Самые дорогие снимки в истории фотографии

В продолжении темы: «13 фотографий, изменивших мир»

 

Cреди самых дорогих кадров - и неожиданные снимки принцесс и поп-звезд. Хотя заработать можно и на обычном пейзаже.

Самые дорогие снимки в истории фотографии были проданы за $6 млн. Помимо наживающихся на чужом "грязном белье" папарацци, сами "звезды" тоже не гнушаются заработать на собственных снимках. Третья категория "фотомиллионеров" - авторы шедевров, выставленных на аукционы.

1. Сколько стоит тайна принцессы?

Самый большой гонорар в истории фотографии - $6,000,000 - удалось выручить папарацци за серию снимков принцессы Дианы и ее друга Доди аль-Файеда на яхте в Сент-Тропезе.

 
Это было первое свидетельство интересующего всех романа. Вскоре оба погибли в катастрофе. Когда общественность обвинила в этой трагедии папарацци, они сочли это величайшей глупостью: "Это как если бы дети убили свою кормящую мать!"

2. Цена  последней секунды жизни

Жизнь - самое дорогое у каждого человека. Однако и смерть иногда бывает не менее дорогостоящей. Предсмертную фотографию Анны Николь Смит не погнушались опубликовать практически все мировые издания.

 
Видеозапись, на которой Анне делают искусственное дыхание, агентство Splash News & Picture Agency выкупило за $1 500 000...
 
В такую же сумму американскому таблоиду National Enquirer обошелся снимок фотомодели в мешке для перевозки трупов. Кстати, именно в этом издании Анна Николь когда-то вела колонку...

3. Почем драки? С королями

Увидеть разозленного монарха - к деньгам. Так мог бы сказать фотограф, получивший $1,400,000 за хорошую картинку человека без настроения.

 

15 августа 1958 года итальянский фотограф Тацио Секкьяролли прогуливался по фешенебельному римскому кварталу, где и увидел египетского короля Фаруха в сопровождении двух красоток. Заметив, что Тацио фотографирует, озверевший монарх набросился на него с кулаками.

Благодаря этому никому ранее не известный Секкьяролли стал родоначальником всех папарацци. Именно с него "списан" образ знаменитого синьора Папарацци из фильма "Сладкая жизнь" Феллини.

4. Стоимость груди екс-супруги президента  

Этот снимок сделан знаменитым папарацци 70-х Роном Галеллой. Чтобы запечатлеть обнаженную жену греческого миллиардера Аристотеля Онассиса - Жаклин Онассис (экс-супругу президента США Джона Кеннеди), он пробрался в ее сад, находящийся на острове, под видом садовника. Фотокамеру спрятал в тачку с дерном.

 

Пришлось потрудится, однако эта фотография сделала Галеллу богаче на$1,200,000.

Кроме того, кадр, где Жаклин топлесс, можно считать истинной удачей, поскольку эта леди никогда не позволяла себе вольностей.

5. Цена тайной встречи  

В 1982 году принцесса Монако Каролина, расставшись с мужем Филиппом Жюно, начала тайно встречаться с теннисистом Гильермо Виласом. Первые снимки парочки, проданные за $1,100,000, появились на обложках 54 журналов.

 

Помимо этих снимков есть еще немало дорогостоящих кадров. Например, первую фотографию дочери актрисы Гвинет Пэлтроу оценили в $1 млн; снимок топ-модели Кейт Мосс, нюхающей кокаин - $300 тыс.; а папарацци, заснявший лысую Бритни, получил $250 тыс.

Чуть меньше ($230 тыс.) досталось фотографам, которые увековечили на пленке смертельно больного Фреди Меркьюри.

Но не обязательно бегать по улицах, высматривая знаменитостей, хорошие деньги может принести фото, сделанное просто в супермаркете.

1 место:
Андреас Гурский, "99 центов" - $3,340,456

Этот снимок продали в феврале 2007 года на аукционе Sotheby's в Лондоне. Его автор - самый дорогой фотограф современности. Не так давно это фото было в Киеве на выставке Reflection в PinchukArtCentre.

