Риба гниє з Шайхета! – Ігор Блошко



Молокососне непорозуміння, якому тато подарував посаду начальника ГУНП в Миколаївській області (мова йде про Шайхета Сергія Олеговича – ред.), поназначало на керівні посади в області таких самих тупих ублюдків, як і сам. Через таких потвор, на жаль, буде образливо для порядних співробітників поліції, які вкалують цілодобово вірою і правдою, але загальний вигляд бочки з медом псується однією ложкою дьогтю.

В даному випадку насраною кучою гівна в Заводському райвідділі, а точніше в Миколаївському РУП обґрунтовано можна вважати начальника Соломаху (Олександра Миколайовича – ред.). Не чекайте від нього дотримання законності і забезпечення прав та інтересів людини, бо воно не знає елементарного. Напевно, Шайхет таких і підбирає, щоб на їхньому фоні виглядати контрастніше. Головне, щоб комерційна жилка була, щоб в кишені наповнювалося.

Щодо комерційної жилки Соломахи пропоную прочитати про кримінальні здібності Соломахи у цій публікації: Шок! Одесский полицейский перегонял угнанные авто (видео)

Сьогодні, щоб поліція в Миколаївській області розглянула ваше звернення, потрібно приїхати до відділку мінімум два рази. Спочатку подати заяву, а на наступний день необхідно їхати дізнатися результат. На жаль, поліція залишається ще у минулому столітті. Ті мобільні телефони, які в них є, як вони всім говорять, що це особистість, не дзвонити, не давати номери не можна. А зарплату з податків заявників і потерпілих та осіб, конституційні права яких порушені, отримувати МОЖНА.

Вам дуже пощастить, якщо з другого приїзду отримаєте виписку з ЄРДР. Моєму товаришу не пощастило. Я це відчував, знаючи шайхетовську поліцію і тому не полінився в суботу ввечорі, через 24 годин з моменту подачі заяви, приїхав разом з ним за випискою з ЄРДР. Кажуть приїжджайте в понеділок. Ні**я собі як розтягнули 24 години! У пацанів на фронті не має вихідних, а тут відпочивають.

Якщо Шайхет з 11-ї години п’ятниці вже в Одесі і до понеділка, то логічно, що і у Соломахи повинні бути вихідні дні, якщо він також одесит?

Так, із Соломахою випадок складний. Якщо ви територіально в Заводському районі, то вам доведеться їздити по своїй заяві не два, не три рази, а десятки, тижнями і місяцями. Вам ще прийдеться звертатись до суду, щоб суд примусив Соломаху внести відомості до ЄРДРу, а потім ви зрозумієте, що і внесені відомості ніхто розслідувати не буде. Вам ще доведеться бігати з клопотанням, щоб визнали вас потерпілим, якщо і доб’єтесь такого статусу, то на цьому все і завершиться. Вам навіть не повідомлять, коли закриють справу, щоб ви не оскаржували прийняте рішення. Це я ще не говорю, якщо замість пограбування вони зареєструють самоправство (як у попередньому пості розповідав про Баштанку – https://fb.watch/mZFHT6_pvO/), замість хуліганства – пошкодження майна, замість вимагання – легкі тілесні ушкодження і так далі. Фальшувати навчилися, а розслідувати клепки не має та і бажання не мають завантажувати себе «непотрібом». Саме «непотрібом» шайхетовською поліцією сприймаються всі ваші звернення.

Виникає логічне запитання: на**я нам отакі соломахи, шайхети і їм подібна 3,14дота? Щоб вони жирували, задарма зарплату отримували, доїли підприємців, «кришували» наркоту і різну злочинну по*бень? Чому я повинен витрачати свій час через безмозковість поліції, йти до суду, вимагати внесення відомостей до ЄРДР? А це гівно, не виконавши своїх обов’язків, буде безкарно залишатися на посаді! А чи покарав його Шайхет за те, що він катався на службовому транспорті з незареєстрованими номерними знаками? Х**шки.

Зате у нього вихідні дні існують, у нього немає прийому громадян, бо військовий стан, у нього під дупою службове авто, з паливом за наш з вами рахунок, а ми повинні ходити до суду, витрачати свої гроші на поїздки до них, щоб їх примушувати виконувати свої обов’язки??? Може таких всіх, бл*дей, простіше в до страти, а не панькатися з ними??? Жартую, я законослухняний))) поки ще))) але радикальні думки чомусь відвідують мою голову))) Фронту вони бояться, як тля вогню, бо там дійсно можна постраждати, а тут навіть від дисциплінарного стягнення можна ухилятися.

Щоб ви знали, що саме керівник будь-якого відділу розчерком пера може наплювати на законодавство, бо впевнений, що йому за це нічого не буде. Шайхетовським прихвостням все дозволено, іншим – закон. Їм порушувати законодавство можна, а мені називати їх «пітухами» не можна, ображаються вони. А коли вмикаєш відеокамеру, відразу поведінка змінюється на адекватну.

Запам’ятай, ублюдок Соломаха, знаю, що ти прочитаєш цей текст, мені тепер не тільки ЄРДР по заяві номер 12900 від 08.09.2023р. потрібно, а тепер у додаток потрібно твоє покарання. Я тебе впіймав на дрібному фактажі. Тобі заяву принесли на 3-х аркушах. До заяви пояснення додали на 6-ти аркушах. До пояснення долучили підтверджуючих матеріалів ще на 15-ти аркушах. Що тобі не вистачало, щоб розписати на слідчого і внести відомості в ЄРДР, у*бан ти неотесаний?

І ще, Соломаха, я не ховаюсь за сторінками Фейсбуку, я прийду до тебе ще не раз і повторю все оце написане тобі в очі. І не тільки це, маю ще багато запитань. Саме ти в цьому випадку врізав у штангу. Щоб ти, падло, знало і думало, що з кожною заявою до райвідділу я крадькома приходжу, хоч мого прізвища і не має в заяві.

Ось так в Миколаївській поліції показники робляться. Немає ЄРДР, немає і росту злочинності. Побороли)))) У Баштанці пограбувань немає, зате самбо є. Теж побороли злочинність. В Центральному райвідділі просту крадіжку розслідують другий місяць. Знають де, хто, коли, ніяк не можуть зустрітися із підозрюваним. І такий бардак поголовно, в кожному поліцейському відділку.

Маю пораду до керівництва Національної поліції України. Щоб отакі ублюдки, як Шайхет із Соломахою та їм подібні не ганьбили і не принижували імідж поліції, щоб розуміли, як повинні виконувати свої обов’язки, знаходячись в тилу, в період війни, тому туди їх потрібно не перевиховувння, в «Лють» штурмовиками. Три місяці на навчання, побігають, пострибають, навчаться стріляти і на передок. Треба змінювати хлопців-поліцейських, які добровольцями пішли на фронт. А то пригрілися тут, товстозаді г**дони, навуходоносери с*ані.

Шайхетів, соломах і їм подібних було б правильно взагалі гнати з поліції. На порозі відділку повістку їм в зуби і до лав ЗСУ. Нехай доводять свою відданість державі на полі бою, а не жирують тут трутнями на всьому солодкому.

Далі буде, бо зачепили мене за живе. Я поки знаходжусь на реабілітації, мені байдуже, де воювати, на фронті чи з цими тиловими щурами.

Ігор Блошко

Зрада не має терміну давності-2


Тернопіль вражає своєю толерантністю до зрадників під час війни: Державний Прапор України на офіційній церемонії освятив агент ФСБ «Ферзь», а наступного дня громадянин ДНР архієпископ Тихон, в миру Петранюк Тарас Іванович, проголошував вітальне слово на честь Дня Незалежності…

Архієпископ Тихон-Петранюк використовує свою посаду для відмивання злочинів

А тим часом Тихон не гає часу і встановлює вигідні йому контакти знову ж таки завдяки Епіфанію! Як? А за випробуваною схемою – кожному хоч якось впливовому чиновнику, який може посприяти у виділенні земельної ділянки. А якщо заволодіти чимось поза законом – то з відповідним очільником правоохоронної структури. Ось вам і приклади…

Православна Церква України нагородила новообраного голову Теребовлянської міської ради Олега Продана

«Архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон привітав Олега Йосиповича (Продана) з обранням на посаду та… з благословення Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Епіфанія вручив орден ПЦУ», – повідомили у пресслужбі Тернопільсько-Бучацької єпархії ПЦУ.

2 вересня 2022 року архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон зустрівся з очільником Чортківської районної військової адміністрації Володимиром Шипітком. Під час зустрічі обговорили важливість подальшої співпраці церкви з органами влади. На завершення владика Тихон подарував керівнику району ікону архістратига Михаїла.

«Кримінальний архієпископ Тернополя нагороджує військових: Прада про його зв’язки з терористами» – тут іде мова про те, що зрадник Тихон-Петранюк використовує свою посаду для відмивання злочинів.

«26 травня 2023 року відбулася зустріч між архієпископом Тернопільським і Бучацьким, Тихоном, (в миру Петранюком Тарасом Івановичем) та начальником Тернопільського зонального відділу Військової служби правопорядку, полковником Віктором Агеєвим. Цей інцидент набирає особливого значення, оскільки архієпископ Тихон відомий своїм небезпечним минулим… Зачарований своїм новим «авторитетом» в Православній Церкві України (ПЦУ), архієпископ Тихон влаштовує цирк, нагороджуючи військових України. Як можна повірити в те, що цей кримінальний злочинець, що зрадив свою країну, має якісь моральні права нагороджувати тих, хто справді служить Україні та стоїть на захисті її громадян?», – йдеться в цій публікації.

Обвинувачений (підозрюваний) за ч.4 ст.190 КК України архієпископ Тихон-Петранюк зустрівся з Підгороднянським сільським головою Сергієм Чапраком та привітав його з днем народження, подарувавши копію Чудотворної ікони Матері Божої «Тернопільської». Як зазначалось у Пресслужбі Тернопільсько-Бучацької єпархії «зустріч відбулася в дружній атмосфері під час якої обговорили ряд важливих ініціатив щодо тісної співпраці громади та Тернопільсько-Бучацької єпархії Православної Церкви України».

