Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

-1 Народный депутат від Партії регіонів убив себе об бігборд

  • 17.04.11, 13:02
   У неділю вночі в Києві на вулиці Заболотного в результаті ДТП загинув депутат від Партії регіонів Микола Лісін.  Як повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на джерело в правоохоронних органах, автомобіль "Lamborghini", яким керував депутат, врізався в рекламний білборд.  Лісін помер на місці події.  На даний момент з'ясовуються подробиці події. http://obkom.net.ua

Янукович дав команду "саджати"

  • 17.04.11, 12:55

МВС домоглося від Кабміну права на оперативний контроль рахунків Державного казначейства для посилення контрольних заходів із держзакупівель.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на власні джерела.

Поки що таких повноважень не змогли отримати ні СБУ, ні Держфінінспекція, але і вони стоять у черзі на отримання додаткових оперативних можливостей.

За даними видання, три тижні тому на закритому засіданні Кабміну голова МВС Анатолій Могильов заявив:

"Мені, звичайно, трохи ніяково — я всіх тут знаю особисто, але починаються держзакупівлі, і я попереджаю — президент дав команду "Саджати!". Церемонитися ніхто не буде. Міліція буде контролювати всі великі тендери".

Першим сигналом серйозності намірів припинити найбільш відверті форми дерибану державних коштів, на думку автора статті, стало подання про відставку заступника міністра економіки Сухомлина, подане Миколою Азаровим.

Це нібито сталося через проведення процедури закупівлі в одного виконавця продовольства для армії в інтересах кількох комерційних структур, що користуються лояльністю міністра оборони Михайла Єжеля.

За даними джерел Zn.ua, формальна причина скандалу така: відкриті тендери із закупівлі продовольства для армії не проводилися з 2007 року. Один-два рази на рік піднімається галас: "солдатів нічим годувати і продукти закінчуються".

У результаті за прискореною процедурою в одного учасника закуповувалося необхідне — в особливих людей за особливими цінами.

"Зрозуміло, це бізнес не Сухомлина і не клерків у Мінекономіки — а великих людей із головних кабінетів", - пише автор.

http://www.pravda.com.ua/news/2011/04/16/6113010/

Организаторы Дня гнева рассказали о своих спонсорах #DayOfRage



 Организаторы "Дня Гнева" в ответ на заявления А.Ефремова отрицают наличие у них каких-либо одиозных "спонсоров", в частности Джорджа Сороса или Бориса Березовского.

"Гражданское движение "Спільна Справа" никогда не получало финансовой поддержки от Джорджа Сороса или Бориса Березовского", - заявил лидер организации Александр Данилюк.

"Какие-либо инсинуации на эту тему - грязные технологии, направленные на дискредитацию движения", - сказал он, комментируя соответствующие заявления главы фракции Партии регионов Александра Ефремова и неназванного "регионала".

[ Читати далі ]

Знову про курган.

  • 16.04.11, 21:13
http://video.i.ua/user/3887575/
На мій депутатський запит з проханням надати для ознайомлення дозвільну документацію на початок гірничих робіт (відкриття кар'єру), отримала таку відповідь:
"В зв'язку із тим, що земельна ділянка, яку орендує ТОВ "Граніт груп" відноситься до земель, які входять до компетенції Криворізької Державної Адміністрації, повноваження депутата сільської ради на них та на ТОВ "Граніт груп" не розповсюджується."
Коротше кажучи, не дають документацію. І це в нашому "демократичному" суспільстві, де діє Конституція України і ст.50, яка гарантує доступ громадянина на екологічну інформацію!!! А що ж буде, якщо вони (не дай Боже) відкриють той клятий кар'єр? Взагалі правди не дочекаємося? Навіть, якщо радіація буде шурувати, аж гай шумітиме?

Відкриття "Техноленду" у Єнакієвому закінчилося скандалом

  • 16.04.11, 16:48


У Єнакієвому, де сьогодні перебуває з візитом Віктор Янукович, міліція затримала голову благодійного фонду «Пальма Мерцалова», видавця книги «Єнакіївська мафія» Костянтина Воробйова. Про це повідомив співробітник фонду Антон Скиба.

За його словами, в цей день в Єнакієвому планувалося відкриття політехнічного музею «Український техноленд», і Воробйов вирушив зустрічати закордонні делегації, які прибули на захід.

«У готелі до нього підійшли співробітники міліції і попросили пройти з ними. Причину затримання сформулювали неконкретно: мовляв, на вас надійшла заява», - розповів Скиба.

