Солодкий соус

Новинка — соус кисло-солодкий з манго. На перевірку виявилось, що там не лише манго, а й абрикос. Причому, абрикосового пюре більше, ніж манго. Та й тропічним фруктом не пахне. Відчувається лише запах і смак імбиру. Сам соус не кисло-солодкий, а солодко-солоний, не гострий. Схоже на варення з імбіром та чорним перцем, а не на соус. Не сподобався.


Трансформери

  • 31.08.20, 18:54
Й так люблю на щось заморочитись, а під час карантину — тим паче. Наприклад, на трансформерів. Бо наліпки з жуйками в 90-х були, а колекцію сучасних кіношних трансформерів разом ніхто не збирав. Тож вирішив зібрати зображення майже всіх кіношних трансформерів та техніки, на яку вони перетворюються — наскільки це було можливо. Назбиралося аж 85 роботів з 6-ти фільмів про трансформерів. Причому деякі показані у фільмах буквально кілька секунд.

Сама кіноепопея себе вижила. Про нові фільми не чутно. Та й кажуть, що Майкл Бей вже не буде продюсувати фільми про трансформерів. А якщо і будуть стрічки, то найймовірніше — рімейки.

Ну а для початку, деякі факти про роботів з кіноепопеї "Трансформери".
• Всі роботи поділяються на дві групи: автоботів (позитивні персонажі) і десептикони (негативні). Вони відрізняються обличчями (у автоботів вони антропогенні, у а десептиконів грізні і страшні) і кольором очей (у автоботів — блакитні, у десептиконів — червоні).
• Є підгруппи роботів. У десептиконів це конструктикони (будівельні роботи) і розвідники (трансформуються у однакові машини).
• Більшість роботів для маскування перетворюються на одну альтернативну форму — транспортні засоби або техніку. Але, як і у мультсеріалі, є роботи, що можуть трансформуватись у дві альтформи. В фільмах таких роботів чотири: автобот Drift (трансформується у автомобіль і вертоліт), а також деспетикони Dropkick (автомобіль і вертоліт), Shatter (автомобіль і літак) і в одній із генерацій Megatron (танк і зореліт).
• Є роботи, які ні у що не перетворюються (наприклад, Canopy). Або роботи, альтернативна форма яких невідома.
• Також є роботи, які внаслідок пошкоджень і втрати деталей не можуть трансформуватися у техніку.
• Є стародавні роботи-трансформери, що мають альтернативні форми у вигляді динозаврів.
• Деякі окремі трансформери при перетворенні об'єднуються (Skids і Mudfap на початку фільмів трансформувалися у половинки фургончика).
• Існують розділені роботи, що вважаються частинками одного робота, а також об'єднуються у одну спільну альтернативну форму.
• На відміну від мультсеріалу, роботи можуть змінювати альтернативну форму скільки завгодно.
• Як і у мультсеріалі, роботи однієї групи можуть об'єднуватися у одного гігантського робота. Правда, у фільмах така група роботів лише одна (у мультику більше).
• На відміну від мультяшних трансформерів, кіношні можуть змінювати альтернативну форму (і, відповідно, вигляд робота) скільки завгодно. Наприклад, Bumblebee у 5-ти фільмах перетворюється 6 або 7 разів.
• В трансформерах є жіночі персонажі: Shatter, Arcee, Chromia, Elita-1.
• Трансформери мають клонів. Наприклад, конструктикони. Зокрема, Trench є клоном Scrapper, який змінив альтернативну форму (але при цьому схожий) і перейшов від десептиконів до автоботів. Або Long Haul і Payload. Чи Demolishor і Scavenger.
• Деякі роботи були створені науковим інститутом. Надодачу кілька роботів утворилося від дії каменю-трансформіуму.


Китайське крісло

Вирішили не обмежуватися некомплектним холодильником — купили ще крісло, бо робоче і неробоче місце незручне. Так ось, пробували збирати. Але прикрутити спинку до сидіння не вийшло. Мама сказала, що в мене руки ростуть не з того місця. Однак виявилось, що отвори в сидінні і спинці не співпадають. Взагалі! 3 з 4-х! Як?! Як так можна робити?! Чи це зараз всі роблять такі меблі.

