27 травня 1722 рік - Малоросійська колегія

Малоросійська колегія - центральний орган російської колоніальної адміністрації в Лівобережній Україні у 18 ст. Малоросійська колегія (т. зв. перша М.к.) створена за указом Петра І від 16(27).5.1722 у гетьманській столиці Глухові (замість існуючого до цього Малоросійського приказу в Москві) з метою контролю за діяльністю гетьмана і українського уряду та поступового обмеження політичної автономії Гетьманщини. М. к. складалася з шести офіцерів російських полків, розташованих в Україні, та прокурора (всіх призначив цар) на чолі з бригадиром С. Вельяміновим-Зерновим. У цивільних справах М.к. підлягала сенатові, а у військових - головнокомандуючому російських військ в Україні М. Голіцину. За царською інструкцією від 16.5.1722 на М.к. покладалися функції щодо нагляду за діяльністю гетьмана, генеральної і полкової старшини, встановлення і стягнення податків до царської казни, провіанту для російської армії; розквартирування російських офіцерів і солдат в Україні; контролю за діяльністю Генеральної Військової Канцелярії, роздачі земельних володінь офіцерам і старшинам. М.к. була апеляційною установою у судових справах, які розглядалися в Генеральному Військовому Суді, полкових і ратушних судах Лівобережної України. Всі питання державного життя Гетьманщини український уряд повинен був вирішувати за погодженням з М.к. В 1727 у зв'язку з загостренням російсько-турецьких відносин царський уряд, намагаючись залучити на свою сторону козацьку старшину, ліквідував М.к. (указ Петра ІІ від 29.9.1727) і поновив гетьманство.
В 1734 після смерті Д. Апостола гетьманство було тимчасово скасоване. 10(21). 11.1764 Катерина II своїм указом остаточно ліквідувала гетьманство і незабаром відновила діяльність т.зв. другої М.к. у Глухові. М.к. складалася з чотирьох російських урядовців,чотирьох українських старшин, прокурора (російського полковника), двох секретарів (українця і росіянина) і канцелярських службовців. На чолі М.к. стояв граф П.Рум'янцев (одночасно генерал-губернатор Малоросії), перед яким російський уряд ставив завдання якнайшвидшої остаточної ліквідації автономії Гетьманщини та повного підпорядкування управління українськими землями загальноросійським державним органам. В адміністративному відношенні М.к. підлягала канцелярії малоросійського генерал-губернатора (існувала до 1796). Поступово М. к. узурпувала всю повноту військової влади. Після ліквідації російським урядом сотенно-полкового устрою Лівобережної України (1781), перетворення лівобережних козацьких полків у регулярні карабінерні кавалерійські частини російської армії (1783) та запровадження намісництв (1780-83), на українських землях повністю поширилась система державного управління Російської імперії. Указом від 20(31).8.1781 М.к. була скасована.

І. З. Підкова, Р. М. Шуст. Довідник з історії України. У 3-х т.

«Избранный сосуд эсхатологического чуда»

Всім всім --- від свідомих націоналістів до російських чудо-богатирів українського посолу раджу ознайомитись з цією публікацією:

«Избранный сосуд эсхатологического чуда» — і джин, який у ньому живе

Оксана ПАХЛЬОВСЬКА, Римський університет «Ла Сап’єнца», Інститут літератури ім. Т.Г.Шевченка НАН України

Возвратит Россия Русский Севастополь,
Станет снова русским
полуостров Крым,
Наш Босфор державный,
наш Константинополь
И святыня мира — Иерусалим!
Жанна Бічевська. «Куликово поле»
(Альбом «Мы — русские»)


В нинішній геополітичній ситуації важливо знати прогнози визначних теоретиків російської державності щодо найближчих стратегічних проектів Росії стосовно України.
… обмежуся трьома пасажами — мілітарним, комерційним та метафізичним.

