Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Черговий доказ роботи проффесіональних дебілів

Вже котрий рік поспіль наш голубий мер влаштовує випуск на все місто. Цього року свято знов розташувалось і на найбільшому майдані поставили сцену, намалювали на ній білими фарбами декілька формул. Так от одна,що найвидніша, з помилками! Так, теорему синусів переробили на голубий лад: тепер замість двох паралельних паличок дві пересічені , тобто замість знаків "дорівнює" "суми" і виглядає вона тепер так: a/sin A + b /sin B+ c / sinC = 2R
Бідні діти до чого ж важко вчитись , коли такі проФФесори навчають! 

11%, 2 голоси

74%, 14 голосів

16%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Анонс акції: Не дозволимо обмежити свободу мирних зібрань!

Не дозволимо обмежити свободу мирних зібрань!  

Чинна влада продовжує чинити свавілля і порушує статті Конституції України, яка гарантує загальнолюдські свободи, а зокрема свободу мирних зібрань громадян. З такими темпами ми скоро втратимо право висловлювати свою незгоду з протиправними діями цієї влади, яка пише закони «під себе», нехтуючи інтересами своїх громадян.
Кожного 31-го числа російська опозиція проводить акції з вимогою до режиму дотримуватися Конституції РФ, яка гарантує свободу зібрань.  Наша влада дублює порядки теперішнього режиму в Росії, і постала реальна загроза для можливості українського народу чинити свій законний вплив на процеси, які відбуваються в державі.
ВРУ хоче прийняти антиконституційний законопроект №2450 «Про порядок організації і проведення мирних заходів».  Якщо не хочеш жити за російськими стандартами, коли мирні зібрання громадян закінчуються побиттями і «небом в клітинку», прийди 31 травня під посольство РФ і стань на захист свохї гарантованих Конституцією України прав, взявши участь в  акції-протесті проти системних порушень свободи зібрань в Україні.  Висловимо свою солідарність з російською опозицією!
Прийди до посольства РФ і приєднайся до учасників акції-перформансу, які створять театралізований «єдиний міліцейський простір» і на її тлі покажуть, якими будуть наслідки вищезгаданого закону. Представникам посольства РФ та української влади будуть вручені відповідні звернення.
 
Місце проведення: Посольство Російської Федерації в Україні (Київ, Повітрофлотський проспект, 27).
Час початку акції: 14.00
 
 
    За  довідковою інформацією  звертайтесь за телефонами:
    050 3806268 (Володимир Чемерис),
    068 1217741 (Михайло Лебідь)

Суд постановив, що людина пішла від мавпи

Київський адмінсуд постановив, що людина пішла від мавпи

Окружний адміністративний суд Києва виніс рішення про те, що в школах й надалі викладатимуть, що людина пішла від мавпи.
Восьмеро батьків школярів подали до суду на Міністерство освіти. У своєму позові вони вимагали, щоб на уроках біології дітям викладали не тільки теорію про походження людини від мавпи - за Дарвіном, але й іншу - божественну - про створення людини Богом. І прохали розібратися суддів та вчених, коли і від кого пішли всі ми.
На перше засідання суду представники МОН так і не з'явилися. Намагання позивачів довести потребу пояснення теорії походження життя з різних боків, адмінсуд не сприйняв і відхилив усі клопотання.
Адвокати батьків на цьому вирішили не зупинятися, підуть далі, та уже з іншим складом суду.
"Колегія суддів ухвалила залишити позовну заяву без розгляду, ухвала може бути оскаржена статтями 185, 187 чинного Кодексу України.
Це була свідома упередженість суду, вважають позивачі.
"Можливо, це є політичне замовлення , був дзвінок з міністерства в будь-якому випадку відмовити. Ми ще маємо 5 днів, ми порадимося і подумаємо, як нам краще поступити", - заявив представник батьків Володимир Шепетько.

