Зеленський привітав футболістів: Ми пишаємось вами усією країною


Президент Володимир Зеленський привітав збірну України з футболу з перемогою над командою Швеції та виходом в 1/4 фіналу Євро-2020.

Як передає Укрінформ, про це Володимир Зеленський написав у Телеграм

"Я знав, що сьогодні і від себе особисто, і від усієї України напишу саме ці слова, незалежно від результату: Ми вболівали за вас усією душею! Ми дякуємо вам від усього серця! Ми пишаємось вами усією країною!" - написав Президент.

Він назвав великим щастям написати це саме після перемоги. І отримати можливість написати це ще раз: "Після 1/4. Або після 1/2. А, може, і після фіналу Євро!".

"Сьогодні не було вас і нас. Сьогодні були МИ. Україна! Команда, що налічує понад 40 мільйонів. Від Ужгорода до Луганська. Від Чернігова до Сімферополя. Команда – Україна!" - наголосив Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, збірна України з футболу перемогла команду Швеції та вперше вийшла до 1/4 фіналу чемпіонату Європи.
https://www.ukrinform.ua/rubric-sports/3272475-zelenskij-privitav-futbolnu-zbirnu-mi-pisaemos-vami-usieu-krainou.html?fbclid=IwAR3RNGbJgVm0CgIyvST8khBkP52_9roDBefb-eCpEO59gIrFug1G8T0byyI

Контррозвідка СБУ затримала у столиці бойовика «ЛНР»

Контррозвідка СБУ викрила і затримала бойовика терористичної організації «ЛНР». Він прибув у Київську область для легалізації як внутрішній переселенець.Встановлено, що зловмисник перебував у складі «Народної міліції ЛНР» як старший стрілок. Також він обслуговував бойову техніку окупаційних військ.

Громадянину України повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.Перевіряється інформація про можливе виконання бойовиком диверсійно-розвідувальних завдань на підконтрольній Україні території.Операція із викриття протиправної діяльності проводилась ГВ КР та слідчим відділом СБУ Львівщини спільно з Департаментом контррозвідки СБУ та під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.


https://ssu.gov.ua/novyny/kontrrozvidka-sbu-zatrymala-u-stolytsi-boiovyka-lnr?fbclid=IwAR3exbq-uua4MAyFbkWKsnnBKFHqVgir_G0shvKrS3oOSFyU6TKjaiKNq6o

"Чорний гріша" або доля заробітчанина в РФ.