2 место:
Эдвард Стейчен, "Пруд в лунном свете" - $2,928,000

Февраль 2006, аукцион Sotheby's в Нью-Йорке. Этот снимок эксперты относят к шедеврам пикториальной (подражающей живописи) фотографии. Ценность его в том, что создается впечатление, будто изображение цветное, хотя до изобретения цветной фотографии было еще три года!

3 место:
Ричард Принс, "Неизвестный ковбой" - $1,248,000

Кусочек рекламы сигарет Marlboro на аукционе Christie в Нью-Йорке продали в ноябре 2005 года.

4 место:
Жозеф-Филибер Жероль де Пранже, "Храм Юпитера в Афинах" - $922,488. Продана на аукционе Christie в Лондоне в 2003 году.

 

5 место: Гюстав ле Грей, "Великая волна" - $838,000. Аукцион Sotheby's в Лондоне, 1999 год.
http://life.pravda.com.ua/chic/47fcdd0f64917/

Карикатура тижня :)

Росія погрожує розірвати Договір про дружбу з Україною, якщо та розпочне процес вступу до НАТО.

(Новинар №13)

Забємбав банер (на i.ua) з Олесем Довгим

  • 02.04.08, 17:29

Заходиш на улюблену почту і постійно це обличчя... :(((

 

Ви бачили розділ «Запитай Олеся»?

Про що там питають? Ось, прошу?


Модель самоврядування якої країни вам до вподоби?

Олесь, от ви збираєтеся влаштувати збори представників місцевого самоврядування?

Олесь, що чутно у справі про імперативний мандат?

Яке Ваше відношення до вступу України до НАТО?

і т.д. і т.п.

 

Невже від такого яркого представника мажорових, чекають відповідей на подібні запитання??? Кого цікавить думка цього хлопчика?

А про що ви б спросили Олесика?

Хіба це незалежність????

"Франція не дасть зеленого світла на приєднання України (до ПДЧ)", - про це міністр закордонних справ Франції Франсуа Фійон заявив в інтерв’ю радіо Франс Інтер, повідомляє "Рейтер".
За словами Фійона, Франція не бажає приєднання України до ПДЧ, оскільки проти цього налаштована Росія.

Я ШОКОВАНИЙ! Після таких заяв, можемо себе називати НЕЗАЛЕЖНИМИ? Зверніть увагу на мотив – «проти цього налаштована Росія». ФІГА СЄБЕ! Не проблеми з кордонами, не відсутність підтримки на сході, чи ще щось, а позиція Росії. Як це? То ми країна, чи територія?   

 

 

Прочитай перед тим, як „привітати” дорогу тобі людину!

Історія виникнення „свята” 8 Березня

За версією пропагандистів СРСР рішення про щорічне святкування жіночого дня було прийнято в 1910 році на Другій міжнародній конференції соціалісток в Копенгагені.

Справжнє коріння свята, яке так приховувала совєтська пропаганда - маніфестації феміністок, основну масу з яких складали німецькі повії. Очолювала демонстрацію німецька революціонерка Клара Цеткін.

У 1895 році, 8 березня, повії Чикаго вийшли на демонстрацію з вимогою виплатити матросам зарплату. В останніх просто не було грошей, щоб розплатитися із представницями найдавнішої професії. Через рік, 8 березня, 1896 році, те ж саме відбулося в Нью-Йорку.

Це стало причиною для проголошення дати 8 березня Міжнародним жіночим днем в СРСР. Суть свята полягала в тому, щоб акцентувати увагу на особливому місці жінки в боротьбі за „щасливе комуністичне завтра”, виділивши для неї аж цілий день. Совєтська влада забезпечила цю рівність тим, що дала жінці в руки лопату, відбійний молоток, посадила на трактори – зробивши з неї тяглову робочу силу, відібравши від жінки традиційну функцію – берегині сімейного затишку, жіночність, материнське щастя, одним словом – забрали те, що було даровано їй Богом.

