Автобуси на вокзалі Харкова

Може  це тільки  моє припущення, але о 5 вечора я ніколи раніше на вокзалі Харкова не бачила автобуси.Буваю там кожний вечір!
Сьогодні зранку був один, ввечері п’ять...
 Кияни, може то до вас гості?! я не впевнена чи з тітушками чи просто з запроданцями. Але є ось цей фоторепортаж(може стане в нагоді):
 
тримайтеся,Харків,з вами!
Так, схоже що це якесь спортивна подія...
Сподіваюся, у своїх занепокоєнях я помиляюся

памаранчиво-блакитний діалог(свіженький)

повсякденне життя разних таборів...
[10:35:27] Николай: Евгения, доброе утро. Ты с нами или на баррикадах? )))
[10:37:17] Евгения: пока здесь
[10:37:44] Николай: :D
[15:33:55] Евгения: В отпуск на майдан? ))
[15:34:53] Николай: угу. Разгонять поеду. Задолбали уже
[15:37:57] Евгения: ну и вали, я с тобой не дружу! Наших фиг разгонишь,вы все слабаки!!!
[15:40:08] Николай: да конечно. Смотри - план простой - ТягнибЫка, Клинча и Кролика в соседство к Тимохе, всех студентов - на отчисление из ВУЗов, всех остальных - из бранспойтов - сейчас как раз морозец - сами поразбегаются ваши )))) А Янык сопли жует - за один день можно все решить!!!
[15:42:22] Евгения: результат,Коля,результат??? Чего добиваемся , порядка вв стране??? Так это ж только название красивое,а его уже лет сто не было!!!
[15:44:31] Николай: так правильно - вот такими методами как я предложил только и можно порядок навести. А то устроили тут ромашку - вступаем/не вступаем... уже вступили только не туда куда хотели а во что то теплое и мягкое...
[15:45:32] Николай: баррикады они строят... ишь ты народный рух... да в три часа можно все решить на майдане... и другим чтобы в следующий раз не повадно было
[15:47:42] Евгения: та не строчи ты столько,не трогает твоя речевка того, кто знает какая цена всем этим работягам и покращувателям. Ты как вступал так и будешь вступать...А я не хочу! Иди в отпуск.
[15:49:36] Николай: строчат в другом месте, Евгения. Если ты поддерживаешь этих запроданцив - никто же тебе не мешает. У тебя одна политическая точка зрения, у меня другая... а кто куда вступил каждому виднее. И куда мне идти - ятакже сам решу. Заметь - не я этот разговор начал...
[15:50:44] Евгения: так ты и решил идти в отпуск, а запроданци не в моем лагере политическом,а твоем!!!
[15:51:24] Николай: да конечно - это же ты бандерлогов этих поддерживаешь - значит это твой лагерь
[15:54:16] Евгения: заметь, я твой лагерь недоумков(посмотри видео там ни одной рожи приличной не найдется) не оскарбляла, ,где ты этого набрался, Коля, в лагере голубом? Мой лагерь, там где люди  за светлое будущее свое и своих детей, а твой - за деньги!
[15:56:52] Николай: какое светлое будущее? опомнись Евгения!!!! Ты хочешь сказать что в Европе тебя ждет светлое будущее?? ХА-ХА-ХА, не смеши!!!! Рабами вы там будете, РАБАМИ!!!! И валить они сюда все будут как в помойную яму всё! Они чего так бьются за Украину - им нужен выход к морю!!! Вы чё зомбированные там все - глаза откройте!!! Я понимаю бандерлоги эти - они же 80% за бугром работают - поэтому им и нужно это - поэтому и жопу рвут свою на майдане
[15:57:20] Евгения: и за решеткой,кстати, их туда свозят,если вышел погулять по Киеву, денег не заплатят. А наши гуляют,потомучто СВОБОДНЫЕ!!! А твоим однапартийцам и всем кто их поддерживает уже давно моральный конец настал. Они даже не представляют что такое европейские ценности,конечно им же москали рассказали,что это "когда мужчины сидя в туалет ходят"!!! Вот это интеллект,как с таким интеллектом Яныка не поддержать?!
[15:58:37] Николай: и вообще закрываем тему - тебе чё там скучно совсем? ))) Как говорится хочешь поругаться - начни тему о политике ))) Укаждого свои политические взгляды и от того что мы тут друг другу пишем - они же не изменятся ни у тебя ни у меня - так зачем всё это? ))) я просто написал что в отпуск иду - есть два дня недогулянных )))
[15:59:14] Евгения: я с тобой не хочу поругаться, я уже с тобой не дружу!
[16:00:14] Николай: :D т.е ты сделала это уже раньше
[16:00:23] Николай: я имею ввиду - поругалась
[16:00:36] Евгения: Нечего мне зубки свои показывать, ГАНЬБА!
[16:00:55] Николай: :D вот это тебя плющит
[16:01:53] Евгения: а еще женить меня надо!
[16:02:57] Евгения: ты зайди в гости я тут уже всех убила!
[16:03:24] Николай: а у тебя гранат есть?
[16:03:28] Николай: или граната
[16:03:32] Николай: :D
[16:04:09] Евгения: та шо бы я с голубыми гранат делила,как раньше - ни за что!!!
[16:04:31] Евгения: и конфет мне твоих не надо!!! стройнее буду!!!
[16:04:35] Николай: а чаю? чаю нальешь хотя бы? )))))
[16:04:46] Евгения: яд закончился,а то б налила!
[16:05:03] Николай: :* Евгения, ты прекрасна в гневе
[16:05:16] Николай: я даже это вижу отсюда через толщу стен и потолков
[16:05:20] Николай: :D
[16:06:36] Евгения: А ты говоришь наших разгонят!!! Мы все такие!!! Нас не разгонишь!!!

