В Черноморском регионе НАТО проводит многонациональные учения

В Черноморском регионе НАТО проводит многонациональные учения, в которых примет участие и Украина.
Такие совместные учения – это еще один важный шаг и главное мероприятие, направленное на обретение возможности ВМС ЗС Украины работать полностью по стандартам НАТО.
https://www.facebook.com/anti.coloradious/posts/984573418983323

Зворотний бік російської армії

20:24 18 червень Київ, Україна



У Чорноморському регіоні НАТО проводить багатонаціональне навчання, в яких візьме участь і Україна.

Такі спільні навчання - це ще один важливий крок і головний захід, спрямований на набуття можливості ВМС ЗС України працювати повністю за стандартами НАТО.

Чому Україна вибирає НАТО?

Відповідь очевидна. Україна ровняется на кращі, сильні, успішні і розвинені армії світу. На армії, забезпечені технічною і фінансовою потужністю, що розвиваються і впроваджують нові технології. На армії, які поважають. На армії, які піклуються про своїх військовослужбовців, цінують їх життя.

І звичайно ж ніхто не стане рівнятися на армію, від якої одна назва ....

Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу на російських телеканалах і в ЗМІ розповідає про унікальний озброєнні, про стратегічні ядерні сили російської армії, про велику програму щодо реформи армії. Як завжди, називає якісь відсотки: «показник сучасного озброєння в російських Стратегічних ядерних силах становить 86%», «рівень сучасності вище 70%, і цей показник продовжує збільшуватися»; звідки він це взяв, з чим він це зіставляє? Мабуть, йому одному відомо, а інші не ставлять питання, типу «мовчи дурень за розумного зійдеш».

Так що ж ховається за красивою ширмою?

А ховається гола правда. І це в прямому сенсі: російська армія злиденна, гола, голодна і переживає найгірші свої часи. Російське озброєння не придатне для бойових і навчальних дій. 9 червня 2021 року в Болгарії під час навчань винищувач МіГ-29 впав в Чорне море - виготовлений в РФ ...21 квітня 2021 року в Румунії під час тренувального польоту розбився МіГ-21 - виготовлений в РФ; 23 березня 2021 року три члена екіпажу далекого бомбардувальника Ту-22М3 загинули в результаті нештатного спрацьовування системи катапультування при підготовці на землі на військовому аеродромі в Шайковка Калузької області ..., 25 грудня минулого року Літак Ту-154, що належить Міноборони Росії, розбився на Чорному морі і цей ряд можна дуже довго продовжувати і розширювати танками, мінометами, підводними човнами ... і особовим складом, який там загинув.

Але в кожної «залізяки» знаходяться люди. І людський фактор завжди буде мати місце при НП на військових навчаннях і армії в цілому.

За неофіційною інформацією, в СРСР був визначений допуск (у відсотковому відношенні - 2%) по загибелі людей на військових навчаннях. У 2003 році в ефірі Першого каналу стверджувалося , що допустимі «солдатські витрати» не повинні перевищувати 4% від чисельності бере участь у навчаннях особового складу.

Згідно оцінці військового експерта Віктора Мураховського, щорічно російська армія витрачає на навчальні стрільби 100 тисяч одиниць боєприпасів, в них беруть участь близько мільйона військовослужбовців. 4% від мільйона ??? Правда, жах ... 40 тисяч гине тільки на навчаннях.

І це армія, на яку в рік виділяється більше 65 мільйонів доларів. Хоча питання: на армію або благополуччя окремих генералів?

Може тому армія злиденна, а Шойгу вимагає від підлеглих приховувати правду і розповідати казки про боєздатність і велич російської армії.

І якщо вже говорити про «улюблених відсотках» Шойгу, то 50% звернень по смертям пов'язані з самогубствами в російській армії. Десь причинами стали злочину щодо загиблих, десь особисті мотиви. Останнім часом по срочникам йде доведення, що в основному смерті відбуваються внаслідок нестатутних взаємовідносин. І слід пам'ятати, що нестатутні відносини - це і моральне і фізичне насильство. Тобто примус до якихось дій.

Видно реформа в російській армії привела до збільшення насильства, суїциду, хвороб, ненадання медичної допомоги, пияцтва, наркоманії, нестатутних відносин в т.ч. і «дідівщини», поборів і т.д.