Ну що ж… Ти вирішив поїхати до Московії. На роботу, до родичів, або до коханки.
Звісно це найгірше місце для заробітку, яке ти міг вибрати... Але в принципі це вже неважливо, бо тобою вже зацікавились, а саме люди з ФСБ.
Ну непотрібно ж нагадувати що Росія з 14го року почала активні військові дії по знищенню держави як Україна?
Ні, я не буду запитувати що ти думаєш з цього приводу, я просто розкажу короткий сценарій того що може бути з тобою.
А саме – як ти можеш стати агентом ФСБ. І не подумай що я хочу тебе налякати! Ні. Просто попередити.
Почнемо з того, чому саме Ти можеш бути цікавим ФСБ?
Ти українець, все. Навіть як що ти не бувший військовий, працівник правоохоронних органів, а ще не дай боже доброволець який приймав участь в АТО.
Доречі АТОшнику їхати в Росію це взагалі погана ідея, от в сенсі взагалі херова.
Але як що ти навіть звичайний громадянин – заробітчанин. То ти теж можеш приносити цінну інформацію. Наприклад пересування військових, передача інформації, поширення інформації і ще багато чого.
Для прикладу. В Україні фіксується понад сто випадків на рік коли ФСБ намагається завербувати громадян України. Але ця цифра офіційна, тобто це ті люди які прийшли до СБУ і написали заяву. А тепер уяви скільки зусиль докладає ФСБ до вербовки, і ми про це не знаємо.
Спонукають до «праці» різноманітними шляхами, від обіцянок гонорару до шантажу близькими, від фізичного до психічного тиску.
Наприклад коли у вас борги, великі. То дуже ймовірно що вам запропонують «підзаробити».
Але! Я хочу розказати про те що може бути з тобою як що ти потрапив до лап ФСБ, вже на території Росії.
Прострочена робоча віза, програв в карти, бійка, коханка, родичі, вживання наркотиків. Це тільки декілька причин як ви можете потрапити на «гачок» до ФСБ.
А там починається саме цікаве, але нажаль не для тебе…
Звісно можна сказати що я просто відмовлюсь від праці і все. Але не будьте наївними, там «розговорять» всіх.
Давайте я вам нагадаю декілька випадків.
Надія Савченко.
Була патріоткою, здається, а стала…
На зовсім протилежний бік. Що з нею було в тюрмі ми можемо тільки здогадуватись.
Роман Протасевич.
Ну це вже зовсім недавно. Був яскравий опозиціонер – став «стукачем».
Але в випадку Протасевича, більш-менш все зрозуміло. Коли в заручниках твоя дівчина, то у тебе небагато варіантів, тобто вихід один – співпраця.
В результаті Протасевич повністю погодився працювати з КГБ і його показово випустили під домашній арешт.
Але давайте уявимо що ти сталева людина. Ну я маю на увазі що після того як тобою «зацікавились», привели на розмову, ти відмовився від праці в ролі «агента» або диверсанта. Тут звісно можна тобою тільки пишатись, як би не одне "але". Це тільки початок.
Далі підуть погрози, близьким, дружині, дітям і так далі.
Але припустимо що ти круглий сирота і у тебе немає ні рідних, ні дітей, ти не програвав в карти та не приймали участь в незаконних діях. Але я тебе засмучу. Це ще не кінець, далі тортури. Різні.
Раніше тортури були чимось кривавим, зараз набагато «цікавіше», але не думаю що це тобі буде цікаво випробувати.
Тому що «інструментарій» у ФСБ доволі великий і ти врешті-решт погодишся на вимоги.
Тебе наприклад можуть посадити в камеру з свіжопофарбованими стінами, масляною фарбою. Дихати ацетоном протягом довгого часу це не дуже приємно. Це викличе у тебе нудоту, запаморочення, блювоту, галюцинації і звісно отруєння. І саме головне, тебе ж не били, ну просто так сталось що ти потрапив в камеру, «свіженьку».
Цей вид катувань полюбляють використовувати в Білорусі, ті самі КГБшники.
Я не буду тобі розказувати про банальні тортури накшталт:
не давати спати
не виключати світло в камері
постійно грає голосна музика, обмеження їжі і так далі
Зупинюсь тільки на деяких видах тортур які вразили мене як назвами, так і методом виконання.
«Чорний Гріша»
Дуже поширені тортури на території РФ.
Вираз «сісти на пляшку» чув? Цей вислів і пішов саме через тортури поліції на території РФ.
Так от, це із тієї категорії. Це зґвалтування неприродним шляхом за допомогою поліцейської палиці. І головне…
На такі тортури не дуже хочеться скаржитись, так?
Тортури із перекриттям повітря.
«Водолаз»
Тебе опускають головою в відро з водою або в забитий унітаз, після закінчення повітря – витягують. І так поки не набридне, їм.
«Супермаркет» «Пакет»
Тобі одягають на голову пакет і чекають коли закінчиться повітря. Дешево і не залишає пошкоджень.
Можеш навіть спробувати сам, ну щоб зрозуміти чим можуть закінчитись твої «заробітки».
«Слоник»
Надягають протигаз і закривають отвір, теж для перекриття повітря. В деяких випадках заливають в протигаз нашатир, щоб довше не втрачали свідомість. Доречі цей вид тортур використовують в армії РФ, просто заради забавки.
«Дзвінок путіну» або «Дзвінок другу»
Цей вид тортур з 37го року. Його використовували «НКВД», а потім використовували в «Гестапо». Так, не тільки СРСР крали їдеї, а і німці також.
Для його виконання потрібен «Тапік»
Це армійський телефон, але використовують його не по призначенню.
Сенс тортур заключаються в тому що тобі прикріплюють до кінцівок (або до статевих органів) дроти а потім за допомогою «тапіка» тобі через тіло пропустять струм. Що приведе до сильних ковульсій та нестерпного болю.
Дешево, болісно і не залишає великих опіків.
Такий вид тортур люблять використовувати на окупованій території, тобто в ОРДЛО.
Звісно це тільки декілька видів із тортур.
Яку ж основну тезу я тобі хочу донести?
Як що тобою «зацікавились» спецслужби РФ, а тим паче по збігу обставин ти потрапив до них в лапи…
То це дуже погано.
Раджу тобі два, три, десять разів подумати перед тим як вирушити до РФ або окупованих територій. Тому що там тобі буде дуже складно потрапити до нашого консульства по допомогу.
Також я додам тобі корисні посилання, які тобі розкажуть трошки більше про ті жахіття які можуть тебе спіткати.
Шануйтесь панове, навіть на заробітках.
П.С. За співробітництво з країною агресором тобі може «світити» до 15 років. 111 стаття КК України.
Але, будь-коли ти можеш прийти до СБУ та попросити по допомогу

СБУ,реформована за прикладом Заходу,не буде ефективно працювати

Сьогодні Парламентський комітет розглядатиме як невідкладний оновлений законопроект про Службу безпеки України. Запропонована реформа СБУ не відповідає умовам безпекового середовища, тобто, умовам війни, яку де факто веде Україна. І ось чому.

1. Розробці закону про СБУ, як і решти законів безпекової сфери, мав би передувати всебічний аналіз загроз безпеці України. З розрахунками, моделюванням і прогнозом. На підставі цього аналізу й має відбуватися побудова відповідних органів. Таким аналізом, звісно, не можна вважати ст. 19 Стратегії нацбезпеки України, яка була затверджена президентом 14 вересня 2020 року.

Разом з тим, ст. 45 згаданої Стратегії визначає досить широке коло завдань, які мають вирішити спецслужби, правоохоронні та розвідувальні органи для забезпечення безпеки держави. Тобто, під ці доволі місткі завдання мають бути сформовані відповідні спроможності цих органів, в тому числі й СБУ.

2. Найефективнішим механізмом контррозвідувальної діяльності, який лишається актуальним й у цифрову епоху, є створення агентурного апарату. Саме він дає можливість ефективно вирішувати завдання контррозвідки. Для довідки: у СРСР, в умовах "холодної війни" із Заходом, в КДБ була "негласна рознарядка" – в середньому, мало бути 1 джерело на 5 осіб трудового колективу. Один офіцер КДБ керував, в середньому, 10 джерелами. Тобто, навіть якщо відійти від цих кількісних показників часів радянської практики, чисельність СБУ в умовах "гарячої" війни з РФ має бути хоча б в півтора раза більшою, ніж запропоновано.

