Виселення з Конча-Заспи: орендарі подали 8 позовів, на двох дире

Колишні та нинішні мешканці державних дач у Конча-Заспі, які протестують проти виселення, подали вісім позовів до суду, при цьому на двох орендарів дирекція Будинку відпочинку "Конча-Заспа" написала заяви в поліцію.

Деталі: Директор Будинку відпочинку "Конча-Заспа" Державного управління справами Олександр Гурин повідомив, що довелося заявляти в поліцію через "завдані збитки у великому розмірі" на Василя Бурбу — колишнього начальника Головного управління розвідки Міноборони 2016-2020 років та на Олександра Литвинова, суддю Конституційного Суду.

За словами Гурина, син Литвинова проживав у двомісному номері одного з чотирьох пансіонатів, і після себе залишив знищений номер з "розбитими стінами".




"Коли виїжджав Бурба, було демонтовано обладнання, яке належить державі. Були розкомплектовані окремі об’єкти опалення, відеоспостереження, які мали бути відповідно до інвентаризаційних карток. Тому ми звернулися до поліції", — каже директор Будинку відпочинку.

Натомість Бурба подав позов до суду, протестуючи проти розірвання з ним договору про користування маєтком.

Загалом, як розповів Гурин, десять позивачів подали вісім аналогічних позовів. З ними розірвали договори до заяви президента Володимира Зеленського про аудит тих, хто і на яких підставах користується державними дачами.

Крім Бурби та Литвинова, із Будинком відпочинку судяться: відсторонений Зеленським голова Конституційного Суду Олександр Тупицький — з ним розірвали договір через борги восени 2020го; суддя Конституційного Суду Ігор Сліденко — він не виплачував щомісяця 13 тисяч грн за оренду двокімнатного номера в пансіонаті; колишній заступник керівника Державного управління справами Валентин Савицький; підприємиця Ольга Заліско — хоче відсудити три мільйони грн, які вона вклала в ремонт; пластичний хірург Максим Іванчук.

Також один позов на трьох подали народний депутат восьми скликань Юхим Звягільський, тричі віцепрем'єр Володимир Семиноженко і ексголова Верховної Ради Володимир Рибак.

За словами Гурина, підставою для дострокового та в односторонньому порядку розірвання договорів стали порушення умов договорів про користування будинкам. Загалом це несплата за оренду та комунальні послуги від двох місяців.

"Також ми розривали договори, якщо людина самовільно захоплювала поруч земельні ділянки", — уточнив директор.

Він також заявив, що не визнає боргів перед мешканцями, які вклали мільйони в будівництво та ремонти будинків, з яких їх виселяють.

"У всіх договорах прописано, що інвестиція не повертається. Кошти вкладалися фізичними особами на їх ризик. Тому ми не визнаємо і не будемо визнавати жодних боргів перед ними. Це все державне майно", — додав Гурин.

За умовами договору, вкладені інвестиції вираховуються з орендної плати. Видання повідомляє, що ексгенпрокурор Святослав Піскун вичерпав коштом орендної плати інвестовані ним кошти у будівництво. З грудня 2020-го Будинок відпочинку удвічі підняв вартість за користування майном (до 270 тисяч грн за місяць) й Піскун не зміг її оплачувати, тому з ним розірвали договір через борги.

Передісторія:


  • Президент Володимир Зеленський ініціював аудит щодо зайнятості держдач під Києвом. Наразі у Конча-Заспі живуть під 200 колишніх і чинних чиновників, а в Пущі-Водиці – до 50 орендарів.

  • 4 червня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що 20 колишніх чиновників уже покидають державні дачі у Конча-Заспі і Пущі-Водиці під Києвом.

  • За даними ЗМІ, виселення із державних дач колишніх посадовців, ініційоване президентом Володимиром Зеленським, може обійтись державному бюджету у мільйони гривень через особливості укладених договорів із мешканцями "Конча-Заспи" та "Пущі-Водиці".