Кировоград - молодці!!!

6 автобусів з Беркутом відмовились їхати з Кировограду на разгон майдану 10.12.13 о 23:00
Джерело: Громадське ТБ.
Міліція з народом, менти з уродом!!!

Хуртовині в Харкові присвячується!!!

***

А я кажу вам: день іде,

Іде така година,

Коли ні тут, ні там, ніде,

Кордонів жодних не буде,

Лишь даль далека, синя.

А я кажу вам: близький час

І хвиля недалека,

Що буря звіється нараз,

Згуртує і змітає нас

І зблизька, і здалека.

Хто каже вам, що все одно,

Де жити, як вмирати,

Той тягне вас в багно на дно,

Той вам дає без дна судно

І каже кермувати.

А я вам кажу: майте слух,
І позір тому дайте,
Що вам говорить волі дух
Про близьку хвилю заверух,
І хвилі тої чайте!..

1911 р. Богдан Лепкий

Харків’яни прокинтеся, підійміть голову до неба,досі бачити лише дно!

Наша мІліція не виконує злочинні накази!


Чим і відрізняється від російської поліції!!!

Тому не треба казати "а шо мы можем!"
Кожен на своєму місці, в рамках своїх повноважень і закону МОЖЕ! І це головне!

Прохання донести це якомога більшій кількості представників міліції!
Балачками про наші податкі за які вони працюють вони вже ситі. Тим паче що цими розмовами ви тільки нагадуєте їм про матеріальність цього світу, а треба закликати до Відповідальності кожного з них перед своєю ж совістю та майбутнім. Я вірю в нашу міліцію,вірю в Беркут НАШ!!! Я бачила їх очі, бачила, як їх теж суцільно "зневажають" , ні, не ми, а ті хто знає як подавати-готувати теле-радіо-передачі в маси!!! Я ще раз хочу зробити наголос, на тому, що зараз час, в першу чергу, інформаційної війни!!!

Викладаю цей матеріал , бо він є необхідний для усвідомлення того, що кожен міліціонер, який знає добре за що зараз в більшості своєї кріпляться зірочки на погони, міг виконати свою головну мету Захистити бодай одну людину від злочину який проти неї робить більш потужна і сильніша машина не влади, а самовладдя!!!

Кожен міліціонер - людина, яка здатна на героїзм!
 
Обставини, що виключають злочинність діяння

7. Виконання наказу чи розпорядження.

