Безумное умножение газа.

         Такой аферы над потребителями и в таких масштабах в этой пятилетке еще не было. Ее можно сравнить пожалуй только с ваучерной приватизацией госимущества, когда всех граждан обокрали на миллиарды, а каждого в отдельности в эквиваленте на 23тысячи долларов.

Теперь делают нечто подобное, а конкретно- на газе. Вы можете себе представить чтобы шоколадная фабрика установила цены на конфеты опираясь на то что она якобы теряет производя их в Украине а не в Норвегии. Поэтому цена на них норвежская Или например цена Таврии была установлена на уровне французкого Пежо- 12 тысяч евро. Ясно что это абсурд, по тому что уровень зарплат в этих странах в разы выше чем в Украине и соответственно эти товары по такой цене у нас смогли бы покупать только единицы.

А вот с газом в Украине это хотят сделать, обосновывая тем что Нефтегаз включил в себестоимость добычи газа якобы затраты на капитал добывающей компании в размере 2854,2грн на 1тыс метров кубических, которые он бы получал если бы добывал его в Норвежском море или Заполярье. Таким образом для населения хотят повысить тариф на газ в 5 раз,.с 1182 до 5450 грн за тыс.куб. Метров.

И это при том что недра согласно Конституции являются общенародными.

Эти абсурдные планы могут осуществиться, так как их проталкивают газовые монополисты, зная что потребителям некуда деться. А «люстрированное» правительство в место того чтобы разобраться с этими расчетами и тайными схемами убыточности Нефтегаза, хочет воплощать их в жизнь. При этом никто из них не думает и не говорит об одновременном повышении заработных плат и пенсий до уровня среднеевропейской в 3000,евро.. Предполагается только помочь субсидиями из госбюджета малоимущим, то есть опять обокрасть средний класс. Таким образом в Украине закладывают социальный взрыв.

Кому он выгоден в нынешней нелегкой ситуации, когда страну терзают террористы и агрессор не трудно догадаться.  

А граница наша - заграница.

   


Вот и снова переговоры по Донбассу завершились призрачными надеждами. А сегодня так

пресслужба Путина напрямую заявила, что Россия не является стороной конфликта и соответственно выполнять ей нечего. То есть добровольцы, «отпускники» не ее и грады, танки, буки, тюльпаны они купили в Донецком военторге. Как пишут некоторые СМИ в кремле опять включили дурочку.

Самое интересное что в Украине властные лица и особенно военноначальники подыгрывают такой ситуации. Говоря о суверенности Украины они мало что делают для ее соблюдения, особенно по защите границ. СМИ опять сообщают о вводе до 150 единиц танков ,БТР, военной техники через границу с РФ и на это нет никакой реакции. Хотя любому мало мальски знакомому с военной тактикой понятно что эту вражескую технику надо уничтожать на нашей территории на расстоянии не далее чем 30км от госграницы. Наши же стратеги ждут когда ее пригонят на линию столкновения за 150км и она начнет уничтожать украинских солдат. Клерки МИДа тоже делают вид что ничего не происходит и соответственно ни каких заявлений и протестов не выдвигают.

Отсюда вывод- наша нынешняя власть госграницу с РФ в ростовской области считает заграницей, а ведь могли на полном основании применить для защиты границы Точку У, Смерчи, Грады. крылатые ракеты и таким образом сохранили бы сотни жизней наших воинов и граждан.

Ляшко подыграл хамлу

О.Ляшко часто говорит правильные речи с трибун Но.недавно Ляшко отличился ,развесив по городам бигборды -»Путин ху#ло победит добро.» Это подарок хамлу от пиарщика. Во первых читать этот слоган можно с разными паузами и легко получается утверждение-. Путин победит добро! 
Во вторых, попробуйте детям объяснить значение слова «ху#ло» и даже при всем откровении у вас получится, что это плохой человек,(редиска) Но это же похвала хаму, террористу, оккупанту, агрессору. Таким образом Ляшко уводит Хамла от обвиненний в совершенных преступлениях

И еще. Те кто матерятся публично, опускаются сами и программируют других на примитивность, распущенность, агрессию в общем на деградацию. Кому это нужно и выгодно-решайте сами.  

Вихід України з кризи (4 част. закінчення) Кадри


Як стверджував більшовицький керманич- "кадри вирішують усе", і це дуже близько до істини. Україна знаходиться в перманентній кризі. У тому числі із-за зламаної і розкладеної кадрової системи. Призначення на посади відбувається не за критеріями моральності і професіоналізму, а по особистій відданості і входженню в корупційну вертикаль. Дійшло до абсурду, називаються мільйонні суми за крісло депутата, прокурора, судді. Що в принципі не допустимо бо саме вони покликані боротися з цими вадами.