ПЕРШИЙ ПАСАЖ — МІЛІТАРНИЙ: «ВОЗВРАЩЕНИЕ «МАТЕРИ ГОРОДОВ»
[...] В качестве дополнительной меры можно предположить атаки с воздуха на транспортные узлы и районы концентрации неприятеля к западу от Киева с применением кассетных боеприпасов, боеприпасов объемного взрыва и белого фосфора. [...] Особое место в операции займет молниеносный захват Киевской лавры и удержание ее до прибытия основных сил. [...] в итоге международное положение Москвы только укрепилось бы, поскольку многим сомневающимся стало бы ясно, что с Россией лучше дружить, чем враждовать

ДРУГИЙ ПАСАЖ — КОМЕРЦІЙНИЙ:
«Осел, груженный золотом» на в’їзді у Севастополь
Вассерман розкриває механізми: «Сейчас говорить с украинскими политиками на публичном уровне бесполезно. С ними можно говорить только закулисно, языком больших денег, и говорить только об одном — чтобы они ушли с дороги своего народа и не мешали ему вернуться в Россию».

ТРЕТІЙ ПАСАЖ — МЕТАФІЗИЧНИЙ:
«...и пропадают все народы в русском...»
«Мы, русские, народ богоносный. Поэтому все наши проявления — высокие и низкие, благовидные и ужасающие — освящены нездешними смыслами, лучами иного Града, омыты трансцендентной влагой. В избытке национальной благодати мешается добро и зло, перетекают друг в друга, и внезапно темное просветляется, а белое становится кромешным адом. Мы так же непознаваемы, как Абсолют»...
І найкраща цитата: «Даже наше Преступление несопоставимо выше ненашей добродетели»
І ще одна цитата: «Януковичу надо становиться сейчас во главе восстания Евразии против Атлантики. На нем сгустились тучи великой войны континентов. И там, где прогнется партфункционер или генерал из пацифистов, может быть — дай Бог! — рецидивист с парой ходок станет стеной. Янукович — это избранный сосуд эсхатологического чуда

Читати всю статтю (просто бомба) >>>

На Гаранта напав вінок!


Візит президента Росії Дмитра Медведєва до Києва розпочався з неприємностей, яких йому завдала природа.

Щоправда, київська злива наробила більше капостей українському президенту, ніж його російському колезі. Якщо Медведєва лише трохи побило градом, то Януковича ледь не збило вінком, який той поклав до пам'ятника невідомому солдату.

Люди, що вірять у забобони, побачать у цьому інциденті недобрий знак Януковичу, що супроводжують його з першого дня президентства. Як відомо, під час інавгурації Януковича ледь не прибило дверима парламенту.

Звучат призывы о создании Западно-Сибирской Республики

События, произошедшие 14 мая в маленьком городке Междуреченск (население менее 100 тысяч человек), всколыхнули общественное мнение. Вот уже третьи сутки тема о силовом противостоянии российского ОМОНа и междуреченских шахтеров является самым обсуждаемым событием. На форумах и в блогах люди единодушно сходятся в одном - эта власть должна уйти.

По объективным оценкам, реальная цифра погибших рабочих на «шахте Абрамовича» составляет до сотни человек. В городе об этом знают все, но официальные СМИ продолжают молчать. Их молчание сродни гробовому. Называть явную диверсию «аварией» - это верх цинизма, но ещё больший цинизм - это когда по «чужим» полякам объявляют всероссийских траур, а по «своим» шахтерам - нет.

Для тех кто не знает напомним, что Кузнецкий угольный бассейн (Кузбасс) является одним из самых крупных угольных месторождений мира, расположен он на юге Западной Сибири, в основном на территории Кемеровской области. Регион настолько богат природными ресурсами, что полностью может прокормить себя сам. Сейчас в Кузбассе российские власти эксплуатируют более 58 шахт и 36 предприятий открытой добычи (угольных разрезов). Разумеется, что вся прибыль идет в Москву. Шахтерам не достается ничего, а путинский олигарх Абрамович строит себе новую яхту...

После событий 14 мая всем стало очевидно, что российские власти воспринимают сибирских шахтеров лишь как рабочий скот, тягловых лошадей, как средство для личного обогащения, за людей их не считают. В этой связи неудивительным выглядит тот факт, что в Междуреченске, особенно среди «продвинутой» молодежи, звучат призывы о необходимости скорейшего выхода региона из состава России и создании независимой Западно-Сибирской Республики.
Джерело