3. Передача ВКР до МОУ. Безглузда ідея. Уявімо собі, що нині Таран мав би власну, йому підпорядковану контррозвідку. Це було б просто зведення рахунків.

4. За модель реформування СБУ взято західні країни. Але більшість з них є членами НАТО, а ті, які не є, оточені країнами НАТО. Крім того, "успішність" західних спецслужб в період активізації Росії після 2008 року викликає великі сумніви. Численні політичні вбивства (замахи), скоєні російськими спецслужбами на території Європи, підриви складів в Чехії, політична корупція європейських чиновників та лідерів громадської думки, що підживлюється РФ. Все це навряд чи є прикладом успішної роботи західних контррозвідок – прикладом, який слід беззастережно наслідувати.

5. Кадрова проблема. Зрозуміло, що високий вступний конкурс в академію СБУ обумовлений, головним чином, бажанням випускників як найшвидше монетизувати набутий ними адміністративний статус. Тому, реформа СБУ в контррозвідку нового типу має полягати у виводі поза штат всіх її співробітників та повному кадровому перезавантаженні (чимало чесних і досить професійних співробітників звільнено в запас, у тому числі керівного складу). Відбір мають здійснювати особи, які мали реальне відношення до контррозвідки й здатні оцінити роботу як рядового співробітника, так і керівного складу. А все дуже просто. Приходиш у будь-яке оперативне управління й знайомишся з трьома речами в роботі підрозділу контррозвідки: кількість та якість агентурного апарату, інформація, яка отримана від нього та її реалізація, а також витрати оперативних коштів. От і вся формула оцінки якості роботи. Приблизно те саме й стосовно підрозділів ОТЗ.

6. Щодо демілітаризації. Незрозуміло, чому СБУ, яка здійснює контррозвідувальне забезпечення військових формувань, має бути демілітаризована. Статус військовослужбовця набагато вагоміший в суспільстві, ніж держслужбовця, і цей статус надає більше пільг. Крім того, військовослужбовець не працює, а проходить військову службу в межах таких правових понять, як "військова дисципліна", "військовий обов'язок" та "військова присяга"; його життя та, навіть, вільний час, регламентовані статутами (а не лише КЗПП – 18.00 – "море на замок"). Статути мають чіткіші трактування своїх положень та накладають відповідні зобов'язання й відповідальність.

7. Звісно, що в умовах нашої бюрократизації та корупції СБУ має зберегти за собою право досудового слідства за статтями, які належать до компетенції контррозвідувального органу. Особливо, в умовах, де факто, війни. Позбавлення цих функцій не дозволить СБУ діяти оперативно та вести повноцінну розробку виявлених потенційних джерел іноземних спецслужб.

Ключовий момент. Досвід створення "нової" поліції, НАБУ та ДБР говорять про те, що треба докорінно реформувати ВСЕ суспільство, а не намагатися, як більшовики, побудувати комунізм в одній, окремо взятій країні. Цього не трапилось, як і не вийшло з НАБУ чи ДБР "непримиренних борців з розкраданням соціалістичної власності". Незважаючи на дуже пристойні зарплати.
АНДРІЙ БІЛЕЦЬКИЙЛідер партії «Національний Корпус», засновник полку Азов.

Пригожин - початок і продовження злочинної кар'єри

22:24 25 червень Київ, Україна



Євген Пригожин, за даними бази «СПАР-Інтерфакс» - директор і бенефіціар ТОВ «Конкорд менеджмент і консалтинг», директор ТОВ «Конкорд кейтеринг» і керуючий групою компаній «Конкорд». Діяльність компанії «Конкорд» пов'язана з організацією харчування в школах і військових частинах, виконанням інших держконтрактів. Також ця компанія займається будівництвом.

Широку популярність Пригожин отримав як «кухар Путіна» завдяки його фірмі, яка організовує офіційні прийоми і харчування перших осіб Росії. Пригожин іноді особисто, у вигляді офіціанта, подає страви на заходах президента Росії.

Крім цього, олігарха звинувачують у створенні, управлінні і заступництві сумнозвісних найманців з групи «ПВК Вагнера», яких також називають приватною армією Путіна.

Нещодавно Пригожин подав до суду на видавництво «Ехо Москви», 10 червня 2021 року через звинувачення на його адресу з приводу причетності до ПВК, а також на незалежне видавництво «Медуза», за фактом звинувачення його в нібито притягненні неповнолітніх до заняття проституцією. Це дало можливість ознайомитися з матеріалами його першого судової справи і зрозуміти, що наближена до Путіна людина - звичайний злочинець.