Обвинувачений (підозрюваний) за ч.4 ст.190 КК України архієпископ Тихон-Петранюк зустрівся з головою Копичинецької територіальної громади Богданом Келічавим. В ході зустрічі обговорили ряд важливих питань щодо подальшої співпраці. Також на молитовну пам’ять з нагоди зустрічі архієпископ Тихон Петранюк подарував очільнику громади копію Чудотворної ікони Матері Божої «Тернопільської».

Зрадника не те, що не осуджують. У ПЦУ його підтримують

Хто б там що не казав – та прямо чи опосередковано Тихону-Ферзю надавав підтримку в поліпшенні його дуже ганебного іміджу сам митрополит Епіфаній.

Окрім нагород, владика Епіфаній довго не реагував на скарги вірян, які потерпали від шахрайства Тихона. Про це, зокрема, йшлося у статті «Нашої версії» від 05.05.2023 р. –  «Предстоятель УПЦ/ПЦУ зустрівся з вірянином, щоб обговорити борги архієпископа Тихона-Петранюка».

Довгенько розповідав постраждалий від афериста Василь Васильович Мироник Предстоятелю ПЦУ, як він дав у борг кошти під особисті розписки Тихона-Петранюка. Владика Епіфаній промовив в ході бесіди 3 фрази:

– Будем молитися і, звичайно, що ми знайдем вирішення цього питання. Адже хто шукає – той знаходить.

– Треба думати і знайти якесь соломонове рішення, але треба з усіх боків знайти компроміс. Треба в чомусь іти на якісь поступки, бо не буде примирення якогось, його треба шукати.

– Вирішаться всі проблеми і непорозуміння і все буде добре в нас.

Минуло вже 4 місяці і нічого доброго немає. Тихон не виконав обіцянки і не віддав хоча б половини з тих 70 тисяч заборгованих доларів! Напевне, Епіфаній і досі шукає «якесь соломонове рішення»?

А взагалі шахрай Тихон-Петранюк таким чином пограбував не одного Мироника. На 100 тисяч «зелених» він «кинув» (мимоволі переходиш на злодійський жаргон, коли мова йде про скоєне Тарасом Петранюком) також і громадянина Плугіна Д. В.! Про що йдеться у матеріалі матеріалі «СВЯТИЙ ТА НЕДОТОРКАНИЙ – АРХІЗЕК ТИХОН ПЕТРАНЮК».

З нагоди свята Успіння Пресвятої Богородиці та 950-річчя з часу закладення Успенського собору, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон (він же агент ФСБ ДНР «Ферзь») співслужив Предстоятелю автокефальної Православної Церкви України Священноархімандриту Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію за святковою Божественною літургію в Успенському соборі Лаври.

Мало того, Епіфаній привітав Тихона з днем тезоіменитства!

Саме цього зрадникові і потрібно, щоб відвернути увагу з його кримінального минулого і сьогодення, бо кримінальні справи, які закриті незаконно, мають бути поновлені…

Начальнику Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, полковнику поліції Зюбаненку Сергію Вікторовичу

Від Шевчук Наталії Михайлівни

Звертаюсь до Вас у зв’язку із бездіяльністю Тернопільського районного управління поліції, яке здійснює досудові розслідування, що розпочаті за моїми заявами, а саме:

1) досудове розслідування, що внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань (далі – ЄРДР) за № 12019210010002015 від 09 липня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею 356 Кримінального Кодексу України (далі – КК України), в якому, зокрема, 10 липня 2019 року мене було визнано потерпілою, проте, й досі не вручено пам’ятку про процесуальні права та обов’язки потерпілого;

2) досудове розслідування, що внесено до ЄРДР за № 12019210010000998 від 26 березня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею 356 КК України, в якому, зокрема, обставини, які слугували підставою для мого звернення із заявою про вчинене кримінальне правопорушення, продовжують існувати;

3) досудове розслідування, що внесено до ЄРДР за № 12019210000000158 від 13 березня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 388 КК України, в якому, зокрема, не проведено жодних слідчих й оперативних дій, що у сукупності має ознаки приховування кримінального правопорушення;

4) досудове розслідування, що внесено до ЄРДР за № 12016210010000324 від 29.01.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 185 КК України, в якому, зокрема, мною, як потерпілою, було подано безліч клопотань, які й досі залишаються нерозглянутими;

5) досудове розслідування, що внесено до ЄРДР за № 12021216040001083 від 06 липня 2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 125 КК України, в якому, зокрема, слідчі й оперативні дії здійснюються, на мою думку, у напрямках, що у сукупності мають ознаки затягування строків досудового розслідування;

6) досудове розслідування, що внесено до ЄРДР за № 12022211040000339 від 09 лютого 2022 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 191 КК України, в якому, зокрема, не проведено жодних слідчих й оперативних дій, що у сукупності має ознаки приховування кримінального правопорушення;

7) досудове розслідування, що внесено до ЄРДР за № 12017210010003614 від  09 листопада 2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 191 КК України, в якому, зокрема, слідчі й оперативні дії здійснюються, на мою думку, у напрямках, що у сукупності мають ознаки приховування кримінального правопорушення й затягування строків досудового розслідування;

8) досудове розслідування, що внесено до ЄРДР за № 12019210010000763 від 05 березня 2019 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною четвертою статті 191, частиною першою статті 364 КК України, в якому, зокрема, слідчі й оперативні дії здійснюються, на мою думку, у напрямках, що у сукупності мають ознаки приховування кримінального правопорушення й затягування строків досудового розслідування;

9) досудове розслідування, що внесено до ЄРДР за № 12019210010002209 від 30 липня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статі 396 КК України, в якому, зокрема, кримінальне провадження неодноразово незаконно закривалось, що мною оскаржувалось слідчому судді.

Враховуючи вищенаведене, прошу:

1. Організувати здійснення досудових розслідувань кримінальних проваджень, внесених до ЄРДР за №№ 12019210010002015, 12019210010000998, 12019210000000158, 12016210010000324, 12021216040001083, 12022211040000339, 12017210010003614, 12019210010000763, 12019210010002209 у відповідності до чинного законодавства України.

2. Надати вказівки органам досудового розслідування вжити всіх заходів, передбачених чинним законодавством, щодо всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінальних проваджень, внесених до ЄРДР за №№  12019210010002015, 12019210010000998, 12019210000000158, 12016210010000324, 12021216040001083, 12022211040000339, 12017210010003614, 12019210010000763, 12019210010002209.

Звернення до нового очільника поліції Тернопільщини «Наша версія» бере на себе зобов’язання журналістського контролю, як воно буде розглядатися полковником Зюбаненком, котрий під час вступу обіцяв, що біля себе він хоче бачити відданих справі поліціянтів, які сумлінно, чесно та наполегливо виконуватимуть поставленні завдання та обов’язки. А от для тих, хто переступить межу дозволеного він стане «найгіршим прокурором».

https://www.youtube.com/watch?v=repEECleHic&t=21s

Стас ЧЕРКАС

Зрада не має терміну давності-1


Тернопіль вражає своєю толерантністю до зрадників під час війни: Державний Прапор України на офіційній церемонії освятив агент ФСБ «Ферзь», а наступного дня громадянин ДНР архієпископ Тихон, в миру Петранюк Тарас Іванович, проголошував вітальне слово на честь Дня Незалежності… 

Що ми щороку святкуємо 24 серпня? Так – День Незалежності. Саме ДЕНЬ, а не саму НЕЗАЛЕЖНІСТЬ – її ми здобуваємо кров’ю на полях бою уже більше 9 років. Але боротьба усі ці 9 з лишком років триває не лише на лінії фронту із рашистськими загарбниками. На жаль, маємо чимало пособників ворога в усіх регіонах України, як показало повномасштабне вторгнення північного заклятого  «брата»…

Так, у Тернополі урочиста подія 23 серпня в парку «Сопільче», присвячена Дню Державного Прапора України, перетворилася на гучний скандал, коли виявилось, що освячення прапора виконував колаборант Петранюк Тарас Іванович, відомий як «Ферзь». Ця несподівана зустріч кримінального елементу із представниками церкви та громадськістю викликала хвилю шоку та запитань про прозорість правової системи.

А вже наступного дня, 24 серпня 2023 року, Тихон-Ферзь-Петранюк взяв участь в урочистому заході, що відбувся на Майдані Волі у Тернополі з нагоди 32-ї річниці Незалежності України «Народженні вільними!». Присутні спільно помолилися за Україну, за Сили оборони України, за українських воїнів, скору перемогу для України і про утвердження справедливого миру. І тут йому надали промовити вітальне слово. Він разом з усіма присутніми хвилиною мовчання вшанував пам’ять усіх хто віддав своє життя за свободу і Незалежність України!

Було покладено квіти до памятників Незалежності, Героїв Небесної Сотні, Степанові Бандері, Тарасу Шевченку, Ярославу Стецьку, Вячеславу Чорноволу, Симону Петлюрі, стели Воїнам загиблим за волю України, алеї пам’яті погиблих в російсько-українській війні. Серед перших знову був Тихон-Петранюк.

Якби всі ці герої і видатні українці побачили, що серед шанувальників їх пам’яті така гидота, як громадянин так званої ДНР – самопроголошеної невизнаної цивілізаційним світом колабораціоністської квазі-республіки!

А ще більше були б приголомшені герої української нації, коли побачили ось цю заяву-розписку зрадника і кримінальника Тараса Петранюка-Ферзя!

Традиційна молитва за Україну та її героїв отримала несподіваний поворот. Архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон Петранюк є кримінальною особою, яку розшукували правоохоронці по всій Україні. Що ж пішло не так?

Відповідь на це питання схована в тінях та містифікаціях системи, де бездіяльність правоохоронних органів переплітається зі справами церковних діячів. Після проведення молитви та моменту, коли синьо-жовтий прапор мав стати символом єдності, Петранюк Тарас Іванович, колаборант і розшукуваний злочинець, невдовзі з’явився на сцені.

