Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Марафон для нескорених і мужніх

Відбувся відбір українських військових для участі у 43-му Марафоні морської піхоти США

23 липня 2018 року - 16:58

Відбувся відбір українських військових для участі у 43-му Марафоні морської піхоти США

У п’ятницю, 20 липня 2018 року, близько 70 ветеранів, учасників антитерористичної операції, які отримали поранення, каліцтва, контузії або захворювання, зібрались разом на стадіоні Центрального спортивного клубу Збройних сил України. Кожен з них пробував свої сили, щоб увійти до складу Національної команди ветеранів АТО, яка візьме участь у Марафоні морської піхоти США.

Кожен учасник команди має мати поранення або захворювання, отримане в АТО, пройти повний курс лікування та реабілітації та бути фізично готовим долати дистанцію у 10 та 42 кілометри у Сполучених штатах Америки разом із пораненими учасниками бойових дій з різних країн.

Марафон морської піхоти США – один з найбільших Марафонів. Його можна назвати «Народним марафоном», адже там зустрічаються та біжать військові, ветерани, родини загиблих та їх друзі зі всього світу. Дистанцію повного Марафону долають понад 30 тисяч людей, а на дистанції 10 км зазвичай понад 10 тисяч спортсменів.

Захід ініційовано та проводиться вже третій рік поспіль за підтримки Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників АТО, які одержали поранення, каліцтва або інші захворювання під час участі в АТО Вадима Свириденка. Наших ветеранів гостинно запрошує взяти участь благодійна міжнародна організація «Allied Forces Foundation».

Так, у 2016 році тільки 4 поранених ветерани бігли дистанцію 10 кілометрів. У 2017 році кількість ветеранів збільшилась до 9 осіб. Вони долали 2 дистанції – 10 та 42 кілометри. Також Саша Чалапчій, з подвійною ампутацією нижніх кінцівок, проїхав на велосипеді з ручним управлінням 42 км.

Цього року нашу країну також представлятимуть 9 поранених ветеранів з різними життєвими історіями та власним шляхом реабілітації. Вони зробили зусилля над собою та почали тренуватись після травм та участі у бойових діях. Дата та місце проведення - кінець жовтня у Вашингтоні.

“Переможці відбору розказуватимуть там про нашу проблему, щоб більше людей дізналось про війну на сході України. Вони зможуть відвідати США та поспілкуватись з такими ж учасниками бойових дій з інших куточків світу, поділитися знаннями. Вперше ми взяли участь у цьому заході у 2016 році, у 2017 ми там закріпилися, а цьогоріч ми вже є невід’ємними учасниками цих змагань. Зараз Україна є невід’ємним учасником цих змагань, нас постійно ставлять усім в приклад. Сподіваємося, що ті хлопці, які пройдуть цього року відбір, гідно представлять Україну”, – розповів генерал-майор запасу ЗСУ, координатор марафону з американськими партнерами Володимир Гаврилов.

Звільнити Олега Сенцова вимагає світова спільнота

Діячі культури опублікували у французькій газеті звернення щодо звільнення Сенцова
13 серпня, 2018 13:00  



У французькій газеті Le Monde культурні діячі разом з міністром культури Франції звернулися до міжнародної спільноти, ООН та Євросоюзу щодо допомоги у звільненні українського режисера, політв’язня Олега Сенцова.

Про це повідомляє представництво України при Раді Європи.

До звернення долучилися міністр культури Франції Франсуаза Ніссен, кінорежисери Жан-Люк Годар та Кен Лоуч, а також спілки режисерів Франції та Бельгії.

Вони звернулися до ООН та ЄС, аби ті вимагали від президента РФ Володимира Путіна звільнення Сенцова.

10 серпня президент Франції Еммануель Макрон закликав Путіна терміново вирішити ситуацію з українським політв’язнем Олегом Сенцовим, стан здоров’я якого «небезпечно погіршується».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ Омбудсмен Денісова опублікувала фото Сенцова з колонії

8 серпня сестра політв'язня Наталя Каплан повідомила, що стан Сенцова важкий: він не може ходити, також йому не передають листи. 

