Відкрийте блог на сайті «Народної самооборони» Юрія Луценка



Сам сайт знаходиться тут: http://www.nso.org.ua/

А блоги тут: http://blog.nso.org.ua/

Заходьте, реєструйтеся і будете мати можливість спілкування з лідером Громадянського руху «Народна самооборона» Юрієм Луценком та іншими прогресивними політиками.

Тимошенко сказала Ющенку, що у нього немає шансів на виборах

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко звинувачує президента в руйнуванні коаліції і називає причиною його дій боротьбу за президентське крісло.

Про це вона заявила у зверненні до народу у середу ввечері.

"Найнеприємніше в цій історії, що чорна справа руйнації демкоаліції прикривалась показним патріотизмом, словесною духовністю і показною мораллю. Істина, реальна причина того, що президент проголосив мені особисто і всій демократичній команді війну на знищення, на жаль, боротьба за перемогу на наступних президентських виборах", - заявила вона.

"Заради перемоги на них вони готові іти до краю. Хоча вже і шансів практично не має – вони були загублені під час цієї безглуздої боротьби", - заявила прем’єр.

"Але президентські вибори так затьмарили цім людям очі і голови, що вони навіть не чули моїх запевнень, що я готова поступитися і ще раз підтримати єдиного кандидата від демократичної коаліції на вибори президента, якщо можна буде добитися нормальної гармонійної роботи. І якщо не будуть заважати працювати уряду. Хіба це не нормальні умови?", - поскаржилась Тимошенко.

Тимошенко заперечила, що в країні встановлено диктатуру прем’єр-міністра.

"Вікторе Андрійовичу, та немає у нас ніякої диктатури, на жаль, окрім диктатури глупості, безвідповідальності й безладу, які я дуже хотіла припинити вчора тими голосуваннями, відбулись у Верховній Раді", - заявила вона.

"Я хотіла чітко розмежувати повноваження між урядом і президентом, як це передбачено в Конституції. А не робити так, що в країні три уряди, шість прем’єрів і всі керують. Але ніхто не відповідає за це", - пояснила Тимошенко.

"По-друге, я хотіла голосуванням нашої фракції відокремити ваше оточення від впливу на СБУ, яка на сьогодні перетворилася в репресивний орган проти політиків, яких ви вважаєте своїми конкурентами", - зазначила прем’єр.

Тимошенко запевнила українців, що "все буде абсолютно добре" і "неодмінно буде успіх, незважаючи на шторми і буревії".

Українська правда

Доній: Ющенко сказав, що піде на вибори 2010 року і переможе



Президент України Віктор Ющенко висловив впевненість, що переможе на президентських виборах 2010 року.

Про це повідомив народний депутат України, член депутатської групи «Народна самооборона» Олесь Доній, розповідаючи про зустріч фракції НУ-НС з Президентом.

«Він сказав, що піде на вибори 2010 року і переможе», – зазначив народний депутат.

Про готовність Президента йти на наступні президентські вибори розповів журналістам й інший парламентар – Роман Зварич.

Народна самооборона

СТАБІЛІЗЄЦ: На Полтавщині хліб продовжує дорожчати

За минулий місяць ціна на хліб, що має найбільший попит, значно зросла. На сьогодні середня ціна хліба з борошна пшеничного І сорту 3 грн. 4 коп., тоді як станом на 20 серпня вона становила 2 грн. 91 коп. Як повідомили Новинам Полтавщини в Інспекції з контролю за цінами в Полтавській області, цей хліб подорожчав на 2,7%. Зросла ціна й на житньо-пшеничний. Нині середня його вартість становить 2 грн. 91 коп. (тоді як станом на 20 серпня така хлібина коштувала 2 грн. 85 коп.). На чотири копійки більше тепер доведеться платити й за хліб з пшеничного борошна вищого ґатунку. Сьогодні середня ціна однієї буханки – 3 грн. 44 коп. (раніше – 3 грн. 40 коп.).

Майдан.

Заява прес-служби Громадянського руху «Народна самооборона»



Рішення парламентської фракції «Наша Україна – Народна самооборона» про вихід з коаліції демократичних сил, начебто підтримане 39 народними депутатами України, стало логічним продовженням політики керівництва Секретаріату Президента, спрямованої на згортання демократичних процесів у державі та формування такої владної вертикалі, яка не має навіть мінімальної підтримки серед людей.

Представники групи «Народна самооборона» фракції НУ–НС, найменшою мірою не здивовані тим, що таке надзвичайно важливе й доленосне для держави рішення, як фактичне припинення діяльності парламентської коаліції, ухвалювалося не просто сумнівним методом, а, фактично, шляхом банальних махінацій. Адже ідейним натхненником такого кроку народних депутатів був фактичний покровитель корупції у владних верхах, глава Секретаріату Президента Віктор Балога. Чи варто дивуватися й з того, що насправді за вихід з коаліції демократичних сил проголосувало лише 30 народних депутатів від «Нашої України – Народної самооборони» (ще 9 осіб начебто про свою принципові згоду на таке рішення зголосилися у телефонному режимі), серед яких був і Юрій Бут, особа, яка своїми вчинками давно поставила себе поза фракцією НУ–НС та межами українського парламенту?