Валерія Новодворська: Парад мародерів


Цивілізований світ тихо і пристойно відзначив 8 травня 65 років з дня перемоги над фашизмом. Власне кажучи, відзначили ті, кому було що відзначати. Східній Європі ні 8, ні 9 травня 1945 відзначати було нічого, ніде і ні з ким. Я вже не кажу про країни Балтії і про Бессарабію. Адже Червона Армія-поневолювачка до цього святкового для США і Західної Європи дня вже встигла замінити німецьких окупантів, і Балтія зі Східною Європою давно судомились під кривавими гусеницями радянських танків. Запитайте про їх святкові враження на 9 травня 1945 року в засланих і загиблих на третину по дорозі чеченців. Висланих, видно, за рекордне число Героїв Радянського Союзу, даних цим народом країні, яка живцем спалила в стодолах їх жінок і дітей, старих і хворих, які не могли дійти до вагонів для худоби, щоб їхати в казахські степи.

Запитайте про святкові настрої рідних катинських жертв, а також кинутих у табори угорців, чехів, словаків; запитайте у замучених задовго до 9 травня або померлих від голоду в Сибіру литовців, латишів і естонців, які почуття у них викликає наша святкова дата, що стоїть на п'єдесталі з 65-річної буденної брехні. І вони вам дадуть відповідь з могили: "Нам плювати на вашу Перемогу, бо вона була ланкою в ланцюзі нашого поневолення й загибелі".

Але наша Мародерська влада не прогавила нічого і використовувала нещасних людей похилого віку (за один обід, за один салют, за миску гречаної каші на Поклонній горі, за десяток-другий квартир - витрати невеликі) на всі сто відсотків. Тепер їх пересиплють нафталіном, а до 70-річчя та чергового шабашу вони не доживуть. З них навіть зняли, як чоботи, георгіївські стрічки, зняли собі на бантики тилові чекістські щури з Лубянки і з Кремля, хоча це блюзнірство, бо за ордени і медалі на таких стрічках на фронті платили кров'ю.

Що відзначали польські частини на Красній площі? Розчленування своєї країни за пактом Молотова-Ріббентропа? Поневолення її СРСР за Ялтинською змовою? Відмову Червоної Армії допомогти їх повстанню і врятувати від знищення Варшаву? Катинський розстріл? Можливо, президент Лех Качинський повинен був померти саме тому, що він не допустив би Польщі до цього приниження: участі в ролі кроликів у параді радянських удавів на Красній площі?

Та історична промова Медведєва щодо того, що сталінізму у нас немає, але не можна ж заборонити людям мати свою думку про Сталіна. Уявляю собі промову Ангели Меркель на тему: "Не можна заборонити людям мати свою думку про Гітлера, ветерани СС і вермахту високо оцінюють його історичну роль". Уявляю собі трамваї або автобуси в Берліні, обклеєні "на приватні кошти" портретами Гітлера, а також пам'ятник йому на кошти господаря тієї самої мюнхенської пивниці в залі або біля дверей. Такого не може бути? Втрутиться світова громадськість? Ау, світова громадськість! Де ти була, коли портрети Сталіна вішали в Росії? Покладала вінки під сталінський гімн? Поради вам і любові!

Конаючий радянський Дракон з останніх сил душить сусідів: Грузію, Україну, Чечню, Білорусь, Киргизію, і його фашизм для дурних, бідних і нероб видавася би пародією, якщо би не отруєні в "Норд-Ості" заручники, спалені в Беслані діти і гора трупів у Грузії та Чечні.

Вбити Дракона можна, якщо з ним не сідати на одну трибуну. Інакше він влізе тобі в душу, в зовнішню політику, до підручників і сяде непрохним за святковий стіл. Коли-небудь тим, хто приїхав 9 травня до Москви, стане дуже соромно, а їхні нащадки зрозуміють, що їхати на Красну площу після Грузії та Чечні, під портрети Сталіна, це було все одно, що брати участь у тому самому страшному параді у Бресті, разом з гітлерівцями і червоноармійцями, згідно пакту Молотова-Ріббентропа. Молотова можуть звати і Лавровим, а Даладьє і Чемберленом розвелася ціла купа, від Вашингтона до Праги, яка мабуть, забула, що таке Мюнхен, що таке Ялта, що таке Москва. Радянські дисиденти у 1968 році пішли на Красну площу з гаслом "За вашу і нашу свободу!". Президент Клаус, спадкоємець Дубчека, непротивленця злу насиллям, приїхав на цю ж площу під девізом "За вашу і нашу неволю!".