Тому необхідно терміново проводити люстрацію кадрів у вищих владних структурах. Починати потрібно з СБУ, прокуратури, Збройних сил, суддів, міліції. І ось чому.

Передусім визначимо критерії люстрації;

1-відсутність корунціонної діяльності за 5 останніх років - 2-відданність інтересам народу України.

3-пройти детектор брехні.

По першому пункту інформація повинна поступати: від СБУ, УБЭП, співробітників, сусідів. Це дозволить чітко визначити ступінь корумпованності чіновника По другому пункту-информация від громадських організацій, ЗМІ. Це дасть можливість встановити які державні рішення і які громадські рухи підтримував люстрируємий

Детектор брехні дозволить встановити міру чесних відповідей люструемого, а значить його моральність і життєві критерії.

Уся ця інформація повинна розглядатися на засіданні люстраціонного комітету, члени якого повинні першими пройти процедуру люстрації комісією Верховної Рады.

Члени комісії ВР ( не більше 7 депутатів) мають бути призначені виходячи з люстрационных критеріїв на термін не більше місяця і тільки для призначення люстрационного комітету. При необхідності комісія може бути створена знову. Люстрационный комітет, після роботи з кадрами центральних органів і керівників обласних служб, повинен створити підрозділи обласні для люстрації кадрів районних підрозділів.

Якщо ця робота буде швидко проведена то у нас буде надія на швидкий вихід з кризи, якщо ж цього не робити то криза затягнеться В цілому ж державна кадрова політика повинна будуватися виходячи з критеріїв передусім моральних-честності, порядності, патріотизму і тільки потім враховувати професійні якості на основі профессиограм-які чітко визначать знання, навички, психофізіологічні дані. досвід роботи.

Тільки так можна створити надійні кадрові резерви і вирішувати успішно проблеми що виникають перед Україною, що розвивається.

Слава Україні!

Вихід України з кризи ( продовження частина 3)

Оборонна політика

Щоб Україні вийти з кризи, в першу чергу потрібно завершити перемогою бойові дії з терористами на сході.

Причин затягування АТО як завжди декілька. Основні з них: невміли .не координовані дії силовиків, відсутність належного фінансування, програна інформаційна війна, не застосування сучасних бойових засобів, корупція і зрада і як результат -відкритий державний кордон з Росією, яка забезпечує бойовиків зброєю, технікою, грошима, найманцями.

Для швидкого припинення АТО потрібне на думку військових фахівців, ввести воєнний стан в захоплених районах. Створити боєздатні аеромобільні бригади, ввести в дію високоточні бойові засоби ( ракетні і літакові комплекси) провести люстрайцию усіх командирів і штабістів як мінімум до підполковників виходячи з їх відданості Україні. Виділити фінанси на оборону в розмірі до 3% ВВП. Проводити постійну анти сепаратистську пропаганду. Тільки такий мінімальний комплекс заходів дозволить швидко вийти із складних терористичних обставин і почати проведення повних мирних реформ.

Після завершення АТО необхідно швидко переглядати і розробляти нову оборонну доктрину, з урахуванням обставин що склалася. В бюджеті на оборону потрібна закладати, мінімум 2% ВВП. На пропаганду- 0,5 ВВП і фінансувати створення новітніх засобів ведення війни : крилатих ракет, лазерної зброї, точкових ракет, безпилотников, кібер підрозділів з відповідним оснащенням. Необхідно буде вводити поглиблено в учбових закладах цивільну оборону з розділом початкової військової підготовки і военно польовими іграми. Армія має бути професійною чисельністю порядку 100тыс контрактников і в додаток 1млн резервістів, які повинні раз в два роки проходити військові збори.

Тільки опора на власні сили і можливості дозволить забезпечити надійну обороноздатність України. При цьому необхідно проводити миролюбну зовнішню політику і співнрацію на основі самоповаги і взаїмовигідності.

Вихід України з кризи (продовження) Економічна політика

Економічна політика.Про неї в Україні висловлено досить багато мудрих думок, проте віз і нині не рухається у бік сталого розвитку. Економіка і фінанси України знаходяться у стадії періодичної кризи.

Причин як завжди декілька, зупинимося на найважливіших.

Виходячи з концепції розвитку нації, в Україні повинна створюватися і діяти ринкова економіка з соціальним захистом. Поки ж у нас виникла і діє економіка держкапіталізму і олігархату. Тому і такі результати, замість поліпшення демографічної ситуації за 23 роки чисельність жителів скоротилася з 52млн. громадян до 35 млн., з них більше 6 млн знаходяться на заробітках за кордоном. Тому економіка передусім повинна мати демографічну спрямованість.