Армію розікрали і продали все, що можна продати, НЗ як такого вже не існує ...

Залишилося тільки приховувати правду і «грати біцепсами», щоб за бравадою не помітили хвилювання.

І хто, по добрій волі, захоче служити в такій армії? Хто захоче рівнятися на таку армію? Хто захоче співпрацювати, проводити спільні навчання з такою армією?

Хіба у таких треба вчитися і переймати досвід, рівнятися на стандарти і досягнення? НІ! І Тисячі раз НІ!
https://myc.news/ua/kolonka_redaktora/iznanka_rossijskoj_armii

Деградация черноморского флота Российской Федерации

Активное сотрудничество Украины с НАТО пугает и настораживает официальную Москву. И этому есть очень простое объяснение.

По данным Минобороны России, после 2014 года контингент Черноморского флота в Севастополе увеличился, но новые боевые корабли поступают на вооружение редко, а старые себя изжили.

Простыми словами, расширения боевой мощи российского флота не наблюдается.

Несвоевременная сдача в строй проектов, с задержкой на года, стала обычным явлением для российского ВПК, страдающего как от качества, так и от потенциальных возможностей технологических процессов в отрасли. Хотя россияне всячески скрывают немощное состояние своих производственных возможностей, ведь целый ряд проектов для «не имеющего аналогов в мире» флота было сдвинуто вправо.

Так, Зеленодольский завод имени Горького не сможет даже в этом году полностью закрыть заказ ВМФ на 5 малых ракетных кораблей проекта 22800 типа «Каракурт». В первую очередь это вызвано неясной ситуацией с серийным производством двигателей М507, которого, в принципе, до сих пор нет и, вряд ли будет развернуто раньше 2022 года.

Именно эти малые ракетные корабли должны были заменить российские фрегаты проекта 11356, строительство которых для нужд ВМФ РФ не представлялось возможным, после прекращения поставок России украинских силовых установок. В свою очередь, производство агрегатов для «Каракуртов» России так не удалось освоить достаточно быстро, и, скажем так, она до сих пор его осваивает.

Кроме того, Зеленодольский завод имени Горького не успевает вовремя сдать кабельные суда проекта 15310 «Свияга» и «Вятка», получение первого из которых в ВМФ ожидали в 2018-м, а второго в 2019-м, затем в 2020 и 2021 гг, а теперь уже в 2021 и 2022 соответственно.

Одной из причин задержек является санкционная преграда, мешающая заводу получить ряд оборудования, в том числе и обеспечивающего укладку кабеля.

К слову сказать, на Северном флоте ВМФ РФ, с 2016 года не функционирует стационарный комплекс освещения подводной обстановки МГК-608М, который отслеживает перемещение иностранных подводных лодок и обеспечивающий защиту объектов береговой инфраструктуры от диверсий и неожиданного проникновения. Поврежденный рыболовецким тралом кабель до сих пор не могут заменить.

В то же самое время, заместитель главкома ВМФ по вооружению вице-адмирал Игорь Мухаметшин заявил российским СМИ, что ВМФ РФ нуждается минимум в трех новых кабелеукладчиках. Но, что первый, что второй, а третьего пока нет и вовсе, флот получит не раньше конца 2021… Если конечно вообще получит.

А в это время в Украине… В Черное море зашел эсминец USS «Laboon» (DDG 58) 6-го флота США. Как отметила пресс-служба 6-го флота в своем Твиттере, «корабль совершает свой поход на север, в Черное море для проведения операций по обеспечению морской безопасности в регионе».

По данным навигационного портала Marinetraffic, компанию эсминцу «Laboon» вскоре составят британский эсминец «Defender» и голландский фрегат противовоздушной обороны «Evertsen».

«Laboon» - это эсминец класса «Арли Бёрк», введенный в действие в 1995 году. Он вооружен двумя пусковыми установками «Иджис». Они несут до 56 крылатых ракет «Томагавк», которые оснащаются ядерными боеголовками. Экипаж насчитывает 337 человек. Также на борту находится вертолет SH-60 Sea Hawk. Эсминец «Laboon» находится в постоянном контакте с главным кораблем 6-го флота - авианосцем Dwight Eisenhower («Дуайт Эйзенхауэр»).

