Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

В Україні розігрують російсько-білоруський сценарій? #DayOfRage

 Складається таке враження, що в Україні ще за місяць до Дня Гніву 14 травня влада розігрує російсько білоруський сценарій.
Але на щастя поки що  в більш м'якому варіанті, без жертв. На підставі загрози тероризма посилити заходи безпеки у столиці та обласних центрах України і максимально унеможливити проведення Дня Гніву який запланований на 14 травня 2010 року.
І тут на думку зразу спадає заява Могильова про кровопролиття перед днем Соборності України і вибухи в Макіївці на Донеччині. 




Станция метро «Университет» закрыта для пассажиров, поезда проходят мимо нее. «По предварительной информации, она заминирована. В 17. 40 работник подразделения милиции метрополитена обнаружил между двумя эскалаторами коробку из «Макдональдса» с торчащими проводами. В связи с этим были эвакуированы сотни пассажиров и персонал. Туда выехала следственно-оперативная группа и пиротехники», - сообщил «Сегодня» начальник ЦОС киевской милиции Владимир Полищук.
Источник

Партія регіонів продовжила історію з "наколотими апельсинами"?



Інформація джерела з Партії регіонів про те, що "податковий Майдан" спонсорували Джордж Сорос і Борис Березовський, належить до розряду "наколотих апельсинів" та "американських валєнок".


Про це заявив координатор громадського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк.

"Це коментувати складно, тому що така заява належить до ґатунку "наколотих апельсинів" та "американських валєнок". Насправді на сьогоднішній день українцям не потрібна зовнішня мотивація, щоб брати участь в акціях протесту. Вистачає мотивації у вигляді нашої недолугої влади. Така заява - це абсурд", - зазначив Данилюк.

[ Читати далі ]

В укрнете все спокойно?



 Общаемся, уважаемые? Спорим, ругаемся, хвалим, мнение подаём…. Все, как всегда. Есть одно «но» – судя по всему, недолго осталось. Собственно, эта ниша, где мы можем мнение своё подать, да без всякой цензуры, функционирует в данный момент лишь благодаря своим небольшим размерам. Да, вот видите – стремление сделать сайт со значительной посещаемостью иногда влечет неприятные последствия.
[ Читати далі ]

Як жити веселішає...

Миттєвий візит Президента Україна Віктора Януковича у Львів для львів*ян був помітним хіба що ускладненням проїзду - отого і всього. Розмов і пліток мінімальна кількість - своєрідна демонстративна неповага вже тим, що ми до цієї влади байдужі! Поки що... Терпимо...
Але по телебаченню традиційно показують матеріали протестів у Львові, де на лаву міліціянітв-спецназівців пре-напирає згуртована лава молодиків яко протестувальників. Я зумисно кажу "яко", бо для мене давно не дивно, що ось такі групи згуртованих молодчиків у шкірянках чи спортивних куртках раптово з*являються у значній кількості в конкретній конфліктній точці, дружно вчиняють бучу і потім дивно миттєво розчиняються безслідно, наче їх не існує взагалі ні до - ні після інцинденту.



В мене є товариш як і я з "динозаврів-контреволюціонерів", що в межах можливого проявляли свою незгоду з владою ще за радянських часів. Тож коли я тільки почав говорити йому: "Ми з тобою досвідченні контрики, тому знаємо, що скакати на ментів без зайвої потреби не варто, а роблять це з легкістю тільки ті...", - мій товариш мене перебив і докінчив мою думку: "...хто наперед знає, що їм за це нічого не буде" І тоді я з іронізував: "Точніше: їм буде, якщо нічого не буде!"