27 травня 1722 рік - Малоросійська колегія

Малоросійська колегія - центральний орган російської колоніальної адміністрації в Лівобережній Україні у 18 ст. Малоросійська колегія (т. зв. перша М.к.) створена за указом Петра І від 16(27).5.1722 у гетьманській столиці Глухові (замість існуючого до цього Малоросійського приказу в Москві) з метою контролю за діяльністю гетьмана і українського уряду та поступового обмеження політичної автономії Гетьманщини. М. к. складалася з шести офіцерів російських полків, розташованих в Україні, та прокурора (всіх призначив цар) на чолі з бригадиром С. Вельяміновим-Зерновим. У цивільних справах М.к. підлягала сенатові, а у військових - головнокомандуючому російських військ в Україні М. Голіцину. За царською інструкцією від 16.5.1722 на М.к. покладалися функції щодо нагляду за діяльністю гетьмана, генеральної і полкової старшини, встановлення і стягнення податків до царської казни, провіанту для російської армії; розквартирування російських офіцерів і солдат в Україні; контролю за діяльністю Генеральної Військової Канцелярії, роздачі земельних володінь офіцерам і старшинам. М.к. була апеляційною установою у судових справах, які розглядалися в Генеральному Військовому Суді, полкових і ратушних судах Лівобережної України. Всі питання державного життя Гетьманщини український уряд повинен був вирішувати за погодженням з М.к. В 1727 у зв'язку з загостренням російсько-турецьких відносин царський уряд, намагаючись залучити на свою сторону козацьку старшину, ліквідував М.к. (указ Петра ІІ від 29.9.1727) і поновив гетьманство.
В 1734 після смерті Д. Апостола гетьманство було тимчасово скасоване. 10(21). 11.1764 Катерина II своїм указом остаточно ліквідувала гетьманство і незабаром відновила діяльність т.зв. другої М.к. у Глухові. М.к. складалася з чотирьох російських урядовців,чотирьох українських старшин, прокурора (російського полковника), двох секретарів (українця і росіянина) і канцелярських службовців. На чолі М.к. стояв граф П.Рум'янцев (одночасно генерал-губернатор Малоросії), перед яким російський уряд ставив завдання якнайшвидшої остаточної ліквідації автономії Гетьманщини та повного підпорядкування управління українськими землями загальноросійським державним органам. В адміністративному відношенні М.к. підлягала канцелярії малоросійського генерал-губернатора (існувала до 1796). Поступово М. к. узурпувала всю повноту військової влади. Після ліквідації російським урядом сотенно-полкового устрою Лівобережної України (1781), перетворення лівобережних козацьких полків у регулярні карабінерні кавалерійські частини російської армії (1783) та запровадження намісництв (1780-83), на українських землях повністю поширилась система державного управління Російської імперії. Указом від 20(31).8.1781 М.к. була скасована.

І. З. Підкова, Р. М. Шуст. Довідник з історії України. У 3-х т.

Українець - герой Британської імперії


При зустрічі p Пилипом Коновалом англійські королі мусять вітатися першими і віддавати їм честь.
А за що українець отримав цю високу відзнаку?
Пилип Коновал, родом з села Кутківці на Хмельниччині, подався на заробітки до Канади в 1913 році. Під час Першої світової війни, який вступив добровольцем до канадського експедиційного корпусу 21 серпня 1917р. біля французького містечка Лане німецькі війська затиснули канадську армію в міцні кліщі. У відділенні Коновала загинули всі старші офіцери. Про атаку годі було мріяти: через безперервний кулеметний вогонь не можна було підняти голови. Тоді Пилип сам рушив на кулеметне гніздо. Товариші були певні, що капрал не повернеться. Зненацька кулемет замовк і по якомусь часі Коновал з’явився, тягнучи його під пахвою.

Виявилось, що він, вступивши в рукопашну з кулеметниками, переміг дев’ятьох солдатів, потім атакувавши друге гніздо, захопив ще й трьох полонених. Знищивши два ворожі кулеметні гнізда і відкривши дорогу для наступу, заворожений від куль подоляк ще раз кинувся в атаку. Але тут його полонили. Однак йому вдалось звільнитись від пут. Покінчивши ще із трьома ворожими солдатами, він знову притягнув кулемет.