Також 8 серпня повідомлялося, що клопотання матері Сенцова про його звільнення передали в комісію з питань помилування Ямало-Ненецького округу.

9 серпня в Адміністрації президента Росії повідомили, що отримали листа від матері українського політв’язня Олега Сенцова про його помилування. У президента Володимира Путіна заявили, що не готові говорити про офіційну реакцію на цей лист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За Сенцовим треба відправляти медичний літак — сестра

Мати Олега Сенцова Людмила написала Путіну клопотання про помилування. Читайте повний текст звернення Людмили Сенцової про помилування. 

13 липня опубліковано відео з Сенцовим, записане у 18-й день його голодування. Це перші за 2 роки кадри з Сенцовим в ув'язненні.

МЗС України закликало партнерів посилити тиск на Росію для звільнення Сенцова.

Політв'язень Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування. Сенцов вимагає звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

#FreeSentsov: Читайте усі заяви та новини стосовно Сенцова.

Він почав голодувати перед Чемпіонатом світу з футболу, який проходить у Росії, щоб привернути увагу якомога більшої кількості людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місто, куди немає дороги: фоторепортаж з Лабитнангі, де утримують Олега Сенцова

5 липня в колонії «Білий ведмідь» в Лабитнангі на  короткостроковому побаченні з Сенцовим побувала його сестра Наталя Каплан. Це була перша зустріч за 3 роки. Вони проговорили дві години.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Страшно, що можу його не побачити взагалі», — мама Олега Сенцова

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова — до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняли, Чирній надалі перебуває у колонії у місті Шахти Ростовської області
https://hromadske.ua/posts/diiachi-kultury-opublikuvaly-u-frantsuzkii-hazeti-zvernennia-shchodo-zvilnennia-sentsova

Повернемо ліси в Україну


Остап Семерак: Навколо ідеї засадження України деревами має об’єднатися місцева влада і громадськість


Міністерство екології та природних ресурсів України, опубліковано 10 серпня 2018 року о 19:39

Міністр екології та  природних ресурсів Остап Семерак  закликав представників органів  місцевої влади більш активно  підтримувати ініціативи своїх  громад  у  висадженні дерев у міських парках, алеях та скверах. Про це він розповів  в ефірі програми «Подія» на ТК «Прямий».

«Висадження нових  лісів – це є частина державної політики, але тут важливо  і підтримувати  ініціативи   громадськості, яка екологічно свідома і  вболіває за  збереження довкілля в своєму місті. Це  - найпростіший шлях підвищити  рівень екологічної свідомості», - сказав Остап Семерак.

Він навів приклад   коли не налагоджена  взаємодія громади і влади ускладнює втілення добрих  справ направлених на порятунок  планети.

«Двічі на рік ми  проводимо разом із представниками різних конфесій і навчальним закладами  акцію «Посади дерево миру». Висаджуючи по всій країні, від Києва до  Авдіївки, Алеї миру ми намагаємося привернути увагу до катастрофічних  наслідків нанесених війною довкіллю на Сході та підвищення рівня  екологічної свідомості. Ми отримали сотні дзвінків українців, які  виявили бажання провести таку акцію в своєму місті чи селі і готові  навіть вкладати власні кошти в придання  саджанців. Проте кожного разу  виникає питання із отриманням дозволу від місцевої влади на висадження  нових Алей», - сказав Міністр.

Остап Семерак  переконаний, що  підтримка органами місцевої влади таких ініціатив  та взаємодія із громадами у проведенні висадження допоможе озеленити нашу  країну і  підняти рівень  еко-патріотизму і розширить коло українців,  які прагнуть берегти природу рідної землі та країну.