У 1981 році Євгенія Пригожина засудили відразу за 7 статтями:

- за ст. 144 ч. 2 КК РРФСР - крадіжка, вчинена повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або з проникненням в житло, приміщення чи інше сховище, а так само що завдала значної шкоди потерпілому. Терміном на 5 років;

- за ст. 15 і 144 ч. 2 КК РРФСР - відповідальність за підготовку до злочину і за замах на злочин і крадіжку, вчинену повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або з проникненням в житло, приміщення чи інше сховище, а так само що завдала значної шкоди потерпілому. Терміном на 4 роки;

- за ст. 147 ч. 3 КК РРФСР - шахрайство, вчинене у великих розмірах, або організованою групою, або особливо небезпечним рецидивістом. Терміном на 7 років;

- за ст. 210 КК РРФСР - втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, у заняття жебрацтвом, проституцією, азартними іграми, а так само використання неповнолітніх для цілей паразитичного існування. Терміном на 4 роки. Саме через цю статтю Пригожин подав до суду на незалежне ЗМІ;

- за ст. 146 ч. 2 п. п.«а», «б» КК РРФСР - напад з метою розкрадання чужого майна, поєднаний з насильством, небезпечним для життя і здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства (розбій), вчинене а) за попередньою змовою групою осіб; б) із застосуванням зброї або інших предметів, використовуваних як зброю;

- ст. 41 КК РРФСР - за не відбуте покарання - 2,5 року умовно, його засудили до додаткового 1 року ув'язнення.

За сукупністю злочинів, Пригожин отримав 13 років позбавлення волі в трудовому таборі посиленого режиму.

Выдержка из дела от 6 октября 1981 года народного суда, Ждановского района. В нем Евгения Пригожина приговорили к 13 годам лишения свободы.

Витяг зі справи від 6 жовтня 1981 року народного суду Жданівського району. У ньому Євгенія Пригожина засудили до 13 років позбавлення волі.

Хоч майбутній "кухар Путіна» не схиляв неповнолітніх до проституції, він все ж втягував неповнолітніх в злочинну діяльність. За матеріалами слідства, Копаєв, який був спільником Пригожина, на момент скоєння злочинів був неповнолітнім. Про це також є інформація в матеріалах справи:

Отклоненное судом ходатайство адвоката Пригожина по статье о вовлечении несовершеннолетних в преступную деятельность по факту дачи обратных показаний несовершеннолетнего Копаева.

Відхилене судом клопотання адвоката Пригожина за статтею про залучення неповнолітніх в злочинну діяльність за фактом дачі зворотних показань неповнолітнього Копаєва.

Також відомо за матеріалами судової справи, що Пригожин діяв не один, а в змові мінімум з чотирма спільниками. Ось епізоди, вчинені злочинною групою разом з майбутнім олігархом:

Эпизод с вооруженным нападением и с участием несовершеннолетнего Копаева

Епізод з озброєним нападом і за участю неповнолітнього Копаєва

Эпизод совершенный по предварительному сговору с Бушманом, кража со взломом

Епізод, вчинений за попередньою змовою з Бушманом, крадіжка зі зломом

Эпизод с неудавшейся кражей Пригожина, которую впоследствии удалось реализовать вместе с подельниками

Епізод з невдалою крадіжкою Пригожина, яку згодом вдалося реалізувати разом з подільниками

Еще два эпизода краж квартир со взломом по предварительному сговору

Еще два эпизода краж квартир со взломом по предварительному сговору

Ще два епізоди крадіжок квартир зі зломом за попередньою змовою

Эпизод по статье мошенничество в сговоре

Епізод за статтею шахрайство в змові

А ось ще одна цитата з матеріалів справи, яка підтверджує, що Пригожин і його подільники залучали неповнолітнього Копаєва в злочинну діяльність:
Незважаючи на спростування статті про залучення Євгеном Пригожиним неповнолітніх в заняття проституцією, вже в 18 років (саме в цьому віці він був засуджений вперше), майбутній бізнесмен був закоренілим рецидивістом. Крадіжки і розбійні напади стали освітою для соратника Путіна, який перетворився на спонсора і творця найманого угруповання Вагнера.
Саме найманці Вагнера брали участь в анексії півострова Крим, в бойових діях на Донеччині, в збройних конфліктах Лівії і Сирії, а також в Центральній Африці.

Друга частина розслідування стосуватиметься своєрідної пропаганди ПВК Вагнера за допомогою ЗМІ. Варто відзначити, що з приводу звинувачення бізнесмена в причетності до вагнерівців він також подав до суду на московське ЗМІ.

19 травня відбулася прем'єра фільму «Турист». Сам фільм - це якась пропаганда ПВК і їхніх "успіхів", які опосередковано належать самому Пригожину, як безпосередньому куратору. Це підтверджує і сам позов "хазяїна" ПВК на видання «Ехо Москви», яке стверджувало, що він власник ПВК Вагнера і його спонсорство фільму «Турист».
Дії кінострічки розгортаються в Центральній Африканській Республіці, де головний герой з позивним «Турист» прибуває в ролі інструктора з Росії, для тренування воїнів армії ЦАР. Жанр фільму - бойовик. Вперше фільм був показаний ще 14 травня в Африці. 19 травня його показали по НТВ, однак в нічний час. Картина показує, як «Турист» постає в образі російського героя, який бореться в ЦАР за справедливість.

Позов Пригожина на ЗМІ, яке стверджувало, що він власник ПВК Вагнера і його спонсорство фільму «Турист», м'яко кажучи, суперечать один одному.

У спеціальному інтерв'ю для незалежного видання троє колишніх співробітників ПВК Вагнера (просили не називати їхніх імен зі зрозумілих причин), розповіли деякі подробиці зі зйомок фільму.