Не раз про це писав, що дивуюсь: навіщо показують відеоролики про тренування спецназу МВС України, а особливо протистояння-масовки зі значною кількістю спецназвців у екіпіровці та "неконтрольованою товпою", яку відтворюють ті самі спецназівці, перевдягненні в "гражданське" вбрання. Коли я порівнюю людей, що приймали участь у навчаннях МВС з товпами протестуючих, які в різних противладних протестах починають бійку з міліцією, то майже на сто відсотків бачу однаковісіньки обличя і методи. Кадри "протестуючих" свободівців у Львові яскраве тому свідчення - цілком прозора режесура команди Могильова. Та львів*яни - народ загартованний і на примітивні провокації не йдуть...
Якщо у когось виникають сумніви у моїх словах, то прошу віднайти відео Майдану і ви пабачите чітку різницю: на Майдані всі від малого до старого, а тут все калібровані молодики-качки! Придивіться уважніше. І обдумайте добре, навіщо це робиться, бо як я вже казав: вдумливий протестувальник зайве міліціанта не зачепить, бо то тільки дурний пес гризе палку, якою його луплять, а розумний вже хапає руку, яка ту палку тримає, а надрозумний пес - скаче і вгризається в горлянку тій сволоті, що його палкою б*є!
Для антинародної влади надважливим завданням стає створення атмосфери ненависті і зневаги у силових структурах стосовно народу. В наших теперішніх українських ЗМІ вперто твориться негативний образ міліціонерів, що мимоволі примушує їх гуртуватись у своєрідну замкнуту касту, цілком відірвану від мас народу, озлоблену і направлену проти народу. Дуже і дуже небезпечне явище, тотожне до протистояння в тюрмі наглядачів та зеків, але це тоді абсурдне життя, якщо вільне життя стає аналогічне тюремному!
Я постіно наголошую, що вся українська міліція, і СБУ, і прокуратура, і митники, і судді - це все наші люди! Нам не з Африки чи Китаю їх привезли, а вони вийшли з нашого загального людського масиву, нашого соціуму! Тому якщо ці люди із ПРАВОзахистників закону для народу стають протиправними захистниками сил антинародного характеру - то в цьому і наша спільна проблема як суспільства вцілому: що ми за середовище, якщо породжуємо монстрів замість гуманоїдів?
Технології розпалювання ненависті в громадянському середовищі не нові, особливо якщо пригадати яскраві "совецькі" взірці замученого "банедрівцями" червоноармійця-зв*язківця з вирізаними на тілі зіркою або навіть тризубом не знати задля чого, або як "бандерівці" залишали забиті трупами криниці, з яких самі ж бандерівці і набирали воду... Одним словом не можна дати теперішній владі натравити силовиків, що є частиною нашого народу, на весь народ - і напаки: не можна дозволити навіювати народу сприймати простих службовців-силовиків як ворогів.
Майбутнє зароджуєть сьогодні - давайте не забувати про це.

Богдан Гордасевич
м.Львів-Рясне

89%, 17 голосів

0%, 0 голосів

11%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Александр Данилюк: «Оппозиция не стимулирует людей к протестам»

 

Сразу после Налогового майдана 2010 года один из его лидеров, руководитель Гражданского движения «Спільна Справа» (укр. «Общее дело») Александр Данилюк стал заместной персоной украинского Интернета. До россиянина Навального ему, конечно, ещё далеко, но предпосылки к этому уже есть, поскольку свою деятельность возглавляемое им объединение представителей малого и среднего бизнеса распространяет далеко за пределами Сети. А 14 мая активисты и вовсе проведут Общеукраинский День Гнева.

Кто же такой Александр Данилюк? Что он из себя представляет? Кто за ним стоит? Почему другие лидеры предпринимательских профсоюзов зовут его «провокатором», а под конец 10-дневной акции на Майдане Независимости его перестали пускать на сцену? По каким причинам Партия регионов без боя захватила сцену и привела милицию? Обо всём этом UAINFO беседует с самим фигурантом слухов и кривотолков, молодым, амбициозным и, как оказалось, уже видавшим виды уличным оппозиционером.

Когда было создано движение «Спільна Справа»? Кто инициатор?

ЧИТАТИ ДАЛІ 

Перевірте на корупцію Януковича!