Три вилазки, 19 ворожих вояків і три кулеметні гнізда… Коновал змінив ситуацію на цілій ділянці фронту.

Це не вигадка чи уривок з пригодницького роману.Адже за цей подвиг Пилип Коновал 15 жовтня 1917 р. перед Букінгемським палацом у Лондоні був нагороджений королем Георгом V Хрестом Вікторії — найвищою нагородою Британської імперії.
При зустрічі з кавалерами цього ордену англійські королі мусять першими вітатися і віддавати їм честь.
Потискуючи невеликому на зріст українцеві руку, король сказав: “Ваш подвиг є найвідважнішим і непорівняльним у моїй армії. Прошу особисто прийняти мою подяку”.

Малина Б. Українець з Поділля, з яким вітались англійські королі// ПІК.— 2000.— № 13 (48).
Далі >>

Право носити відзнаку

Не можу сказати про себе, що дуже захоплююсь спортом, а так іноді запалююсь, як щось дуже виняткове: чемпіонати світу, чи там "Карпати" з "Шахтарем", чи Клички б’ються з кимсь тощо. Тобто я епізодичний вболівальник в спорті, як думаю і значна частина людей, чим вони чітко відрізняються від правдивих спортивних фанатів певних видів спорту.
Але на все моє життя запам’яталось враження від перших хокейних зустрічей збірної СРСР з командою "Канадських професіоналів". Хто цю подію пригадує - мене зрозуміє. Мальцев, Харламов, Петров і звичайно що Третьяк  - це були наші герої цих справді "ледових побоїщ", де перемагали то одні, то другі. Вболівали всі! Враження були неймовірні! В підсумку всіх зустрічей  перевага в перемогах була за хокеїстами збірної СРСР. З того часу радянський хокей  зайняв провідні місця в світовому спорті.
Ще пригадую, що одним з найбільш запеклих і незручних суперників збірної СРСР по хокею була збірна тодішньої Чехо-Словаччини, яка досить часто вигравала поєдинки цих збірних. І вже з тих часів мені запам’ятались чехословацькі хокеїсти якоюсь внутрішньою затятістю і злагодженістю команди. Певно далось в знаки слов’янський менталітет  у поєднанні з набутою німецькою організованістю за часи перебування в Австрійській імперії.
Цьогорічний чемпіонат світу по хокею в мене особливого інтересу не викликав, але дивився при нагоді матчі, бо окрім спорту зараз по телевізору і нема що дивитись для нормальної людини: в основному продукція в стилі "піпел все схаває" і безкінечні "рекламні паузи".
Звичайно, що найяскравішою подією цього чемпіонату була гра, коли збірна Чехії обіграла збірну Швеції у півфіналі - супергра та інтрига! Хоча були і ще доволі інтригуючи матчі, перемога у фіналі збірної Чехії над збірною Росії викликала буквально шок в усіх вболівальників, настільки це було неймовірно. Чому? Як чому!
Збірна Росії по класу була значно сильніша, значно! Там було зібрано весь цвіт російського хокею, у тому числі всі провідні гравці з НХЛ, тоді як у збірній Чехії все було до навпаки: чеські легіонери відмовились підтримати національну команду. Тому гра збірної Чехії була побудована переважно на вольових якостях всіх гравців команди і на тренерському таланті обрати правильну тактику гри.
В чомусь фінал світу між збірною Чехії і збірної Росії нагадувало бій між Давидом та Голіафом. І в неймовірному протистоянні збірна Чехії перемогла! Вітаю і щиро тішусь з того!
А тепер мушу дещо політизувати тему, Бо не я це почав. Ще в зустрічах радянських любителів хокею з канадськими професіоналами явно простежувалось політичне підгрунтя події, як колись Мюнхенська олімпіада для німців. Не обійшлось і цього разу без політиканства: на всі ігри збірної Росії на цьому чемпіонаті тренер команди Биков демонстративно носив причеплену георгіївську стрічку, тобто показував світу, як він шанує 65-ту річницю перемоги.
За канонами нагород, ознака нагороди дорівнює самій нагороді. Тобто стрічки з оформлення і орденську планку мають право носити тільки дійсно нагородженні. Масове ношення цьогоріч георгіївських стрічок в Росії не дивує - як би нащадки переможців мають на те право. Дещо дивним виглядало ношення георгіївських стрічок депутатами Верховної ради України і їм подібним, але най вже вислужуються...
Я про інше: право на нагороду потрібно підтверджувати! По заслузі - честь. А якщо заслуг нема - тоді і честі нема. Тоді це блюзнірство над нагородою.
Тому коли коментатор після завершення фінального матчу з хокею на чемпіонаті світу 2010 говорить, що цього року збірна Росії по хокею програла все, що тільки можна програти, у тому числі Олімпіаду та цей чемпіонат, то...
Ось якби збірна Росії виграла і на церемонію нагородження тренер Биков вийшов з тільки щойно причепленою георгіївською стрічкою, щоб на ній засвітило золото перемоги - ото був би жест! Гідний честі і слави кавалерів Ордена Святого Георгія.
До чого то я? А до того, що перш ніж чіпляти собі якусь відзнаку - задумайся, чи гідний ти її носити. І це всіх стосується, а не тільки тренера-невдахи Бикова - він тільки наочно продемонстрував, як не треба робити.
Бо нагорода походить від поняття "гордитись", це ознака, що люди тобою гордяться і шанують. Нагорода підтверджує право на особисту гордість, а гордість, як і честь, треба довести ділом, що вона насправді в людини є ЗАСЛУЖЕНО.