Його звернення та привітання вразило гостей події. Люди були шоковані тим, що особа, з шлейфом кількох епізодів кримінальних злочинів, знаходиться тут, серед них. Що стоїть за цією важливою і сенсаційною деталлю? Хто запросив держзрадника на офіційні урочистості і з я кою метою?

Такі події відкривають глибокі проблеми системи, де недоліки правосуддя, корупція та політичні маніпуляції стають на шляху до справжньої справедливості. Чи стане цей ганебний епізод каталізатором для реформ, чи ж надалі влада та церква продовжать танцювати на гострих краях безкарності та закону?

Зараз, коли під час війни з лютим агресором вітер змін віє по всій країні, ми бачимо, що події минулого тижня в парку «Сопільче» і на Майдані Волі у Тернополі мають значно більший сенс, ніж просто відзначення Дня Державного Прапора та Дня Незалежності. Вони нагадують нам, що боротьба за справедливість та відповідальність – це завдання, від якого не можна відмовлятися.

Щоб приховати свій кримінальний злочин, Тихон обрав «правильний бік» і втік до ДНР та став там «Ферзем»

Ганебна історія зрадницького вчинку Тараса Петранюка нагадує розповідь автора «Нашої версії» у публікації «Світ у гамівній сорочці»:

«Мені на похороні мого старого друга, довелося зустрітися з одним знайомим, якого я давно не бачила. Я знала його ще з кінця 90-х, коли він почав привозити продукти харчування до України. Він осів в Україні. Сьогодні він був на похороні зі своєю дружиною «звідти». Перепрошую, що взяла це слово в лапки, ви зараз зрозумієте. Привіталися, я спитала як його справи? Він, на мій подив, відповів, що, незважаючи ні на що, його справи йдуть у гору. Як так, адже війна? А тому, відповів він, що «я вибрав правильну сторону». Він зараз торгує у Луганську, а друга його половина саме звідти. Ми розмовляли грецькою мовою і вона все хотіла дізнатися, про що ми говоримо. Щоб не розпочати гучну сварку прямо там, на похороні, я пішла. Ідучи додому з величезною гіркотою в душі через кончину друга і через зустріч з тим, хто вибрав «правильний бік», я подумала, чому все так неоднозначно? Чому люди перестали розрізняти добро та зло? Чому світ посадив сам у себе в клітку безумства? Що він виграє від того, що все з великим ентузіазмом відіграє роль божевільного? Щоб не продемонструвати собі просту і гірку правду про те, що його лідери більше не в змозі приймати раціональних рішень і протистояти кризам і злу? Тому краще прикинутися ідіотом?»

Отак і Тихон-Петранюк у 2015-му році «правильний бік», визнавши «своей Родиной» ДНР, безпеку якої «добровільно» зобов’язався захищати. Від кого захищати взявся зрадник Петранюк-Ферзь?

Але не менш огидно ведуть себе всі ті в Україні, і зокрема на Тернопільщині, хто мав би дати кримінально-правову оцінку діянням єпіскопа-колабораціоніста – це працівники спецслужб та Нацполіції, а разом з ними і керівництво ПЦУ/УПЦ на чолі з митрополитом Епіфанієм.

Посібники зраднику

Полковник СБУ Шкура Віктор Михайлович

Як єпископ ТИХОН (Петранюк) сприяв у присвоюванні позачергового звання генерала-майора СБУ; нагороджував церковним орденом «Христа Спасителя» депутата від «Партії регіонів», полковника СБУ Шкуру Віктора Михайловича, які наслідки в результаті для єпископа мала така дружба – про це та інше дивіться в розслідуванні від Наталії Шевчук, голови ГО «Фонд пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія»:

Спритний агент ФСБ Тихон-Ферзь в якості єпископа мав у своїх наставниках патріарха Філарета і умовив його святість клопотати за генеральське звання для Віктора Шкури у начальника СБУ (за президентства Петра Порошенка) – Василя Грицака.

А згодом, уже на Тернопільщині архієпископ ПЦУ Петранюк Т.І. продовжує і надалі тісно «дружити» з потрібними співробітниками СБУ, звичайно ж керівного рангу. Адже за ним тягнувся, окрім факту зради, ще цілий шлейф кримінальних правопорушень.

26 березня 2020 року Тихон-Петранюк зустрівся з (тепер уже колишнім) начальником Управління СБУ в Тернопільській області полковником Юрієм Івановичем Борейчуком. Владика Тихон привітав керівника з професійним святом та передав вітання особовому складу СБУ і благословення Предстоятеля ПЦУ/УПЦ Митрополита Епіфанія, вручивши орден.

Тихон-Петранюк-Ферзь особисто прикріплює ордена полковнику Юрію Борейчуку

На жаль, дотепер українські високопосадовці і правоохоронні структури постійно повторяли як мантру, мовляв, «не на часі» чіпати релігійних діячів. Але уже в перші дні повномасштабного вторгнення зрадники в рясі показали, на що вони здатні. Але ж такі як Тихон-Петранюк цим займались ще сім років тому!

Було сподівання, що новий очільник Управління Служби безпеки України в Тернопільській області не спокуситься на церковні нагороди й інші щедроти владики Тихона. І буде не лише патріотом України, а й дбатиме про честь спецслужб на Тернопільщині, де чудово облаштувався агент Ферзь (він же Петранюк Тарас Іванович, він же архієпископ Тихон).

Читайте продовження у Зрада не має терміну давності-2

Юрій Кашуба, Олег Садомцев & CO – шахрайство (Частина 3)

Юрій Кашуба, Олег Садомцев & CO – шахрайство, співпраця із рашистами під час війни та невідворотність покарання 

Дізнавшись про ряд масштабних та зухвалих афер, організованих Юрієм Кашубою та його спільниками, журналісти видання провели власне розслідування в ході якого нам вдалося розібратися в тому, як будуються сучасні «піраміди», чому вони досі працюють, а також ми розповіли про методи та техніки, якими шахраї виманювали кошти у численних потерпілих, прикриваючись спочатку проектом Life is Good Ltd, а потім і новою пірамідою «Unite to Live».

Ознайомитись попередніми публікаціями Ви зможете за посиланнями:

https://enigma.ua/articles/yuriy-kashuba-suchasnik-ostapa-bendera-ta-yogo-makhinatsii-pid-dakhom-stolichnikh-pravookhorontsiv

https://blog.i.ua/user/10498995/2402903/

Лише на одне, але вкрай важливе, питання нам так і не вдалося знайти відповіді. І це питання в тому, куди дивляться правоохоронні органи, якщо попри численні заяви та звернення щодо вчинення шахрайства, аферисти все ще продовжували свою злочинну діяльність на теренах нашої країни.

Але незабаром і на це питання вдалося знайти відповідь. Невдовзі після виходу нашої другої статті, в квітні 2023 року, співробітниками СБУ та національної поліції проведено ряд обшуків у осіб, які мали безпосереднє відношення до діяльності фінансової піраміди «Life is Good Ltd».

Офіційна інформація про проведення обшуків була розміщена на сайті Служби безпеки України:

https://ssu.gov.ua/novyny/sbu-vykryla-v-ukraini-rosiisku-finansovu-piramidu-na-maizhe-40-mln-dolariv

Як повідомляють правоохоронці, після початку повномасштабного вторгнення організатори «піраміди» – «Life is Good Ltd» хотіли приховати свою причетність до неї, оскільки серед керівництва та учасників організації є громадяни країни терориста.

Однак, як ми зазначали раніше, новим проектом шахраїв став «Unite to Live», який фактично є продовженням піраміди Life is Good Ltd. Замаскувати факти пов’язаності цих пірамід у наших «героїв» вийшло не досить вдало, враховуючи що в рфії проект «Unite to Live» розкручують ті ж особи, що займались проектом Life is Good Ltd. Крім того на платформі «Unite to Live» рекламується літературна продукція Романа Василенка (основоположник піраміди Life is Good Ltd) під назвою «Охотник за успехом» та ін.

Сама назва сайту uniteto.live – це девіз компанії Life is Good (об’єднатися щоб жити) – це маніпулятивний трюк, який використовується на семінарах для здійснення психологічного тиску на учасників таких заходів. Також свою діяльність аферисти намагались «легалізувати» створивши громадську організацію: ГО «ОБ’ЄДНАТИСЯ, ЩОБ ЖИТИ КРАЩЕ» (код ЄДРПОУ 45010773). Та єдиним, кому стало жити краще від діяльності цієї афери – це Юрій Кашуба, Олег Садомцев та їхні спільники. Життя ж численних потерпілих явно не стало краще після зустрічі з цими шахраями.

Спочатку сайт uniteto.live розміщався на домені Lig.ltd (life is good), який коштував близько тисячі грн., згодом купили новий та зробили переадресацію на uniteto.live.

Ми зібрали підбірку відеоматеріалів, що підтверджують зв’язок між вказаними вище пірамідами:

https://www.youtube.com/watch?v=rRM6JqA0vGY

https://www.youtube.com/watch?v=USAdBaJ2qqI

https://www.youtube.com/watch?v=9mU6FS8guSs

https://www.youtube.com/watch?v=OtYDOe7Ioxk

https://www.youtube.com/watch?v=L6-nbd-GqPw

В попередніх матеріалах ми знайомили читачів з верхівкою «пірамід». Проте поза нашою увагою лишилося одне із імен організаторів афери на особі якого хотілося б зупинитися детальніше.

Так, із публікації правоохоронців можна дізнатися що одному із топ-менеджерів «інвестпроекту» повідомлено про підозру за ч.3 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Згідно з отриманою нами інформацією, цим «видатним» топ-менджером Life is Good Ltd є Олег Садомцев, про особу якого нам вдалося знайти деяку інформацію.

Садомцев Олег – уродженець сонячного м. Баку, Азербайджанської Республіки, громадянин України, колишній військовий, досить амбітний персонаж, який явно спав і бачив себе в ролі видатного полководця.

Фото «найвеличнішого» полководця усіх часів і народів

Здавалося б, зараз саме час проявити свої найкращі здібності та реалізувати «наполеонівські» плани, ставши на захист країни, у якій проживаєш ти і твоя дитина, та на яку напав ворог. Та на горезвісному прикладі «куля в лоб» суспільство добре знає, чим закінчується така бравурність.