Дія чи бездіяльність особи, що заподіяли шкоду правоохоронюваним інтересам, не є злочином, якщо вони були вчинені на виконання законного наказу або розпорядження. Зміст закону полягає в тому, що відповідальності підлягає не особа, що спричинила шкоду, внаслідок виконання наказу чи розпорядження, а особа, що видала наказ або розпорядження.

Кримінально-правові принципи регулювання спричинення шкоди внаслідок виконання наказу були сформовані в міжнародному праві під час роботи Нюрнберзького міжнародного трибуналу у справі головних німецьких воєнних злочинців, створеного після Другої світової війни.

Наказ - це видана в належній формі відповідною особою в межах її компетенції офіційна обов'язкова вимога виконати чи не виконати підлеглому якісь дії. У деяких випадках невиконання наказу тягне кримінальну відповідальність (ст. 403 “Невиконання наказу” КК України).

Кримінальне право (ч. 2 ст. 41 КК України) визначає, що наказ або розпорядження буде законним за таких умов: вони мають бути видані відповідною особою в належному порядку в межах її компетенції; наказ чи розпорядження мають не суперечити чинному законодавству та не порушувати конституційних прав і свобод людини та громадянина.

Виконання наказу, згідно з чинним законодавством, буде законним за таких умов: виконавцем наказу чи розпорядження може бути лише особа, підлегла особі, що видала наказ чи розпорядження; наказ або розпорядження, належним чином видані, є обов'язковими для виконавця; виконання наказу чи розпорядження не завдало шкоди правоохоронюваним інтересам; наказ або розпорядження не повинно бути заздалегідь незаконним для виконавця.

Явна незаконність наказу чи розпорядження означає, що виконавець знає про їх явно незаконний, злочинний характер або має знати про це на підставі покладених на нього юридичних обов'язків (наказ застосовувати зброю під час припинення несанкціонованого мітингу).

Особа, що відмовилася виконати явно злочинний наказ або розпорядження, не підлягає кримінальній відповідальності. Особа, що виконала явно злочинний наказ чи розпорядження, за діяння, вчинені на виконання такого наказу або розпорядження, підлягає кримінальній відповідальності на загальних підставах, як і керівник, чиє волевиявлення вона виконала. Особа, що знає про злочинність наказу чи розпорядження, однак виконує його внаслідок примусу, підлягає кримінальній відповідальності за правилами, передбаченими ст. 40 КК України.

Якщо особа не усвідомлювала та не могла усвідомити злочинного характеру наказу чи розпорядження, відповідальності підлягає тільки особа, що видала злочинний наказ чи розпорядження. Водночас учинення злочину внаслідок порушення умов правомірності виконання наказу або розпорядження може бути визнано обставиною, що пом'якшує покарання.

Що стосується працівників міліції, то виконання їх службових обов’язків чітко регламентується Законом України “Про міліцію”, Положенням про проходження служби рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ, Статутами, іншими нормативними актами. В них, зокрема, акцентується увага на безумовному дотриманні працівниками міліції законних вимог своїх начальників.

Так, у ч. 3 ст. 20 Закону України “Про міліцію” зазначено, що “працівник міліції при виконанні покладених на нього обов’язків керується тільки законом, діє в його межах і підпорядковується своїм безпосередньому і прямому начальникам. Ніхто інший, за винятком уповноважених службових осіб, у передбачених законом випадках не вправі втручатися в законну діяльність працівника міліції”. В ч. 1 п. 10 Дисциплінарного Статуту органів внутрішніх справ України зазначається: “Наказ начальника повинен бути законним, чіткім і зрозумілим і виконується беззаперечно, точно і в строк.

Цьому служить в нормативно-правових документах, що регламентують виконання працівниками міліції службових обов’язків, і пряма заборона незаконного впливу на них. Зокрема, в ч. 4 та ч. 5 ст. 20 Закону України “Про міліцію” сказано: “Ніхто не має права покласти на працівника міліції виконання обов’язків, не передбачених чинним законодавством. Втручання в діяльність міліції тягне за собою відповідальність за законом”.

