«Народна самооборона» стала на захист дитячої бібліотеки

Днями в Полтаві відбулися громадські слухання «Бібліотека. Місце і роль в житті територіальної громади», в яких взяли участь народні депутати України, представники органів місцевої влади, прокуратури, громадських організацій та ЗМІ. Говорили про активізацію місцевої громади стосовно дій з відновлення Полтавської обласної дитячої бібліотеки ім. Панаса Мирного, яку силоміць виселили з приміщення, повідомляє сайт «Новини Полтавщини». Нагадаємо, вже 5 років триває тяганина навколо цієї бібліотеки. Востаннє - в липні цього року - було вчинено дії силового захоплення приміщення дитячої бібліотеки.

Народний депутат України, член депутатської групи «Народна самооборона» Олесь Доній, який приїхав до Полтави, аби стати на захист інтересів дітей, стверджує, що подібне нині відбувається в усій Україні. «Йде цілеспрямований наступ войовничого капіталізму на гуманітарну сферу. Знищена дистриб'юторська мережа книгарень, йде наступ на бібліотеки», - сказав він.

Олесь Доній також закликав полтавську громаду активізуватись у питанні повернення книгарні та навів приклади зі своєї практики, коли саме таким чином (завдяки діям громади) досягались певні результати в подібних ситуаціях.

За слабку позицію при відстоюванні бібліотеки дісталося на горіхи депутатам обласної та міської рад - їм запропоновано винести це питання на розгляд найближчих сесій. Пролунали нарікання й на адресу місцевої судової влади, яку навіть звинуватили в корумпованості.

Учасники слухань ухвалили резолюцію із 7 пунктів. Так, вирішили рекомендувати керівництву Полтавської обласної дитячої бібліотеки звернутися до прокуратури Полтавської області, аби отримати її висновки щодо правомірності відчуження приміщення бібліотеки. Також керівництву бібліотеки рекомендовано звернутись до ГУМВС України у Полтавській області з вимогою прискорити розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом підпалу в приміщенні 10 тис. книжок, відкриття справи за фактом погроз посадовим особам бібліотеки та стосовно законності дій під час захоплення приміщення бібліотеки новим господарем.

Громадське зібрання звернулося до народних депутатів України з групи «Народна самооборона» (О. Донія, В. Марущенка, Ю. Стеця, В. Стретовича) з проханням провести депутатське розслідування, аби з'ясувати правомірність того, що коїться з дитячою бібліотекою в Полтаві, - повідомляє сайт ВГО "Антикримінальний вибір".

Майдан

12 сентября - Queen в Харькове!



Сбылась мечта, в которую с трудом верилось еще совсем недавно. Легендарная группа Queen и Paul Rodgers приезжают в Украину! Бесплатный благотворительный концерт пройдет в Харькове 12-го сентября. Организатор концерта Фонд Елены Франчук "АНТИСПИД". Начало концерта в 19-00 на площади Свободы. Тек, кто не смогут попасть на живое выступление группы, смогут увидеть концерт в прямом эфире на «Новом» канале.


«Демократична» влада збирається закривати дитячу бібліотеку?

Наприкінці минулого тижня сумнозвісний начальник управління культури Полтавської облдержадміністрації Володимир Годзенко зустрічався з колективом обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного.

Як звичай, нічого нового він не повідомив. Але наполегливо намагався переконати колектив про те, що майно, яке за його словами, знаходиться у приміщенні захопленої бібліотеки, треба негайно вивозити… на якийсь склад у с. Розсошенці, що знаходиться під Полтавою. При цьому жодних пояснень головний «культурист» області не давав.

Бібліотекарі були здивовані. Адже судові справи ще не завершені і бібліотека не отримала остаточного вироку щодо свого подальшого існування. Але не здивовані представники місцевої громадськості, які твердо переконані, що управління культури не збирається займатися збереженням бібліотеки, а має намір її закрити.

Міністерство культури і туризму України продовжує мовчати.

Майдан

Володимир Ар’єв: На наступних виборах до ВР блоку НУ-НС не буде



Хоча про перевибори до Верховної Ради ще рано говорити, але якщо вони відбудуться, то навряд чи блок НУ-НС візьме участь у них в колишньому форматі. Таку думку висловив народний депутат від «Народної самооборони» Володимир Ар’єв.