Так і пан Садомцев обрав шлях, прямо протилежний тому, як належить поводитися військовослужбовцю та людині, у якої є честь та сумління. Наш «наполеон» під час жахливої та трагічної війни, яка відбувається на теренах України, у змові із кодлом своїх спільників – шахраїв, зокрема Кашубою Юрієм, громадянином Угорщини Імре Гондою та громадянами країни-терориста Романом Василенком продовжує ошукувати українців. Ліпшої компанії аніж угорці, рашисти та шахраї, які завдають шкоди інтересам України та її громадян, навіть не вигадаєш. Тут навіть не доречно проводити якісь паралелі, оскільки і так все доволі красномовно.

На фото тріо аферистів (зліва на право) – Кашуба, Садомцев та Гонд

Для того, щоб бути більш переконливим та легше входити в довіру до майбутніх потерпілих, пан Садомцев вдосконалив свої навички, пройшов онлайн курси «Криптобізнес: від основ до власної системи заробітку», отримав відповідний сертифікат Державного торговельно-економічного університету та наразі закликає інвестувати кошти в придбання сміттєвих токенів на платформі https://uniteto.live/.

Однак, якими б дипломованими чи сертифікованими не були шахраї, це не завжди допомагає їм уникнути покарання за скоєні злочини.

Посилання на рішення суду, яким Садомцеву, після оголошення підозри, обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/110083281

У вказаній нами вище публікації, правоохоронці закликають громадян, які стали жертвами шахраїв, повідомляти про це за номером мобільного телефону +38 (095) 899 21 16. Ми також просимо усіх, кому відомі будь які факти з приводу протиправних дій шахраїв, та особливо тих, хто став безпосередньо жертвою пірамід «Life is Good Ltd» та «Unite to Live», звертатися до правоохоронних органів.

Наразі, наскільки нам відомо, аферисти почали відшкодовувати частині потерпілих завдані їм збитки з метою уникнення кримінальної відповідальності. Тому, якщо у когось залишались сумніви щодо доцільності звернення до правоохоронних органів з метою притягнення винних до відповідальності, то варто їх відкинути, оскільки й надалі сподіватися на диво у вигляді прибутків від переданих злочинцям коштів не варто.

Цікавим є той факт, що сайт шахраїв https://uniteto.live/, через який вони фактично продовжують здійснювати свою протиправну діяльність, після проведення численних обушків не припинив свою діяльність, та навіть більше, на ньому з’явився новий сміттєвий токен. Так, окрім відомого нам токену UTLT, з’явився іще UTLTw (обернений токен).

Уся реалізація сміттєвих токенів на «Unite to Live» є «криптовалютною пірамідою», яка діє за шахрайською схемою «Понці».

Чарльз Понці— американський злочинець, аферист, засновник фінансових пірамід у США і Канаді. Фінансова піраміда Понці полягала у тому, що виплати надзвичайно високих і нереальних прибутків інвесторам надходили із вкладів нових інвесторів, які у кінцевому результаті залишалися без грошей. Хоча такий злочин вже був відомий у минулому, через масштаб шахрайства Понці, такий тип фінансової афери отримав назву «Піраміда Понці» https://uk.wikipedia.org/wiki/Чарльз_Понці прим. редактора) та має усі її ознаки. Однією з основних є те, що виплати старим вкладникам, у нашому випадку покупцям токенів, здійснюється за рахунок нових вкладників (покупців).

Зазначимо, що відомості щодо механіки діяльності пірамід отримані безпосередньо від потерпілих вкладників.

Також слід відмітити, що піраміда «Unite to Live» – це вже п’ята піраміда, в якій багатьом вкладникам попередніх пірамід обіцяють гроші з нової.

Аферисти запевняли, що усі їх токени нібито застраховані та страховий фонд токенів UTLT становить понад 55 млн. доларів США.

Проте ця, нібито страховка, була «намальована» самими шахраями та нічим, окрім їхніх слів, не підтверджена. Так само, як вони в ручному режимі «малюють» курс вигаданих ними токенів, таким же «малюнком» є і будь-які страхові гарантії їх платоспроможності.

Якщо врахувати той факт, що частина токенів UTLT – це фактично старі борги шахраїв, за рахунок яких вони нібито виконали свої зобов’язання перед найбільш настирними потерпілими із попередніх пірамід, то існування самої піраміди «Unite to Live» питання зовсім недовгого часу.

Цікаво дізнатися, чи розповідають Кашуба та Садомцев на своїх семінарах, коли пропонують придбати сміттєві токени, про те, що Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку України їх проект Uniteto, а також попередні проекти Life is good company та Hermes-ltd віднесено до фінансових пірамід. Ми особисто у цьому дуже сумніваємося!

Яка доля чекає на «Unite to Live»? Відповідь здається доволі очевидною.

Щоб перевірити наші припущення, ми попросили прокоментувати це питання керівника юридичної компанії, яка займається представництвом інтересів тих потерпілих, на підставі інтерв’ю яких було створено наші попередні публікації.

З наданих коментарів правозахисників вбачається, що піраміда «Unite to Live» найближчим часом припинить своє існування та залишить по собі численних потерпілих із багатомільйонними збитками. І це не викликає жодних сумнівів. Питання лише у тому, в який спосіб це відбудеться.

Ось кілька найбільш реалістичних сценаріїв:

  1. Частина вкладників, зрозумівши, що були ошукані, захочуть вивести свої інвестиції, що спричинить лавинну реакцію (шахраї перестануть виплачувати кошти вкладникам сміттєвих токенів – UTLT, тобто їх виведення стане неможливим).
  2. Аферисти запропонують потерпілим перевести свої активи в нову піраміду, тобто замінити повітря на повітря, або як кажуть у народі «шило на мило» (у такий спосіб, продаючи людям «порожню» надію на отримання прибутків у новій піраміді взамін вкладеним коштам, шахраї намагатимуться уникнути кримінальної відповідальності та зменшити кількість потерпілих, сподіваючись, що в них вийде все «вирішити» з правоохоронцями).
  3. Платформа, яку використовують шахраї, буде заблокована правоохоронними органами на підставі відповідного рішення суду (миттєве знецінення усіх вкладів, щоденне збільшення потерпілих у геометричній прогресії).

Сумніватися у висновках правозахисників немає підстав, адже їх досвід у боротьбі із шахраями складає понад 20 років, при тому більша частина аферистів отримали свої терміни та відбувають покарання. Ми переконані, що подібна історія «успіху» чекає також на Кашубу, Садомцева та їхніх спільників. А ми, в свою чергу, будемо слідкувати за їх діяльністю та сприятимемо тому, щоб довести її до «логічного завершення», шляхом використання усіх законних інструментів та висвітлення їх діяльності у ЗМІ.

Ми з нетерпінням чекаємо на «щасливий фінал» цієї історії та сподіваємося побачити за гратами Олега Садомцева та Юрія Кашубу, хоча останньому, за наявною інформацією, категорично не бажано туди потрапляти. Побутує думка, що таких кадрів, як Юрій Кашуба в місцях позбавлення волі дуже «полюбляють» та визначають їм досить «авторитетний статус». Словом, звичних розваг йому буде вистачати, що правда, трохи в іншій ролі…

Чому економити на заміні салонного фільтра – дуже погана ідея

Заміна салонного фільтра у багатьох водіїв чомусь перебуває у списку з найнижчим пріоритетом. Вважається, що салонний фільтр, на відміну від оливного чи повітряного, не настільки важливий – адже він не впливає на стан автомобіля, тобто на ньому можна заощадити.

Однак салонний фільтр впливає на стан здоров'я водія та пасажирів, і нехтування ним може в результаті не тільки вдарити по гаманцю, а мати набагато негативніші наслідки. Щоб не перейматися завищеною ціною, замовляйте  фільтр салона Лачетти в профільних інтернет-магазинах і отримуйте якісний товар за прийнятні гроші.

Зв'язок салонного фільтра зі здоров'ям

Повітряний салон фільтр відіграє важливу роль у збереженні здоров'я та забезпечення комфорту всіх, хто знаходиться в салоні. Завдання цього фільтра – підтримувати високу якість повітря всередині автомобіля. А конкретніше:

1. Фільтрація забруднень: Салонний фільтр затримує пил, бруд, сажу та інші небажані компоненти, які можуть проникати в салон через вентиляційну систему.

2. Очищення повітря від алергенів: Разом зі сміттям фільтр затримує і алергени, такі як пилок рослин, пилові кліщі, які можуть спричинити алергічні реакції. Це особливо важливо для алергіків та астматиків.

3. Захист від запахів та неприємних ароматів: Фільтр здатний затримувати неприємні запахи, такі як вихлопні гази, запахи від навколишнього середовища чи інших автомобілів. Це допомагає зберегти свіжість та чистоту повітря в салоні.

4. Підтримка ефективності системи кондиціювання та опалення: Чистий салонний фільтр потрібний для роботи цих систем. Забруднений фільтр може призвести до погіршення продуктивності та зниження ефективності вентиляції та обігріву повітря.

Забруднення салонного фільтра швидко призводить до зростання концентрації шкідливих частинок у салоні автомобіля. Якщо не вирішити цю проблему найближчим часом, це негативно позначиться на здоров'ї пасажирів. Тому заміна цього фільтра має бути регулярною. Зазвичай рекомендується змінювати салонний фільтр кожні 10 000 - 15 000 кілометрів або щорічно, після літнього сезону. Крім того, важливо стежити за станом фільтра та при необхідності змінювати його навіть раніше, якщо він сильно забруднений або пошкоджений. Ознаки забруднення фільтра можуть включати видимий пил та бруд на поверхні фільтра, погану вентиляцію, появу неприємних запахів або погіршення якості повітря в салоні.


