Довга зима

В прогнозах погоди на цей рік писали, що Україні зима буде довгою. Сніг і морози протримаються аж до квітня. А літо також почнеться раніше і закінчиться пізніше. Тож весна і осінь зменшаться.
Порахував, скільки в 2018 році була зимова погода і здивувався. Вийшло рівно 4 місяці. Мабуть і цьому році зима буде такою ж довгою.

Про Томос

Вітаю з Різдвом і з отриманням Україною Томосу - права на автокефалію для Української Православної Церкви. Я б про це може й не писав, бо не вважаю себе набожним і особливо віруючим. Але як не написати, якщо надання Томосу - це історична подія для держави?! Вчора і позавчора про це йшлося у всіх новинах і багатьох програмах на радіо. Не оминула ця тема і блоги. Залишилось лише чекати обурених воплів русні на livejournal. І точно - в френд-стрічку потрапило промо (промо - це проплачений допис, який змушують дивитися всіх блогерів тому що його прилаштовують до стрічки зафренджених) від знатного ЖЖшного українофоба. Його вже і банив, і скаржився на дописи - а воно все одно лізе в стрічку зі своїм українофобством. Мовляв, Томос не має юридичної сили. А завершувалось обурення тезою про те, що Україна була нікому не потрібною, окрім Росії, а тепер і зовсім нікому не потрібна. Звичайно, «ватний поцреот» отримав купу коментарів. Однак не лише від однодумців, а й від нормальних росіян і українських патріотів. Як хочете, можу дати посилання, щоб і ви йому накидали.

Цікаво, скільки розмов про Томос на головній ЖЖ? Давно туди не заходжу, бо там або туристична нудота, або совкодрочерство (ностальгія за СРСР), або відверте українофобство.

Тут би написати щось на противагу русні. Але на Софійську площу не поїхав. Вирішив, що холоднувато. Що участь президента в урочистостях означає очеплення і море поліцаїв і спецназівців. Це, звичайно, заради безпеки - однак некомфортно. Та й подивитись можна було хіба що на трансляцію, бо в Софійській церкві місця вистачило лише для духовенства і президента. Так, після літургії до Софійського заповідника пускали всіх бажаючих. Але все одно всі бажаючі не встигли подивитись на Томос.

До чого це я веду?! До того, що чекаю на репортаж від тих, кому вдалося побувати на урочистостях.

Українська дискотека 41 / Новорічна

Новорічна дискотека. Нехай трохи і з запізненням, проте постарався — класні переходи, аж 7 новинок. Деякі пісні в нових версіях.
Ну і тепер в якості 320кб/с!

Класний ремікс

По-моєму, класний ремікс.



Свіжавилазка

Свіжа вилазка. Заброшки — так собі, маленькі. Але хоч прогулялися.
Кому цікаво почитати — ТУТ.

Зимова вилазка-2

Перед Новим роком вирішив: як не вдалася одна затєя, то сам зроблю іншу. lol
Думав, що після походу по південній частині КиУРу не захочеться лазити по ДОТам в зимову пору. Але все одно поперся.
Снігу було небагато, одягнувся тепліше — тому однозначно було комфортніше. Хоча стежки все одно довелося протоптувати.

З двох ДОТів, в які можна пролізти, заліз лише в один. Проте в який!

ДОТ 230. Незвичної конструкції. За виглядом, як два здвоєні ДОТи.
Це єдиний вцілілий (з 11-ти) артилерійсько-спостережний пункт (АСП) в Київському укріпрайоні.


Двоповерховий.
На нижній поверх побоявся лізти один.

P.S.: Прогулюватись одному не так вже й нудно. Виходжу на новий рівень!

Зустріч 2019

Думав, що просплю 1 січня і не буду вмикати комп — так нє: і те, і друге. Згадав, що треба дописати в один пост (тепер мабуть весь рік буду редагувати?). Ну а щодо сну, то ліг раненько — тому виспався і спати весь день не хочеться. Та й що ще робити в перший день нового року? Їсти є шо. По тєліку нема шо дивитись (ввечері буде кіно "Скажене весілля" — треба подивитись). Музика на радіо... сподобалась дискотека після 1ї на Країна ФМ. А так і по радіо слухати майже нічого.

Зранку на одній із радіостанцій обговорювали стародавню народну білизну (підходяща тема на Новий рік?) і про історію салата Олів'є.

А в новорічну ніч приготував деруни. Думав, що їх не можна будже їсти — а нічо, смачні.

Міська ялинка:)))

Ха-ха! Судячи по анонсу, в міському бюджеті всі гроші пішли на громадські ініціативи, а на співаків і конкурси не вистачило. rofl


На минулий рік, по-моєму, були "Брати Гадюкіни" або BRO. А це, напевно, і самодіяльності не буде.

Хотів і передумав...

Так хотів утнути щось незвичне. Наприклад, полізти в підземну річку. Але знайшлися синоптики і добрі люди, які "обламали" кайф.
Намічалася класна компанія. Та й давно хотів пройтися по підземній річці. Тепер совість гризе. Тим паче, дістав екіпірування і майже домовився.

Хоча... є екскурсоводи, які регулярно водять нубів (я не діггер, тому теж нічого не тямлю в підземеллях). Звичайно, за гроші. Проте можна підібрати зручний час. Та й не треба випрошувати екіпіровку.

Блін, хоч на День народження замовляй. Звичайно, якщо сніг ростане.

P.S.: Щоб якось загасити совість трохи прогулявся. Звичайно, не по річці. І не в компанії. Але теж непогано.

Як зустріти Новий рік?

Банальні зустрічі Нового року під тєлік або радіо набридли, а пригод не хочеться. Тому думаю щоб таке придумати. Бо як Новий рік зустрінеш — так його і проведеш. І радіо слухав — так потім весь рік під радіо. І їздив в Київ, толком ніде не погулявши — і фейлових, тобно невдалих, поїздок було чимало.
Ідей небагато. Хіба шо проспати. Теж банально? Проте хоча б щось нове. Може весь рік просплю — бо часто мучить безсоння.