Дисциплінарний Статут органів внутрішніх справ України деталізує поведінку працівників міліції при одержанні явно незаконного наказу. В ч. 2 п. 10 цього Статуту читаємо: “В разі одержання неправомірного наказу підлеглий зобов’язаний негайно доповісти про це особі, яка віддала цей наказ. В разі ж підтвердження наказу – не виконувати його, а доповісти старшому прямому начальникові. Невиконання правомірного наказу тягне за собою відповідальність згідно з цим Статутом”.

Отже, працівники міліції повинні виконувати свої службові обов’язки, в тому числі і застосовувати вогнепальну зброю, спеціальні засобі, заходи фізичного впливу, відповідно до вимог нормативних актів, що регламентують таке виконання.

Джерело:http://www.naiau.kiev.ua/books/mnp_krum_pravo_zag/Files/Lekc/T13/T13_P7.html

P.S. Сьогодні вночі буде тиждень кровопролиття за злочинним наказом злочинців у формі Беркуту (може навіть оберетнів).

Міліція з народом, менти з уродом!!!
Всі правоохоронні органи повинні за присягою бути з народом, на його захисті!!!

ІВАН НЕЧУЙ-ЛЕВИЦЬКИЙ(175 років з Дня Народження)

ІВАН НЕЧУЙ-ЛЕВИЦЬКИЙ (1838 — 1918)


Біографія

ІВАН НЕЧУЙ-ЛЕВИЦЬКИЙ

Додаткова біографія



Аудіокниги

Кайдашева сім'я - 313.21 Mb

Микола Джеря - 254.98 Mb

Запорожці

Кайдашева сім’я (варіант 2)



Твори

АФОНСЬКИЙ ПРОЙДИСВІТ

ГЕТЬМАН IВАН ВИГОВСЬКИЙ

ДВА БРАТИ

ДВІ МОСКОВКИ

ДРЕГОЧИН ТА ОСТРІГ

ЗАПОРОЖЦІ (фрагмент)

КАЙДАШЕВА СІМ'Я

МИКОЛА ДЖЕРЯ

НА КОЖУМ'ЯКАХ

НАД ЧОРНИМ МОРЕМ

НЕВИННА

ПРОПАЩІ

УКРАЇНСЬКІ ГУМОРИСТИ ТА ШТУКАРІ

ХМАРИ

ЦАП ТА БАРАН

ШЕВЧЕНКОВА МОГИЛА

Князь Єремія Вишневецький



Скорочені твори

МИКОЛА ДЖЕРЯ

КАЙДАШЕВА СІМЯ

Запорожці

Кайдашева сім'я (найкоротший варіант з коментарем)



<font color="#990033"

Шкільні учнівські твори

Карпо Летючий — гідний «потомок славних запорожців (за фантастичною казкою І. Нечуя-Левицького «Запорожці»)

Проблема батьків та дітей у творі І. С Нечуя-Левицького «Кайдашева сім'я»

Природа сміху в повісті «Кайдашева сім'я»

Мій улюблений герой твору І. Нечуя-Левицького «Кайдашева сім'я»

Моє ставлення до молодого покоління у творі І. С. Нечуя-Левицького «Кайдашева сім'я»

Чим відрізняється Мелашка від інших жінок «Кайдашевої сім'ї»?

Історичні романи І. С. Нечуя-Левицького

Відображення життя селян-кріпаків у творі І. Нечуя-Левицького «Микола Джеря»

Образ кріпака-бунтаря Миколи Джері (за повістю І. Нечуя-Левицького «Микола Джеря»)

Повість Івана Нечуя-Левицького «Кайдашева сім'я» — підручник з народознавства

«Шукайте жінку!» (нетрадиційне пояснення образу Мотрі за твором Івана Нечуя-Левицького «Кайдашева сім'я»)

Семантика образу Омелька Кайдаша з повісті І. Нечуя-Левицького «Кайдашева сім'я»

Мотиваційні чинники поведінки Марусі Кайдашихи з повісті І. Нечуя-Левицького «Кайдашева сім'я»

Порівняльна характеристика Карпа і Лавріна з повісті І. Нечуя-Левицького «Кайдашева сім'я»

Осуд бездуховності й егоїзму в повісті «Кайдашева сім'я» І. Нечуя-Левицького

Бездуховність та егоїзм як домінанта родинної трагедії в повісті І. Нечуя-Левицького «Кайдашева сім'я»