В Україні йде зростання середньої зарплати

Глава Уряду: Один з головних індикаторів економічного розвитку – зростання середньої зарплати



Одним з ключових індикаторів економічного зростання України є ріст середньої зарплати, який за підсумками року може сягнути 10 тис. грн. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Головний пріоритет - середня зарплата. І цей показник ми хочемо довести до 10 тис. грн. Це реальна історія. Зараз зарплати вже більше 8 тис. грн», - сказав Володимир Гройсман.

Він наголосив, що досягненню мети сприяє вся економічна політика Уряду – в тому числі в контексті дерегуляції і боротьби з тіньовими схемами. «У нас мета одна – Україна має бути сильною», - наголосив Глава Уряду.


Збільшимо подяку хорватам лайками


Скандал на ЧС-2018: чому Віду і Вукоєвича засудили за фразу «Слава Україні!»

Скандал на ЧМ-2018

Святкування хорватами перемоги над збірною Росії у чвертьфіналі Чемпіонату світу з футболу-2018, стало причиною гучного скандалу.

Скандал на ЧС-2018: як все було

ЧС-2018, який, незважаючи на причетність Росії до численних злочинів проти людства, проводиться саме там, відзначився несподіваним скандалом з «українським слідом». Віда, який забив росіянам два голи, кричить «Слава Україні!», а Вукоєвич, який на ЧС-2018 входить до складу хорватської делегації, додає: «Це перемога за «Динамо» та за Україну!» Після чого Віда підсумовує: «Давай-давай!», а Вукоєвич додає: «Хорватія – вперед!»Після того, як збірна Хорватії обіграла росіян у чвертьфіналі (2:2 в основний і додатковий час, 6:5 по пенальті), в мережі з’явилося відео з роздягальні хорватської команди. На ньому екс-гравці київського «Динамо» Огнєн Вукоєвич (грав за динамівців з 2008 по 2015 роки, зараз є скаутом київського клубу і помічником спортивного директора) і Домагой Віда (виступав за київське «Динамо» з 2013 по 2018 рік), радіючи перемозі, згадали Україну.

http://marker.ua/ua/sotsialnyj-blok/sport/4722-skandal-na-chm-2018-pochemu-vidu-i-vukoevicha-osudili-za-frazu-slava-ukraine/

Увага! Це інфа з Ютюба з відео хорватів:

«Слава Украине!» от хорватов после победы над Россией

3 914 016 переглядів

лайк 59 ТИС.

дизлайк 86 ТИС. Москалі казяться!

Добавляйте свій лайк до відео!


Гройсман рятує пам'ть про Василя Стуса від брехні

Фільм про Стуса: Гройсман закликав не підміняти історичну правду на догоду комусь



Прем’єр-міністр Володимир Гройсман висловив обурення спробами цензури фільму про Василя Стуса.

Про це Прем’єр написав у Фейсбуці.

«Про ситуацію зі зйомками фільму про Василя Стуса. Неприпустимо, коли будь-хто намагається впливати на українське кіно і підміняти історичну правду на вигідну будь-кому. Ми не повинні з цим миритись!

Тому я доручаю керівництву Мінкульту та Держкіно в максимально стислі терміни зібрати авторів фільму та громадськість аби розібратись і зробити все можливе, щоб в стрічці історія мого земляка – справжнього патріота і борця за волю України Василя Стуса була розказана чесно, правдиво, повністю і без перекручувань. Це – справа честі!», – написав В.Гройман.

Як повідомлялося, зі сценарію фільму про поета Василя Стуса, начебто за вказівкою від адміністрації Медведчука, видалили згадки про самого Віктора Медведчука, який був адвокатом Стуса у суді над поетом.