  • https://www.pravda.com.ua/news/2021/06/26/7298597/

У Британії знайшли секретні папери про прохід есмінця біля Криму

ФОТО: BBC

На автобусній зупинці у британському графстві Кент знайшли секретні документи міністерства оборони, що містять подробиці про есмінець HMS Defender та британських військових.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Розмоклий стос паперів, загалом майже 50 сторінок, був знайдений за автобусною зупинкою в Кенті рано вранці у вівторок.

Представник громадськості, який побажав залишитися анонімним, зв’язався з ВВС, коли зрозумів чутливий характер вмісту.




ВВС вважає, що документи, які включають електронні листи та презентації PowerPoint, були створені в офісі вищого чиновника міністерства оборони

Документи, що стосуються есмінця Королівського флоту типу 45, HMS Defender, показують, що місія, описана міністерством оборони як "невинний прохід через українські територіальні води" проводилася в очікуванні, що Росія може відреагувати агресивно.

Розглядався альтернативний шлях, який міг би тримати HMS Defender далеко від суперечливих вод.

У презентації містився також варіант маршруту британського есмінця,я кий би не включав територіальні води Криму. Зазначається, що це дозволило б уникнути конфронтації, але ризикувало б бути представленим Росією як доказ того, що "Британія злякалася і втекла", що дозволило б Москві заявити, що Лондон із запізненням прийняв претензії Москви на територіальні води Криму.

Як зазначається, документи, виявлені в Кенті, підтверджують, що проходження корабля у водах Криму було продуманим рішенням британського уряду продемонструвати підтримку Україні, незважаючи на можливі ризики.

Другий пакет документів деталізує плани можливої військової присутності Британії в Афганістані після закінчення там операції НАТО під керівництвом США.

Більшість документів позначені як "чутливі", до них застосовується порівняно низький рівень секретності. Але в одному документі, адресованому приватному секретарю міністра Бена Уоллеса, з написом "Secret UK Eyes Only", викладаються надзвичайно чутливі рекомендації щодо військового сліду Британії в Афганістані після закінчення операції НАТО "Рішуча підтримка".

В уряді Британії розпочали розслідування інциденту з документами.

Представник міністерства оборони заявив, що працівник повідомив про втрату конфіденційних документів, додавши: "Було б недоречним коментувати далі".

Нагадаємо, 23 червня Міноборони Росії заявило, що HMS Defender увійшов, за їхнім твердженням, в "російські територіальні води" поблизу Криму, і російський патрульний корабель здійснив попереджувальні постріли, а реактивний літак скинув бомби на його шляху.

Міністерство оборони Великої Британії, втім, заперечило, що було відкрито попереджувальний вогонь.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що есмінець HMS Defender проходив через українські територіальні води, нагадавши про невизнання Британією незаконної анексії Криму.

Пізніше було опубліковане відео з борту есмінця, на якому видно, як його переслідують кораблі та літаки РФ.
https://www.pravda.com.ua/news/2021/06/27/7298628/

В Одессу зашел американский эсминец Ross

Он будет участвовать в военных учениях Sea Breeze-2021.


27 июня, 17:04
В Одессу зашел американский эсминец Ross
Эсминец USS Ross / facebook

Сегодня, 27 июня, в порт Одессы зашел американский эсминец USS Ross, который будет участвовать в военных учениях Sea Breeze-2021 в Черном море, говорится в сообщение на странице учений в Facebook. Это будут самые масштабные военные учения в Черном море за последнее время.

"Эсминец Военно-морских сил США USS Ross прибыл в Одессу для участия в учениях Sea Breeze. Это 21-е по счету учения, в ходе которых более 30 стран объединятся в тренировках в Черном море", - говорится в сообщении.

В 2021 году в международных военных учениях Sea Breeze в Украине примут участие военнослужащие из 32 стран. Ранее еще никогда так много стран в этих военных учениях не участвовало.

Также к Sea Breeze-2021 планируют привлечь 32 корабля (в том числе Шестого флота США), 40 самолетов, 18 команд специальных операций и дайвинга.

