ТОВ «Московський патріархат»

Українська православна церква Московського патріархату просить президента Віктора Януковича надати їй право юридичної особи.

Про це сказав предстоятель УПЦ (МП) Володимир під час доповіді на зустрічі президента з главами християнських конфесій, повідомляє Zn.ua.

"При цьому ми просимо статус юридичної особи для себе, для Української православної церкви, і залишаємо за іншими релігійними організаціями право такого статусу не набувати, якщо це суперечить їхнім внутрішнім настановам або традиціям", - додав він.

У свою чергу керівник Релігійно-інформаційної служби України Тарас Антошевський висловив думку, що такий статус дозволить Церквам приватизувати храми.

Джерело>>>

233 ідіоти

Апологети злочинної держави

233 персонажі, чия діяльність небезпечна для власної країни та людства в цілому, але які продовжують офіційно рахуватися по відомству законотворчості та вищої представницької влади...

Сміятися чи плакати --- вирішуйте самі після прочитання цієї статті.

З коментарем.

Любі друзі, якщо ви не встигли взяти участь в обговорення замітки "В Умані вже… святять ножі на боротьбу за Україну" (Позиченої з абсолютно леґального джерела), то вже й не поспішайте, бо замітку знесли… «за порушення «Користувацької угоди»» ---

Ваша заметка в дневнике "В Умані вже… святять ножі на боротьбу за Україну" была удалена за нарушение пользовательского соглашения http://help.i.ua/agreement/ п.3.7 Ваш рейтинг на портале также был уменьшен.

Комусь дуже не подобається зростання національної самосвідомості українців.

В ШишакАх звалився Лєнін

У ніч на 18 квітня у селищі Шишаки Полтавської області на площі поблизу райдержадміністрації невідомі особи звалили з постаменту пам’ятник Леніну. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю МВС у Полтавській області. На момент огляду бронзова скульптура знаходилася за постаментом на землі, лежачи на спині, маючи пошкодження корпусу. У МВС зазначили, що вказаний пам'ятник не є пам'яткою історії та культури і перебуває на балансі Шишацької селищної ради.

Наразі за даним фактом правоохоронці проводять перевірку.

Джерело

Як це обурливо! Світова спільнота буде "бєзутєшна"!!!

14 квітня - Смолоскипний Марш Коліївщини


14 квітня 2011 року Черкаська обласна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та Черкаська обласна молодіжна громадська організація "Сокіл" проведуть Марш Коліївщини в Умані. Адже саме Умань є визначним місцем у історії, зокрема національно-визвольного повстання гайдамаків під проводом Максима Залізняка та Івана Гонти у 1768 році.

Свободівці пройдуть центральними вулицями Умані, щоб нагадати українцям про боротьбу за соціальну та національну справедливість, яку у XVIII столітті проводили гайдамаки та вшанувати пам'ять цих самовідданих та полум'яних борців проти чужинського гніту, духовної окупації та поневолення.

Збір о 19-30 біля Хреста борцям за волю України у парку на Садовій вулиці.

Запрошуються усі бажаючі.

Путін приїде до Києва «впарювати» нам русскій митний мір?

До України 12 квітня з робочим візитом приїжджає прем`єр-міністр Російської Федерації Володимир Путін.

Свої думки з цього приводу на УНІАН вже висловили:

Віктор Небоженко, політолог: ПУТІН ТЯГНУТИМЕ В МС, АЛЕ НЕ ДОПУСТИТЬ РОЗМОВ ПРО СПРАВЕДЛИВІ ГАЗОВІ ВІДНОСИНИ Дмитро Боярчук, виконавчий директор CASE Україна: МИТНИЙ СОЮЗ ДЛЯ УКРАЇНИ – ЦЕ КАМ`ЯНА ДОБА Олександр Палій, політолог, історик: УКРАЇНСЬКА ВЛАДА ДО ВІЗИТУ ПУТІНА ГОТУЄ ЗДАЧУ ЧОГО-НЕБУДЬ СТРАТЕГІЧНОГО Михайло Гончар, директор енергетичних програм центру «Номос»: МИТНИЙ СОЮЗ – ЛИШЕ ЕТАП ДЛЯ ПОГЛИНАННЯ НАФТОГАЗУ Ігор Бураковський, директор інституту економічних досліджень і політичних консультацій: МИТНИЙ СОЮЗ – ДУЖЕ СЛАБКИЙ ІНСТРУМЕНТ МОДЕРНІЗАЦІЇ НАВІТЬ ДЛЯ РОСІЇ Що є митний союз для України? Просте питання не з легких, бо вони ставлять це питання руба.

Митний союз для України це:


88%, 37 голосів

5%, 2 голоси

0%, 0 голосів

7%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

«Україна: найбільша проблема Європи…»

Сьогодні, як і раніше, з неукраїнських джерел  навколоукраїнських медіа чуємо галасливі заперечення основних тез української історії. Історії яка була укладена саме українськими фахівцями і яка, як проілюструю нижче, збігається з загальноєвропейськими уявленнями про історичні процеси в Європі, в тому числі в Україні, протягом останніх 2000 років.