Богдан Гордасевич

89%, 16 голосів

6%, 1 голос

6%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Вражаючі новини

Новина №1

Збірна України може поїхати на чемпіонат світу з футболу в ЮАР!

Класика українського фарту: не було б щастя, так нещастя у сусіда допомогло!
Через фінансову кризу збірна Греції по футболу скоріше всього не зможе поїхати на чемпіонат світу, тому зараз компетентні в тому органи зайняті питанням заміни, а це має за всіма параметрами бути збірна України.

Новина №2

Відоми промоутер Дон Кінг приїхав у Україну в саме у наше славне королівське місто Львів, щоб підписати контракт з екс-чемпіоном світу в середній вазі Котельниковим.
Вояж такого шоумена - завжди добрий піар, за що і вдячні Дону Кінгу.
А ще більше вдячні Котельникову, що не зраджує Львову і живе тут з нами. Бо стільки "щирих патріотів" повиїхало... Як по мені, то й добре: як вони такі псевдо-патріоти України, то най і смердять десь деінде своїм патріотизмом.
Клички молодці, що не осіли в Німеччині, а Котельников - з нами завжди!
Слава справжнім чоловікам!

Новина №3

Від Ющенка через відсутність зарплати пішла вся прес-служба у повному складі.
Що тут коментувати?
Наливайте, куме...

61%, 19 голосів

13%, 4 голоси

26%, 8 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Звернення Церков про потребу протидії лихослів’ю в Україні

  • 25.05.10, 00:59

ЗВЕРНЕННЯ

Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій

про потребу протидії лихослів’ю в Україні

 

«Будь чиста, як плуг, що оре…

Така будь, моя бесідо!»

 

Дорогі браття і сестри! Шановні співвітчизники!

 

Бажаємо звернути вашу увагу на одну з серйозних проблем нашого суспільства, проблему, яка, якщо нею знехтувати становить загрозу самобутності та майбуттю українського народу – лихослів’я. З жалем констатуємо, що брутальний стиль спілкування стає не лише нормою, а модою, причому для різних верств населення. Лихослів'я легко переймається і прищеплюється – це ганебне явище так розрослося, що вже не усвідомлюється чимось поганим. З покоління в покоління передається ця огидна спадщина – й так вироджується моральність народу.

 

Одначе, ніколи лихослів'я не носило такого масового характеру, такого небаченого розмаху, як в останні роки. У повітрі витають нечистість, мерзенні лайки. І це не тільки не присікається, як було раніше - це стало немов би необхідною деталлю життя й відкрито заохочується. Мерзенні нецензурні слова чуємо з радіо та телевізора, читаємо зі сторінок сучасних книг, журналів, газет. З'явилася навіть якась «м'яка» форма лихослів'я, коли матюки замінюються іншими словами, але перебувають у фразі на звичних місцях. Але сутність сказаного проглядає і крізь завісу, бо нікого не залишає в невіданні «пищалка», що прикриває теле- і радіо-матюки. Це ознака особливої деградації нашої культури, ознака нашого духовного і морального розкладання.    

[ Читать дальше ]

і смішно і грішно

всім відомий смайлик ":)", а мені задумалося зробити більш національний, оригінальний і близький по духу для майже всіх коментарів будення.
Ось він )( - означатиме "і смішно і грішно"
Ви спитаєте: "чому зелений на жовтому?" , бо почалося все з яєць ,а сьогодні наша  країна славиться своїми ялинковим вінками.

53%, 33 голоси

47%, 29 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Ни слова о венках…

  • 23.05.10, 22:28

Потому что, со всяким случится может. И потому как господин Медведев смотрелся куда потешнее Януковича. Путин таки знает толк в извращениях, если «назначил» российским президентом этого комика. Чисто чекистская метода, расставить вокруг себя идиотов, чтобы на их фоне выигрышно выглядеть. И «назначить» Президентом России карликового пуделя с глазами обкурившегося «торчка» — это свидетельство весьма своебразного чувства юмора нынешнего правителя России.

И, почему-то мне кажется, что Янукович столь мил Путину именно потому, что дополняет коллекцию «идиотов» Владимира Владимировича. К маленькому придурковатому Паташону (или обдолбившемуся Чебурашке) требовался большой и не менее придурковатый Пат (или крокодил Гена). Особенно «прет» Владимира Владимировича, когда два этих клоуна дают совместные пресс-конференции, на которых мелкий Паташон «достает» глуповатого Пата, и, самое смешное, эти глупые куклы думают, что они, хе-хе, самостоятельны!

Говорят, что Украины хватит еще на два-три визита Медведева. И это похоже на правду. Странно, конечно, что Виктор Федорович готов променять пусть и сомнительно полученное президентство на еще более сомнительное «малороссийское» губернаторство. Но такова психология «шнырей». Основная мотивация у них — страх. И спастись от этого страха они могут только найдя для себя надежную «крышу». Виктор Федорович, став президентом такую «крышу» потерял. Оказалось, что ему очень неуютно и страшно быть «первым». Отсюда и страх. Страх панический и всеобъемлющий. Страх, выражающийся в усиленной донельзя охране (или это заслуга Отрешко?), в беспрецедентном усилении безопасности кортежей, в «скорой», сопровождающей Лидера, словно престарелого доходягу из ЦК КПСС. В панической боязни столкновения с любым протестом. Ведь Янукович боялся не только теледебатов с Тимошенко. Он боится ехать во Львов. Он боится пересечься с оппозицией. Совсем недавно он побоялся встретиться в Быковне с оппозиционерами и потому перенес свое посещение мемориала с 16 мая на 15. И этот вот животный, «шнырячий» страх сейчас заставляет Януковича отдать Кремлю все что только можно за одну только гарантию собственной безопасности. Как от народа страны, в которой он числится президентом, так и от бывших «старших» типа Ахметова. Последний, кстати, кажется уже прочувствовал, что Янукович «сдает» не только Украину, но и самого Ахметова.

Р.Ахметов: К слиянию украинских и российских компаний нужно подходить очень осторожно. РБК-Украина, 18.05.2010, Киев, 12:13 К слиянию украинских и российских компаний нужно подходить очень осторожно. Об этом журналистам заявил перед заседанием VII украино-российского экономического форума нардеп от Партии регионов Ринат Ахметов, передает корреспондент РБК-Украина. «Это очень сложный вопрос. Я думаю, к этому (слиянию российских и украинских компаний) нужно подходить взвешенно, аккуратно и взаимовыгодно. Если мы говорим о том, что есть бизнес, и его стоимость 1 долл. То мы должны проанализировать возможный потенциал создания стоимости, и что нам даст слияние. Если слияние нам даст больший рост, то это выгодно, но тогда мы должны будем защитить себя юридически. Если мы не будем видеть выгоду, то на то не пойдем. У Украины должен быть в этом вопросе прагматичный подход», — отметил Р.Ахметов. Отвечая на вопрос журналистов, не повторит ли Украины пример Белоруссии, где российский капитал превалирует, он сказал: «Я убежден в одном, что Украины будет поступать так, как выгодно ей».