"Там на 15-й секунді трейлера як ніби сам Дмитро Валерійович Уткін промайнув! Дуже схожий актор - навіть дикція. Ну, дуже вже схожий", - прокоментував трейлер фільму «Турист» один з вагнерівців, який особисто знайомий з Уткіним. І дійсно, якщо придивитися - схожість просто вражає:

Сравнение актера Глеба Темнова из фильма «Турист» (слева) с командиром ЧВК Вагнера Дмитрием Уткиным (справа)Сравнение актера Глеба Темнова из фильма «Турист» (слева) с командиром ЧВК Вагнера Дмитрием Уткиным (справа)

Порівняння актора Гліба Темнова з фільму «Турист» (зліва) з командиром ПВК Вагнера Дмитром Уткіним (праворуч)

"Вони ж для масовки використовували вагнерівців реальних - у мене там два знайомих засвітилися. У трейлері видно одного з них: він там з кулемета стріляє з багажника джихад-мобіля. А другий мені сам подзвонив і попросив, щоб я його в кіно дивився", - поділився інший колишній співробітник структури Пригожина, який знав бійців з ПВК, що знімалися у фільмі.

Один из действующих вагнеровцев, которого использовали в фильме в качестве массовки

Один з діючих вагнерівців, якого використовували у фільмі в ролі масовки

"Все знайоме до болю! Просто з парку нашого брали і використовували на зйомках. Техніка виготовлялася в Сирії на базі у нас, а в Африку її потім вже перекидали. У трейлері, наприклад, «Урал» перетинає дорогу - і видно прямо, що його переробляли наші фахівці. Там на кузов нашивались металеві листи, а в них пророблялися ніби як бійниці - це сильно відрізняється від заводської версії", - розповідає про військову техніку в фільмі вже третій ветеран із загону ПВК, який брав участь в сирійській кампанії.

"Знімали там взагалі в умовах, наближених до бойових. Всі грають самих себе! Навіть фасашники (представники Збройних сил Центральноафриканської Республіки, Forces Armes Centrafricaines, скорочено FACA) натуральні знялися ну, армія", - продовжує ветеран ПВК Вагнера. Примітно, що режисер фільму Андрій Батов стверджував, що воїнів армії ЦАР зіграли цивільні.

Участь справжніх вагнерівців, використання їхньої техніки, фінансування Пригожиним фільму говорить про спробу "відбілити" репутацію найманців, що беруть участь в бойових діях в Африці. Однак звинувачення на адресу найманців і російських "інструкторів" в насильстві і крадіжках серед місцевого населення, що неодноразово фіксуються місією ООН і французькими журналістами, не зможуть бути виправдані показаним пропагандистським фільмом.

Хай там що, виправдання військових злочинів, здійснених росіянами, не головне завдання фільму. Як повідомляє один з наближених до проєкту «Турист», фільм планували зняти ще в кінці 2018 року. Це пов'язано з убивством 3-х журналістів в ЦАР, які приїхали знімати розслідування про групу ПВК Вагнера в Африці. Тоді незалежні журналісти з'ясували, що причетними до вбивства їхніх колег є ніхто інші як співробітники пригожинської ПВК. Випадок набув суспільного резонансу ще й завдяки питанню журналіста Іллі Азара на щорічній пресконференції Володимира Путіна, змусивши президента РФ виправдовуватися і лукавити перед журналістом.

Втім, цей фільм, за задумом, повинен був виправдати і інші витівки вагнерівців, в тому й в Сирії, де вони по-звірячому вбили військовополоненого.

Проте, як би не намагався Євген Пригожин "відбілити" репутацію своїх найманців у фільмі, у нього це так "добре" вийшло, як і приховати своє минуле. "Особистий кухар Путіна" з юнацьких років був злочинцем - злочинцем і залишився. Пригожин, який зробив кар'єру в 90-их, прямо натякає, що з ним краще не жартувати. Його не сильно хвилює репутація серед мирного населення і сучасних "іноагентів", які отримали свій статус у зв'язку з новими законами РФ. Головне для таких людей, щоб "ватажок" банди був ними задоволений, щоб вони йшли на "справу" без страху і жалю. А нинішній "ватажок", по всій видимості, залишається задоволений, якщо ПВК Вагнера, як і раніше, залишається "невизнаним" Кремлем угрупованням, про яке чутно в різних точках світу, де проявляються інтереси Росії і особисто Путіна.
https://myc.news/ua/rassledovaniya_/prigozhin__nachalo_i_prodolzhenie_prestupnoj_karery?fbclid=IwAR0YqiiDv6A3bw8FBP7SP36nCjj7BWqiwVDPqOU1pG3Ok0rN2RlDis7reYc

Співпрацював з російською розвідкою-Німеччина затримали шпигуна

13:02 22 червень Київ, Україна



18 червня в Карлсруе був затриманий 29-річний Ільнур Н. Його підозрюють в зв'язках з російською розвідкою.

Про затриманого шпигуна стало відомо тільки 21 червня. Про його затримання повідомили в прокуратурі Карлсруе, Німеччина. Затриманий працював в одному з університетів країни. Конкретно, в якому навчальному закладі працював Ільнур - не повідомили, однак із закритих джерел стало відомо, що це був університет Аугсбург. У ньому підозрюваний в шпигунстві викладав природознавство.