Великий брат думає не тільки про СНД, а й про Євросоюз.
Валерія Новодворська

Вся стаття (українською мовою) >>>
Вся статья (русский вариант) >>>

Повернення ФСБ порушує норми Конституції - генерал СБУ


Після зустрічі президентів України та Росії 17-18 травня заплановано підписати протокол про відновлення роботи представництва російської Федеральної служби безпеки на Чорноморському флоті РФ.

"У перехідних положеннях Конституції України визначено лише перебування в Криму Чорноморського флоту до 2017 року", - розповів Gazeta.ua генерал-лейтенант СБУ в запасі Олександр Скіпальський.

Нова угода між спецслужбами може порушувати Конституцію, якщо не будуть прийняті зміни до неї.

"У стосунках з Росією президент Віктор Янукович не враховує національних інтересів, а тільки думає, як ублажити Медвєдєва і Путіна. Це дуже небезпечна тенденція", - відзначив Скіпальський.

Підпільники готували повстання за незалежність Сибіру


Російська влада оголосила, що в Новосибірську виявлена організація «Собор Русі Родів Славних», метою якої є «відділення Сибіру від Російської Федерації і утворення на його території окремої держави — Сибірської Республіки».

Лідер цієї організації, колишній співробітник ОМОН Олександр Будников, два роки тому був звинувачений в заклику до насильницької зміни конституційного ладу і збудженні ворожнечі і отримав 2 року умовно.

Тепер проти Будникова і його соратників порушена нова кримінальна справа — «Організація екстремістського співтовариства».

«Вони хочуть відділення Сибіру від Росії, тобто створення держави усередині держави, — розповів агентству НГС.НОВИНИ співробітник центру «Е» МВС РФ, що не побажав повідомляти своє прізвище. — Як говорив їхній лідер, вони не винаходитимуть велосипеда і створять державу за моделлю існуючої держави. Лідер сам хоче бути при владі, причому захоплення влади повинне відбутися за допомогою збройного повстання».
[ Читати далі >>> ]

Хмара бачить владу на палі…

Степан Хмара бачить владу на палі через пам'ятник Сталіну
Влада втратила інстинкт самозбереження

Колишній нардеп і дисидент Степан Хмара вважає, що проти тих, хто ініціює встановлення пам'ятників Сталіну в містах України, треба порушувати кримінальні справи.
“Організатори цього всього мають нести кримінальну відповідальність”, - наголосив він у коментарі Gazeta.ua.
За його словами, наша влада просто втратила елементарний глузд.
“Якби був інстинкт самозбереження, то він би диктував інші правила поведінки. Адже наші владарі дограються до того, що їх не просто на вилах винесуть з кабінетів, а на палю посадять. Людей можуть допровокувати до того, що їм просто кишки випустять за такі речі, які зараз робляться. Бо так нагло себе ніхто не вів, як ця влада”, - обурився Хмара.

На переконання Хмари, подібні речі - це глум над людьми, нахабство. Він також виключає проведення референдуму для встановлення пам'ятників радянським вождям.

Взято з «Мои 5 копеек (противоречивые заметки близнеца)»

“Це вже маразм. В мене викликає сміх, коли цьому ублюдку (Сталіну – ред.), який влаштував геноцид проти українського народу, хочуть встановити пам'ятник”, - додав екс-нардеп.

Депутати ВР, що голосували за угоду про ЧФ


Список депутатів ВР , що голосували "ЗА" ратифікацію угоди про пролонгацію перебування ЧФ РФ в Україні ще на 25 років:
Фракция БЮТ:
Зубов В.С.
Сідельник І.І.
Черпіцький О.З.
Іваненко В.Г.
Кузьменко П.П.
Маліч О.В.
Олійник С.В.
Писаренко В.В.
Савченко І.В.

Фракция НУ-НС
Бут Ю.А.
Довгий С.О.
Жванія Д.В.
Поляченко В.А.
Василенко С.В.
Омельченко О.О.
Палиця І.П.

Російський спєцНа...

Одухотворьонні ліца ісконно-русскага салдата. Наше майбутнє???

Військовослужбовці спецназу Повітряно-десантних військ Російської Федерації під час прибуття до Києва для участі в парадє.