Батько поки примірявся ледь не розгубив гвинти. Коротше, "весело".

Що цікаво, товар вже скінчився і в гіпермаркетах такої моделі вже нема. Але "Richman: не купляйте. Бо це "Poorman". Китайське лайно.
А ще краща порада — купляйте вже зібрані. Бо здається, що зараз всі халтурять.

Чим ближче до шкільного року

Чим ближче до шкільного навчального року — тим більше дітей на вулицях. Ще тиждень тому їз не було надворі, а зараз гуляють.Воно й зрозуміло, бо через день, а може й завтра, розпочнеться навчання у школах, ліцеях і гімназіях. На літо, мабуть, вивозили на дачу або в село до дідусів-бабусь. Інакше міграцію не поясниш.

Цікаво, як навчальний рік позначиться на епідемії? Хоча 2500 хворих стопудово буде на наступному тижні. Навіть не сумніваюсь.

Лісова прогулянка

Сходив у ліс. Як же класно побути на самоті! Правда, постійно озирався: стрьомався, що будуть гасати на квадріках, мотиках або джипах. Схоже на паранойю. Але зустрів лише кілька бігунів, собаководів і на конях. В принципі, багато народу ближче до міста. Чим далі, тим менше людей. На віддаленні 1 км майже нікого нема. Хіба шо, як став відлити, почув, що хтось іде.

Що цікаво, назад відстань здавалась меншою.

Ну і пару фоток.
Квартали не лише перенумерували, а й де-інде замінили квартальні стовпи.

Вихідні насмарку

Схоже, й ці вихідні підуть насмарку. Полазив би помісцевим закинутостям, але я їх всі вже досліджував. А нові не з'явились.
Ну шо ж..? Вдома, там вдома. Може це і краще, бо епідемія нікуди не ділася. Хоча, звичайно, сумно.

Повтори на радіо-2

Як і рік тому, наприкінці літа, по радіо суцільні повтори. Причому, повторюють не по одному разу і часто програми кількамісячної давності. Але окрім цього не радують плейлисти: раніше улюблені пісні можна було почути переважно вночі, а зараз слухати нічого. Не знаю чого так. Можливо, сезон відпусток? Чи економія у зв'язку з епідемією? Тому з нетерпінням чекаю новий сезон аналітичних програм. Хоча нічого такого особливо цікавого не анонсували.

Так і повинно бути?

Купили, називається. Вже не знаєш, як купляти: хоч розпаковуй у магазині. От як це називається? "Очікування vs. реальність?" Де обіцяні 3 або хоча б 2 висувні контейнери???

Відправив звернення до представництва фірми, але здається, що або взагалі не відреагують, або обмежаться формальною відпискою.



А формочку для льоду не забули покласти!
Пригадується випадок, як купив "Мівіну" з акцією, в якій не було ніе тільки коду, але й пакетика зі спеціями. Мабуть і з холодильником так само.

P.S.: Виявилось, що контейнери повинні бути в комплекті. У інших холодильників у гіпермаркеті вони були. Віддали.
Батько розповів, що при купівлі підмінили холодильник. Мабуть, працівник вирішив впарити старому діду неліквід.
Добре, що проблему вирішили.

Сумний День Незалежності

З Днем Незалежності України! Зі святом, співгромадяни! Хоча цьогоріч свято виходить якимось сумним. По-перше, тому що без масових свіяткових заходів. По-друге, через епідемію (а ми то знаємо, яка у нас медицина і громадянська свідомість). По-третє, через реванш ватників і совкодрочерів (звідки вони повилазили?). По-четверте, через намагання ЗЕслуг олігархів якнайвигідніше продатися Росії (найсвіжіше — законопроект про приватизацію Північно-Кримського каналу). По-п'яте, через економічну кризу, викликану вірусом і недолугою економічною політикою. По-шосте, через збільшення загрози з боку Білорусі. Але країна вистоїть.