Ракетный эсминец «Defender» также входит в состав авиационно-ударной группы (АУГ) во главе с авианосцем HMS «Queen Elizabeth» (R08) британского королевского флота. Авиационное крыло на нем составляют истребители пятого поколения F-35B.

Заход в Черное море боевых кораблей стран НАТО очень встревожил россиян, которые не могут конкурировать своими военно-морскими силами с представленными современными образцами военно-морской техники стран НАТО.

И россияне боятся не только похода нескольких кораблей стран НАТО в Черное море и морских учений Украина-НАТО, а своей военно-морской НЕМОЩИ.
http://hrabro.od.ua/7660-degradacija-chernomorskogo-flota-rossijskoj-federacii.html

Інфляція совісті

14:34 15 червень Київ, Україна



Реальна фінансова прірва між олігархами та простими громадянами з кожним роком стає все глибшою та ширшою. Росія вже увійшла до п'ятірки економік світу за найвищим рівнем соціальної нерівності.  За даними Boston Consulting Group, провідної міжнародної компанії, що спеціалізується на управлінському консалтингу, за минулий рік добробут 500 найбагатших росіян збільшилася в 1,5 раза - з 456 до 663 млрд доларів, перевищивши на 45% суму всіх банківських заощаджень громадян і на 14% міжнародних резервів центробанків. Росія впевнено лідирує «у перегонах» по зростанню соціально-фінансового розшарування.
У період пандемії і кризи надзбагачення окремих росіян побило всі можливі рекорди. Фактично 43% ВВП країни вже під контролем олігополій, таких структур ринку, при яких в одній галузі домінує невелика кількість конкуруючих фірм, які виробляють значну частку продукції певної галузі, а поява нових продавців ускладнена чи неможлива.
Розпіарена Кремлем стратегія «підтримки галузей» дала зворотний ефект і замість підтримки економіки лише посилила окремі підприємства, що контролюються олігархами. Тому вплив олігополій на ринок в майбутньому Росії тільки зростатиме.
За прогнозами аналітиків, якщо тренд не зміниться, то вже до 2025 року найбагатші контролюватимуть вже 60% російського ВВП, їхній добробут підніметься ще на 20-30%, що, як мінімум, в чотири рази перевищить «очікуване зростання» доходів населення.
Реальна ж фінансова прірва між елітами і громадянами в результаті може виявитися значно ширшою. Тому що за прогнозами, ще як мінімум декілька років загальносвітова інфляція буде нівелювати зростання реальних доходів населення.
Експерти очікують, що навіть при найсприятливішому відновлювальному зростанні економіки кількість бідних буде рости пропорційно кількості багатих. Через що вже до 2024 року соціально-класова криза може повернутися в Росію і стати ключовим фактором нестабільності країни.
Інфляція пришвидшує темпи розшарування соціуму. Незважаючи на всі показові зусилля уряду, зростання цін в Росії прискорюється. Після відносної паузи в квітні, в травні стався новий стрибок. За підсумками травня індекс споживчих цін, який вимірюється по «розширеному споживчому кошику», за даними Росстату, збільшився в перерахунку на рік на 6,02%.
Планку в 6% річна інфляція подолала вперше з жовтня 2016 року. Прискорення зростання цін відбулося як на харчові продукти, так і на непродовольчі товари.
Найбільший стрибок продемонстрували ціни на базові харчові продукти (зростання за травень на 1,04% проти 0,87% в квітні або в перерахунку на рік - зростання на 8,07%). Так, згідно з Росстатом, хліб подорожчав на 8,26%, крупи - на 8,79%, м'ясо і птиця - на 10,92%, риба - на 12,56%, соняшникова олія - на 27,94%, цукор - на 41,54%, овочі - на 8,23%.
Ціни на непродовольчі товари при розрахунку рік до року зросли на 6,7%. У лідерах ціни будматеріалів (+ 16,44% рік до року) і послуги готелів (+ 22,7%). Ціна бензину за місяць додала ще 0,3% (зростання в річному обчисленні 6,24%).
Інфляцію пришвидшує і сам уряд Росії, піднімаючи ціни і тарифи на контрольовані державою товари і послуги. Так, тарифи ЖКГ виросли на 4,03% рік до року, послуги міського транспорту подорожчали на 3,12%.
Розганяє інфляцію ще й то факт, що зростання споживання йде в значній мірі коштом кредитів. Накопичення у більшості громадян вже закінчилися або закінчуються, тому населення вимушено бере нові кредити.
З початку 2021 року банки видали майже 3 трлн руб. нових позик. Темпи зростання споживчого кредитування досягли 20%.
Сьогодні ЦБ Росії збільшив ставку відразу на 0,5 п.п. другий раз поспіль, тепер вона становить 5,5%. І все одно реальна ставка залишається негативною (-0,5%) при інфляції 6%.
Напевно в наступний раз ЦБ підвищить ставку знову на 0,5%, і цілком ймовірно, що реальна ставка буде негативною - так розганяється зараз інфляція. Опубліковані в середу дані Росстату про зростання цін на першому тижні червня показали + 0,16%, за підсумками червня цілком можливо, що інфляція рік до року буде 6,5-6,7%.
А в липні росіян ще чекає й заплановане урядом зростання тарифів природних монополій на 4-6%. Тому сподіватися на покращення ситуації та почати багатіти переважній більшості росіян навряд чи варто.
https://myc.news/ua/kolonka_redaktora/inflyaciya_sovesti