Ранее спикер Верховной Рады Дмитрий Разумков заявил, что Украина может вступить в НАТО в течение 10 лет. Реализовать членство за год страна не сможет.

https://news.bigmir.net/ukraine/4959046-v-odessu-zashel-amerikanskij-esminets-ross?fbclid=IwAR3aH21u49qZqrgrdmuZbaqfW38jhabXxiXoNn4bjvDrcVBDK6KeTj0Q4_E

Кіркорова виключили з списку загроз через"судові прецеденти"-СБУ

СБУ рекомендувала виключити російського співака Філіпа Кіркорова з переліку осіб, що загрожують національній безпеці України, через наявність судових прецедентів.

Джерело: коментар пресслужби СБУ "Українській правді"

Дослівно: "У зв’язку з роз’ясненням Міністерства культури та інформаційної політики України (МКІП) від 24 червня 2021 року, в якому наголошується на наявності судових прецедентів з зазначених питань, Служба безпеки України потребує додаткового опрацювання даного питання".

Що передувало: Раніше в неділю Мінкультури повідомило, що виключає Філіпа Кіркорова зі списку осіб, що загрожують нацбезпеці України, на звернення СБУ. Служба безпеки надіслала до міністерства листа з проханням відкликати попередній лист щодо включення Кіркорова до переліку осіб, що загрожуть національній безпеці України.




У Мінкультури заявили, що "як причини включення, так і причини виключення осіб зі списку СБУ у своїх листах до МКІП не зазначає".

Передісторія:


  • 23 червня стало відомо, що російського співака Філіпа Кіркорова внесли до переліку осіб, які несуть загрозу національній безпеці України.

  • 24 червня в СБУ пояснили, що рекомендували Міністерству культури та інформполітики включити Кіркорова у перелік осіб, що становлять загрозу національній безпеці України, через його підтримку окупації Криму Росією.

  • Сам Кіркоров дав зрозуміти, що має привід пишатися тим, що визнаний загрозою нацбезпеці України.

  • У 2019 році Філіп Кіркоров гастролював в окупованому Криму й хвалився цим у соцмережах.


https://www.pravda.com.ua/news/2021/06/27/7298643/

Сьогодні в Україні відзначають День молоді: привітання президент

11:56 27 червень Київ, Україна



В Україні ось уже у 27-е кожної останньої неділі червня відзначають День молоді. Президент Володимир Зеленський урочисто привітав українців зі святом.
Відповідне повідомлення він розмістив в Інстаграмі в неділю, 27 червня.

"Ви впевнено рухаєтесь до своєї мети і легко долаєте будь-які труднощі. Нехай так буде завжди! Ви - надія і майбутнє нашої країни. Зі святом! З Днем молоді!", - написав Зеленський.

Він підкреслив, що українська молодь - вільна, амбітна і розумна.

Як відомо, Україна щорічно в останню неділю червня відзначає День молоді відповідно до указу президента від 22 червня 1994 року. Свято встановлене на підтримку ініціативи молодіжних об'єднань і організацій України. В цьому році це свято припадає на 27 червня.

Нагадаємо, в травні нинішнього року Володимир Зеленський підписав закон про принципи молодіжної політики. Цей документ імплементує в українське законодавство більшість положень Європейської хартії про участь молоді в громадському житті на місцевому та регіональному рівні.
https://myc.news/ua/obshestvo/segodnya_v_ukraine_otmechayut_den_molodezhi_pozdravlenie_prezidenta

Как Захарченко Донбасс на колени ставил

June 26, 2021

Ежегодно, 26 июня на временно оккупированных территориях вата устраивает шабаш по случаю дня рождения Сашки Захарченко. Возлагают цветы к его памятнику, поют ему дифирамбы и рассказывают сказки о том, как Захарченко поднял Донбасс с колен и спас всех от злых «фашистов». Не обошлось и в этом году без показательного идиотизма, а так называемый спикер парламента дыныры назвал Захарченко «символом борьбы Республики против украинского фашизма». Однако, что из себя представлял Захарченко на самом деле?