  • 13.04.11, 14:27

У понеділок владна еліта опублікувала свої декларації про доходи. Президент, його адміністрація та члени уряду зробили це майже одночасно. Немов би за вказівкою з одного кабінету. Таку відкритість чиновники продемонстрували на тлі чергових оцінок про вкрай погану ситуацію з боротьбою з корупцією в Україні.

Але покращити імідж може не формальне виконання антикорупційних норм, а реальні перевірки на чистоту.

8 квітня Держдеп США розмістив на своєму сайті звіт про права людини в Україні в 2010 році. У ньому невтішні висновки: "Корупція залишається широко розповсюдженою проблемою". Наводяться слова президента GRECO Драго Коса від 5 жовтня 2010 року, що він не бачить поліпшення в боротьбі з корупцією в країні із часу вступу на посаду уряду Януковича.

Примітно, що такий звіт з'явився наступного дня після виступу Віктора Януковича у ВР із щорічним посланням. 7 квітня український президент вкотре говорив про необхідність "радикально подолати корупцію": "Ми зможемо подолати лише за умови, якщо на боротьбу підніметься вся громадськість. Я підтримаю всі ініціативи, що пов'язані з моніторингом та виявленням корупціонерів де б вони не працювали і якою б владою не володіли".

І громадськість почула президента.

Подивилася його декларацію про доходи за 2010 рік, і пропонує СБУ та ГПУ ініціювати перевірку статків Віктора Януковича на предмет корупції.

Межигір'я перейшло у власність Януковича?

[ Читати далі ]

УВАГА!

 

Сьогодні 13 квітня 2011 р. о 10.00 у Жовтневому районному суді м. Запоріжжя відбудеться судовий розгляд по суті у кримінальній справі № 091103 за обвинуваченням 9 українських громадян-патріотів, які 28 грудня 2010 року пошкодили бюст міжнародного злочинця і ката українського народу Йосіфа Джугашвілі (Сталіна).

20 квітня 2011 р. об 11.00 у Комунарському районному м. Запоріжжя відбудеться судовий розгляд по суті у кримінальній справі за обвинуваченням трьох українських громадян-патріотів у підпалі офісу прибічників міжнародного злочинця і ката українського народу Йосіфа Джугашвілі (Сталіна).

На засіданні будуть присутні депутати Верховної Ради та депутати Київської Обласної Ради.

[ Читати далі ]

Всеукраїнська акція Подаруй книгу українському гардемарину!

  • 12.04.11, 20:30

Звернення в першу чергу для киян, так як збір книжок проводиться у Києві.

За ініціативи суспільників Київської міської організації СУМ в Україні проводиться збір книг для військово-морського ліцею в м. Севастополі в рамках акції «Подаруй книгу українському гардемарину!».
Мета акції – сформувати бібліотеку у першому в Україні військово-морському ліцеї, що відкрився 1 вересня 2009 року в Севастополі.
Нагадаємо - під час роботи у Міністерстві оборони України, Юрій Єхануров ініціював створення у Севастополі військово-морського ліцею для юнаків, що закінчили 9 класів загальноосвітньої середньої школи. Міноборони разом з Міносвіти провели усі необхідні процедури для відкриття такого закладу. У ліцеї навчаються юнаки з усіх регіонів країни.
Сьогодні в ліцеї на двох курсах навчаються 97 юнаків. З них 10 ліцеїстів — діти-сироти та діти, позбавлені батьківської опіки. 39 навчаються на загальних підставах, 8 — з багатодітних сімей, 24 — з неповних, 9 — з малозабезпечених, 6 — із сімей військовослужбовців, 1 — з сім’ї ліквідаторів аварії на ЧАЕС.
Попри те, що в навчальному закладі багато дітей із проблемних родин, ця обставина не позначається на їхній успішності та старанності. У ліцеї панує дух змагання.
Підтримувати його на високому рівні допомагають досвідчені офіцери і педагоги.
Зараз ліцеїсти забезпечені житлом, меблями, військовою формою та всім необхідним, але потребують допомоги у комплектуванні бібліотеки.
Ми закликаємо всіх охочих подарувати книги для бібліотеки Українського військово-морського ліцею. Це можуть бути видання на історичну, військову тематику, а також пригодницькі чи наукові книги – на Ваш розсуд. Пам’ятаймо – йдеться про духовний розвиток наступних поколінь Українських моряків, майбутнього Українського Флоту.
Перший етеп збір книг на книжковій виставці Медвін. 7-10 квітня, по вул. Фізкультури 1 (м. Республіканський стадіон). Кияни можуть приносити книги також і на домівку по вул.М.Коцюбинського, буд.6, к.8.
Далі книги можна дарувати та збирати до 15 травня. Вітається проведення подібних акцій іншими осередками.
Заключним етапом буде передача книг ліцеїстам .
П. С. Подруги та друзі з Київського осередку потрібна ваша допомога в роздачі флаєрів на виставці та присутності біля стенду із збору книг. Це може бути повний день або декілька годин 7-10 квітня з 11 до 19:00. Контактна особа Олена Подобєд-Франківська 0977910752