В Україні не завжди керують відповідно до економічних законів, забуваючи, що вони діють не залежно від волі президента, парламенту, олігархів і будь-яких осіб. Якщо ці закони не дотримуються -економіка реагує негативно.

 Закон прибутковості свідчить: підприємства які працюють прибутково, діють довго, збиткові швидко розорюються.

Формула проста і дохідлива. Якщо підприємство працювало зі збитком йому не вистачатиме засобів на виплату зарплати, ремонт устаткування, оплату енергії ,якщо ж і в другому циклі знову збитки, підприємство вже не в змозі придбати сировину, тоб то. йде падіння обсягів виробництва і підприємство стає боржником у більшості своїх партнерів і якщо

збитковість не ліквідовується. Підприємство стає банкрутом і розпускається Необхідно також відмітити, що державні чиновники і депутати непосильними податками, також сильно знижують кінцевий прибуток підприємств і це робиться під гаслами - "Наповнимо бюджет держави для соціального захисту населення". Як би вони були широко, культурно підготовлені, то напевно знали б формулу багатої держави, відкриту в 18 сторіччі  Адамом Смитом :

багатіє та держава, у якого податки мінімальні, а свобода товаровиробників максимальна.

Це здається парадоксом, але якщо замислитися, то стає зрозумілим, чому це так.

При мінімальних податках у виробників залишається більше коштів на розвиток і розширення обсягів виробництва, а тому продукції робитиметься більше, то і податків в казну поступатиме більше . При цьому ще виникає стимул для зарубіжного капіталу, оскільки інвестиці роблять туди, де податки і ризики мінімальні.

Закон вартості спрощено формулюється так :

ціна на товар залежить від витрат на його виробництво, а

також від попиту і пропозиції.

Ігнорування попиту в радянський період приводило до таких явищ, як дефіцит, спекуляція.. Зараз у нас інша проблема -ціни. Особливо тарифи встановлюються без урахування собівартості послуг, її приховують від громадськості.в одному секторі товарів. 

 Закон попиту і пропозиції формулюють так :

інформація викликає попит на товар, а попит народжує пропозицію.

Саме на цьому законі грунтована необхідність

широкої реклами товару. За даними наукових

досліджень і комерційної практики широка реклама

товару дозволяє підвищити попит на нього в 5-7 разів, що

призводить до істотного зростання прибутку. Ось чому

потрібно українським товаровиробникам вкладати

гроші в рекламу своїх товарів і не якісь крихітки, а5-

20 % від вартості товарів, тільки так вони зможуть

пробитися на європейський і світовий ринок.

Закон конкуренції. Він формулюється так,-У конкурентній боротьбі

перемагає той товаровиробник, у якого товар якіснійший та дешевший.

Тоб то підприємці прагнуть понизити ціни і відповідно витрати, але це

ж вигідно нам, споживачам, тому здоровий глузд

доводить, що ринкова економіка приваблива.

При ній ринки заповнені вдомсталь товарами і ціни на

них, окрім елітних , не високі. Тому держава зобовьязана підтримувати конкуренцію і боротися з монополізмом во всіх його проявах.


Закон моральності і честі можна

сформулювати так: тривалий успіх можна отримати

тільки тоді, коли людина, еліта держави виявляє

чесність. порядність, обов'язковість в усіх своїх

діях і особливо справах.

Як ці економічні закони порушуються в Україні ви можете переконатися на своєму досвіді.

Безумовно для проведення реформування економіки потрібна політична воля і фінансові ресурси. Частенько і те і іньше в Україні бракує. Зараз, коли стан в країні загострвся до революції і війни, політична воля з'являється. Залишилося виконати люстрацію чиновників.

Економіка країни не може успішно розвиватися якщо фінансова система її грабує. Кредити в 50% річних це дорога до розвалу виробництва. У Європі кредити в середньому 5% а Японії 0,15% ось і як можна з такими відсотками створити конкурентну промисловість. Ясно що цю сітуацію потрібно терміново міняти і передусім знищувати корупцію.


Якщо усе це виконуватиметься, то Україна швидко знайде інвесторів і оновить матеріальну базу економіки на новому технологічному рівні. Це дозволить значно збільшити національний продукт, а отже підніметься життєвий рівень усього народу. Щоб це усе швидше здійснилося необхідно вкладати кошти в інформацію, культуру, освіту.

Тільки така економічна політика дасть швидкий  розвиток Україні і зростання добробуту народу.