ТОВ «Роботизовані телесистеми»

В Інтернеті організація також фігурує як «Robotel Systems» або «RTS».

Компанія позиціонує себе як кол-центр, що займається соціологічними опитуваннями.

Опитування «Роботизованих телесистем» суттєво відрізняються від даних авторитетних соціологічних служб і зазвичай показують завищені результати проросійських партій — «Опозиційної платформи — За життя» (ОПЗЖ) та Партії Шарія, а також просувають месиджі проросійської пропаганди (зокрема, російську вакцину «Спутнік V»).


Далі читати за посиланням: https://texty.org.ua/d/socio/firm/robotyzovani-telesysystemy/

Путін - не молочник. Точно.

17:24 11 червень Київ, Україна



1 липня 2020 року Путін запровадив для Росії новий часовий устрій. І «літопис нового часу» він розпочав з «нового» 1937 року. «Обнулившись», тепер вже «Довічний», з новими силами приступив до повного викоренення будь-якої опозиції. Будь-де, будь-кого, будь-якими засобами. Але – «під корінь».
Напередодні затримали в літаку при вильоті в Варшаву колишнього виконавчого директора «Відкритої Росії» Андрія Пивоварова. На думку путінських «опричників», Андрій Пивоваров завдав шкоди конституційному ладу, обороноздатності і безпеці Росії постом в Фейсбуці про підтримку зареєстрованих кандидатів. Схоже на те, що лаври «повітряного пірата №1» не дають спокою Путіну. Тому Пивоварова затримали вже практично на зльоті, давши пройти всі контролі та сісти в літак.
Наступного ранку поліція прийшла з обшуком до квартири опозиційного політика Дмитра Гудкова, а також ще по вісьмох адресах, пов'язаних з сім'єю Гудкова. Самого Дмитра відвезли на допит в ролі свідка у справі про несплату боргу за оренду приміщення в 2015-17 роках, і прямо в процесі допиту його перекваліфікували зі свідка на підозрюваного. Гудкову інкримінують заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою. Йому загрожує до п'яти років позбавлення волі за п. "Б" ч. 2 ст. 165 КК РФ. у 2011-16 рр.
Гудков був депутатом Держдуми VI скликання. Один з чотирьох депутатів, що не проголосували за закон про входження Криму до складу РФ, за що згодом був виключений зі "Справедливої Росії". У 2019 був одним з недопущених незалежних кандидатів в Мосміськдуму.
Як сказав Геннадій Гудков, ексдепутат Держдуми Росії, один з лідерів російської опозиції: «Спочатку розібралися з Навальним, потім з Платошкіним і Галяміною, сьогодні – з «Відкритою» і Пивоваровим, зараз - з моїм сином, Дмитром Гудковим, і всією нашою сім'єю...»
Також співробітники правоохоронних органів прийшли до колишнього голови руху «Відкрита Росія» (організація визнана небажаною в Росії) Олександра Соловйова, який був помічником політика, і до глави штабу Гудкова Віталія Венидіктова.