За даними слідства, Ільнур Н., в період, "найпізніше з початку жовтня 2020 року співпрацював з російською розвідкою", і 3 рази зустрічався з представником російських спецслужб. Також як мінімум 2 рази він передавав службову інформацію, щодо своєї роботи, за винагороду.
Як підсумок, він утримується під вартою. Як звинувачення Ільнуру Н. пред'явлено участь в нелегальній агентурній діяльності. Покарання, передбачене за дану статтю в Німеччині - до 5 років позбавлення волі.
Для російських шпигунів цей рік триває не кращим чином. Іноземна контррозвідка демонструє провальну роботу спецслужб РФ.
Необхідно нагадати, що тільки за 2021 рік про діяльність російських шпигунів стало відомо вже в декількох країнах ЄС. Якщо брати до уваги нову форму диверсій і шпигунства, яка належить до гібридної форми ведення війни, то в список жертв також потрапили США.
Атаки диверсантів і шпигунів в цьому році зазнали: Чехія, Болгарія, Латвія, США, Німеччина, Італія. З найгучніших викриттів стали атака російських співробітників ГРУ Мишкіна і Чепіги на склади боєприпасів у Врбетіце, кібератака на нафтопровід Colonial Pipeline в США і викриття цілої групи шпигунів в Болгарії.
Західні експерти вважають, що нова школа російської розвідки показала свою неефективність і продовжує спростовувати слова уряду РФ про "всемогутню і непереможну армію Росії".
https://myc.news/ua/specproekty/sotrudnichal_s_rossijskoj_razvedkoj__v_germanii_zaderzhali_shpiona

Фальшивий гамбіт




Практично тотальний розгром позасистемної опозиції в Росії матиме свої наслідки. І ці наслідки можуть бути зовсім неочікуваними для влади Кремля. На початок літа репресивна машина повністю захопила ініціативу і насолоджується перемогою. Позасистемна опозиція знекровлена, виснажена і, на певний час, відсторонена від боротьби на федеральному рівні.

Лідерам опозиції влада не залишила шансів на продовження діяльності. Як сказав засновник «Відкритки» Михайло Ходорковський: «Не бачу сенсу лягати під танки!». І він такий не один. Багато хто з активу опозиційних організацій вже виїхав з Росії або збирається відбути у політичну еміграцію. Продовжувати боротьбу під страхом практично неминучого арешту більшість з них не збирається. Переходити у «підпілля» немає ніякого сенсу. Справа, яка не принесла відчутного результату навіть у «псевдосвободному» режимі із «підпілля» приречена на провал.

У розгромленої позасистемної опозиції більше немає ні повноцінних організацій, стратегій та фінансових ресурсів, ні лідерів та співробітників. Вона практично позбавлена і інформаційних можливостей - доступу до масового читача або глядача. Підхід влади до регулювання інтернету в цілому і соціальних мереж зокрема радикально переглядається. У самий найближчий час контроль над «нелегальним», а по суті, політично неугодним інформаційним контентом в інтернеті буде кардинально посилено.

Роскомнагляд переглядає всю систему відносин з іноземними IT-компаніями (уповільнення Twitter, загрози Google, тиск на YouTube та ін.), вимагаючи видаляти «неправильні» і просувати «правильні» пости або відео. У наглядового органу також є всі інструменти, щоб блокувати сайти, окремі сторінки, змушувати знімати публікації і переслідувати тих, хто цьому чинить опір. Якщо додати сюди поправки про регулювання «просвітницької діяльності», однозначно представляє загрозу як для російської науки і освіти, так і для будь-якої публічної опозиційної активності.

Зрозуміло, що ніякі репресивні дії влади не змінять настрої суспільства в цілому. Не зменшать рівень невдоволення та соціальної напруги. Криза діючої путінської влади нікуди не дінеться і Росія раптово не прокинеться у вільному демократичному майбутньому. Так не станеться ніколи. Кремль своїм хворобливо-амбітним імперським правлінням довів людей практично до кипіння. І ця «пара» обов’язково прорветься через тотальні заборони та кордони «кривавої гебні». Колись…

У ситуації, коли Путін практично перетворив власну країну на поліцейську державу - ворога «своїм і чужим», єдиною формою спротиву такому правлінню може стати не спротив, як дія на федеральному рівні, а спротив на регіональному, менш дратівливому для амбітного Путіна, рівні. Регіональна протестна діяльність не менш дієва форма спротиву режиму. Постійний підрив легітимності влади губернаторів публічною критикою, а об’єктивні приводи для такої критики «намісники Путіна» завзято створюють кожного дня, врешті решт призведе до повного розмиття легітимності самого «імператора». І ніякі управлінські рішення та перестановки, зважаючи на повну кризу діючої влади, не допоможуть «на місцях» поліпшити життя простих людей. Тим самим покращити їх відношення до влади. Немає в «гебешному резерві» справжніх дієвих управлінців. А брати когось із складу тієї самої опозиції, навіть системної, Путін не буде. Він не зможе дозволити собі «дати слабину». Тому для антирежимної регіональної діяльності «на місцях» не «пахане поле» приводів.

Більш за все, що найближчим часом на регіональному рівні з’явиться багато локальних політичних проектів. Представники розгромленої позасистемної опозиції будуть шукати застосування своїм вже накопиченим політичним навичкам.

«Масла у вогонь» піддає і неоднорідність та криза системної опозиції. Більш опозиційно налаштовані активісти системних партій (насамперед «Яблуко» і КПРФ) вже стали серйозним головним болем для свого партійного керівництва. «Яблуко» було змушене провести серйозну партійну реформу, щоб відсікти всіх, хто занадто «відхиляється» в сторону позасистемної опозиції. КПРФ на останньому з'їзді знизила статус тих «ненадійних», кого влада вважає «навальнятами». Частина членів цих партій відверто невдоволена політикою «угодства до влади» власного керівництва, тому залюбки підтримають більш близькі до себе форми спротиву режиму.