Великі злочини маленького містечка


Як украсти мільйони і уникнути відповідальності



Донедавна маленьке затишне містечко Шпола, що на Черкащині, було відоме широкому загалу лише як географічний центр України. Але у 2022 році воно прогриміло на всю країну як епіцентр масштабної фінансової афери з сотнями потерпілих та сумою завданих збитків у мільйони доларів. Але про все по порядку.

З 2002 року в місті Шпола діяла Кредитна спілка «Гарантія» (код ЄДРПОУ 26157087). В даній спілці приймалися вклади від населення під доволі високі відсотки, а також спілкою здійснювалося кредитування фізичних осіб. «Гарантія» працювала на території району понад 20 років, і до кінця 2022 року жодних проблем із виплатою коштів вкладникам за весь період її діяльності не було. Офісне приміщення спілки знаходиться в приміщенні районної ради за адресою: Черкаська обл., Звенигородський район, м. Шпола, вул. Лозуватська, буд. 60. При цьому, вкладниками спілки була досить велика кількість місцевого населення, у тому числі чиновники, їх родичі та звичайні місцеві жителі. А враховуючи те, що саме містечко має менше 20 000 населення, то сміливо можна стверджувати, що практично всі вкладники, були особисто знайомі із керівництвом спілки, а багатьох навіть пов’язували з очільниками спілки доволі дружні відносини.

Крім того, депозитні вклади у гривні, приймались під досить високі відсотки, які не знизились і після початку збройної агресії рф відносно нашої держави.

Та в кінці 2022 року відбулися зміни в керівництві «Гарантії» і 02.09.2022 року на посаду Голови спілки замість Берестового Григорія Івановича було призначено заступника голови правління Коваленко Оксану Олександрівну (див. фото вгорі). Дивний збіг обставин, який судячи з усього не є випадковим.

Оксана Коваленко почала приймати від фізичних осіб вклади в іноземній валюті під досить привабливий відсоток, котрий значно перевищував середній ринковий. Це само по собі викликає подив, але відмінна 20-річна репутація «Гарантії» нівелювала сумніви інвесторів.

І невдовзі стався «вибух». Наразі достеменно відомо, що з жовтня місяця 2022 року, працівники кредитної спілка «Гарантія», почали із затримкою видавати кошти своїм вкладникам, а в лютому 2023 року, виплати припинились взагалі.

Різні джерела називають кілька варіантів сум грошових коштів, на які ошукали вкладників. Офіційні джерела інформації повідомляють про суму в понад 2 мільйони доларів США, також у ЗМІ фігурує сума в 5 мільйонів доларів США, за нашою ж інформацією ця сума є близькою до 10 мільйонів доларів США.

Вказана подія не залишилась поза увагою місцевих ЗМІ та правоохоронних органів, до яких майже кожного дня звертаються із заявами потерпілі. Не зважаючи на суспільний резонанс навколо цієї ситуації та те, що правоохоронці понад місяць розслідують відповідне кримінальне провадження, у цій історії залишається досить «білих плям» та питань, відповіді на які хотіли б дізнатися ошукані вкладники.

Під час власного журналістського розслідування, ми спробували розібратися та проаналізувати уже відомі широкому загалу факти, а також звернути увагу на ті моменти, котрі потребують перевірки та з’ясування, в першу чергу правоохоронними органами.

Після припинення виплат, дехто із вкладників ще сподівався на диво, проте багато хто звернувся із відповідними заявами до органів Національної поліції. Справа в тому, що багато вкладників не мають відповідних документів, які підтверджують передачу грошових коштів, тобто кошти передавались виключно на підставі усних домовленостей із Оксаною Коваленко. Отже, наразі пошуками викрадених коштів та безпосередньо пані Коваленко займаються потерпілі, правоохоронці та ряд осіб, які в офіційному та неофіційному полі, за певну грошову винагороду, готові сприяти у поверненні викраденого. Особливу активність у пошуках Коваленко приймають представники тих вкладників, які не мають можливості підтвердити свої вклади документально.

Потерпілі намагаються відшукати справедливість за допомогою правоохоронних органів, а також звертаються до органів державної влади та місцевого самоврядування.

При цьому, Голова спостережної ради кредитної спілки «Гарантія» Струк Сергій Михайлович, який є головою Звенигородської районної ради, стверджує, що йому не було нічого відомо про те, що до спілки залучались необліковані кошти, у тому числі в іноземній валюті. Мовляв, він як тільки про це дізнався то разом з іншим членом спостережної ради, Різник Оксаною Семенівною, відразу вирушив до керівника поліції та повідомив усі відомі йому факти. Таку позицію особи, котра фактично поручилася за діяльність спілки власним іменем та репутацією, увійшовши до Спостережної ради, ми не будемо коментувати. Але на деяких набагато ближчих до спілки особах вважаємо за доцільне закцентувати увагу читачів.

Одна з таких осіб – бухгалтер спілки Поліщук Світлана Борисівна. Так, під час спілкування, пані Світлана повідомляє, що офіційно в кредитній спілці на кінець 2022 року обліковується 17 вкладників, від яких залучено кошти на загальну суму 1 100 000 грн. Важко собі уявити, що неофіційно спілкою було залучено вкладів на мільйони доларів США, а офіційно обліковано трохи більше мільйона гривень і про все це не знає головний бухгалтер, яка, до слова, також здійснила вклад своїх грошових коштів до неофіційної каси спілки. Важко напевно їй буде довести свою необізнаність щодо злочинних дій Коваленко Оксани. Сподіваємося час та слідчі дії правоохоронців розставлять все по своїх місцях та нададуть відповіді на усі запитання.

Та набагато більші сумніви у непричетності до афери викликає навіть не головний бухгалтер, а такий собі волонтер, котрий останнім часом настільки безоплатно допомагав спілці, що розжився новеньким спортивним автомобілем.

Цією персоною є Кажукало Валерій Васильович, 29.04.1970 року народження, який займає посаду ревізора.

Так, вкладники стверджують, що з числа співробітників спілки, Кажукало є найбільш обізнаною особою щодо махінацій пані Коваленко. Він постійно знаходився в одному кабінеті із Коваленко Оксаною, мав поруч із нею робоче місце, був свідком отримання коштів, які офіційно не обліковувались. Більше того, Кажукало мав безпосередній доступ до таких коштів, оскільки інколи повертав їх вкладникам за погодженням із Коваленко Оксаною.

Нещодавно місцеві мешканці Шполи могли бачити Кажукало Валерія на досить незвичному автомобілі, двері у якому відкриваються догори, в народі їх називають двері-«метелики». Досить незвичне придбання для рядового ревізора-альтруїста, який останнім часом працював у кредитній спілці без виплати заробітної платні. Досить зухвало та необачно з його боку було купувати та використовувати такий автомобіль, коли особа, з якою ти працював, ошукала людей на мільйони доларів.

Інші потерпілі стверджують, що Кажукала В.В. та Коваленко О.О. пов’язують не тільки суто робочі, а й дружні відносини, та вони навіть разом намагались проторувати собі дорогу в політичному житті, шляхом балотування до районних рад від однієї з політичних партій.

Усе викладене вище яскраво контрастує із тим, що офіційною позицією Кажукала В.В. є те, що він сам є потерпілим від шахрайських дій.

Колишні колеги щосили намагаються «перевести стрілки» на очільницю спілки, стверджуючи, що вони є лише жертвами афери. Проте, сподіваємося, що слідство розставить все на свої місця, але поки версії таких потерпілих ламаються об звичайний здоровий глузд.

Сама ж голова кредитної спілки «Гарантія» Коваленко Оксана Олександрівна в двадцятих числах лютого 2023 року, покинула межі країни, використовуючи при цьому звичайний паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Чому співробітники Державної прикордонної служби дозволили виїзд за межі країни, лише при наявності внутрішнього паспорту особі, яка зареєстрована на території області де не проходять бойові дії, питання залишається відкритим, та певно, що також відноситься до компетенції правоохоронців.

Дана схема шахрайства є досить типовою, так би мовити «класичною». Багато схожих історій можна знайти у ЗМІ. Уся відповідальність за злочин покладається на одну особу, яка зникає з поля зору та яку в подальшому оголошують у розшук, а далі пошуки тривають роками, решта причетних осіб «набирають до рота води» та вдають із себе потерпілих, обурені вкладники штурмують різні органи державної влади із вимогами допомогти розібратися із ситуацією, що склалася, допоки у них вистачає на це сил і терпіння.

Аналізуючи подібні випадки, можемо прийти до висновку, що досить часто бенефіціарами (кінцевими вигодонабувачами) подібних схем, є особи, які залишаються в тіні. Часто це представники місцевих органів державної влади чи правоохоронці, частіше навіть колишні правоохоронці, які мають тісні зв’язки із діючими співробітниками.

На думку потерпілих, ситуація, яка склалась у Шполі, теж не є виключенням в розумінні «класичної» схеми шахрайства та має своїх беніфіціарів, оскільки Коваленко Оксана не в змозі була організувати все самостійно, вивезти викрадені кошти за кордон та «контролювати» ситуацію на місці.

Отже, за однією із версій потерпілих, нещодавно в Коваленко Оксани з’явився «бізнес-партнер», з яким її поєднували не тільки фінансові інтереси, а й романтичні стосунки, тому вона із такою легкістю передавала своєму партнеру грошові кошти, які збирала у вкладників спілки. Із самого початку наміри бізнес-партнерів були «благородні». Ідея полягала у тому, щоб зібрати у вкладників кошти, передати їх партнеру, який неофіційно роздасть їх в борг позичальникам і як наслідок швидко заробить на чужих коштах додатковий дохід для себе. Заздалегідь зрозуміло, що не так сталося, як гадалося. Кошти були віддані партнеру, а він їх не повернув, (чи то позичальники підвели, чи повернення взагалі не планувалось). Як наслідок не тільки прибутки не з’явились, а й основні кошти, передані партнеру (хоча цілком ймовірно, що спільнику) не повернуті, а розлючені вкладники почали тероризувати пані Коваленко. Коли ж вона почала їм відмовляти у видачі відсотків та поверненні основних сум коштів, незадоволення вкладників зростало в геометричній прогресії.

