хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Американський історик: Голодомор був геноцидом

Голодомор 1932-1933 рр. таки був геноцидом українського народу, стверджує американський історик та політолог, спеціаліст з питань сучасної історії Східної Європи та Росії, геноциду та етнічних чисток у ХХ ст. Норман Наімарк (Norman Naimark).

«Головним критерієм для визначення геноциду є намір. Питання отже, полягає в тому чи хотів Сталін винищити українських селян протягом голоду 1932-1933 рр. Існує достатньо багато аргументів для того, що впевнено ствердити: Так, Сталін хотів цього», сказав Наімарк в інтерв’ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine.

«Перш за все, розкуркулення було чітко спланованою програмою знищення солідарності на селі. По-друге, українські селяни не мали права отримувати допомоги ззовні (за межами СРСР). Їм заборонено було залишати країну та йти в міста, де можна було отримати якусь допомогу, - говорить Норман Наімарк, - «Водночас, СРСР експортував зерно в Європу…. Сталін же із задоволенням спостерігав за ситуацією. Саме тому, Голодомор – це чистий прояв геноциду».

«.. Йдеться не лише про фізичне винищення людей (вбивство), а про знищення національної ідентичності. Тобто дії Сталіна у 1932-1933 рр. можна впевнено назвати геноцидом проти українського народу, - цитує професора газета Frankfurter Allgemeine.

Джерело >>>
26

Коментарі

14.04.11, 17:00

Так і є.

    24.04.11, 17:03Відповідь на 1 від Sarmat237

    Власне замітка для тих, хто досі чекає авторитетного підтвердження аба спростування факту геноциду.

      34.04.11, 17:14

      Мені ще бабуся про це розповідала. Хоч і мешкала в Києві, але люди все знали...

        44.04.11, 17:27Відповідь на 3 від Танк_

        Мені ще бабуся про це розповідала. Хоч і мешкала в Києві, але люди все знали...Так само,чув від своєї бабусі,про жахи які творилися.Але дуже боялася,щоб бува десь не проговорився

          54.04.11, 17:30

          Навіть у американців не має сумнівів! А наші комуняцько-зекобандитські "геноциди" знущаються до цих пір над памятью загиблих!

            64.04.11, 17:30Відповідь на 4 від Wanderer5852

            Те саме й в мене.

              74.04.11, 18:51

              зараз нєсвидоми завиють що амєрікавафсьомвінавата

                84.04.11, 18:58

                І в страшному сні не могло наснитися, що серед людей можуть зустрічатися такі падлюки. Ну не логічні істоти є люди. Йому було що їсти, значить геноциду не було і край. Що вигідно, тому так, що не вигідно, тому ні. Крапка. Двадцять років суперечці, був геноцид, чи не був!?

                  анонім

                  94.04.11, 20:05

                  Та ясно ж, що геноцид. Але поки буде існувати паРаша в нинішньому вигляді, то ця паРаша не допустить міжнародного визнання, будь якими способами.

                  "... По-друге, українські селяни не мали права отримувати допомоги ззовні..." - правда. Мій прадід разом з дідом та іншими жителями приміської зони Луцька та навколишніх сіл(тоді Польща) возили цілі фури нагружені мішками з зерном. Це була ДОБРОВІЛЬНА допомога з власних запасів. Допомога українцям, окупованих совєтами. В найкращому випадку ешелони з зерном не пропускали через кордон(бо голоду тоді в совку не було...), а зазвичай вивалювали зерно в річу, вже на території совка.
                  Тепер потомки тих, кого морили голодом заявляють, що нічого такого страшного в них не було, а бандери вбивці та бандити. Точно в голові в них дірка від того голоду.

                    104.04.11, 20:28

                    Людина, яка може адекватно, без упереджень зіставляти документальні факти з різних джерел, ніколи не сумніватиметься в тому, що це був геноцид українського народу.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна