Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

«Зупинімо Путіна!» – закликають відомі чеські та словацькі...

 «Зупинімо Путіна!» – закликають відомі чеські та словацькі інтелектуали і політики

Автори листа «Зупинімо Путіна!» закликають лідерів Словаччини і Чехії до тіснішої співпраці з Європейським союзом, НАТО і Сполученими Штатами Америки
    

Цієї весни Росія захопила Крим, зараз вона «системно підбурює і підтримує сепаратистських бойовиків на Сході України, й ця підтримка поступово змінюється на відкриту агресію», мовиться у відкритому листі «Зупинімо Путіна!», який підписали відомі чеські та словацькі вчені, політики, музиканти, дисиденти.

Необхідно зупинити Путіна в його агресивних діях щодо України, мовиться далі в листі, адже «нашим спільним інтересом є діяти разом в умовах кризи, викликаної Росією, щоб запобігти дестабілізації в центральній та центрально-східній Європі, яка є нашим спільним домом».

Автори листа «Зупинімо Путіна!» закликають лідерів Словаччини і Чехії до тіснішої співпраці з Європейським союзом, НАТО і Сполученими Штатами Америки.

Водночас автори листа просять ЄС, НАТО і США «рішучіше, ніж досі, захищати політичну стабільність, свободу і демократію».

Лист, оприлюднений учора, станом на сьогодні вже підписали десятеро відомих чехів і словаків. Серед них депутати Європейського парламенту Лудєк Нідермаєр, Павел Свобода і Яромір Штєтіна, члени відомої правозахисної організації в колишній Чехословаччині Charta 77 Богуміл Долежал, Мірослав Куси, Мартін Палоуш, Лубош Добровський, соціолог, колишній посол Словаччини у США Мартін Бутора, словацький політолог, директор Інституту громадських проблем Ґріґорій Месежніков, учений і дипломат Карел Штіндл.

Збір підписів під листом триває.

Також із проханням не видавати віз до Чехії російським громадянам, які підтримують Володимира Путіна, зайняти чіткішу позицію щодо Росії  й підтримати Україну звернулась раніше до уряду Чехії група чеських політичних і громадських активістів.

http://www.radiosvoboda.org/content/article/26568747.html

17%, 2 голоси

83%, 10 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

О солидарности перед агрессией РФ в Украине

Казахский дизайнер создал плакат о солидарности перед агрессией РФ в Украине

Нурлан Туреханов перефразировал известное высказывание немецкого пастора Мартина Нимеллера.

«Когда они пришли за молдаванами, я молчал — я не был молдаванином.
Когда они пришли за грузинами, я молчал — я не был грузином.
Когда они пришли за украинцами, я молчал — я не был украинцем.
Когда они придут за мной — уже некому будет заступиться за меня», - написано на плакате. Эти слова известный казахстанский дизайнер Нурлан Туреханов проиллюстрировал кадрами, снятыми на оккупированных российскими военными территориях.




Когда они пришли…

Мартин Нимёллер

«Когда они пришли…» — известная цитата из выступлений немецкого пастора Мартина Нимёллера, которой он пытался объяснить бездействие немецких интеллектуалов и их непротивление нацистам.

В ноябре 1945 года Нимёллер посетил бывший концлагерь Дахау, где он был узником с 1941 по апрель 1945 года. Запись в его дневнике показывает, что это посещение стало толчком к будущей знаменитой цитате. Существует несколько версий этой цитаты, которые незначительно отличаются друг от друга. Скорее всего, она впервые была произнесена в 1946 году. В печатном виде она впервые была опубликована в 1955 году[1].

Существует также множество аллюзий на это высказывание, например речь губернатора Флориды Рика Скотта в поддержку кандидата в президенты США Митта Ромни[2].
Варианты

Основной вариант цитаты[3]:

« Когда они пришли за коммунистами, я молчал — я не был коммунистом.
Когда они пришли за социал-демократами, я молчал — я не был социал-демократом.
Когда они пришли за профсоюзными активистами, я молчал — я не был членом профсоюза.
Когда они пришли за мной — уже некому было заступиться за меня.»

В разных вариантах цитаты упоминаются разные группы людей.

Так в США более известен вариант[4]:

« Когда они пришли за социалистами, я молчал — я не был социалистом.
Когда они пришли за профсоюзными активистами, я молчал — я не был членом профсоюза.
Когда они пришли за евреями, я молчал — я не был евреем.
Когда они пришли за мной — уже некому было заступиться за меня.»

Материал из Википедии — свободной энциклопедии

100%, 27 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Схоже, на Сході таки діють партизани...

Военный эксперт Алексей Арестович поделился на своей странице в Facebook достаточно неожиданной новостью об инциденте под Северодонецком.
По словам Арестовича, местные жители под Северодонецком с утра увидели российского солдата-артиллериста, который вышел к ним «весь в слезах и соплях».
«По его словам, ночью неизвестные люди вырезали весь личный состав русского артдивизиона. 60 чел. 
Он еле сбежал, и то, потому, что находился в стороне. Вона оно как бывает. Московиты просто не поняли, что мы еще, по сути, не начинали воевать. Так - первые пробы пера», - написал Арестович.
Такое сообщение практически моментально вызвало бурные дискуссии на тему его соответствия действительности, поскольку некоторые аккаунты с тремя друзьями начали оперативно опровергать новость. 
Кто-то даже предположил, что это дело рук чеченцев, которые воюют на стороне украинской армии, на что Арестович задал риторический вопрос: «Вы думаете наши на такой не способны?». И он же добавил, что вы просто плохо знаете украинских солдат.
«Больше всего мне нравятся в комментариях к таким событиям, длинноногие модели в розовом и мамы с детьми на аватарках, которые начинают сыпать в опровержение координатами, расчетами, организационно-штатной структурой и оперативно-тактическими нормативами.
Спокойнее, граждане. 
1. "Вышел под Северодонецк" не означает "стоял под Северодонецком".
2. Следим за солдатскими матерями в России - не замелькают ли артиллеристы?», - решил развеять сомнения Арестович.
Остается дождаться сообщений в российских СМИ, где может появиться информация о пропаже без вести большого количества артиллеристов, поскольку при уничтожении целого артдивизиона тяжело будет скрывать этот факт от общественности.

Артдивізіон кацапів відправився у пекло

  • 05.09.14, 12:00
рестович: Під Сєвєродонецьком вночі вирізали весь особовий склад російського артдивізіону
Илья Скибинский 05 вересня 2014, 11:25
 1166
Арестович: Під Сєвєродонецьком вночі вирізали весь особовий склад російського артдивізіону

Військовий експерт Олексій Арестович поділився на своїй сторінці у Facebook досить несподіваною новиною про інцидент під Сєвєродонецьком.

Цю новину повідомляє своїм читачам «Преса України».

За словами Арестовича, місцеві жителі під Сєвєродонецькому з ранку побачили російського солдата-артилериста, який вийшов до них «весь в сльозах і соплях».

«За його словами, вночі невідомі люди вирізали весь особовий склад російської артдивізіону. 60 чол. Він ледве втік, і то тому, що знаходився  осторонь. Он воно як буває. Московити просто не зрозуміли, що ми ще, по суті, не починали воювати. Так - перші проби пера», - написав Арестович.

Таке повідомлення практично моментально викликало бурхливі дискусії на тему відповідності дійсності, оскільки деякі акаунти з трьома друзями почали оперативно спростовувати новину. Дехто навіть припустив, що це справа рук чеченців, які воюють на боці української армії, на що Арестович поставив риторичне запитання: «Ви думаєте наші на таке не здатні?». І він же додав, що ви просто погано знаєте українських солдатів.

«Найбільше мені подобаються в коментарях до таких подій, довгоногі моделі в рожевому і мами з дітьми на аватарках, які починають сипати в спростування координатами, розрахунками, організаційно-штатною структурою та оперативно-тактичними нормативами.

Спокійніше, громадяни. 

1. "Вийшов під Сєвєродонецьк" не означає "стояв під Сєвєродонецькому".

2. Стежимо за солдатськими матерями в Росії - не замелькают чи артилеристи?», - вирішив розвіяти сумніви Арестович.

Залишається дочекатися повідомлень у російських ЗМІ, де може з'явитися інформація про зникнення безвісти великої кількості артилеристів, оскільки при знищенні цілого артдивізіону важко буде приховувати цей факт від громадськості.

Доброго ранку, українці!

Помилки не виправляю, бо то авторське. Хлопець зараз воює на Сході.

Единственное что приносит душевный всплеск радости во всем этом бардаке, это то что Украинцы со всего мира вновь становятся одним целым, одним народом, ЕДИНОЙ УКРАИНОЙ.
А люди со всего мира готовы помочь нам обьединица , и помочь в нашей борьбе за свободу и Независемость.
Спасибо что вы помните о нас на другом конце света.


Концепцией "русского мира" наличие живых укров не предусмотрено!

