперше про перспективний ескадрений міноносець проєкту 23560 «Лідер» заговорили в 2009 році. Відтоді цей есмінець, що «не має аналогів в світі», «вбивця авіаносців» і «гроза НАТОвських« Арлі Бьорків», продовжує своє існування лише в форматі розмов. Хоча і цей струс повітря зайвий раз доводить, наскільки промисловість Росії готова до великих і амбітних проєктів.

Приблизно рік тому в російських ЗМІ промайнула чергова хвиля «блудословія» про те, що есмінець «Лідер» стане більше, збільшивши свою водотоннажність до 19 тис. тонн. Власне, великий і грізний корабель, мабуть, це саме те, що потрібно середньостатистичному споживачеві кремлівської пропаганди.

З іншого боку, ця «типу-патріотична» новина супроводжувалася і даними про приблизну вартість спорудження такого корабля - 100 млрд рублів. Так само цікавий був і інший момент, а саме - дослідно-конструкторські роботи по «Лідеру», заплановані на 2021 рік, тоді ж планують і закласти перший корабель, будівництво якого займе, орієнтовно, 7 років.

Що ж, інформація вкрай корисна, адже вона багато в чому підтверджує припущення, що нового есмінця ВМФ РФ не бачити.

І ось чому.

По-перше, в 2016 році повідомлялося про початок будівництва першого «Лідера»; в 2018 році про можливий контракт на 8-20 кораблів даного проєкту. Потім початок будівництва було перенесено на 2020-й, а тепер уже кажуть про 2021-2022-й. Хто дає гарантію, що закладка есмінця знову не зрушиться на невизначений термін?

По-друге, протягом останніх кількох років розміри есмінця регулярно коректувалися з 13 тис. тонн до, вже, 19 тис. тонн. Тобто, у проєктно-конструкторського бюро «Північне» досі немає єдиної затвердженої концепції про те, що з себе повинен представляти сучасний есмінець дальньої морської зони.

По-третє, на сьогодні жодна російська верф не володіє можливостями будівництва бойового корабля подібного класу і водотоннажності. Більше за всіх інших для подібного будівництва підходить «Північна верф» при проведенні відповідної модернізації, процес якої і розпочато. Але, ось яка дилема, модернізація «Північної верфі», вартість 30 млрд руб, завершиться не раніше 2022 року. Тобто, початок будівництва «Лідера» навряд чи відбудеться в 2021-му році.

По-четверте, вартість есмінця в 100 млрд рублів оцінюється за сьогоднішнім курсом і за сьогоднішніми цінами, але в умовах економічної турбулентності, як зміниться його оцінка через рік-два? Та й в принципі, наскільки реально бюджету РФ розгорнути будівництво корабля, рівноцінного трирічному (а в перспективі і більше) бюджету Костромської області?

По-п'яте, попередні терміни будівництва і те, що дослідно-конструкторські роботи почнуться одночасно з будівництвом, наштовхують на сумніви щодо дотримання термінів і не тільки.Наприклад, есмінці УРО типу «Арлі Бьорк» будуються протягом року-двох, «Лідер» же буде зводитися за термінами як повноцінний авіаносець. При цьому, з урахуванням досвіду попередніх довгобудів для потреб ВМФ РФ, не виключено, що ці терміни зростуть в рази, так само як і вартість його будівництва, а ризики конструкторських недоліків будуть зведені до ймовірності - 100%.

У підсумку, ми отримуємо досить сумнівний проєкт, який навряд чи Росія зможе фінансово і технічно здійснити. З іншого боку, 100 мільярдів рублів, які в перспективі можуть перетворитися на 200 млрд і більше, в умовах фінансово дефіциту, зайвими в процесі глобального розпилу бюджету Міністерством оборони РФ не будуть.

А тому, в добру путь - в небуття.

І вже якщо «Лідер» зовсім не лідер, а пасе задніх, про яке нарощування бойового потенціалу і про яку «морську наддержаву» кричать кремлівські гібридні пропагандисти?

На папері, можливо, є Росія, можливо є флот... в житті невелика Московія і іржаві корита!

А в той час, коли російський флот асоціюється з пів столітнім чадящим авіаносцем «Кузнєцов» і неіснуючим «Лідером», НАТО повним ходом освоюють нові технології. Наприклад, новітній «невидимий» есмінець «Замволт» USS Zumwalt (DDG-1000).

А тим часом в НАТО: РФ може цю реальність використовувати для своїх фантастичних фільмів, настільки велике відставання технологій росіян від НАТО.