До войны Захарченко был соучредителем донецкого ООО «Дельта-форт», работал в компании «Олимп» и в местном филиале киевского предприятия «Гаврилівські курчата». Однако первый капитал он сколотил не только на продаже кур, но и как руководитель донецкого филиала экстремистской организации «Оплот» в период Евромайдана.

Все, кто был знаком с Захаром отмечали, что он был достаточно жадным и алчным человеком, который был обижен на весь мир. На характер и взгляды Захара, во много повлияли внешние факторы. Вспоминая Захарченко, его одноклассники отмечают, что в детстве, Саша часто прогуливал школу т.к. он не пользовался популярностью среди сверстников. Более того, в школе его ждали только издёвки и тумаки от других детей. Такому ребёнку было суждено вырасти в зажатого и злого на всех людей человека. Именно из-за этого, после того как кремлёвские кураторы дали ему в руки власть, Захарченко первым делом начал заниматься беспределом и «отжимами».

Для начала, Захарченко отжал в свою пользу сеть супермаркетов АТБ, после чего она была переименована в «Первый республиканский супермаркет». Контроль над сетью получила супруга Захарченко Наталья. Там же реализовывалась продукция гипермаркета «МЕТРО», ранее захваченного боевиками. Кроме того, лидер донецких сепаратистов взял под свой контроль сеть супермаркетов «Амстор». Захарченко выбрал под рабочую резиденцию здание областного финансового управления Донецкой области. Именно здесь, а не в здании облгосадминистрации, глава «ДНР» проводит большую часть рабочего времени. Передвигался Захарченко в кортеже из пяти люксовых внедорожников, среди которых Mercedes GL и Lexus GX.

Дальше больше. Обезумевший от власти и безнаказанности глава дыныры берёт под контроль контрабанду продовольствия с территории Украины, а также был замечен в краже гуманитарной помощи, прибывающей на территорию дыры из РФ. Часть товаров из гуманитарных конвоев реализовывалась в реквизированных супермаркетах сети АТБ. В декабре 2014 г. российские кураторы обвиняли Захарченко в исчезновении партии оружия, поставленного из России. В связи с этим лидер донецких сепаратистов некоторое время даже находился под домашним арестом. Стоит отметить, что контрабанда всего алкоголя, табака и наркотических веществ также не проходила мимо Захара.

Отметился Захарченко и на рынке сбыта нефтепродуктов, где до последнего времени решающее слово принадлежало Сергею Курченко, одному из ближайших к старшему Януковичу олигархов (чаще именуемому как «кошелек Семьи»). Нефтетрейдинговые компании Курченко, базирующиеся главным образом в Крыму, должны были наладить поставки для гражданских и военных нужд региона — взамен потока с материковой Украины, который сокращался с началом блокады «ЛНР/ДНР». Поддержал монополию «кошелька Семьи» и Александр Захарченко, потребовавший от местных дилеров торговать только «крымским бензином». Также в ноябре 2014 года Захарченко назначил «министром энергетики ДНР» Евгения Файницкого, юриста Курченко. Окружение Захарченко фактически формирует ценовую политику на бензин, устанавливает контроль над АЗС и частными предпринимателями, осуществляющими торговлю топливом.

В 2018 году капитал первого главы так называемой «ДНР» оценивали приблизительно в 30 миллионов евро. Захар контролировал большую часть ликвидных активов Донецка и примыкающих городов. Подконтрольные ему боевики крышевали супермаркеты, рестораны и кафе, торговые центры, а также еще не закрывшиеся производства. И это при голодающих пенсионерах, безработных и обнищавших из-за войны жителях.

По итогу Захарченко вернул некогда процветающий европейский регион, в 90-е годы. Рэкет, отжимы, оружие и наркота на улицах, вечные разборки между банд группировками стали нормой для города Донецк. В конце концов жадность и низкий интеллект таки погубили Захара. Кремлёвские кураторы поняли, что с каждым годом становится всё сложнее контролировать Захара и решили его «уволить» с должности. «Уволить» красиво, дабы потом рассказывать истории о ужасных фашистах, которые убили такого замечательного во всех отношениях человека. Однако мы то знаем, что это на самом деле не так.