Вихід України з кризи (продовження)

Зараз же в гімні необхідно відбити положення конституції простими і загально визнаними термінами, які б підтримали усі громадяни.

Наприклад:- любов до неньки України, незалежність, , народовладдя, чесна праця, захист родини, слабких та знедолених. , захист природи та культури, , захист прав та свобод, відданість народу України.

Це велике, відповідальне і почесне завдання для наших діячів культури.

Націдея має бути. Думаю що навряд чі знайдуться громадяни будь-якої національності України, які не підтримають таку нацІдею, якщо вони бажають жити в квітучій державі.

  Ідеологія і пропоганда.

Після того, як суспільство закріпило принципи держави в Конституції.ці принципи повинні вивчатися, раз,яснюваться і пропагуватися в ЗМІ. Без таких дій громадяни держави не завжди взмозі вірно орінтуватися в правовому полі і це призводитиме до непозумінь, протиріч і конфліктам. А, це дійсним патріотам України та і усьому народу, зовсім не потрібно.

У Конституції визначено, що жодна з ідеологій не може бути державною і обов'язковою. В той же час на основі постулатів конституції можна зробити висновок. що держава грунтована на принципах демократії, права, соціального захисту. тоб-то соціал-демократії. Це необхідно пропагувати на усіх рівнях, домагаючись їх повного дотримання. Замовчання і ігнорування цього приводить до розхитування конституційного ладу, як у бік соціалістичної так і у бік ліберальної ідеології. А суспільству в цілому такі хитання небезпечні і шкідливі, оскільки вони породжують необгрунтовані очікування благ від держави так і виникнення олігархічних угруповань і приватних нерегульованих монополій, або попадання під повний вплив інших держав.

Що означає пропаганда в сучасному житті, Україна переконалася на гіркому досвіді втрати Криму, коли багаторічна пропаганда російських ЗМІ, культурна експансія, великі пропагандисткие проекти, підкріплені фінансово, плюс військова присутність, дали можливість безболісно провести референдум по приєднанню Криму до Росії. Не можна надалі допускати такого добросердя і безпечности. якщо хочемо зберегти державу.

Навпаки потрібна продумана різнопланова пропаганда націдеи на ТБ, радіо, в кіно, в мултипликации, у видифильмах, на концертах, телепередачах, газетах і журналах, виставках, творчих зустрічах. Необхідно вивести з підпілля чудовий, доброзичливий та дотепний. український гумор.

Зараз же у нас усе це в загоні. На ТБ тільки фільми іноземного, російського виробництва, Інтернет України повністю обплутан російськими соцмережами. Концерти в основному російських артистів.

ільки два приклади

Перший національний канал ТБ на протязы цього тижня не демонструє жодного українського фільму, жодного концерту українських видатних артистів, жодного українського мультфільму. І це канал який існує на державні кошти України., що тоді можна чекати від приватних каналов.ТВ.

Другий приклад. Нині популярні ФМ радіостанції, які наповнили ефір, а приймачі і авторадіоли мають смугу пропускання від 70до 107мгц. Так от Українське радіо звучить у більшості регіонів на частоті менш 70мгц. Таким чином народ майстерно відсікається від державного радіомовлення, а підсаджується на шансон, розваги і пропаганду російського інформаційного продукту. Звідки ж щодня братися українському патріотизму.?

Російски журналісти самі визнають. що ведеться великомасштабна інформаційна війна, а вони ії бійці. Якщо українська влада не змінить своє відношення до неї і належно не фінансуватиме національний інформаційний продукт- втрати будуть величезні. Вже зараз ми бачимо що більше 30% населення Донбасу на незаконних референдумах голосує за відділення від України. А це значна база для сепаратизму і тероризму, які ведуть до великих людських і економічних жертв. Народу це явно не треба, тому потрібна широка українська пропаганда і український культурний інформаційний продукт, пропогуючий націдею.



Вихід України з кризи

  • 27.06.14, 12:38

      

Чому наша країна в глибокій державній кризі. Давайте звернемося до ії джерел і визначемось з принципами.

. Зупинимося на найбільш важливих.

Сучасні вчені встановили, що держава успішна якщо у неї є продумані і обгрунтовані принципи:

1 Концепція розвитку.

2 Ідеологія і пропаганда концепції.

3 Інформаційна політика.

4 Економічна політика.

5 Оборонна політика

Концепція розвитку відображається в конституції країни і коротко сформульована в націдеї.

Перша недоробка української еліти -відсутність чіткої націдеї, що об'єднує країну.