«Замволт» - бойовий корабель нового покоління, екіпаж якого нараховує 148 матросів і офіцерів. Вартість першого такого есмінця, прийнятого на озброєння в 2013 році, склала 4,4 мільярда USD.

Основною зброєю есмінців даної серії є 80 крилатих ракет «Томагавк» і артилерійські системи, що зумовлює основне завдання есмінців з підтримки сухопутних військ атаками берегових цілей.

У кораблі використовується перспективна система управління всіма озброєннями через TSCE-I фірми Raytheon з відмовою від концепції локальних комп'ютерних систем. Есмінець має засоби малопомітності, що зменшують його ЕПР в 50 разів.

На сьогодні побудовано 3, в строю 2 ескадрених міноносці типу «Замволт». Вартість будівництва всіх трьох есмінців оцінюється в 12,73 мільярда доларів. Повна вартість програми, що охоплює, крім витрат на будівництво кораблів, витрати на дослідження і розробку, оцінюється в приблизно 22,5 мільярда доларів.

У порівнянні з мізерним фінансуванням російських проєктів НАТО на розвиток військово-морського флоту грошей не шкодує і своє реноме підтримують на гідному рівні.

В сьогоднішніх реаліях краще приклад брати з успішних і розвинених країн, ніж з Росії, що і робить Україна своїм прагненням і бажанням вступу в НАТО.

І спільні маневри з провідними країнами НАТО тільки посилять професіоналізм і бойовий дух українських військових під заздрісні погляди російських пропагандистів.
https://myc.news/ua/kolonka_redaktora/rossijskij_esminec_lider_kak_simvol_degradacii_rossijskih_voennyh_tehnologij

Недоделанная подлодка "лада" и красотка "сивулф"

Активизация сотрудничества Украины с НАТО открывает перспективные возможности в развитии и совершенствовании наших Военно-Морских Сил для дальнейшей гарантии безопасности в Черноморском регионе.

Несмотря на громкие заявления ВМС РФ о разработке современных и новейших типов военно-морской техники "не имеющая аналогов в мире", мы то с вами понимаем, что все это "сотрясение воздуха и замыливание глаз".

Яркий пример состояния и перспектив российской военной промышлености – подлодка проекта 677 "Лада", который кремлевская пропаганда навязывает как "не имеющая аналогов в мире". Уже около 10 лет он существует лишь в недоделанном единичном экземпляре и требует срочного вмешательства иностранных инвесторов.

А все потому, что то, чем она должна была в первую очередь "отличаться" – воздухонезависимая энергоустановка, до сих пор неготовая к полноценной эксплуатации, заморожена в стадии зачатка. Известно, что ЦКБ МТ "Рубин" заморозил проект энергоустановки "Лады", в связи с отсутствием финансирования. Причем произошло это ещё в 2017 году.

То есть, иными словами, так называемая, перспективная подлодка "Лада", которую все это время активно пиарили в российских СМИ, рассказывая в первую очередь про её уникальную энергоустановку, на самом деле находится в стадии анабиоза!

В случае с "Ладой" российский ВПК ожидает поступления инвестиций от заинтересованной в данном проекте Индии, с оговоркой, что раньше 2027 результата ожидать не стоит. Согласятся ли на такие условия индусы – покажет время. Ну, а пока подводная лодка находится в подвешенной ситуации, будучи и "не имеющей аналогов в мире", "передовой" и "перспективной", но и "никакой" одновременно.

Можно говорить о многих неудачных проектах российских подводных лодок… Но…

Ведь приятней поговорить о красоте, совершенстве, даже если это продукт военной инженерной мысли способный погружаться в морские глубины…

Например, о самой современной многоцелевой НАТОвской подлодке "Сивулф", которой должна была бы противостоять несуществующая российская "Лада".

Стоимостью почти 3 млрд долларов. Она стала самой дорогой, но при этом и самой совершенной и мощной многоцелевой лодкой американских ВМС. Их построено пока всего три, но в планах спуск на воду ещё 7 "красоток".

"Сивулфы" были разработаны, чтобы погружаться глубже других и противостоять стратегическим подлодкам, на них установлено восемь торпедных аппаратов, а в торпедном отсеке достаточно места для 50 торпед или крылатых ракет "Томагавк".

Этот 108-метровый корабль оснащен одним ядерным реактором мощностью 45 тысяч лошадиных сил (34 МВт). Экипаж состоит из 126 человек, из которых 14 офицеры.

Сейчас "Сивулф" приписана к 6-му флоту США, который взаимодействует с Украиной в рамках многонациональних военно-морских учений в акватории Черного моря.