Як заявив відомий політик Володимир Рижков в прямому ефірі радіостанції «Ехо Москви», «Ми бачимо, як країна продовжує падати все нижче зі стану авторитаризму в відкриту диктатуру. Коли будь-який чоловік, на якого вкаже перст силовиків, може бути обшуканий, в його квартиру можуть увірватися, налякати його дітей, після цього його можуть піддати багатогодинному допиту і заарештувати за абсолютно фантастичним надуманим приводом, без будь-яких підстав. У випадку з сім'єю Гудкова - це якась п'ятирічної давності оренда якогось підвалу. Залишився якийсь борг по цій оренді. Тобто абсолютна фантасмагорія, абсолютно питання для арбітражного суду найнижчого рівня, який передбачає штраф, але ніяк не порушення кримінальної справи».
На його думку, кримінальна справа проти Гудкова «свідчить про те, що в країні розростається вал неприкритих, абсолютно відвертих політичних репресій». «Це неприйнятно для Росії в XXI столітті - для держави, де все ще є Конституція і все ще проголошуються принципи верховенства права».
Десятки активістів по всій країні взагалі не виходячи з дому «перекривали дороги». «Порушували санітарно-епідеміологічні норми» знаходженням в масках на відкритому повітрі в той час, коли в Лужники звозили людей на трибуни впритул один до одного. Покарання у вигляді 6 років для Дар'ї Полюдової за два пости у Вконтакте… На жаль, таких прикладів безліч! І з кожним днем їх стає все більше.
Уже стало неважливо, яка стаття КК і що написано в обвинувальному висновку. Все це маячня «від і до», яку навіть вже особливо і не прикривають законністю і розумністю. Схоже на те, що наближається фінал тієї "політичної роботи", яку путінська влада вела багато років - обмеження, заборони, залякування, обшуки, виламування дверей у квартири, штрафи, відбирання бізнесу, ураження у виборчих та інших правах, незаконні арешти, показові судові процеси, викрадення, побиття, отруєння, вбивства...
Без всякого сумніву, найближчим часом Росію чекає посилення тиску на "іноземних агентів", розширення списку "небажаних організацій", штучне гальмування інтернет-ресурсів аж до блокування поки ще не заборонених сайтів на кшталт "Радіо Свободи" або Бі-бі-Сі, нові гучні справи і судові процеси над інакодумцями.
Але це ще не зовсім 1937 рік. Це – напередодні… Справжній терор 1937 року розпочнеться тоді, коли «прийдуть» до звичайних аполітичних обивателів-«виживачів», які реально ніколи «не перебували і не брали участь». І тоді трагедія повториться.
Історія знову йде по спіралі…
https://myc.news/ua/kolonka_redaktora/putin__ne_molochnik_tochno