«Про дострокові парламентські вибори ще дуже рано говорити, тому що ситуація може змінитися з великою вірогідністю так, що взагалі ніяких дострокових виборів не буде. Але якщо вони теоретично пройдуть, то можна з великою часткою упевненості сказати, що в нинішньому складі блок НУ-НС не збережеться», – відзначив політик.

За його словами, зараз рано робити прогнози, в якому складі підуть партії, що входять в блок НУ-НС, на вибори.

«Внутрішня ситуація показує, що деякі суперечності є, але чи вплинуть вони на те, що будуть змінені учасники блоку, про це можна буде говорити пізніше, тільки тоді, коли дійсно виникне питання перевиборів», – підсумував Володимир Ар’єв.

Народна самооборона

Порушення кримінальної справи проти Юрія Луценка – замовлення



Народний депутат України, член депутатської групи «Народна самооборона» Олесь Доній вважає порушення Службою безпеки України кримінальної справи за фактом розголошення державної таємниці Юрієм Луценком замовленням спецслужб.

«Цілком очевидно, що справа є політичним замовленням з боку українських спецслужб. На жаль, це пов’язано з політичною діяльністю Юрія Луценко як лідера Громадського руху «Народна самооборона», – заявив він.

Народний депутат нагадав, що попередні кримінальні справи, порушені проти Юрія Луценка, зокрема стосовно авіаперельотів, «фактично розсипалися». «Тепер, після того як «Народна самооборона» виступила проти руйнування демократичної коаліції і проти виходу з неї фракції НУ-НС, раптово з’явилася справа про порушення державної таємниці», – сказав Олесь Доній.

«Відповідно, якщо розцінювати кожну відповідь офіційних осіб засобам масової інформації про діяльності ДУСі Президента як порушення держтаємниці, тоді в Україні до кримінальної відповідальності притягуватимуться не лише міністри, а й журналісти, які пишуть про ДУСю», – зауважив політик.

За словами Олеся Донія, ситуація, що склалася в Україні, вимагає насамперед злагодженості. «Потрібно йти на поступки одне одному в політичних питаннях. Потрібно думати не про те, що нас роз’єднує, а об’єднати ті сили, які хоча ще й не ворогують, але вже почали опонувати одне одному, – «Нашу Україну», «Народну самооборону» і БЮТ», – наголосив народний депутат.

Джерело: "Народна самооборона"

Процес знищення дитячої бібліотеки у Полтаві триває

Захоплене 15 липня 2008 року приміщення Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного, останніми днями руйнується всередині «новими власниками».

Вантажними машинами вивозиться будівельне сміття. Доля всього майна, яке було захоплене разом з приміщенням, невідома.

Реакції з боку Міністерства культури і туризму України немає з дня захоплення приміщення дитячої бібліотеки.

На фото: Ведеться погрузка будівельного сміття через вікно.







Майдан


Полтавские вертолеты, наконец-то, «долетели» до Кременчуга

Вертолеты МИ-2 и МИ-8, которые конструкторское бюро М. Миля разработало еще в 1961 году, и которые все еще используются для обучения курсантов в Кременчуге, вытесняют новые отечественные вертолеты, разработанные и собранные в Полтаве.

Об этом сегодня сообщила пресс-служба Полтавского горсовета, где накануне Дня предпринимателя признали лучшим предпринимателем областного центра 2008 года директора ТОВ «КБ Аэрокоптер» Игоря Политучего.

Бывший военный летчик-истребитель после увольнения из армии решил заняться конструированием и изготовлением вертолетов. Первый серийный вертолет полтавского производства «АК-1-3» поднялся в воздух в 2001 году. Благодаря своим высоким летным качествам и экономичности машина получила международный сертификат, и теперь вертолеты полтавского производства летают в Австрии, Австралии, Бельгии, ЮАР, Франции, Италии, Турции, Грузии, России и других странах.

Полтавские вертолеты наконец-то заметили и в Украине. Сообщается, что несколько аппаратов закупает Кременчугский летный колледж. Они заменят устаревшие МИ-2 и МИ-8.

ОБКОМ

Пробуємо себе у політичній рекламі. Дубль 2.

Я починаю фразу, а ви її продовжуєте:

"Країні потрібен порядок..."

Пробуємо себе у політичній рекламі. Дубль 1.

Я починаю фразу, а ви її продовжуєте:

"Партія регіонів і Віктор Янукович..."