Це викликало суттєве обурення читачів соцмереж 
Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/08/11/film_pro_stusa_groysman_zaklykav_ne_pidminyaty_istorychnu_pravdu_na_dogodu_1384571

Україна освоює нове озброєння

Нова українська зброя

Гонка озброєння: в Україні з’явилася нова потужна зброя, якої немає в Росії. Українські оборонні підприємства побудували за стандартами НАТО нову самохідну гаубицю і назвали її «Богдана». Зброя має «натівський 155-мм калібр» та може вражати ціль на відстані до 60 кілометрів. Її важливими характеристиками є висока мобільність, точність, дальність, а також швидкість ведення вогню. Зброя такого калібру була відсутня в ЗСУ, її не було в радянській армії, її немає і в сучасній російській армії. Випробовування гармати уже відбулися на Житомирському полігоні.


Посольство України в РФ вимагає звільнити Олега Сенцова

Критичний стан Сенцова

Сьогодні посольство України в РФ звернулося до іноземного дипкорпусу в Росії з проханням допомогти отримати дозвіл на відвідання консулом Олега Сенцова. Також міністр закордонних справ України Павло Клімкін просить світ вимагати звільнення Олега Сенцова, бо кожного дня може статися непоправне: «Сьогодні 89-день голодування Олега Сенцова, ув’язненого в РФ. Олег перебуває на межі життя і смерті. Кожного дня може статися непоправне. Як людина та громадянин України я прошу всіх підтримати Олега та вимагати від Росії #FreeSentsov. Солідарність не має меж, а життя людини – має», – наголосив Клімкін. 
Нагадаємо, що вчора на своїй сторінці у Facebook Людмила Денисова опублікувала фото Олега Сенцова у в’язниці, які надіcлали з Росії. Та як заявив адвокат Сенцова, фотографія Олега, опублікована українським омбудсменом, не показує, наскільки погано той виглядає.

Президент підписав закон на підтримку фермерства

Президент підписав закон щодо стимулювання сімейних фермерських господарств
Президент підписав закон щодо стимулювання сімейних фермерських господарств

КИЇВ. 10 серпня. УНН. Президент України Петро Порошенко підписав закон “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання cтворення та діяльності сімейних фермерських господарств”, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби Адміністрації Президента.

“Реалізація Закону дозволить створити умови для започаткування сімейних фермерських господарств та детінізацїї підприємницької діяльності в агарній сфері, що позитивно вплине на зростання надходжень до місцевих бюджетів від сплати податків і створення нових робочих місць на селі”, — наголосили у прес-службі АПУ.

Документом передбачається, зазначили у відомстві, віднесення до платників єдиного податку четвертої групи фізичних осіб — підприємців, які організували фермерське господарство, за умови відповідності сукупності певних критеріїв та визначення особливостей їх державної реєстрації/анулювання реєстрації, податкового обліку і звітності, сплати єдиного податку тощо.


Богдна Гордасевич: -Нарешті сталося: ЗЕМЛЮ - СЕЛЯНАМ!

Також, як поінформували в АПУ, міститься встановлення державної допомоги зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (від 10% до 90% мінімального страхового внеску) для кожного із членів фермерського господарства протягом 10 років за рахунок коштів Державного бюджету України через механізм доплати на користь застрахованих осіб-членів сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Документом також передбачено уточнення положень щодо створення та діяльності сімейного фермерського господарства без набуття статусу юридичної особи.

Як повідомляв УНН, 10 липня Верховна Рада підтримала стимулювання створення сімейних фермерських господарств.

Джерело: УНН

Звільнити Сенцова закликало ОБСЄ

ОБСЄ вчергове закликала звільнити Олега Сенцова

фото: rfe
9 СЕРПНЯ, 2018, 17:45
В Організації з безпеки і співробітництва в Європі вчергове закликали Росію звільнити українського режисера Олега Сенцова

Про це заявив у Twitter представник ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Арлем Дезір.

«Дуже стурбований погіршенням cтану здоров’я кримського режисера Олега Сенцова, який голодує в російській в’язниці. Я повторюю мій заклик його звільнити. Зараз це терміново», — написав Дезір.

https://espreso.tv/news/2018/08/09/obsye_vchergove_zaklykala_zvilnyty_sencova