Прополка опозиції

09:33 15 червень Київ, Україна



«Путінський режим, зачищаючи простір від звичних йому опозиціонерів, сам готує ґрунт для нових фігур».
Путін вже не може видавати себе за «демократа». На це у нього немає ні часу, ні можливостей. На «носі» - чергові вибори до Державної Думи. Кремль розуміє мізерність шансів на збереження влади.Тому він запустив механізм тотальної «зачистки» опозиції, яка перед виборами представляє не абияку загрозу чинному режиму. Але знищення опозиції може привести до наслідків, про які зараз Путін не думає зовсім. Він – людина, яка живе виключно мріями про збереження влади. Сьогодні. А завтра – хоч потоп! Зміни, до яких обов’язково призведе така «зачистка», будуть повністю несподіваними як для самого путінського режиму, так і для значної частини громадян Росії.
Режим Кремля діє чисто рефлекторно, абсолютно природним для нього чином, ввівши явочним порядком громадянський терор, як єдиний доступний йому метод управління країною. На щось більше складне у нього вже немає ресурсу, технологій, компетенцій.
Влада Кремля живе у постійній нестачі кадрів. Проблеми «вертикалі» влади настільки катастрофічні, що стандартний підхід - збільшення чисельності чиновників, як компенсація падіння їхньої кваліфікації – вже не працює. Просто неможливо підтримувати падаючий рівень управління подальшим нарощуванням чисельності управлінців.
Межа досягнута. Далі тільки погіршення ситуації з механізмами управління країною. Тимчасове зникнення маркерів системної кризи, що частково компенсувалися збільшенням чисельності управлінського апарату, обов’язково призведе до різкого падіння показників і появи маркерів управлінської катастрофи. Рано чи пізно. В Росії – скоріше рано.
І коли настане цей момент, тоді й повною мірою проявляться наслідки тотальної «зачистки» простору від неугодних, тих, хто зараз заважає маренням Путіна про «довічність» свого статусу.
У людей завжди є запит на нове. Так еволюційно склалося. Все нове, як магнітом, притягує до себе. В тому числі – нові обличчя.
І це стосується не тільки обридлої «забальзамованої» фізіономії «беззмінного» Диктатора. Точно так же люди втомлюються і від одних і тих же борців з цим Диктатором. Тим більше - таких борців. Справжніх борців-невдах, які так і не змогли досягнути якогось значущого результату у своїй, такій доволі млявій, боротьбі незрозуміло «за що» і не зрозуміло «яким чином».
В цілому, вся сьогоднішня російська опозиційна тусовка - це ті, хто «піднявся» на подіях 2011 року, на Болотній і на «Білій стрічці». Але що дали російському суспільству такі опозиціонери за сім років своєї діяльності.Аж нічого! Нічого, крім стабільного значного погіршення ситуації з демократією в країні. Нічого, крім збільшення тиску з боку влади, яка вже навіть перестала приховувати свою справжню тиранічно-диктаторську суть. Нічого, крім швидкого наближення країни до межі.
В ході будь-якої революції або інших значущих соціальних подій спочатку з'являються звичні і знайомі обличчя. Але чим більш значущим є сама подія, тим швидше з'являються і нові. Ті, які ще мало відомі і не набридли широкому загалу.
Путінський режим «чистить» опозицію, вбиваючи, саджаючи, викидаючи з країни опозиціонерів - не розуміючи, що ця опозиція історично приречена, як і він сам. Ні режим, ні борці з режимом нічого не продемонстрували. У них немає синдрому переможців, вони вічно ті, «хто програв». Але у російському суспільстві вже «дозріває» запит на глобальні зміни. Так продовжуватися вже більше не може. Далі нікуди.
Путінський режим, зачищаючи простір від звичних йому опозиціонерів, сам готує ґрунт для нових фігур. І чим більш жорсткою та тотальною буде така «чистка», тим більш потужними та дієздатними такі нові фігури будуть. Тому у сучасної кремлівської влади практично немає шансів. Вона сама вперто готує суспільство до корінних незворотних змін.
https://myc.news/ua/kolonka_redaktora/propolka_oppozicii

Агенты без соцсетей.Как учатся бойцы ЦСО"Альфа"

Двухдневные антитеррористические учения провели в прифронтовой Авдеевке – эксклюзивные кадры тренировок спецподразделения "А"


Бойцы спецподразделения "А" СБУ выполняют сверхсложные задачи и спецоперации по обезвреживанию "террористов". И часто именно в зоне ООС, на передовой. "Утро с Украиной" побывало на тренировке спецназовцев и сняло эксклюзивные кадры по обезвреживанию "террористов".

По легенде в Авдеевке Донецкой области диверсанты взорвали главный стратегический объект города – коксохимический завод. Затем притаились на одной из сельскохозяйственных ферм – вооруженные и опасные. И сколько их там – неизвестно.

Это не что иное, как терроризм. Поэтому разоружить и задержать злоумышленников – задача элитного спецподразделения СБУ. Должны это сделать быстро и без потерь среди местного населения. Именно к таким боевым ситуациям бойцы спецподразделения "А" СБУ готовятся за сотни километров от прифронтовой зоны на полигонах.

Другой боевой сценарий отрабатывают буквально в 50 метрах. Бойцы наткнулись на вражеский блокпост. На тренировке настоящее все – пули, гранаты.


Даже близкие друзья не знают, где и кем работают ребята. Они не ведут соцсетей и не показывают лицо на камеру. Чтобы не давать лишних козырей врагу.

