Неправильні цінники в супермаркетах

Батьки нещодавно розповідали. Пішли в супермаркет "Фора", купили потрібні товари — але були ошелешені тому, що ціна не збігалася з ціннником на прилавку. Продавщиця нічого толком не відповіла. Дехто відмовився від покупки.

Наскільки я знаю, робітників торгового залу штрафують за те, що не співпадають ціни. Тому-то я й не захотів працювати у супермаркеті (правда, в іншому). Як мені розповідали, в такому разі покупець купляє товари за ціною, вказаною на ціннику. А у нашому місті, чи у "Форі" мабуть інші правила.

Несправний акумулятор ожив

Подивився відео як розправитися з несправним акумулятором і згадав що у мене вже півтора роки як валяється зіпсований акумулятор до фотокамери. Вже роздумував на тим, як його поламати, але на всяк випадок вирішив спробувати його реанімувати. Поставив на зарядку. Як не дивно, індикатор показував, що акумулятор не заряджений. Хм... а я його до цього заряджав, тільки він не зарядився чомусь. Після того знову заряджати було страшно. Та викидати не дуже хотілось.

Заряджався акумулятор не довго. Лампочка на зарядному згасла. Зазвичай заряджається 3 години, а тут так швидко. Спробував ввімкнути фотік — працює! Правда, акумулятор зарядився не повністю — на 2/3. А зарядне дуже сильно нагрілося (зазвичай так сильно не нагрівається).

Скільки протиримається не знаю. Лазити і фотографувати поки не хочеться. Вдома, знаєте, безпечніше.

P.S.: І трохи не по темі: помітив, що зарядка при зарядженні телефону теж почала сильно грітися.

Правила селфі біля дзеркала

А ви замислювалися над такою буденною річчю, як селфі?
А виявляється, це ціла наука)


Неприємний інцедент

Як цікаво жити! Людина може пройти йти по вулиці, а в неї можуть жбурляти з балкону. Проходячи повз багатоповерхівку відчув, що прилетіло в голову. ХЗ шо то було, але навряд чи ворони. Бо коли у відповідь показав факи прилетіло ще. Але цього разу мудило промазало.
Оскільки відбиватись було нічим і засобів для вандалізму чи самооборони не було, то не став видивлятись хто жбурляв. Живий — і добре.

Якщо чесно, до цього інцеденту був кращої думки про той район.

Таки дійшов! Але розчарувався

Якщо чогось дуже хочеш, то можна досягнути. Хоча і з трудом.
Проїжджаючи на автобусі №56 з Жулянського шляхопроводу примітив непоганий, як тоді здавалось, оглядовий майданчик. Начебто і панорама київських околиць яка-не-яка.

Місце незручне в транспортному плані — зупинки далеко знаходяться. Та й пішкеи йти далеко. 3 рази(!) пробував дійти, але не вистачало або терпіння, або часу. Бо чалапати треба було чимало. А ще й погода цього літа була нестабільна. І от, нарешті, таки дійшов! Але побачене мене невразило. З вікна автобуса краєвиди здавались цікавішими.



От таке іноді буває: десь заплануєш погуляти, думаєш: "А там мабуть класно" — а виходить "нічого цікавого".
Єдиний плюс — те, що не відмовився від запланованого.

Фотозагадка №2

Знаєте, що це за фрукт? Чи може, овоч?



А ще можете назвати до якої родини він відноситься.

[ Ще підказка... ]

А-тя-тя:)))

M-m-mozgi.
Пісня трохи дурнувата. Але приставуча. А ще й відеокліп на Ютубі в топі.

Звичайно, в кліпі Потап, Позитив, а також голі дівки.podmig Однак не обійшлося без гумору і креативу (в кінці відеокліпу).


Реновація

Дізнався новий цікавий термін — «реновація». Прочитав на оголошенні дуже крутого (точніше, "в минулому крутого") автосалону на підступах до Києва. В липні спостерігав як знімали напис «Chevrolet». А тепер повісили папірець: «В зв'язку з реновацією станцію технічного обслуговування перенесено.»  Ну а сам автосалон вже порожній.

Як гласить Вікіпедія, «реновація» це:
Економічний процес оновлення елементів основних виробничих фондів, засобів виробництва (машин, обладнання, інструменту)


Хоча можна було б написати «В зв'язку с оптимізацією площі (території)...» Було б зрозуміліше.

А причина закриття автосалону (і відповідно, скорочення займаної площі), як так розумію, в зменшенні попиту на нові автомобілі.
От такі спостереження. +1 заброшка.
Правда, не полазиш: нецікаво і охороняється.

І яка ще мораль... Закидуються не лише «радянське насліддя», а й сучасні підприємства. Отак от.

Яндекс фото будуть закривати?

Чисто випадкового дізнався, що у Яндекс.фоток нема перспектив. Є ризик, що сервіс фоток повторить долю ЯндексБлогів. Вичитав ось ТУТ що підтримки сервісу фоток вже нема. Поки що це нічого не означає. Але тенденція нездорова.

Як вважаєте, Яндекс угрохає фотосервіс?

Макрофото: павук-хрестовик

Продовження розпочатої теми.

В сосні помітив здоровенного павука-хрестовика. Перед тим, як скинути його з насидженого місця, пофоткав.

Такі павуки водяться в лісах. А у нас дачне селище місцями нагадує ліс. Так що в цьому випадку нічого дивного.  Мабуть вітром занесло з сусіднього лісу або з соснових зарослів на пустирях.



Монстр.
А ви питаєте: чого боятись павуків?


Що-що, а врожай павуків є завжди. І в спеку, і в прохолодну погоду.