Прибалтика на черзі: інтерес російських шпигунів і ВПС Росії

14:12 20 червень Київ, Україна



Незабаром після затримання в Польщі Януша Н., в Латвії заарештували людину, яка також підозрюється в шпигунстві на користь Росії. Крім цього, над повітряним простором Естонії та Литви були помічені два винищувачі ВПС Росії.

Не встигли ЗМІ обговорити скандал навколо російських шпигунів в Польщі, як раптом виявилося, що в Латвії, 16 червня, був виявлений черговий агент російських спецслужб. Ім'я затриманого не називається, проте відомо, що це росіянин. Також відомо, що його справа пов'язана з депутатом сейму Латвії Янісом Адамсоном з фракції «Згода», який також підозрюється в шпигунстві на користь Росії.
Яніса Адамсона заарештували 10 червня, в той же день, що і Януша Н. в Польщі. Латвійський депутат не мав доступу до державної таємниці, проте йому дозволялося бути присутніми в засіданнях комісії сейму щодо захисту, внутрішніх справ і запобігання корупції, де він міг отримувати інформацію закритого характеру від інших членів уряду. Відомо, що до 1991 року він служив у ВМФ на кораблі, де був заступником по політичній роботі, а пізніше і командиром корабля. Після розвалу СРСР подав рапорт і повернувся до Латвії, де через деякий час став міністром МВС.

В ході слідства стало відомо, що він протягом 4 років передавав інформацію в Росію зі свого робочого комп'ютера. Інформація стосувалася бюджету армії, держзакупівель, а також східних кордонів.

Не можна сказати напевно, однак та інформація, яку передавав Адамсон, може бути пов'язана з поміченими винищувачами ВПС Росії над повітряним простором Естонії та Литви.

Незважаючи на те, що обидва літаки (Су-35) були бойовими винищувачами, вони могли проводити розвідку або підтвердження інформації Адамсона про східні кордони країн Прибалтики.

Невідомо про справжню мету ВПС РФ, але винищувачі заглибилися на 1 кілометр углиб Литви. Влада країни закликала до відповіді з поясненнями дій Росії, а також закликала розібратися в ситуації, щоб надалі такого не відбувалося.

У свою чергу, Естонія також оголосила про помічені винищувачі РФ, які порушили межі країни у вівторок. МЗС Естонії викликав тимчасового повіреного в справах РФ і передав йому ноту протесту.

Російська сторона стверджує, що винищувачі не порушували повітряного простору і що політ проходив за встановленим маршрутом. Що стосується Адамсона, офіційного коментаря Кремля ще немає.
https://myc.news/ua/specproekty/pribaltika_na_ocheredi_interes_rossijskih_shpionov_i_vvs_rossii