Подейкують навіть, що у даної пари з’явилась нерухомість за кордоном та що цей чоловік є досить відомою особою не тільки в Шполянському районі, а й у Черкаській області, а в минулому мав безпосередній зв’язок із правоохоронною системою.

Нам, звісно, не хочеться спекулювати на чужому горі, вигадувати різні конспірологічні теорії щодо зникнення Оксани Олександрівни та участі в афері невстановленого чоловіка у погонах, однак така версія явно заслуговує на увагу правоохоронців та може допомогти встановити істину у кримінальному провадженні, а також вкладникам, які намагаються з’ясувати, де ж насправді поділись їхні кошти.

Рано чи пізно, Коваленко Оксану, яку напевно уже оголошено в міжнародний розшук, знайдуть і доставлять в Україну, де вона опиниться на лаві підсудних. У цьому сумнівів не має. Усі це розуміють, та в першу чергу розуміють її спільники. І вони краще за інших також усвідомлюють, що людина, яка опиниться за гратами почне «говорити» і декому це не дуже сподобається. Тому, як би парадоксально це не звучало, потрапити до рук правоохоронців для Коваленко Оксани є не найгіршим варіантом. В той час як її спільники, на допомогу яких вона розраховує та тримається як за останню «соломину», невдовзі можуть стати для неї «могильною плитою».

Які фактичні обставини вчинення кримінального правопорушення насправді встановлено працівниками органів Національної поліції, нам не відомо, та й за законом, розголошення такої інформації належить виключно до компетенції правоохоронних органів.

При цьому хочемо зазначити, що жодним чином не намагаємося дискредитувати працівників органів національної поліції, які розслідують відповідне кримінальне провадження та органів прокуратури, які здійснюють у ньому процесуальне керівництво. Автори статті, як і потерпілі, сподіваються на об’єктивне та ефективне розслідування, з’ясування усіх обставин вчинення правопорушення, притягнення винних осіб до відповідальності. Журналісти видання закликають усіх, кому відомі будь-які факти з приводу протиправних дій шахраїв, повідомляти правоохоронні органи.

Викладена в даному матеріалі інформація сформована на підставі аналізу відкритих джерел, в тому числі інтерв’ю потерпілих від дій Оксани Коваленко, котра незаконно заволоділа чужими коштами та містить оцінку ситуації, що склалася з точки зору журналістів видання.

Ми будемо й надалі слідкувати за подіями, які пов’язані із розвитком цієї історії та збирати відповідну інформацію, а у разі підтвердження наших здогадок, обов’язково повідомимо читачам про спільників пані Коваленко.

P.S.: Сподіваємося що спільними зусиллями ми встановимо істину та з’ясуємо персону загадкового спільника та партнера Оксани Коваленко


Грати в популярні автомати в казино онлайн з виводом


Зареєструватися в ліцензійному казино онлайн та грати в популярні автомати від світових розробників софту на реальні гроші з виводом зручними способами.

Популярні гральні автомати онлайн на гроші в казино

Сучасні казино онлайн пропонують великий асортимент автоматів від світових розробників. Гравці можуть вибирати класичні чи сучасні слоти, живе казино з дилерами, турніри, лотереї, TV ігри та інші жанри. Найпопулярнішими в казино є (див.посилання тут: https://n-v.com.ua/graty-v-populyarni-avtomaty/з барабанами та лініями для формування виграшних комбінацій символів.

Асортимент гральних автоматів в казино

Софт в рейтингових клубах представлений відомими провайдерами, серед яких: Playson, Amatic, Pragmatic Play, Tom Horn, Booongo, Igrosoft, Microgaming, Spribe та інші. Регулярно вендори презентують новинки, які швидко з'являються в каталогах азартних клубів.

Для зручності гравців, софт в віртуальних казино ділиться на категорії. Наприклад: покер, баккара, рулетка, джекпоти, скретч-карти, слоти, мегавейс, бонуси. В окремих розділах представлені миттєві лотереї, тематичні турніри, ігри з живим дилером. Знайти апарати також можна по назві, провайдеру.

Кращі ігрові автомати

Щоб переглянути повний список найбільш затребуваних розважальних автоматів, треба перейти у вкладку «Категорії», а потім у боковій консолі сайту вибрати «Топ». Відкриється своєрідний рейтинг симпатій користувачів казино, в якому будуть презентовані ігри, що заслуговують на увагу.

Найбільшою популярністю серед гравців користуються апарати з простими правилами, високим відсотком повернення, бонусними функціями. Серед них: ретро-слот Ultimate Hot, відеослот Gates of Olympus з 6 барабанами та 20 лініями виплат, апарат Sun of Egypt 3 тематики Стародавнього Єгипту. Протестувати вибрані апарати можна в деморежимі без реєстрації та ризиків власними коштами.

Грати на гроші з виводом

Для гри на гроші треба вибрати казино онлайн, створити обліковий запис, внести депозит одним із доступних платіжних способів. Популярні варіанти: банківські картки, онлайн-банкінги, оператор мобільного зв'язку Київстар. Грати на реальні гроші можуть лише повнолітні користувачі. Для реєстрації варто вибирати ліцензійні ресурси з високими рейтингами та хорошими відгуками.

Наявні в казино гральні автомати онлайн на гроші працюють на основі генератора випадкових чисел (ГВЧ). Це робить ігровий процес прозорим та чесним. Результати спінів та сума виграшу залежить від удачі, вибраного слоту, ставки, вміння керувати банком та вчасно зупинитися. Виплати можливі після відіграшу бонусів, верифікації акаунту. При виникненні питань варто звертатися до представників технічної підтримки в живому чаті, соціальних мережах чи через електронну пошту.


Про роль священиків у підтримці рашистської політики в Україні

Як зазначали світові ЗМІ, Вселенський патріарх назвав рпц відповідальною за війну рф проти УкраїниУ даній публікації розповідається про групу людей, яка відкрито підтримує російську загарбницьку політику в Україні, зокрема священнослужителів, і порівнює дві різні долі архієпископа Тараса Петранюка та митрофорного протоієрея Андрія Ткачова, які підтримують російську агресію. Іншими словами, підтримка російської загарбницької політики є зрадою нації та злочином проти України та її народу, і може створювати загрозу для національної безпеки України.

Російська агресія проти України триває вже більше восьми років. У цей час сформувалася група людей, які відкрито підтримують російську загарбницьку політику в Україні. Ця група включає не тільки політиків, але і релігійних діячів, зокрема священнослужителів.

Два приклади цих священнослужителів з різних релігійних конфесій – архієпископ Тарас Петранюк керуючий Тернопільсько-Бучацькою єпархією УПЦ/ПЦУ та митрофорний протоієрей Андрій Ткачов служитель московського храму – обидва родом із західної України – Ткачов зі Львова, а Петранюк з Коломиї, що на Франківщині – але мають різні долі.

Тарас Петранюк починав священнослужителем УПЦ Київського патріархату, де за рік після архієрейської хіротонії був заборонений у священослужінні за дії несумісні з поведінкою архієрея. Андрій Ткачов, впродовж 12 років служив як священик в Свято-Георгіївському храмі УПЦ (МП) на вул. Тараса Бобанича (колишня Короленка) пізніше, як ревний симпатик «руського міра» у 2014 році перебрався в росію звідки зараз навчає своїх прихожан, як правильно вбивати українців, а Тарас Петранюк будучи обвинуваченим в кримінальному провадженні за ст.190 ч.2 КК України – з приходом на Луганщину окупаційних військ рф у 2014 році підписує власноруч розписку, про співпрацю з «МВД ЛДНР» в інтересах «родіни» і отримує паспорт громадянина ДНР.

Доля Тараса Петранюка склалась гірше – російськи війська не захопили всю територію України, а тому цей «святий ждун» поки причаївся в Тернополі на Руській 22 в структурі УПЦ/ПЦУ.

Андрій Ткачов, перебуваючи в безпеці на території росії, навчає своїх прихожан, як правильно вбивати українців.

Підтримка російської загарбницької політики в Україні є зрадою нації та злочином проти України і її народу. Такі дії надзвичайно небезпечні і створюють загрозу для національної безпеки України. Священнослужителі, які підтримують російську агресію в Україні, злочинні та заслуговують на засудження.

Потрібно визнати, що українські священнослужителі мають велике значення для національної єдності та відстоювання національних інтересів. Вони можуть вплинути на громадську думку та переконання вірян і мають можливість відкрито виступати проти російської агресії та підтримувати національну безпеку України, але, як бути з тими кротами в українських рясах, такими як брати Петранюки – Назар, що служить в УПЦ МП і Тарас, що служить в УПЦ/ПЦУ?

Таким чином, потрібно взяти на озброєння проблему підтримки російської агресії в Україні священнослужителями та здійснювати заходи, які забезпечать національну безпеку України та захистять її територіальну цілісність.

А тим часом священик РПЦ Андрій Ткачов продовжує навчати своїх прихожан, як правильно вбивати українців, а Тарас Петранюк чекати… На думку отця Андрія, це треба робити з молитвою «господи помилуй». Відео з його повчаннями було поширено в соціальних мережах.

В уривку своєї проповіді, яка набула поширення в соцмережах, Ткачов зокрема говорить: «Є таке слово покаяння. Молитва повинна бути Богу. Як Суворов писав, без молитви шашку не оголювати, рушницю не заряджати. Наука перемагати з цього складається. Без молитви пакет градів не заряджати. Кожну цю сигару засовуєш ніби, господи помилуй, господи помилуй, господи помилуй. І так далі, і так далі, і так далі. І потім ух (хреститься), пшіуууу (зображає вибух). Не, тому що хочеться… але треба. Взагалі ми робимо в житті не те що хочеться, а те що треба. Є таке слово «треба».

Святослав Огренчук«Моє звернення до Патріарха Московського і всієї Русі Кирила та протоієрея Андрія Ткачова. Згадайте, отці, що відповів Христос Спаситель сатані, коли він запропонував йому весь світ у володіння, якщо Христос занепало вклониться йому: «Відійди від Мене, сатано, бо написано: «Господу Богу твоєму поклоняйся, і йому одному служи». Таку відповідь і ви мали дати володимиру путлеру, коли він просив у вас благословення та схвалення на геноцид українського народу».