Однак головним двигуном для масових акцій будуть не опозиціонери та її окремі лідери, а сама влада Кремля. Саме її помилки, як правило, грали роль тригерів багатотисячних акцій в Москві у 2019 році і в Хабаровську у 2020 році. Відверта помилка влади з посадкою Навального спровокувала в січні-лютому 2021 року акції спротиву не тільки у самій Росії, а й за її кордонами. Безумовно, ці акції проводилися практично за відсутності дієвої координації на центральному рівні, без яскравих лідерів руху. Але, як показує білоруський досвід, стихійним масовим невдоволенням можна управляти і без лідерів. Тим більше, що вони обов’язково з’являться.Источник: https://censor.net/ru/b3274006



Практично тотальний розгром позасистемної опозиції в Росії матиме свої наслідки. І ці наслідки можуть бути зовсім неочікуваними для влади Кремля. На початок літа репресивна машина повністю захопила ініціативу і насолоджується перемогою. Позасистемна опозиція знекровлена, виснажена і, на певний час, відсторонена від боротьби на федеральному рівні.

Лідерам опозиції влада не залишила шансів на продовження діяльності. Як сказав засновник «Відкритки» Михайло Ходорковський: «Не бачу сенсу лягати під танки!». І він такий не один. Багато хто з активу опозиційних організацій вже виїхав з Росії або збирається відбути у політичну еміграцію. Продовжувати боротьбу під страхом практично неминучого арешту більшість з них не збирається. Переходити у «підпілля» немає ніякого сенсу. Справа, яка не принесла відчутного результату навіть у «псевдосвободному» режимі із «підпілля» приречена на провал.

У розгромленої позасистемної опозиції більше немає ні повноцінних організацій, стратегій та фінансових ресурсів, ні лідерів та співробітників. Вона практично позбавлена і інформаційних можливостей - доступу до масового читача або глядача. Підхід влади до регулювання інтернету в цілому і соціальних мереж зокрема радикально переглядається. У самий найближчий час контроль над «нелегальним», а по суті, політично неугодним інформаційним контентом в інтернеті буде кардинально посилено.

Роскомнагляд переглядає всю систему відносин з іноземними IT-компаніями (уповільнення Twitter, загрози Google, тиск на YouTube та ін.), вимагаючи видаляти «неправильні» і просувати «правильні» пости або відео. У наглядового органу також є всі інструменти, щоб блокувати сайти, окремі сторінки, змушувати знімати публікації і переслідувати тих, хто цьому чинить опір. Якщо додати сюди поправки про регулювання «просвітницької діяльності», однозначно представляє загрозу як для російської науки і освіти, так і для будь-якої публічної опозиційної активності.

Зрозуміло, що ніякі репресивні дії влади не змінять настрої суспільства в цілому. Не зменшать рівень невдоволення та соціальної напруги. Криза діючої путінської влади нікуди не дінеться і Росія раптово не прокинеться у вільному демократичному майбутньому. Так не станеться ніколи. Кремль своїм хворобливо-амбітним імперським правлінням довів людей практично до кипіння. І ця «пара» обов’язково прорветься через тотальні заборони та кордони «кривавої гебні». Колись…

У ситуації, коли Путін практично перетворив власну країну на поліцейську державу - ворога «своїм і чужим», єдиною формою спротиву такому правлінню може стати не спротив, як дія на федеральному рівні, а спротив на регіональному, менш дратівливому для амбітного Путіна, рівні. Регіональна протестна діяльність не менш дієва форма спротиву режиму. Постійний підрив легітимності влади губернаторів публічною критикою, а об’єктивні приводи для такої критики «намісники Путіна» завзято створюють кожного дня, врешті решт призведе до повного розмиття легітимності самого «імператора». І ніякі управлінські рішення та перестановки, зважаючи на повну кризу діючої влади, не допоможуть «на місцях» поліпшити життя простих людей. Тим самим покращити їх відношення до влади. Немає в «гебешному резерві» справжніх дієвих управлінців. А брати когось із складу тієї самої опозиції, навіть системної, Путін не буде. Він не зможе дозволити собі «дати слабину». Тому для антирежимної регіональної діяльності «на місцях» не «пахане поле» приводів.

Більш за все, що найближчим часом на регіональному рівні з’явиться багато локальних політичних проектів. Представники розгромленої позасистемної опозиції будуть шукати застосування своїм вже накопиченим політичним навичкам.

«Масла у вогонь» піддає і неоднорідність та криза системної опозиції. Більш опозиційно налаштовані активісти системних партій (насамперед «Яблуко» і КПРФ) вже стали серйозним головним болем для свого партійного керівництва. «Яблуко» було змушене провести серйозну партійну реформу, щоб відсікти всіх, хто занадто «відхиляється» в сторону позасистемної опозиції. КПРФ на останньому з'їзді знизила статус тих «ненадійних», кого влада вважає «навальнятами». Частина членів цих партій відверто невдоволена політикою «угодства до влади» власного керівництва, тому залюбки підтримають більш близькі до себе форми спротиву режиму.

