Дюшес, але не карамель під видом зробленого в Білорусі

Спробував незвичний напій — дюшес. Написано, що з ароматом груші. На обгортках цукерок "Дюшес" якраз малюють груші. Хоча аромат ні на що не схожий. Зазвичай дюшес існує лише у вигляді карамелі. А тут — газований напій. Тому вирішив купити. Тим паче, продавалося по акції і наче як білоруський.

Колір бурштиновий (підфарбовано карамельним барвником), як у лимонада чи ситро, на відміну від цукерок, які мають яскраво зелений колір.На смак як карамель "Дюшем", розчинена у воді. Тільки концентрована. Смак для напою незвичний. Враховуючи, що  полюбляю карамель з таким ароматом, то і напій сподобався.

А стосовно виробництва виявилось, що написи білоруською нічого не означають — зроблено у нас в Україні. Правда, за білоруською технологією. Але яка там технологія, якщо складники стандартні: замінник цукру (глюкозно-фруктозний сироп), підкислювач, ароматизатор і барвник. Вже в котрий разх натрапляю на товари, які позиціонуються як білоруські, хоча насправді не є такими.



Зарубіжна дискотека 2 - Full version

Зробив другий мікс з новою іншомовною танцювальною музикою. Причому, на відміну від першої підбірки, цього разу мікс годинний.
Лише один перехід наприкінці міксу вийшов не дуже. А так, вийшло наче непогано.

Перед виборами

Знову про політику?! Аякже! Тим паче, по радіо про неї теж говорять. Зокрема, про вибори до місцевих рад і мерів. А оскільки писати на радіо не схотів, поділюся думками і запитаннями тут.
Отже, перше — велика кількість бюлетнів — аж 4! Мер, депутати міської ради, депутати районної ради, депутати обласної ради. Вибирати — так вибирати. Якщо розбиратись на місці і там же вирішувати за кого голосувати і як, то уявляєте скільки часу займе волевиявлення і які будуть черги? А якщо, чисто теоретично, визначишся із претендентами, як запам'ятати їхні прізвища? Записувати на телефоні? Так підглядати ніззя! Вивчати напам'ять? Так це ж не вірші!

По-друге, нова система вибору депутатів міської, районної та обласної рад: треба голосувати за партію, а потім за кандидата від партії.

По-третє, карантин. Масові заходи і місця скупчення людей (а це виборчі дільниці) під час епідемії — це розсадник бацил. Ну, перевірятимуть температуру. Так вона ж не обов'язково може бути при коронавірусі. А якщо людина просто кашляє? При цьому хворих на грип пускатимуть... в окрему кабінку. Черговий креатив від приСлуг народу? Ну, розмітять доріжки перед входом до дільниці. Так що, всі будуть стояти дотримуючись дистанції?! Це які черги будуть?!

По-четверте, скільки доведеться чекати, щоб проголосувати? Складна виборча система + багато бюлетнів + карантин. Чи багато буде бажаючих стояти півдня в черзі, щоб проголосувати?

Правда, в новинах на головній сторінці і.юа пишуть, що до виборів епідемічна ситуація може змінитись і не виключено жорсткий карантин. Але сумніваюсь, що вибори перенесуть. Хоча подивимось. До виборів ще місяць.

Дно міста

Виявляється, у нашому місті на минулих вихідних відбувся День міста. Точніше, два дня. Але програма зовсім понура — лише фотовиставки. Ні концертів ("Під Покровом Тризуба" таки не відбувся), ні якихось забігів чи спортивних змагань.Дивно, що взагалі щось борганізовували. Все-таки, помаранчева зона за рівнем захворюваності на коронавірус.

Нові вимоги до фільмів, що номінуватимуться на Оскар

Певно, що на цю тему не писав лише лінивий. Тож і я напишу.
Отже, американська кіноакадемія висунула нові стандарти для фільмів, що номінуватимуться на Оскар з 2024 року.

І як будуть знімати класичні чи історичні твори, де не було представників інших рас або ЛГБТ? shock

В якості ілюстрації ще один уривок зі "Знайомства зі спартанцями".


Renault Arkana — складено на ЗАЗі?

Несподівано! Виявляється, що на ЗАЗі домовились з Renault-Nissan про складання обхід санкцій проти Росії, бо почали складати (розібрані перед виїздом закордон) кросовери Renault Arkana, які випускаються на Росії. При цьому не виключено, що можуть доскладати ВАЗи: Granta, Vesta та X-Ray різних модифікацій.


"Прислуги народу" передумали покривати своїх однопартійців?

Кілька днів тому обурила новина про те, що генеральний прокурор не захотіла підписувати підозру депутатові "Слуги народу" Юрченку, щодо якого є підозри у отриманні хабаря. "Мало доказів". А проти воїнів АТО і колишнього президента не слабо. Як це так?! І ось, підписали підозру своєму однопартійцю (звісно, перед цим виключивши з партії). А Зеленський з бравадою повідомляє, що будуть саджати корупціонерів. А чого ж одразу не захотіли? Прислуги народу схопилися і вирішили, що напередодні місцевих виборів покривати своїх депутатів якось не дуже гарно. Але чи допоможе така різка зміна поведінки на виборах?

Вам ще не дзвонили?

До вас ще не дзвонили? Дивно, чому мені подзвонили. На автовідповідачі щось розказували, типу зворотний відлік. Звісно, не став чекати 1 хз що там було би. На спеціальних сайтах вичитав, що це спамери з США, і що такі дзвінки з'явилась у 2017, а з цього вересня у них загострення.
Виманюють фальшиву сім-картку, чи шо? Чи номер не телефонної картки?

Щось мені це нагадує...

Щось мені це нагадує... А! Переговорників від Рашки. Радників-зрадникусів. Шкода, що комік, що грає президента, не може дати таку відповідь Рашці, як у Спарті. Нехай і у фільмі.



Фільм взагалі-то, пародійна комедія. Але бачите яка серйозна сцена?

Затоплення-2

Вчора відчув себе капітаном Джеком Горобцем човна — ні з того, ні з сього чую шум з кухні. Перша думка: газ! Повідчиняв вікна, побудив усіх. Виявилось, що лопнула труба. Уявляєте, який напір?! За 5 хвилин води було сантиметрів 15-20. І перкрити не вдалося. Добре, що швидко прийшов сантехнік і замінив шматок труби. І це не перший раз з кухнею. Правда, протікає кожного разу в нових місцях. І цього разу був справжній потоп.
До колекційних машинок і компа не дісталося, але на всякий випадок відключив системник. Причому настільки швидко, що підключав набагато довше.

Але нічого. За годину вичерпали. Сусіди поки не сварилися. Хоча підняли на ноги весь під'їзд.