На Тернопільщині першою ставропігією стала громада Почапинців

Цій релігійній громаді було гидко перебувати під канонічним підпорядкуванням зрадника України
Днями в релігійному середовищі України сталася визначна, що не буде перебільшенням, подія: на Тернопільщині перша і єдина релігійна громада, яка отримала особливий статус – ставропігії. Як правило, такий статус присвоюється деяким православним монастирям, лаврам, братствам та соборам.

Згідно з офіційним повідомленням релігійної громади парафії святих Жон-Мироносиць УАПЦ ТЄ, Українська Православна Церква (Православна Церква України) прийняла релігійну громаду парафії Святих Жон-Мироносиць села Почапинці, Тернопільської області, як ставропігійну в безпосереднє канонічне підпорядкування Предстоятелю УПЦ/ПЦУ Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію Думенко. Рішення було ухвалено на основі прохання парафіяльних зборів та згоди архієпископа Тернопільського і Бучацького Тихона Петранюка.

Тут слід зауважити, що рівно два роки тому, а саме 10 березня 2021року, щодо парафії села Почапинці чинився шалений тиск – Почапинську релігійну громаду парафії святих Жон-Мироносиць усілякими провокаціями схиляли до канонічного підпорядкування архієпископа Тернопільського і Бучацького Тихона Петранюка. Чого категорично не бажали парафіяни села Почапинці. Тому «згоду» Тихона Петранюка можна вважати, як жест поваги до нього з боку митрополита Епіфанія.

https://youtu.be/TRBz6a5kzCQ?t=212

Як бачимо з цього відео, ставлення до зрадника Петранюка Тараса Івановича у парафіян було і є категорично протилежне…

Дуже дохідливо висловилась щодо провокацій посланців Тихона Петранюка голова Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита МЕФОДІЯ Наталія Шевчук. У коментарі до відео 2 роки тому вона написала: «Керуючий Тернопільсько-Бучацькою єпархією ПЦУ (УПЦ) архієпископ ТИХОН (в миру – ПЕТРАНЮК ТАРАС ІВАНОВИЧ), якого було взято на поруки УАПЦ після заборони в УПЦ КП. Донести до відома вірян ПЦУ особливості ганебної біографії Петранюка мене змусила конфліктна ситуація, яка трапилась у с. Почапинці Тернопільської області, в храмі православної громади Жон-Мироносиць, де забороною у священнослужінні Романа Будзинського архієпископ Тихон (Петранюк) відреагував на відмову вірян увійти до складу Тернопільсько-Бучацької єпархії ПЦУ, що припинили поминання його імені під час богослужіння. Віряни категорично відкидали можливість підпорядкування архієрею-злочинцю, та посланці, які прибули від архієпископа Тихона (Петранюка), щоб вручити заборону отцю-настоятелю, зухвало та переконливо стверджували, що ці чутки є провокацією, неправдою, диверсією проти ПЦУ, що громаду ввели в оману і якщо віряни не ознайомлені з матеріалами кримінального провадження, яке взагалі під питанням, чи було, то як можна зводити наклеп і проявляти непослух правлячому архієрею?»

Про злочини, які вчиняла особа в рясі, котра іменується як архієпископ Тихон, лише «Наша версія» розмістила на своєму сайті з десяток разів. Ось лише деякі з них:

https://n-v.com.ua/zhyvi-perekazy-a-viry-yim-ne-jmesh/https://n-v.com.ua/zhyvi-perekazy-a-viry-yim-ne-jmesh/

https://n-v.com.ua/tyhon-petranyuk-aferyst-vid-boga-chastyna-3/https://n-v.com.ua/tyhon-petranyuk-aferyst-vid-boga-chastyna-3/

https://n-v.com.ua/tyhon-petranyuk-aferyst-vid-boga-chastyna-2/

https://n-v.com.ua/tyhon-petranyuk-aferyst-vid-boga/

https://n-v.com.ua/vidkrytyj-lyst-do-prezydenta-ukrayiny/

https://n-v.com.ua/u-bendera-v-ryasi-trapyvsya-zashkvar/

https://n-v.com.ua/pravoslavni-barony-ukrayiny-braty-petranyuky/

На превеликий жаль і біду для ПЦУ/УПЦ, щодо діянь кримінального злочинця і зрадника Тихона Петранюка страусину позицію довго займав владика Епіфаній. Він, напевне, як і ексочільник СБУ і прихожанин УПЦ МП Іван Баканов, вважав «не на часі» серйозно братися за зрадників на кшталт Тараса Петранюка, Паші Мерседеса і єже з ними.

Можливо, ми перебільшуємо рішучість Митрополита Епіфанія і його преосвященство й досі остерігається чіпати цього архієпископа. Але слід визнати, що має місце крок владики Епіфанія стосовно фактичного недопущення до канонічного підпорядкування Тихону парафії села Почапинці. Але якщо гіпотетично допустити, що під час такого жорстокого загарбницького нападу і щоденного знищення українців і їхніх церков з боку тих, кому присягав вірно служити Тихон Петранюк, ряд інших парафій заявлять про вихід з підпорядкування Тернопільсько-Бучацькій єпархії ПЦУ? Як тоді бути, владико Епіфаніє?

Раптом і в інших приходах, як у вірян села Почапинці, під час богослужіння, коли треба буде поминати ім’я Тихона, постане перед очима ось ця клятвена розписка іуди Тараса Ферзя-Петранюка? І люди задумаються, а й справді, чому ми маємо з великою повагою поминати священика, який, рятуючись від покарання за кримінальний злочин, пішов на ще більший злочин і став зрадником?

Але найліпше було б, коли з цього приводу задумались члени Священного синоду Православної Церкви України і особисто Митрополит Епіфаній, коли згадують ім’я архієпископа Тихона!

Пофантазувати – це ж не гріх, врешті-решт. А нині ми розділяємо смиренну радість парафіян і отця-настоятеля Романа Будзинського, що відтепер релігійна громада парафії святих Жон-Мироносиць с. Почапинці Тернопільського району, Тернопільської області є ставропігією і підпорядковується безпосередньо Предстоятелю УПЦ/ПЦУ Блаженнійшому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію Думенко.

Ця громада у відповідності до Розпорядження Митрополита Епіфанія буде зареєстрована як ставропігійна. Тож з цієї нагоди вітаємо усіх вірян села Почапенці і особисто отця Романа!

Довідка пресслужби Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія

Статус ставропігії дає релігійній громаді більшу автономію та незалежність від духовного підпорядкування, дозволяє здійснювати більш широкий спектр релігійних та соціальних ініціатив, а також забезпечує більшу самодостатність у фінансових питаннях. Ця подія є важливим кроком у розвитку релігійної свободи та різноманітності в Україні, а також підтвердженням принципу незалежності релігійних громад від зовнішнього впливу.

Багато хто запитує, чим статус ставропігії відрізняється від звичайної традиції підпорядкуванню правлячому архієрею? Фактично, отримання ставропігійного підпорядкування означає, що віднедавна на Тернопільщині діятиме, як казали в старі часи, «подвор’є» Предстоятеля, тобто глави УПЦ/ПЦУ, і громада та настоятель підпорядковуються волі виключно Митрополита Епіфанія, Місцеві архієреї, котрі діють на Тернопільщині, як то Митрополит Нестор Писик, архієпископ Тихон Петранюк, єпископ Павло Кравчук, не мають жодного права втручатись у життєдіяльність парафії святих Жон-Мироносиць с. Почапинці, бо це відтепер канонічна територія Предстоятеля автокефальної УПЦ/ПЦУ Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Вячеслав Ковтун, головний редактор газети «Наша версія»

Юрій Кашуба — послідовник Остапа Бендера (частина 2)

У минулій публікації ми розповідали про масштабні та триваючі багато років афери Юрія Кашуби та його спільників, а також обіцяли висвітлити методи та техніки, якими користувалися злочинці під час розкручування проекту Life is Good Ltd та про нову піраміду «Unite to Live».

Після виходу попередньої публікації, журналістам видання вдалося відшукати матеріали та свідків, завдяки яким ми з’ясували, як саме працюють піраміди, чому шахраям вдається обманути своїх жертв та виманити у них кошти.

В даній публікації ми пропонуємо читачам зазирнути за лаштунки піраміди та спробувати зрозуміти як вони працюють і, головне, чому приваблюють таку кількість людей, які готові нести шахраям ледь не останні свої кошти.

Для початку давайте познайомимося з тими, хто стоїть на верхівці численних пірамід, котрими було незаконно привласнено сотні мільйонів доларів та ошукано десятки тисяч людей.

Очільниками ряду афер, про які йшла мова в попередньому матеріалі, зокрема проекту Life is Good Ltd є спільники Кашуби  громадянин держави-терориста Роман Василенко та особа, котру представляють як «фінансового радника» Василенка, громадянин Угорщини Імре Гонда.

Роман Василенко має численні фейкові нагороди ерфії та не менш численні і вдало реалізовані афери на болотах своєї батьківщини.

Проте на своїх «семінарах» він не соромиться наголошувати, що його цільовою аудиторією є російськомовне населення країн колишнього союзу. Василенко Р.В. здебільшого опікується аферами на теренах росії, а його «фінансовий радник» наглядає за пірамідами в інших країнах.

На фотознімку в центрі — Р. Василенко та І. Гонда

Імре Гонда займає вищі керівні посади в підприємствах-пірамідах, їздить по семінарах та тренінгах, де його представляють як топового спікера та супер-коуча в сфері мережевого маркетингу. Посилання на його сторінку Імре Гонда у соц. мережах: https://www.facebook.com/imre.gonda.334

Виступ І. Гонди на семінарі, де він розповідає про можливості заробітку та потенційну цільову аудиторію (читай майбутніх потерпілих) серед російськомовного населення різних країн

Різноманітні семінари та івенти Гонда часто відвідує зі своєю дружиною, росіянкою Оксаною Івановою https://www.facebook.com/oxsana.ivanova, котра також виступає з мотиваційними промовами та закликами активно нести свої кошти її чоловіку-аферисту та його спільникам, обіцяючи потенційним жертвам високі й швидкі прибутки та інші примарні гаразди.