Україна: найбільша проблема Європи. Виступ у Лондоні 1939 року

Однiєю з ключових фiгур, яка мала значний вплив на формування проукраїнської громадської думки в британському суспiльствi першої половини ХХ-го сторіччя, був вiдомий журналiст-мiжнародник Ланселот Лоутон. "Незалежна i автономна Україна, - писав вiн, - необхiдна для європейського економiчного прогресу i свiтового миру".

..29 травня 1935 р. в примiщеннi Палати Громад парламенту Великої Британiї за iнiцiативою Англо-українського комiтету (громадська організація, в яку входили члени парламенту, вiйськовi, вiдомi вченi та журналiсти Британії - ІП) вiдбулися публiчнi слухання, присвяченi ситуацiї навколо України.

Ланселот Лотон виступив iз доповiддю, яка мала промовисту назву "Українське питання".

Одна тільки цитата з доповіді ---

"...З огляду на унiкальне географiчне положення будь-яка серйозна спроба з боку України скинути поневолювачiв i об'єднати свої чотири розмежованi частини в одну незалежну Українську державу неодмiнно викличе справжню панiку..."

З повним текстом самої доповіді варто ознайомитися хоча б для того, щоб відчути ту прірву, що лежить між тим, що ми чуємо з північного сходу і тим, що давно всім відомо на заході від України. А також щоб звірити свої думки та знання.

Книгозбір «ВАРТИ»

Книгозбір «ВАРТИ» ---
--- Під цим гаслом розміщуймо короткий опис книг, що сподобались та відповідають головним напрямкам співтовариства. При розміщенні нової книги у «мітках» вказуйте слово «книгозбір» для зручного пошуку.

Отже – раджу прочитати всім друзям, хто ще не читав, книгу ---

Василь Кожелянко
"Д е ф і л я д а    в    М о с к в і"
Роман

Написано: 1997 року
Опис: Основою сюжету стала альтернативна історія про перемогу військ Вермахту і Української повстанської армії як найбільш боєздатної частини цих військ під час Другої світової війни. Червону армію відкинули за Урал, Гітлер і Бандера приймають парад на Червоній площі в Москві. По суті у художньому просторі книжки Україна постає геополітичною потугою, яка у Другій світовій війні здолала Росію і протистоїть Німеччині. Твір написано в гумористичному стилі. Його можна вважати похідним від фольклорно-анекдотичної традиції.

Роман «Дефіляда в Москві» — лауреат премій «Гранослов» та журналу «Сучасність». Переможець акції «Книжка року 2000».

Росії не сподобалися японські підручники

Росії не сподобалися японські підручники для середньої школи

Міністерство закордонних справ РФ виступило з критикою підручників історії, географії та суспільствознавства, допущених міністерством освіти Японії для використання у середніх школах.

У заяві російського МЗС йдеться, що використання в японських середніх школах підручників з формулюваннями про «незаконну окупацію» південних Курильських островів свідчить про те, що у підростаючого покоління в Японії формують недружнє ставлення до сусідньої держави.

Російська сторона наполягає, що «суверенітет Росії над зазначеними землями не підлягає сумніву».

Зовнішньополітичне відомство висловило жаль з приводу того, «в якому недружньому дусі у Токіо продовжують формувати у підростаючого покоління ставлення до сусідньої держави».

Нагадаємо, Росія також раніше висловлювала претензії і з приводу українських підручників, після чого Україна і Росія домовилися створити робочу групу у складі вчених-істориків з підготовки єдиного навчального посібника для вчителів історії.

Міністр освіти, науки, молоді та спорту Дмитро Табачник вже пообіцяв, що з 1 вересня в школах України 11-класники вчитимуться по новому підручнику історії України, який буде «об’єктивним».

Джерело>>>


77%, 33 голоси

5%, 2 голоси

0%, 0 голосів

12%, 5 голосів

7%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Американський історик: Голодомор був геноцидом

Голодомор 1932-1933 рр. таки був геноцидом українського народу, стверджує американський історик та політолог, спеціаліст з питань сучасної історії Східної Європи та Росії, геноциду та етнічних чисток у ХХ ст. Норман Наімарк (Norman Naimark).

«Головним критерієм для визначення геноциду є намір. Питання отже, полягає в тому чи хотів Сталін винищити українських селян протягом голоду 1932-1933 рр. Існує достатньо багато аргументів для того, що впевнено ствердити: Так, Сталін хотів цього», сказав Наімарк в інтерв’ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine.

«Перш за все, розкуркулення було чітко спланованою програмою знищення солідарності на селі. По-друге, українські селяни не мали права отримувати допомоги ззовні (за межами СРСР). Їм заборонено було залишати країну та йти в міста, де можна було отримати якусь допомогу, - говорить Норман Наімарк, - «Водночас, СРСР експортував зерно в Європу…. Сталін же із задоволенням спостерігав за ситуацією. Саме тому, Голодомор – це чистий прояв геноциду».

«.. Йдеться не лише про фізичне винищення людей (вбивство), а про знищення національної ідентичності. Тобто дії Сталіна у 1932-1933 рр. можна впевнено назвати геноцидом проти українського народу, - цитує професора газета Frankfurter Allgemeine.

Джерело >>>