[ Читати далі ]

Олесь Доній про змішану систему виборів (+відео)

Запровадження змішаної системи виборів до парламенту може призвести до “посіріння” еліт та переведе боротьбу опозиції з парламенту на вулиці. Таку думку висловив народний депутат фракції “НУ-НС” Олесь Доній під час прес-конференції в ІА ГолосUA. “Запровадження змішаної системи — це шлях до посилення регіональних еліт, але з іншого боку це є шляхом від “посіріння” партій, тобто партії будуть змушені більше рахуватися з окремими персонажами”, - заявив О. Доній. Водночас, він зауважив, що ті пропозиції, що наразі є, призведуть до послаблення представництва опозиції та більшого впливу адмінресурсу. “В умовах України це означатиме, що опозиціонери будуть змушені всю свою силу, енергію, в першу чергу приділяти вуличній боротьбі, вуличному руху опору з незрозумілими перспективами”, - додав нардеп. При цьому він наголосив, що “при всій критиці пропорційної системи, яка є, пропорційна система є найбільш репрезентативна, більше представляє інтереси населення, аніж зміни, які пропонуються”. Нагадаємо, 7 квітня у своєму посланні до Верховної Ради Президент України Віктор Янукович запропонував запровадити змішану систему на виборах до Верховної Ради та підвищити прохідний бар'єр для партій до 4% і для блоків — до 5%. При цьому у посланні наголошується, що це завадить потрапити до парламенту «маргінальним політичним силам». Голос.UA

Прокуратура "наїжджає" на журналістів?

  Працівники прокуратури телефонують у редакції окремих інтернет-видань з приводу матеріалів про "регіонала" Юрія Іванющенка, відомого під прізвиськом "Юра Єнакіївський". Про це у своїй статті для Радіо Свобода пише журналіст Артем Фурманюк. "У числі таких "щасливчиків" виявився і автор цих рядків. Чоловік, що представив себе як старший слідчий прокуратури Донецької області Сергій Будник, неодмінно хотів знати про мотиви, що три роки тому спонукали донецький сайт Pro-test, до постійних авторів якого належу і я, передрукувати статтю Станіслава Речинського під промовистою назвою "Кілери та бариги", розміщену спочатку на сторінках інтернет-видання "ОРД", - пише він. [ Читати далі ]

Журналіст садив грядку біля Кабміну для Азарова

  • 16.04.11, 14:23


 Журналіст, фотограф, громадський активіст Тарас Довгий самотужки провів акцію біля Кабміну, намагаючись скопати грядку на газоні біля Кабміну, щоб таким чином підтримати ініціативу Миколи Азарова по самозабезпеченню овочами.

Про це протестувальник сам повідомив "Свідомо".

"Я зранку прочитав заяву Миколи Яновича про те, що треба повертатися до товарного виробництва, самотужки вирощувати овочі. Купив лопату і прямо біля його офісу прийшов посадити трохи насіння, щоб він бачив, що люди до нього дослухаються", - повідомив активіст.

Крім лопати, він приніс з собою плакат "Скоро візьмемо не тільки лопату, а й вили". Тарас Довгий обурений цінами на продукти і вважає свій жарт саркастичним, бо в найближчому майбутньому він може стати реальністю.

5 правоохоронців відтіснили активіста від Кабміну і наполягали, що для акції потрібне повідомлення до КМДА. Довгий обурений, що йому не дозволили висловити підтримку прем'єру і вважає це утиском свободи слова.


Олександра Веснич, Свідомо 

Цепь страха

  • 16.04.11, 12:34
 

Регионалы видят, что десяти лет стабильности под их мудрым управлением не будет

Киев. Лидер фракции правящей партии в парламенте Александр Ефремов обвиняет международный фонд "Видродження" в подготовке молодых людей, которым поручено устроить беспорядки в стране, а его однопартийцы заявляют, что "налоговый Майдан" был финансирован Джорджем Соросом и Борисом Березовским. Минск. Президент Беларуси Александр Лукашенко обвиняет оппозицию в организации взрыва в столичном метрополитене и предупреждает, что игры в демократию окончились. Каир. Бывший президент Египта Хосни Мубарак арестован, а его сыновья помещены в известную столичную тюрьму.

[ Читати далі ]


14 травня День Гніву

К 14 мая "День Гнева" #DayOfRage

  • 16.04.11, 02:53


 СКОЛЬКО МУСОРНОЕ ВЕДРО НИ УТРАМБОВЫВАЙ - ВЫНОСИТЬ ВСЕ РАВНО ПРИДЕТСЯ

                                                                                                                                                                       Народная мудрость.

Жизнь в Одессе, городе весьма специфическом откладывает отпечаток не только на манеру говорить, у жителей формируется весьма своеобразный взгляд на события и весьма вольная трактовка фактов….

Надо иметь много терпения ,чтобы прочитав новости не спросить себя очередной раз: что это? Двух мнений тут быть не может…
[ Читати далі ]