Рахуються тільки з сильними

11:56 21 червень Київ, Україна



Завершилася офіційна зустріч президентів Сполучених Штатів Америки та Росії, яку світ чекав протягом останніх місяців. Результати зустрічі широко обговорюються суспільством багатьох країн як на рівні експертів, так і на рівні простих громадян. Перші шпальти світових ЗМІ заполонили думки фахівців від геополітики та журналістів-міжнародників.Оцінки різні.Пропутінські ЗМІ та «рупори Кремля» один поперед одного завзято кричать про «як завжди, мужнього та впевненого у собі» керманича, який «сам на сам» захищав інтереси «світового добра» у боротьбі зі «світовим злом». І захистив! Не підвів такі рідні «скрепи». Дав відсіч спробам принизити гідність «останньої фортеці слов’янського світу»… Та чи насправді Путіну є чим пишатися після зустрічі? Хіба що запізненням на п’ять хвилин?
Західні ЗМІ не поділяють захват Кремля. Вони задоволені результатами, порівнюючи женевську зустріч з тою, що відбулася три роки тому у Хельсінкі між Трампом та Путіним.І вважають, що Байден, на відміну від Трампа, виглядав впевнено та зміг відстояти «західні цінності» на зустрічі зі «східним диктатором». Тоді, у 2018 році, Дональд Трамп на спільній пресконференції з Путіним заявив, що з питання втручання у вибори США «вірить йому більше, ніж американській розвідці». Ці слова пізніше стануть одним з найбільш часто використовуваних аргументів на користь занадто м'якого ставлення Трампа до Путіна.
Цього разу не було ні спільної пресконференції, ні надмірної люб'язності з боку президента США, і, на думку американських ЗМІ, це головний тріумф саміту в Женеві.
На думку західних експертів, «хельсінкське фіаско» не повторилося. Байден чітко вказав Путіну на критичне зменшення довіри до Росії з боку демократичного Заходу. І дав на роздуми Путіну певний час, цілком достатній, на його думку, для прийняття остаточного рішення про подальші дії Кремля. Або шлях на демократію та свободу, або – ворог усьому світу із відповідними діями західних країн.
Незважаючи на всі зусилля Росії, яка «відчайдушно намагається зберегти статус провідної світової держави», неприкрито агресивні дії Кремля «підривають її позиції в світі». Байден підкреслив, що саме таку ціну платять країни за порушення міжнародних норм.
Президент США чітко провів «червону лінію» для Путіна, давши тому на роздуми та прийняття рішення про подальшу спрямованість внутрішньої та зовнішньої політики Кремля пів року. Або Путін відмовиться від своїх хворобливих амбіцій, або…
Зважаючи на особистість «довічного керманича», сподіватися на перемогу розуму над амбіціями навряд чи можливо.
На жаль, Путін та його оточення настільки вже «зріднилися» з шляхом великоімперського тоталітаризму, що не допускають навіть думки про інші шляхи розвитку своєї країни.
Тільки агресія, тільки брехня, тільки свавілля як всередині країни, так і щодо інших суверенних країн. Але є ще страх. Він притаманний всьому живому. І Путін з оточенням - не виключення. Він дуже боїться залишитися вигнанцем на світовій політичній арені. Все його життя – це виконання ролей.
Спочатку таких, які відводили йому, потім такої, яку обрав він сам. Ролі Великого та Необхідного. Зараз він розуміє, що втрачає свою роль. І Байден йому на це чітко вказав.Росія – не Імперія, Путін – не головний герой свого часу. Навіть не головний Злодій. Так, середняк з хворобливими амбіціями. А повна ізоляція, яка може спіткати Путіна через пів року, якщо він не «замислиться над своєю поведінкою», може останнього доконати. І він це розуміє, хоч і не може дозволити це собі сприйняти.
Байден, своєю виваженою позицією та поведінкою, не пішов на відкрите загострення відносин між Заходом та Сходом. Путін - не зміг. Бо нічим…
Інтелектуально та технологічно знекровлена сучасна Росія не страшна Заходу. Росія, завдяки Путіну, перетворилася із політичного суб’єкта на об’єкт запеклої гри на виживання між Китаєм та Заходом, на розмінну фігуру протистояння між двома філософіями та ідеологіями розвитку суспільства.
Влада США намагатиметься за будь-яку ціну не «роздати карту» Росії на «руку» Пекіну. Тому не слід очікувати різких дій США та Євросоюзу проти Росії.
Україні не варто сподіватися на те, що колективний Захід стане на захист її національних інтересів за будь-яку ціну. Цього не буде. Україна повинна сама стати повноцінним суб’єктом міжнародних відносин, сама перебороти та перемогти внутрішні негаразди та протиріччя.Стати сильною. Слабким та невпевненим не місце у геополітиці. Бо тільки з сильними країнами є сенс реально ставати поруч та разом протистояти будь-яким зовнішнім загрозам.
https://myc.news/ua/kolonka_redaktora/schitayutsya_tolko_s_silnymi

Військових багато не буває:розширення армії РФ як попередження

18:52 21 червень Київ, Україна



Кремль має намір розширити і посилити війська на західних кордонах Росії. Аргументом послужили навчання НАТО Defender Europe 2021.