Однак головним двигуном для масових акцій будуть не опозиціонери та її окремі лідери, а сама влада Кремля. Саме її помилки, як правило, грали роль тригерів багатотисячних акцій в Москві у 2019 році і в Хабаровську у 2020 році. Відверта помилка влади з посадкою Навального спровокувала в січні-лютому 2021 року акції спротиву не тільки у самій Росії, а й за її кордонами. Безумовно, ці акції проводилися практично за відсутності дієвої координації на центральному рівні, без яскравих лідерів руху. Але, як показує білоруський досвід, стихійним масовим невдоволенням можна управляти і без лідерів. Тим більше, що вони обов’язково з’являться.Источник: https://censor.net/ru/b3274006

Спецслужби Росії "підштовхнули" Лукашенка захопити літак

14:36 24 червень Київ, Україна



Примусова посадка білоруською владою рейсу FR4978 Ryanair в аеропорту Мінська 23 травня і арешт засновника опозиційного Телеграм-каналу NEXTA Романа  Протасевича, не обійшлися без участі російських спецслужб.

Залишається багато питань щодо того, хто саме стояв за викраденням. Проте з'являється все більше свідчень того, що російські спецслужби були задіяні на кожному етапі, починаючи з початкового задуму цієї операції і закінчуючи обміном розвідданими з білоруським КДБ.

Білоруський опозиціонер був присутній на Дельфійському економічному форумі в Афінах. Слідчі грецької розвідки заявили, що Протасевич і його дівчина Софія Сапега перебували під пильним наглядом весь цей час, який вони провели в країні. Принаймні, троє невідомих відстежували Протасевича в Афінах - з моменту його прибуття до початку економічного форуму. Після завершення конференції 16 травня, Протасевич і Сапега провели кілька днів на Криті, де вони, по всій видимості, також перебували під наглядом, кажуть в грецькій спецслужбі. За словами Протасевича, перед вильотом він побачив російськомовного чоловіка середніх років, який пильно спостерігав за ним. Білорус підкреслив у дипломатичному листуванні, що невідомий намагався сфотографувати його документи, але потім пішов, хоча він був наступним у черзі на перевірку документів в літак.

Ґрунтуючись на записах камер відеоспостереження, знятих в готелях і аеропорту Афін, Міністерство внутрішніх справ Греції прийшло до висновку, що Протасевич і Сапега відстежувалися, цілком ймовірно, співробітниками спецслужб. За наявними відомостями, грецька влада вважає, що шпигуни мали підтвердити знаходження Протасевича на борту літака Ryanair.

Необхідно відзначити, що і сам Лукашенко побічно підтвердив намір білоруського КДБ посадити літак з опозиціонером на борту. Виступаючи перед парламентом 26 травня, він натякнув, що присутність Протасевича в літаку - аж ніяк не випадковість. Навпаки, він заявив, що навіть при відсутності загрози вибуху, якби він знав про присутність на борту "терориста" Протасевича, він мав би право вимагати посадити літак для його арешту.

Експерти вважають, що російські шпигуни, як завжди, допомагають своїм білоруським колегам. 3 червня білоруський КДБ і СЗР Росії провели своє 20-е спільне засідання у Вітебську, на якому директор СЗР Сергій Наришкін заявив, що одним з традиційних напрямків співробітництва спецслужб двох країн є боротьба з міжнародним тероризмом. Вони також домовилися спільно протидіяти "деструктивній" діяльності Заходу, спрямованій, нібито, на дестабілізацію політичної і соціально-економічної ситуації в Росії та Білорусії.

Тим часом майже відразу після інциденту з літаком Ryanair Москва видалила з федеральної бази даних Світлану Тихановську. За запитом білоруської влади вона була в списку російських терористів з жовтня 2020 року. Це говорить про те, що у Кремля є власне бачення того, кого вважати "терористом", а кого ні.

Беручи все це до уваги, стає зрозуміло, що втручання Росії очевидне. Тим більше, що Білорусь тепер розглядається Заходом як держава-вигнанець і загроза світовій безпеці. А це означає збільшення її залежності від Росії і якнайшвидша з нею інтеграція.
https://myc.news/ua/obshestvo/specsluzhby_rossii_podtolknuli_lukashenko_zahvatit_samolet?fbclid=IwAR3UUNw2YePf10VuVbC5uzkOVdIzoEDEZ7GlKR3QPXzWDuy_V8kAuCH0FnE

Сьогодні в акваторії Чорного моря стартували міжнародні навчання

08:21 28 червень Київ, Україна



Сьогодні стартують міжнародні військово-морські навчання Sea Breeze 2021. В цьому році вони проходять з 28 червня по 10 липня і за задумом організаторів, будуть наймасштабнішими за всю історію існування.
Про це повідомляють ВМС США в Twitter.

Відзначається, що в цьому році в навчаннях братиме участь найбільша кількість країн-учасниць за всю історію: понад 30 держав спрямують близько 5 000 військовослужбовців, 32 кораблі, 40 літальних апаратів, 18 загонів спеціального призначення та водолазних груп.

В ході навчань відпрацьовуватимуться різні бойові сценарії, включаючи зіткнення десантних кораблів, маневри на суші, водолазні операції, морські операції з перехоплення, протиповітряну оборону, взаємодію в ході спеціальних операцій, протилодочну активність, а також пошуково-рятувальні операції.

В Sea Breeze 2021 візьме участь друга Постійна військово-морська група НАТО.

Sea Breeze-2021 зберуть рекордну кількість учасників.
https://myc.news/ua/sobytiya/segodnya_v_akvatorii_chernogo_morya_startovali_mezhdunarodnye_ucheniya____2_21