Латвійський сейм відмовився офіційно визнати день 8 березня святковою датою. Депутати парламенту вважають, що „в цьому святі відчувається подих комуністичних привидів – Клари Цеткін та Рози Люксембург”.

100 даїшників та Беркут влаштували феєричну бійку

  • 15.02.08, 13:30

Більше 100 працівників ДАІ та "Беркута" минулої середи влаштували бійку в ужгородському ресторані "Деца у нотаря".

6 лютого 2008 року в ужгородському ресторані "Деца у нотаря" група працівників "Беркуту" чисельністю 20 чоловік проводила бенкет. В цьому ж закладі відпочивали працівники закарпатської ДАІ, які проводжали своїх кіровоградських колег.

Через певний час між працівниками правоохоронних органів зав’язалася бійка. На щастя для відвідувачів закладу, правоохоронці з’ясовувати стосунки вийшли на подвір’я ресторану. В той же час ДАІ викликали підмогу, і до ресторану оперативно підтягнулись додаткові бійці. В свою чергу, «Беркут» викликав свій черговий наряд, а також інших працівників, які також приїхали і напосіли на працівників ДАІ. Тоді на допомогу «Беркуту» прийшов громадянин України Л., який постійно проживає у Празі і також брав участь у бенкеті. За його дзвінком до ресторану підтягнулись незнайомці з бейсбольними битами, які почали лупцювати міліціонерів. Насамкінець приїхали представники спецпідрозділу «Сокіл» і всіх розігнали. В бійці серйозно постраждав один з правоохоронців, тому вирішили повісити цю справу на пана Л. і людей з битами. На території до сьогодні залишився джип Тойота Ландкрузер, який належить пану Л. В результаті в цьому ресторані впродовж тижня автомобіль охороняють три наряди різних міліцейських служб: два працівники «Беркуту», два працівники патрульно-постової служби і два працівники ДАІ.

Міський голова Ужгорода Сергій РАТУШНЯК сьогодні на прес-конференції заявив, що ця подія не має аналогів в сучасній українській історії.

«Тепер місто очікує реакції міністра внутрішніх справ, оскільки замість того, щоб забезпечувати охорону громадського порядку міліція зайнята в “розборах” і потрібно захищати населення від дій правоохоронних органів. Загроза громадській безпеці з боку самої міліції - це виклик новому міністру внутрішніх справ» - підсумував РАТУШНЯК.

РАТУШНЯК у інтерв’ю кореспонденту УНІАН наголосив, що події в Закарпатті – це виклик демократичним цінностям та конституційному ладу і є тестом на громадянські цінності, які сповідує президент.

Також він повідомив журналістів, що готуються відповідні звернення в прокуратуру з приводу масової бійки міліціонерів, яка становила серйозну загрозу мирним ужгородцям.
http://unian.net/ukr/news/news-236298.html

Цитата тижня

Націоналізм – це "надбудова" над певною етнічною культурою і традицією, де етнічне є тільки висхідним матеріалом, а "вхід" до складу нації якщо і визначається кров'ю, то тільки тією, яку людина готова віддати за країну, яку вона свідомо назвала Батьківщиною, а не тією кров'ю, яку беруть на аналіз для визначення її "чистоти".
Сергій Грабовський "Звичайне фальшування"

Колишній боксер убив педофіла

Випадок у Санкт-Петербурзі розділив російське суспільство навпіл. Одні вимагають вчинити щодо вбивці з усією суворістю закону, інші вважають його героєм.

Усі подробиці справи - на відео

Що має зробити держава з Олександром Кузнєцовим? 


10%, 4 голоси

90%, 38 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Саквояж, вокзал, Росія...

Є така програма від Володі Путіна - повертайся на історічєскую родіну і буде тобі щастя! Отримаєш житло, роботу, пряник та паспорт (з двухголовим курчам) за 3 роки. За весь час програми, бажаючих виїхати з України виявилося менше 100 чоловік.
Але тут стільки людей, що ненавидять Україну і все українське... Чому ж вони не кинулись на цю пропозицію? Родіна ждєт!