"Дело в том, что профессионал – это человек, который в постоянной готовности, и постоянно тренируется. И если возможно так сказать просто, то служба в центре делится на две части – это тренировка, подготовка, и вторая часть – это выполнение специальных задач", – говорит начальник центра специальных операций "А" СБУ Сергей Дусик.

В прифронтовой Авдеевке прошли двухдневные антитеррористические учения максимально приближенные к реальности. В них приняли участие военные, пограничники и спецподразделения СБУ, чтобы оптимизировать алгоритм совместных действий в борьбе с "террористами".

"Изменилось вооружение, изменилась сама тактика проведения некоторых специальных операций, в которых мы задействованы. Поэтому это немного для нас было где-то новое, мы подразделение антитеррора, а в 2014 году, в 2015-16 и практически в 2017 годах мы активно участвовали и в военных операциях", – отмечает Сергей Дусик.

Только за прошлый год бойцы центра специальных операций "А" СБУ провели более 1200 специальных операций. Большинство – в прифронтовой зоне или на линии огня.

https://www.segodnya.ua/regions/donetsk/agenty-bez-socsetey-kak-uchatsya-boycy-samogo-tainstvennogo-specpodrazdeleniya-sbu-1557861.html

Елітний підрозділ ЦСО “А” СБУ

https://kanalukraina.tv/episode/elitniy-pidrozdil-cso-a-sbu

Путин толкает Украину в НАТО – российские оппозиционеры

Действующий в Кремле режим применением силы и агрессивной политикой подталкивает Украину к членству в Североатлантическом альянсе НАТО и всячески отталкивает от взаимоотношений с Россией.

Об этом в комментарии Guildhall заявили лидеры российской оппозиции.

Российский оппозиционер Дмитрий Гудков заявил, что Украина ищет возможности защитить себя через членство в Североантлантическом альянсе из-за агрессивной политики действующего в РФ режима.

«Интеграция Украины в НАТО не представляет никакой угрозы для России и россиян, а представляет ее лишь для Путина, он утрачивает возможность влияния. Он, как человек из прошлого, мыслит категориями метрополия-колония, и будет воспринимать такое членство как переход под влияние НАТО, и будет всячески этому противодействовать. В то же время Путин сам своими действиями подталкивает Украину в НАТО – создание конфликтов, попытки давить силой, концентрация войск на границах, все это толкает Украину к членству в Североатлантическом альянсе. Против лома нет другого приема кроме лома, Украина ищет возможности защитить себя», – заявил экс-депутат Государственной Думы России.

Экс-депутат Государственной Думы России Илья Пономарев в свою очередь отметил, что аннексия Крыма и агрессия против Украины сформировали среди граждан Украины устойчивое желание к членству в НАТО, хотя до российской агрессии популярным был внеблоковый статус.

«Путин, когда шел на свои первые выборы в качестве приемника Ельцина и вовсе заявлял, что членство в НАТО России – это основа его внешнеполитической программы, и в таком случае Россия была бы попросту частью системы международной безопасности (…). А касательно Украины, то никто не сделал больше, чем Путин для ее членства в НАТО. До аннексии Крыма украинцы занимали нейтральный статус в большинстве своем относительно членства в НАТО, желая вступления в ЕС, но Путин это изменил, оккупацией и агрессией», – считает политик.

А главный редактор издания «Русский монитор», российский журналист Федор Клименко и вовсе считает, что членство Украины в НАТО отвечает национальным интересам России и россиян с точки зрения безопасности.

«Членство Украины в НАТО сегодня составляет для России огромную пользу и является одной из важных инструментов безопасности. Для России, как для страны, а не как для действующего режима. Если Украина будет в НАТО, это гарантирует, что Россия не нападет на Украину, а соответственно не будет войны, не будут гибнуть люди, которых этот режим в эту историю потенциально готов вовлечь. Каждый гражданин России должен быть заинтересован в том, чтобы Украина вступила в НАТО. Парадоксально, что все, что сделал кремлевский режим за все время своего существования – максимально отталкивал Украину от России и подталкивал к членству в НАТО», – заявил российский журналист.
https://ghall.com.ua/2021/06/14/putin-tolkaet-ukrainu-v-nato-rossijskie-oppozitsionery/