Зображення українського побуту і звичаїв у повісті І. С. Нечуя-Левицького «Кайдашева сім'я»

Чому Лаврін і Мелашка стали сварливими, дріб'язковими людьми

«Сміх крізь сльози» — домінантна риса творчості Івана Нечуя-Левицького

Крах життєвої концепції Дашковича з роману І. Нечуя-Левицького «Хмари»

Національна ідея у повісті Івана Нечуя-Левицького «Хмари»

Образ Воздвиженського у романі І. Нечуя-Левицького «Хмари»

«Батьки і діти» по-українськи (повість «Хмари» І. Нечуя-Левицького)

Урок етики для сучасників і нащадків (за романом Івана Нечуя-Левицького «Князь Єремія Вишневецький»)

На шляху до безчестя і безслав'я (за романом І. Нечуя-Левицького «Князь Єремія Вишневецький»)

Життєпис людини в покріпаченому суспільстві (за повістю І. Нечуя-Левицького «Микола Джеря»)

Внесок І. Нечуя-Левицького в розвиток української літератури

Едипів комплекс у творчості Івана Нечуя-Левицького

Роздуми про Івана Нечуя-Левицького. Самотність і творчість.

Роздуми запорожців про долю України в творі І. Нечуя-Левицького «Запорожці»

Якими я уявляю собі запорожців (за твором І. Нечуя-Левицьного «Запорожці»)

Морально-етичні проблеми у повісті «Кайдашева сім'я»

Своєрідність композиції повісті «Кайдашева сім'я»

Старий Омелько Кайдаш (за твором «Кайдашева сім'я»)

Значення творів І. Нечуя-Левицького для розвитку української прози

Зображення народного життя і побуту в повісті І. Нечуя-Левицького «Кайдашева сім'я»

Повість І. Нечуя-Левицького «Кайдашева сім'я»: герої сьогодні

Майстерність сатиричного і гумористичного зображення у повісті І. Нечуя-Левицького «Кайдашева сім'я»

Зображення народного життя, побуту, національного характеру українців у повісті І. Нечуя-Левицького "Кайдашева сім'я"

Природа сміху в «Кайдашевій сім’ї» І. Нечуя-Левицького

Герой повісті І. С. Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я», який мені найбільше запам'ятався

Зображення народного побуту й звичаїв у повісті І.Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я»

Художня майстерність повісті І. Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я»

Твір-роздум «Чому Лаврін і Мелашка стали сварливими, дріб’язковими?»

Твір-роздум «Чому Лаврін і Мелашка стали сварливими, дріб’язковими?»

Засудження егоїзму і бездуховності у повісті Івана Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я».

Осуд бездуховності й егоїзму в повісті "Кайдашева сім"я" Нечуя - Левицького



<font color="#990033"

Курсові роботи

КОЛОРИСТИКА У ТВОРАХ ІВАНА НЕЧУЯ-ЛЕВИЦЬКОГО



<font color="#990033"

Статті

І. Нечуй-Левицький і російська культура

Сценарій літературного вечора, присвяченого 169-ій річниці від дня народження І. С. Нечуя-Левицького

Вивчення казки І. Нечуя-Левицького «Запорожці»

Визначення рівня почуття комічного в учнів 10 класу (за матеріалами повісті І. Нечуя-Левицького «Кайдашева сім'я»)

ЮВІЛЕЙ ІВАНА ЛЕВИЦЬКОГО (НЕЧУЯ)

ІВАН СЕМЕНОВИЧ ЛЕВИЦЬКИЙ (НЕЧУЙ)

ІВАН НЕЧУЙ-ЛЕВИЦЬКИЙ

Проблеми мови в епістолярній спадщині І. Нечуя-Левицького

Іван Нечуй-Левицький

Нечуй-Левицький "Кайдашева сім'я"

Повість Івана Нечуя-Левицького "Кайдашева сім'я" як невичерпне джерело українознавства

Роман «Хмари» І. С. Нечуя – Левицького у літературному контексті доби (70 – 90 роки ХІХ століття)

Образи українських інтелігентів у романі І.Нечуя-Левицького «Хмари»



<font color="#990033"

Цікаві посилання

UKRLIT.ORG - Іван Нечуй-Левицький - Бібліотека творів

На порозі вибору - Історична проза Івана Нечуя Левицького

Іван Левицький Нечуй - СЕРГІЙ ЄФРЕМОВ - літературні характеристики українських письменників XVIII


80%, 4 голоси

0%, 0 голосів

20%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Голодомор(свідомості) наших років..