Завідує махінаціями та реалізує афери на території України Юрій Кашуба, який починав свій «трудовий» шлях багато років тому з того, що просто збирав кошти під легендами привабливих інвестиційних проектів, обіцяючи високі відсотки на вклади. При цьому, ані своїх вкладів, ані обіцяних відсотків потерпілі не побачили, після того, як передали свої кошти шахраєві.

У свій актив «здобутків» Кашуба може сміливо записати продаж неіснуючого SPA-готелю в Угорщині, розкручування проекту з терміналами самообслуговування, привласнення понад 700 BTC (біткоінів) у своїх жертв та багато чого іншого.

В цілому ієрархія цих паразитуючих організмів виглядає так: Кашуба ошукує українців, а незаконно привласнені кошти через Імре Гонду передає своєму «старшому» Р.Василенку. Звісно, не забуваючи і про себе при розподілі здобичі.

З питанням хто(?) ми розібралися, а тепер на прикладі компанії-мильної бульбашки «Life is good», яка, до речі, у самій же ерфії визанана фінансовою пірамідою (https://cbr.ru/inside/warning-list/detail/?id=2879, із посиланням можна ознайомитися за допомогою VPN) спробуємо розібратися як вони це роблять.

Ітак, пошук майбутніх жертв відбувається під час проведення так званих тренінгів з МЛМ (мережевого маркетингу) на яких обіцяють безпечні інвестиції, високі прибутки, та інші золоті гори, варто тільки віддати шахраям свої гроші.

Людям пропонують відкрити рахунок Vista, так вони його називають. Мінімальна сума для відкриття 1100 євро, максимальної суми немає.

Прибутки, котрі компанія обіцяє своїм «інвесторам». Як бачимо, при щомісячному поповненні, інвестори, нібито, через 5 років фактично потроять свої інвестиції, а за 10 років примножать їх у шість разів. Перспектива настільки ж приваблива, наскільки й примарна.

При тому на семінарах Кашуба відкрито заявляє, що дана компанія — «Life is good», непідконтрольна податковим службам і повністю анонімна. Серед клієнтів є як звичайні громадяни України, так і депутати, бізнесмени, і навіть співробітники спецслужб росії, і мовляв, це чудова можливість створити собі капітал, пенсію тощо, при цьому не заплативши податків.

Як і в будь-якій піраміді, тим, хто на вершині, часто перепадають шматки із годівниці, котру наповнюють ті, хто стоїть у підніжжя. Так і тут, компанія активно заохочує своїх «інвесторів» залучати у свої тенета все нових та нових жертв.

Для цього аферисти розробили систему мотивації за залучення людей до піраміди:

Також вони не шкодують коштів на проведення івентів, тренінгів та семінарів, котрі покликані мотивувати залучати ще більше людей, вкладати в компанію ще більше коштів, приводити друзів, знайомих і т. д.

На фотознімку вище — нагородження директора 6 рівня в присутності Кашуби

До війни такі заходи проводилися як в Україні, так і за кордоном (Туреччина, Мальта, Кіпр).

На кожному семінарі відбувається гала-вечеря, на якій розраховується чітка доза алкоголю, щоб люди і не напилися, і розслабилися, мали менше пересторог. Навіть здавалося б на такому нешкідливому заході все продумано до дрібниць, між тостами проводять розіграші, нагородження, тощо. Співробітники, у яких є нові люди, які вперше на семінарі — максимально обробляються різними психологічними прийомами для розкручування людини на взаємодію та як привести знайомих та друзів.

Як і в будь-якій піраміді потрібно розважати її учасників: на фото зверху приклад проведення директорського балу на Кіпрі, куди приїжджають усі хто виконав план по продажам та досяг певного рівня в кар’єрі

Нам вдалося дістати план проведення таких семінарів у Києві, Одесі, Запоріжжі.

Ключові лекції, на яких треба максимально психологічно підвести людей до співпраці та укласти договори, веде сам Юрій Кашуба. На цих лекціях прибираються всі сумніви у людей, грамотно опрацьовуються заперечення, відповіді на запитання, і часто робиться вигляд, що на запитання відповіли, але людина так і не зрозуміла, що її обробили вже і з усім погоджується, до того ж використовується ефект натовпу.

Зверніть увагу, що внизу розкладу є обов’язкова умова присутності на семінарі: мати комп’ютерну техніку (ноутбук або планшет, природно для реєстрації нових учасників в системі Life is Good Ltd і поповнення рахунку в компанії).

Так само всередині рахунку Vista кожен може взяти кредит та інвестувати ці кошти у компанію.

Простими словами: коли піраміда впаде, люди залишаться без грошей, з купою порожніх обіцянок та ще й з кредитом від європейського банку.

Як і очікувалося, історія супер-проекту Life is Good Ltd попри яскраву картинку з коштовними подарунками директорам, розкішними вечерями та навіть пафосними балами так і закінчилася.

Зворотній бік цієї історії лише один: вкладникам періодично нараховували копієчні, у порівнянні із сумою вкладу, дивіденди, а коли люди захотіли повернути свої кошти, Кашуба і компанія почали вигадувати різні історії та годувати людей обіцянками, що от-от, буквально завтра, все повернуть, за цим слідує історія про проблеми компанії, з проханням почекати ще тиждень/місяць і т. д., дочекатись нового проекту і от тоді все буде точно добре… І таки геть довірливі, якщо не назвати їх інакше, «клієнти» шахраїв дочекалися.

Нова афера «Unite to Live» — «об’єднатися, щоб жити». Нічого не нагадує? Ну, звісно ж, нічого нового, такий собі симбіоз попередніх пірамід Кашуби Life Is Good, ТОВ «Брасто лайф» (інвестиції в криптовалюту, про які ми писали у попередній статті) та isofin.com (піраміда іншого спільника — Івана Марчука, яка уже своє відпрацювала).

Отже, як зробили нову піраміду «Unite to Live»: купили 01.07.2022 року новий домен https://uniteto.live/ за 1 тисячу гривень, взяли за основу сайт Івана Марчука iscofin.com (піраміда, яка вже закрилася) та додали методи впливу та маніпуляцій із лозунгами Life Is Good, от і все — продукт готовий.

А ось посилання на старий сайт Марчука, який взятий за основу нової афери «Unite to Live»: https://iscofin.com/ru/login, а також логін та пароль, щоб читачі могли переконатися у всьому самі:

логин: [email protected]

пароль: nicolos888

Проект «Unite to Live», з яким наразі Кашуба і його команда під час війни гастролює Україною для збору коштів, начебто новий, але методи та одяг Life Is Good залишились старими.

На фото: спільник Кашуби — Олег Садомцев, в одязі копманії Life Is Good на 9-му місяці війни в Україні, продовжує виманювати кошти в українців

Вхід на сайт https://uniteto.live/ можливий тільки по ключам, котрі можна отримати на семінарах. Але нашим журналістам вдалося отримати інформацію з-за лаштунків.

На семінарах майбутнім потерпілим пропонують придбати певний об’єм цифрових активів (токенів), котрі нібито потім принесуть захмарні дивіденди.

Вікіпедія говорить, що токен — це одиниця обліку, що не є криптовалютою, призначена для представлення цифрового балансу в деякому активі, іншими словами, виконує функцію «замінника цінних паперів» у цифровому світі.

На практиці, компанії, що випускають свій токен, дають можливість усім бажаючим вільно зареєструватися на своєму сайті і придбати їх, або ж токени розміщуються на біржу або кілька бірж, де будь-хто може купити їх, і відповідно миттєво продати їх. Ці токени зберігаються у гаманці особистого кабінету, простими словами, вони як гривня зберігаються у вас у монобанку.

Проте токени UTLT, котрі продає Кашуба, зберігаються не на офіційних біржах та гаманцях, а на сайті самої компанії, де ніщо, окрім дуже «чесного» слова Кашуби, не гарантує збереження коштів. В принципі, з тим же успіхом можна було б покласти свої заощадження Кашубі в кишеню та очікувати прибутків.

Функціонування такого сайту коштує близько однієї тисячі гривень на рік, все інше — чистий прибуток аферистів.

З приводу створення токена: будь-хто може створити свій токен, будь-яку його кількість, назвати його як зручно, і навіть логотип свій придумати, весь цей процес займає 10-15 хвилин. Також токен можна розмістити на відповідну біржу. Але у проекті Юрія Кашуби токен торгується тільки у них на сайті, і стартову ціну токену намалював сам творець піраміди. Одразу згадується МММ, коли ціну акцій диктував сам Мавроді, а квитки МММ називалися «метеликами».

Ось одне з багатьох відео на youtube про те, як створити свій токен:

Особливо вражає той факт, що люди, які втратили гроші в минулій піраміді Кашуби Life Is Good, чекають і вірять, що їм повернуть гроші в новій піраміді https://uniteto.live/.

Важко сказати, на яку суму було куплено даних токенів, але виходячи з даних сайту 157 419 токенів множимо на мінімальну ціну 391 долар отримуємо: 61 550 829 доларів США.

Досить непоганий заробіток для шахраїв.

Всі ці кошти зараз фактично лежать у кишенях Кашуби та його спільників, а всі гарантії інвесторів — це сайт, існування котрого коштує 1 тисячу грн/рік. Причому ніде, окрім цього сайту, доказів передання коштів шахраям не існує, а знищення сайту — справа кількох кліків мишкою.

Коли лусне ця чергова мильна бульбашка — лише питання часу. Інше питання, скільки поламаних планів та навіть доль залишить по собі ця чергова афера та коли нарешті Кашуба разом зі своїми спільниками Садомцевим, Марчуком та іншими, які паразитують на тілі стікаючої кров’ю нації, опиняться на лаві підсудних…

Усе мине, і навіть це, але українці мають назавжди запам’ятати імена, прізвища та обличчя «героїв» цієї публікації.

Сторінки:
1
2
3
4
5
6
7
8
33
попередня
наступна