  • 04.09.14, 14:04
Перечитав творчість «отців» та апологетів концепції «русскава міра», познайомився з поглядами  простих «богоносців», поблукав по їхніх сайтах, покопирсався в смердючому лайні їхніх форумів. Довго боровся з почуттям огиди, але вперто читав всю ту маячню божевільних. Навіщо?

Просто останнім часом чую від багатьох українців такі слова: «Віддайте росіянам Донбас. І настане мир». Або: «На сході іде війна, яка потрібна тільки олігархам. Простим людям немає сенсу воювати проти простих русскіх людей». Чи таке: «Ми всі православні. Ми всі брати. А винуватий не Путін, а наші  майдануті, які його розізлили». І крайній погляд: «Ну і чьто? Єслі русскіє пабідят - будєм жить в Рассєє. Нє прападьом».

Тут ще безголова істеричка розговорилася, краще б замість давати тупі інтерв’ю, пішла просто поспівала!

Так от, відповім всі тим, хто не розуміє, що насправді несуть українцям божевільні «богоносці»: концепція «русскава міра» не передбачає збереження не тільки українського етносу, а й взагалі не передбачає збереження життя жодному з українців!  Ідеологія побудови так званого «русскава  міра» - типова нацистська ідеологія, яка базується на мілітаризмі, шовінізмі і клерикальному екстремізмі. Вона передбачає жорсткі каральні заходи щодо інших  народів, етнічні чистки, винищення незгодних, масові переселення у всілякі ведмежі кутки мільйонів і мільйонів людей, чия єдина провина перед «русскім міром» - їхня належність до іншого етносу.

Невже нас нічому не вчить досвід масових етнічних вбивств у  Придністров’ї, Абхазії чи Південній Осетії? Їх проводили ті ж самі люди, які зараз «опікуються» Кримом і Лугандоном! Невже маючи хоч краплину розуму, можна сподіватися на примирення з цими маніяками і серійними вбивцями? Всі ті гіркіни спочатку пройшли свій кривавий шлях  по трупах мирних грузинів і мегрелів, а вже потім з’явилися на нашому Сході для так званої «боротьби з хунтою». Згадайте маленьку Абхазію, в якій до російського вторгнення мешкало 240 тисяч грузинів і 94 тисячі абхазів. Зараз в зруйнованій, покаліченій республіці живуть лише приблизно 46 тисяч грузинів в південних гірських районах, живуть ізольовано, в страху і приниженні. Всі інші – стали біженцями або були вирізані. Точна кількість грузинів, які загинули під час етнічних чисток, досі невідома. Абхази хоч і брали участь у кривавій племінній різанині, але не були її головною силою. «Русскій мір» був уже тоді злим молохом загарбників, всіх тих мерзенних «казаків» і «апалчєнців». Пригадую розповідь про викладача одного з училищ Сухумі, етнічного росіянина, який намовив своїх учнів-грузинів залишитися в місті: «Нє бойтєсь, рєбята! Прійдут наши, снова будєт мір, дружба народов,  савєтский саюз…» Всіх дітей, які послухали свого «пєдагога», більше сотні дітей, прийшлі душогуби замучили і вбили. «Пєдагог» потім жив довго і щасливо, за загубленими душами не тужив, адже «істіннорусскім»  серцем розумів - так було треба. Лєс рубят – щєпкі  лєтят!

Повна відсутність совісті, докорів сумління – от головна риса прибічників так званого «русскава міра». Вони прийшли на нашу землю убивати українців, простих українців, а не олігархів. Ні, не тільки знищення української держави прагнуть ці негідники: їхня ціль – остаточне фізичне знищення українського народу. «Ми должни сєгодня закончіть дєло Вєлікого Сталіна – окончятєльно отправіть всєх укров на свалку історіі!» Яке примирення може бути з носіями такої ідеології? Який компроміс? 

Але помиляються ті, хто сподівається, що різаниною українців плани маргіналів таки обмежаться. Ні! Знайдіть час, поблукайте чорними лабіринтами рунету! Навіть етнічні росіяни, які народилися або довго жили в Україні, на погляд «істінних»  є немов би інфікованими, їх пропонується пропустити через карантинні заходи, фільтрацію, «провєріть на вшивость» через участь в каральних акціях і сексотстві, а краще – просто переселити «на пєрєковку» до сибірів, замінивши надійними «ісконнимі» переселенцями. Вже не кажу про напівкровок, людей зі змішаних родин. І ще: цьому чорнокнижному дійству зараз знайдено новомодне слово «пєрєформатірованіє»! Отже не лінуйтеся, люди українські, добре вивчайте ворогів. Знадобиться!