Громадянський рух «Народна самооборона» завжди виступав лише з позиції формування в Україні коаліції демократичних сил. Тому для нас є абсолютно неприйнятною позиція тих народних депутатів від НУ–НС, котрі на догоду «сантехнікам» з Банкової готові поставити хрест на демократичних завоюваннях останніх років. Жоден з депутатів від «Народної самооборони» не віддав свого голосу за вихід з коаліції демократичних сил. Так само не підтримав цього рішення і лідер громадянського руху «Народна самооборона» Юрій Луценко, адже воно було б фактичною зрадою виборців, яким блок «Наша Україна – Народна самооборона» з першого до останнього дня виборчої кампанії 2007 року обіцяв створення майбутньої парламентської коаліції лише з числа демократичних сил.

Розцінюючи позицію наших колишніх партнерів з Блоку «Наша Україна – Народна самооборона», котрі вийшли з коаліції демократичних сил, як зрадницьку та блюзнірську, громадянський рух «Народна самооборона» категорично заявляє: жодні погрози чи обіцянки з Банкової не змусять нас поміняти своє ставлення щодо коаліції демократичних сил! Ми й надалі узгоджуватимемо свої дії у Верховній Раді з Блоком Юлії Тимошенко та тими політичними силами, які готові підтримати наше прагнення збудувати в Україні демократичне, заможне суспільство, подолати корупцію та припинити владне свавілля. Ми заявляємо про свою готовність стати на захист демократичних завоювань від будь-яких зазіхань політиків, котрі шляхом погроз, шантажу та елементарного шахрайства прагнуть захопити всю повноту влади у державі.

Джерело: "Народна самооборона"

Депутати зовсім забули за зняття депутатської недоторканості

Так верещали у своїх передвиборних програмах. Такий галас був. А тепер - від сесії до сесії - тиша. Ніби і не обіцяли. Отакі вони і є сучасні політики...

БЮТ і ПРУ голосують синхронно

Cпільним голосуванням БЮТ та ПРУ до порядку денного внесено законопроекти, проти яких протестує НУНС.

Це (зі слів головуючого) законопроекти про спрощення процедури імпічменту Президента та про зміни до закону про КМУ.

Голова фракції НУНС В'ячеслав Кириленко заявив, що фракція БЮТ не пристає на пропозицію скликати засідання ради коаліції, провів аналогію з колишнім спільним голосуванням БЮТ та ПРУ за Закон "Про Кабінет Міністрів України" і закликав колег з БЮТ "схаменутися".

Після оголошення результатів голосування за порядок денний голова ВРУ Арсеній Яценюк прокоментував що, мовляв, заморожений конфлікт стає очевидним.

Майдан

Любіть Бога, Україну і власну родину. І будете щасливими

Коли я це усвідомив і почав щиро любити всіх, то ви, навіть, не уявляєте, яке блаженство прийшло до мене. Я став щасливим, бо даючи тепло всім, хто оточує мене, сам почав отримувати масу позитивної енергії.

Кохайте і будьте коханими, друзі мої!
І забудьте, що таке ненависть.




Україна заробила на зброї понад мільярд. Чверть зброї – до Росії

Уперше за свою історію Україна заробила на експорті озброєнь і техніки понад мільярд доларів, пише "Дело".

Як повідомив гендиректор компанії "Укрспецекспорт" Сергій Бондарчук, у 2007 році Україна зберегла місце в десятці найбільших світових постачальників військової продукції і послуг, незважаючи на песимістичні прогнози іноземних експертів.

За його словами, минулого року обсяги українського збройового експорту і послуг виросли на 20% у порівнянні з 2006 роком.

За оцінкою заступника директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайла Самуся, успішний рік на ринку озброєнь приніс державі понад мільярд доларів.

У 2006 році цей показник варіювався в межах 800-900 млн. дол.

Дані українських експертів значно перевищують оцінку іноземних фахівців. Так, минулої весни Стокгольмський міжнародний інститут досліджень проблем миру оцінив торішні доходи України на ринку озброєнь у 109 млн. дол.

За словами Самуся, ці дані серйозно занижені, оскільки при підрахунку не була врахована ціла низка контрактів.

Найбільш успішним у 2007 році був продаж високоточних засобів ураження, легкої бронетехніки, засобів протидії високоточній зброї, засобів радіолокації і ППО, зазначається в статті.

За інформацією "Укрспецекспорту", великим попитом користувалися радіоелектронні озброєння, спеціальна автомобільна техніка, а також комплектувальні військової авіа- і морської техніки. Найбільш затребуваною послугою стала модернізація бойової авіатехніки і надання спеціальних космічних послуг.

Найбільшим замовником серед 80 країн, яким Україна постачає продукцію і послуги військового призначення, досі залишається Російська Федерація.

На неї припадає чверть всього обсягу українського експорту, зазначив Бондарчук. Хоча ще на початку 2000-х років у Росію продавалася третина всіх озброєнь і послуг вітчизняного оборонно-промислового комплексу (ОПК).

Гендиректор "Укрспецекспорту" підтвердив, що в Кремлі узято курс на створення замкнутих циклів виробництва у військово-промисловому комплексі, тому щорічно Україна втрачає кілька відсотків російських замовлень.

Бондарчук прогнозує, що утриматися серед лідерів-експортерів Україні вдасться в найближчі 3-5 років. Далі, якщо не вкладати гроші в розвиток вітчизняних оборонних підприємств, почнеться спад.

Українська правда