http://www.youtube.com/watch?v=MczH4iaEBgg

И ведь самое кошмарное в том, что мы cобственно и не знаем, что сейчас со страху «сдает» наш «президент». Все закрыто и тихо. Просачиваются только намеки на следующие шаги вслед за Черноморским флотом. Атомная промышленность, самолетостроение, крайне идиотский и опасный переход на систему «ГЛОНАСС», некие территории, которые отойдут России в процессе демаркации границы. Теперь вот слухи пошли об общей валюте. Там, глядишь и общие вооруженные силы. Наших юношей явно не хватает в Чечне, а в будущем — на китайской границе. Короче говоря, Янукович «падал стремительным домкратом». Но, как правильно заметил кто-то из древних: «Бог — не фраер. И всякую шельму метит всенепременно и разнообразно.» Но, ни слова о венках.

Кстати, об экологии.

Сайт “Майдан” рекомендует

ДОЛУЧАЙТЕСЬ! Ялинковий спротив. Це серйозно. Без іронії.

Утиски нового режиму перейшли людські межі — Ялинку (в народі – Йолка), яка впала на нашого Гаранта Конституції, була вчора затримана правоохоронними органами. Йолку зараз допитують і катують в застінках СБУ, вимагаючи свідчень щодо організаторів замаху. Ми розуміємо, що однією Ялинкою-героїнею все не закінчиться. Руки каральних органів дійдуть до Карпат і Полісся, знищуючи всі ялинки та смереки на захист Гаранта Конституції від майбутніх замахів. В Адміністрації Президента вже підготовлено указ, який заборонить встановлювати ялинки на Новорічні та Різдвяні свята. На Майдані Незалежності вже за 2 тижні почнеться спорудження найбільшої в світі пальми Мєрцалова – нового символу Новорічних свят. У зв‘язку з цим закликаємо весь чесний люд приєднатись до порятунку Ялинки. Сьогодні знищать одну, а завтра підуть під ніж всі інші! Здамо її – здамо всі наші ліси. Що ти можеш зробити вже сьогодні: - посади Йолку в своєму подвір‘ї купи ялинкову гірлянду, і вистав в себе на балконі чи у вікні посипай ялинковою хвоєю шлях Президентського кортежу - принеси до Адміністрації президента гірлянду, і прив‘яжи до огорожі - прив‘яжи ялинкову гірлянду до антени автомобіля - пришпиль гілочку ялини до свого одягу, постав вазон з ялинкою на вікні - домалюй до свого аватара (юзерпікчі) гілочку ялинки чи цілу ялинку - придумай свою цікаву акцію в захист Ялинки Збережемо Карпати і Полісся від перетворення на донецькі степи! Вся країна повинна сказати: «НІ КРИВАВОМУ РЕЖИМУ! НІ КАТУВАННЮ ЯЛИНКИ»! Варіянти футболок і юзерпіків ось: http://kotyhoroshko.livejournal.com/448056.html Будемо вдячні за перепости, ретвіти та іншу інформаційну допомогу! І, на цю ж тему: “щойно він перестав бути Яйцуковичем, як став Ялинковичем. Дійсно, фаталізм якийсь….” (http://hvylya.livejournal.com/63438.html) І ще: “В Карпатских лесах обнаружена база подготовки венков-террористов” (http://img.ly/1fxM) І НЕ ЗАБУВАЙТЕ ПРО ЯЙЦЯ! Яйце в нашій країні — накраща прикраса і доповнення до ялинки, як відомо.

«ОРД»

                                                                                                                                                                                                                                            http://ord-ua.com/2010/05/19/ni-slova-o-venkah-/