Как говорится НАТО и РФ: "Почувствуй разницу!".

И Кремль эту разницу очень хорошо чувствует, поэтому активно противодействует сотрудничеству Украины и НАТО. Такое сотрудничество значительно повышает боеготовность Украины и демонстрирует на практике фейковость российской военной мощи.
https://www.bagnet.org/news/world/1313086/nedodelannaya-podlodka-lada-i-krasotka-sivulf?fbclid=IwAR2m3u8nCQKziDogQ8KD5eTOyMprUXpc34qgzL1YmXnUgQxmuQoTlldu4oY

Деградация Черноморского флота

Активное сотрудничество Украины с НАТО пугает и настораживает северного соседа. И этому есть очень простое объяснение.
По данным Минобороны «Большого брата», после 2014 года контингент Черноморского флота в Севастополе увеличился, но новые боевые корабли поступают на вооружение редко, а старые, себя изжили. Основные причины этого – санкционные преграды, а так же прекращение поставок важных комплектующих из Украины.
В то же время…в Черное море зашел эсминец USS «Laboon» (DDG 58) 6-го флота СШАи и вскоре компанию ему составят британский эсминец «Defender» и голландский фрегат противовоздушной обороны «Evertsen».
Заход в Черное море боевых кораблей стран НАТО очень встревожил наших «дружественных» соседей, которые не могут конкурировать своими военно-морскими силами с вышеуказанными современными образцами военно-морской техники.
И боятся они не только похода нескольких кораблей стран НАТО в Черное море и будущих учений Sea Breeze 2021, а своей военно-морской НЕМОЩИ
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=103452705322478&id=102517035416045

Вступление в НАТО – движение к развитию и прогрессу

Украине постоянно навязывается мнение, что «большой брат» это развитая в техническом плане страна, которая на море использует новейшие образцы военно-морской техники. Так ли это?
Если рассматривать пример «перспективного» эскадренного миноносца проекта 23560 «Лидер», не имеющего аналогов в мире, то он продолжает свое существование лишь в формате разговоров. Хотя и это сотрясание воздуха, просто на такой проект у соседа нету ни денег, ни возможностей его осуществления в техническом плане.
А тем временем, НАТО для решения своих тактических задач использует боевой корабль нового поколения «Замволт», с впечатляющими ТТХ и стоимостью первого такого эсминца, принятого на вооружение в 2013 году, 4,4 миллиарда USD.
По сравнению с мизерным финансированием «большим братом» своих проектов, НАТО на развитие военно-морского флота денег не жалеет и свое реноме поддерживают на достойном уровне.
Напоминаем, с 28 июня по 10 июля в Черноморском регионе НАТО проведёт многонациональные учения Sea Breeze 2021, в которых примет участие и Украина.
https://www.facebook.com/anti.coloradious/posts/984914272282571

Про Черноморский флот России..

Активизация сотрудничества Украины с НАТО открывает возможности в развитии и совершенствовании нашего флота для дальнейшей гарантии безопасности в Черноморском регионе. И это реальные, настоящие перспективы, а не то, что происходит в сопредельном государстве. Например, поговорим о подводных лодках.
Подводные лодки проекта 677 «Лада» - еще один классический пример обычного распила бюджетных денег, замаскированный под разработку «суперсовременного», «не имеющего аналогов», «превосходящего все образцы НАТО» сверхоружия. Таких примеров в последнее время очень много. Тут и легендарный крейсер «Кузя», ставший рекордсменом по уничтожению собственных самолетов, и «перспективный» чудо-авианосец, существующий только в мечтах и картонной модели, и «гиперзвуковой» шедевр «Союзмультфильма», демонстрируемый гражданам, чтоб они понимали куда идут их кровные деньги.
На самом же деле, проект 677 – устаревшая идея, кото
рую начинали реализовывать еще в СССР. В настоящее время ее «глубоко модернизируют». Но и это с большими проблемами. Энергетическая установка не способна выйти на проектную мощность, оборудование не соответствует поставленным задачам, выпуск все переносят и иностранные заказчики лодок, скорее всего откажутся от закупок. Зато у адмиралов дачи растут, яхты покупаются, ибо деньги выделяются из года в год. Ну, а то что лодка никогда не поплывет, то дело такое…
Да и в случае, если ее достроят, скажем к 2027 году. Даже смешно сравнивать дизельную идею времен совка и, например, атомную подлодку «Seawolf» НАТО.
https://www.facebook.com/anti.coloradious/posts/984927672281231