В моєї родини сльози на очах  http://www.ex.ua/72898176

Ми деградуємо багато років...

Це багаторічні тортури...

Я відчуваю весь цей біль...

О, ДЕ Ж ТИ НАША ДОЛЯ ЗАБАРИЛАСЯ!?

Україна живе, Україна Є! Україна буде щаслива!!!

Вічна пам'ять безвинно убієнним.


Друзі - не тільки кияни, мерсі.

В продовження моєї поїздки в Київ на чотирі дні без відома де зупинитися...
Щиро дякую всім хто відгукнувся,неважливо,що запропанувати вам було нічого.
Важливо тільки одне,Київ ніколи не залишить вас,якщо ви його любите так,як я.
Маю сказати,що це єдиний місто-чоловік :),який з кожним разом все більше і більше доводить свої почуття.

Так, в мене була страшна ніч в хостелі,не тому що страшна,а тому що я домашня дівчинка опинилася в місці де нікого не знаю,де багато іноземців,але найгіршим враженням було опинитися серед наших дівчат-гастробайтерів. Симпатичні українськи дівчата,виявляється, сплять максимум по 6 годин на добу,на роботі миются і якщо пощастить їдять, приходять з роботи далеко за північ...і все більше і більше контактують з "ненашими" хлопціями - Це найгірше,і я не знала де себе діти і чекала на ранок аби збігти звідти і ніколи не повертатися.
Настав ранок,мені було куди бігти і мене там зустріли Я назвала цей день із прірви до небес - зовсім інша атмосфера, а знаєте чому, бо там були іноземці ,більша їх частина. Це наше не життя, а виживання та обслуговування ІНОЗЕМЦІВ. Ми - українці - госплодарі України - нашої батьківщини, з’їзджаємось до столиці з різних її куточків аби обслуговувати гостей. Бо за обслугу платять в декілька разів більше ніж вчителю, лікару, будь-якому майстру свого діла.
Ви скажете "чи не новина!". Знаю, але в ціх умовах опинилася вперше.
яйсь глухий кут,далі й не знаю що писати.
А ні,знаю, епоха рабства не закінчилась тепер білі обслуговують чорних і прислужують жидам. - З цією думкою я крутилася на другій полці під дирявою ковдрою, яку мені дала дівчинка з корінням з Оренбурга, якби не її оренбургський пуховий платок, я б змерзла як цуцик на морозі.
Ви скажете,за що люблю Київ? Чому тільки приємні враження і почуття згадую... Бо то була лише одна ніч,а всі чотири дні і дві ночі були причудовими.
І хочеться вірити,що ця статистика переважить і гості за моє життя поїдуть до дому,а ми ,нарешті відчуємо себе господарями нашої країни. Звісно не всі можуть бути господарями,навіть,не всі того хочуть, але нехаї відчують ,ті хто вірить в Україну,хто має силу витягнути її з ції прірви хоч на сантиметр. Бо вона в багні, ой, в як глибоко в багні!
Сподіваюся,ця багнюка лікувальна;)

Друзі-кияни, хєлп.

Шановні друзі, так сталося що завтра не знаю де зупинитися в Києві на три дні четвер-неділя.
Підкажіть,запропонуйте що-небудь для пресічної україночки(звісно недороге).
Халепа якась!omg

Щастя - дурним!

Думкам затісно в голові -

Даруєш ромашкове поле мені.

Вщент розірвана душа -

Кажеш що ранком

Зустрітись нам на.

Вгадуєш, знаєш

Цілуєш всмак

І нехай кажуть – Не пара, Дурак!

 

Згодна давно щастя сприймати таким

Може воно належить тільки дурним?

 

Знають усі яке воно має бути!!!

Я не знаю, просто хочу відчути.