Колись давно мудра стара єврейка на ім’я Рахіль Марківна розповідала мені про війну от таке: в оточеній ворогом Одесі поміж єврейського населення йшов такий собі поголос, буцімто в розповідях про звірства нацистів – більше пропаганди, що німці – нація освічена, культурна, а не якісь звірі і т.д. Тому багато хто відмовлявся від евакуації, коли ще була можливість виїхати. А   Рахіль Марківна зробила так: зібрала докупи все те, що могла зібрати в тому обмеженому інформаційному просторі, всі чутки, газетні статті і т.п., все це вона добре обміркувала, а потім зібрала дітей, купила за золото (доларів тоді не знали, а корупція, що б не казали,  була) евакуаційні талони і виїхала як подалі. Вона казала: «От тут жив Фіма з родиною. Він не хотів виїжджати, і запасав на зиму муку і крупи. І не дожив до зими…»

Я от до чого: якби у 1918-му році всі українці мали мудрість, не сприйняли на віру брехливі обіцянки більшовиків про землю і волю,  а уважно дослідили б своїм серцем і розумом справжню суть ідеології російського комунізму, то вони б ніколи не отримали ні розстрілів, ні розкулачок, ні голодоморів. Якби всі ті безголові червоні отамани, всі ті дуже ідейні махни, стали не на бік московської підлоти, а за єдність свого народу, відклали б свої чвари, свою так звану класову боротьбу до перемоги над справжнім спільним ворогом, то не тільки зберегли своє життя, але й життя мільйонів українців! От цікаво, про що думав перед розстрілом, про що жалкував Юрко Коцюбинський? А про що буде думати перед стратою інший, сучасний зрадник свого народу – Олексій Мозговий? Слухав його пісні, і не розумію досі, як цього колись щирого українця переформатували в зрадника і убивцю? Як може він бути поруч з нелюдами, які ґвалтують українських дівчат, грабують, катують і вбивають тільки за одне українське слово? Невже такі солодкі російські гроші, щоб за них продавати свою душу? Невже є довіра «братнім» обіцянкам? Адже зрозуміло і зараз, що використають, викинуть і розтопчуть, як брудну ганчірку…

І ще. Якщо наша влада все таки вирішить злити Луганщину і Донбас, треба зробити все, щоб витягти звідти українське населення. Так, це мільйони людей. Мільйони біженців. Багато хто з них зараз не розуміє, що їх насправді чекає. Багато хто з інших частин України теж не розуміє, що чекає українців Сходу після перемоги там «русскава міра». Але не можемо просто так віддавати на загибель наших єдинородних. Якщо вже  на горе судилося втратити частину країни, то треба хоч спробувати врятувати наших братів і сестер.  І не треба радіти, коли когось з них сьогодні вивозять в Магадан і Воркуту. Завтра диявол може підступити і під наші оселі, принести з собою горе, смерть, депортації. Ім’я  того диявола – «русскій міръ»

путинська логіка .

  • 04.09.14, 00:43
ВИ АРМІЯ , ВОНИ МЄСНИЄ , А МИ ВСІ ІДІОТИ   .  ось така ХУЙЛА  логіка .

Кобзона позбавили статусу :)

http://www.hromadske.tv/society/kobzona-pozbavili-zvannya-pochesnogo-gromadyanina-/


Російського співака Йосипа Кобзона позбавили звання почесного громадянина Дніпропетровська через антиукраїнські висловлювання. Таке рішення депутати Дніпропетровської міської ради ухвалили в середу на сесії, повідомляє Радіо Свобода.

Крім того, депутати вирішили, що гімн Дніпропетровська – пісня «Днепропетровск, мой дом родной» – відтепер має лунати не у виконанні Кобзона, а дитячого хору.

«Ми зареєстрували проект рішення ще в липні, з березня збирали підписи громадян і сьогодні депутати проголосували за це рішення», – сказав один із авторів ініціативи, депутат Каміль Примаков.

Також депутати внесли зміни в порядок присвоєння звання почесний громадянин міста. Тепер ініціювати скасування звання почесного громадянина можуть депутатські фракції і депутатські комісії. Раніше вони не мали такого права, а відмовитися від звання почесного громадянина міг тільки сам власник звання.

Раніше співак Кобзон висловився на підтримку політики президента Росії Володимира Путіна щодо України та Криму, а також назвав Державний гімн України «нацистським».