П.с. Важливість цієї акції є величезною! Прошу переглянути фільм Тризуб Нептуна і коментарі до нього http://toloka.hurtom.com/viewtopic.php?t=20661
Двічі ми вже втратили наш флот...

Спільна Справа ТБ "Вставай Україно"

                                                                    

                                              ДЕНЬ ГНІВУ ПРИЗНАЧЕНО НА 14 ТРАВНЯ


Громадянський рух Спільна Справа розпочинає всеукраїнську мобілізацію усіх свідомих громадян, незгодних з діями влади, з метою проведення 14 травня загальнонаціонального Дня Гніву. Акції протесту відбудуться у Києві та в усіх регіонах України.

Про це повідомив лідер Спільної Справи Олександр Данилюк.

«Сьогодні необхідно продемонструвати владі той реальний рівень громадської незгоди з її діями, який накопичився в суспільстві. Ця акція має стати сигналом того, що ані псевдореформи, ані псевдореформатори Україні більше не потрібні. З кожним днем життя українців істотно погіршується. Якщо не зупинити цей процес зараз, завтра це не матиме сенсу. Та швидість, з якою Україна летить у прірву, не залишає часу для роздумів», – підкреслив О.Данилюк.

За його словами, «14 травня усі громадяни, небайдужі до долі України, мають вийти на вулиці і показати всьому світові, що українці не є мовчазною отарою, яку можна безкарно гнати на забій».

Він також повідомив, що протести в усіх містах, які долучаться до акції, мають розпочатися синхронно об 11.00. У Києві протестувальники вийдуть до Адміністрації Президента та Верховної Ради. Для координації дій з підготовки акції створюється оперативний штаб. Усі, хто бажає долучитись до її організації можуть сконтактувати зі штабом за номерами: +380675056055, +380675388997, +380992241074.

Прес-служба громадянського руху Спільна Справа


Держохорона виривала у журналіста камеру, щоб не знімав кортеж

Представник державної служби охорони на перетині вулиць Шовковичної і Лютеранської у Києві перешкоджав журналістам знімати проїзд кортежу, який виїжджав з воріт адміністрації президента. Інцидент стався близько 18.30, повідомляє кореспондент "Української правди". Зокрема, службовець почав виривати камеру у журналіста "Української правди" пояснюючи це тим, що проїзд кортежу заборонено знімати. На прохання журналіста преставитися чоловік відповів відмовою. "Я не буду тобі представлятися. Ви не будете тут знімати. Я зараз розіб’ю об'єктив", - сказав він. У момент проїзду кортежу охоронець почав виривати камеру у журналіста з рук, не дав зняти жодного кадру і погрожував її розбити.
Українська правда