У понеділок, 31 травня, міністр оборони Росії Сергій Шойгу виступив з промовою на засіданні колегії Міністерства оборони. Серед обговорюваних тем Шойгу зосередив увагу на передбачуваній зростаючій загрозі військової діяльності НАТО вздовж західних кордонів Росії. Тому на вересень заплановані спільні навчання Москви і Мінська під назвою «Захід-2021». Як додаткову міру протидії Шойгу оголосив про розгортання "близько 20 великих військових частин в Західному військовому окрузі (ЗВО) до кінця 2021 року". Особливих подробиць міністр оборони РФ не озвучив, проте зрозуміло, що ЗВО отримає достатньо сучасного озброєння для цього розширення.

Російська оборонна промисловість продовжує орієнтуватися на виробництво модернізованої військової техніки. Економічний спад, викликаний пандемією коронавірусу, призвів до скорочення робочих місць та оплати праці, особливо в російських провінціях. Це призвело до збільшення кількості добровольців, готових до призову в Збройні сили РФ.

Військова експансія Росії реальна, і Володимир Путін не втомлюється повторювати, що країна є військовою ядерною наддержавою з найсучаснішим і найбільшим стратегічним арсеналом в світі. Тому Кремль розчарований тим, що Захід, по суті, ігнорує успіхи Росії в розширенні військової могутності. У недавньому інтерв'ю колишній президент Росії і нинішній голова правлячої партії «Єдина Росія», заступник голови Ради безпеки Дмитро Медведєв заявив: "Захід має нахабство ставитися до Росії гірше, ніж під час Холодної війни.

Під час Холодної війни була повага, а зараз ситуація набагато гірша". А ось секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев вже не просто дорікнув НАТО в недружніх діях, але і підкреслив суть Стратегії національної безпеки РФ. Незважаючи на те, що Патрушев закликав до більш дипломатичного підходу у відносинах з США і їхніми союзниками, він відкрито заявив, що текст переписаної Стратегії дозволяє використання військової сили проти недружніх дій, які можуть загрожувати суверенітету і територіальній цілісності Росії.

У міру того, як російський уряд стає все більш "розчарованим", у нього може зрости бажання ризикнути і дійсно продемонструвати зрослі військові можливості, "нахабному" Заходу. Тому країнам ЄС і США необхідно пильніше стежити за ситуацією в ЗВО РФ і майбутніми навчаннями «Захід 2021».
https://myc.news/ua/specproekty/voennyh_mnogo_ne_byvaet_rasshirenie_rossijskoj_armii_kak_preduprezhdenie_zapadu

СБУ викрила у Маріуполі 2-х пропагандистів-сепаратистів

Служба безпеки України заблокувала діяльність двох антиукраїнських пропагандистів на Донеччині. Агітатори через персональні сторінки заборонених російських соцмереж та антиукраїнські групи закликали до зміни меж території та державного кордону України, намагалися інспірувати протестні настрої серед користувачів, популяризували терористичні організації «Д/ЛНР».

Як повідомляє прес-служба СБУ, кіберфахівці встановили, що мешканці Маріуполя через Інтернет-спільноти нав’язували користувачам соцмереж прокремлівські погляди на події в Україні та ідеї «руського миру», маніпулювали суспільною думкою. Пропагандисти мали тисячі контактів в мережі.

Наразі перевіряється версія щодо співробітництва зловмисників із спецслужбами РФ через одну з проросійських організацій.

У ході проведення обшуків за місцями проживання фігурантів кримінальних проваджень, в Маріуполі вилучено комп’ютерну техніку, яка містить докази злочині


Наразі слідчими СБУ агітаторам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України»,) та ч.1 ст.436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу України.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури тривають слідчі дії.

https://www.0629.com.ua/news/3138931/sbu-vikrila-u-mariupoli-dvoh-propagandistiv-so-zaklikali-do-zmini-kordoniv-ukraini-foto