Друга помилка, або умисна зрада -це відсутність агітації і пропоганды націдеї і концепції розвитку . А далі все по наростаючій - відсутність успішної економічної політики, провали в оборонній політиці. Відповідно усе це природно призводить до криз економічних, політичних і навіть територіальних втрат. Наприклад здача Криму.

Давайте розглянемо основні принципи розбудови України.

                Концепція розвитку України

Вона зформульована в ст 1 Конституції України.-Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава.

. Коротко зупинимося на цих постулатах.

Суверенна- це означає що Україна рівноправна і признана іншими державами світу з ії народом моваю і кордонами. А усі законодавчі акти України мають приоритет- захист інтересів нації, і тільки народ України має право вирішувати в які міжнародні обьеднання входити державі і які принципи відстоювати, не дивлячись на вимоги міжнародних об'єктів політики.

Незалежна-це означає що держава самостійно діє в усіх сферах політичної, економічної, військової діяльності і діє в інтересах народу України.

Демократична-це означає -влада народу, і ніхто не має права узурпувати владу. У державі діють демократичні процедури взаємодії законодавчої, виконавчої, судової влади їх обрання і відповідальності, урахування думки і прав опозиції.

Социальна-Це означає що в державі відношення будуються на принципах соціальної справедливости.- Кому багато дано з того багато і питається, держава захищає права і потреби незаможніх, інвалідів, людей похилого віку і дітей.

Правова- Це означає що взаємовідносини в суспільстві здійснуються на основі прав та свобод, прийнятих в Конституції і підкріплених в законах,що права людини в державі мають приорітет.


Дуже благі принципи включені в основний Закон країни. Залишилося небагато- цими принципами керуватися і тоді Україна буде успішною державою.

Щоб ці постулати повністю увійшли до нашого життя потрібна їх пропаганда Краще всього для мало освітчених громадян це робити через просту і зрозумілу усім ідею нації. Причому тут часто плутають національну ідею і ідею нації.тоб то націдею.

Національна идея-це передусім ідея яка об'єднує людей за національними ознаками: мові, культурі, традиціям, зовнішності, певного етносу.

Націдея-це ідея об'єднує громадян однієї держави, які мають державну мову, поважають історію і культуру національностей тих, що мешкають в державі, і мають тісні економічні виробничі зв'язки в середині держави.

Плутанина в цих поняттях національної і нац ідеї призводить до різного роду протиріч. Наприклад коли одна національна група вимагає до себе особливого відношення і не рахується з думкою інших національних меньшин і усієї нації, коли ці громадяни нехтуючи інтересами своєї держави починають пропагувати інтереси держави спорідненого їм етносу.

Усе це ми можемо бачити на прикладі анексії Криму і якщо не робити відповідних дій,подібні приклади множитимуться.

Зі всього цього робимо висновок- потрібна чітко сформульована і яскраво пропагована націдея.

І передусім вона повинна звучати в гімні України.

На жаль у нас зараз шанований гімн української національности 19 сторіччя, коли історичні реалії були інші і цілі звучали інакше.

Зараз же в гімні необхідно відбити положення конституції простими і общепризнаными термінами які б підтримали усі громадяни.

Наприклад:- любов до неньки України, незалежність, , народовладдя, чесна праця, захист родини, слабких та знедолених. , захист природи та культури, , захист прав та свобод, відданість народу України.

Це велике, відповідальне і почесне завдання для наших діячів культури.

Націдея має бути. Думаю що навряд чі знайдуться громадяни будь-якої національності України, які не підтримають таку нацІдею, якщо вони бажають жити в квітучій державі.


Звернення до нардепа Олеся Донія

 .

Ось і сталися трагічні події в Україні. Йде війна на сході, а бойовиків, диверсантів в Луганської і Донецької області відкрито підтримує до 30% населення. Безумовна цей вплив ЗМІ Росії.Але це і результат бездіяльності еліти України. Два роки тому ми з вами спілкувалися у ФБ по приводу націдєї України, яка могла і має бути дороговказом розвитку української нації. На жаль Ви до цього серйозно не віднеслися, сказавши, що досить бути просто українцем. І в цьому була і ваша, і багатьох інших українофілів, серйозна помилка. Для корінної національності- може і досить, хоча теж сумнівно, а ось для етнічних груп росіян, поляків, євреїв, татар, вірмен, і російскомовних громадян України це просто не реально і зухвало. В том то й діло, що націдея об'єднує всі національності що живуть в державі, а національна ідея об'єднує лише громадян однієї національності,тоб то лише єтнічних українців.

Тому об'єднувальній функції для всієї нації вона виконати не може. Цими відмінностями між націдєєй і національною ідеєю уміло користуються недруги незалежної України. Як результат відсутності пропаганди націдєї, багато громадян України обплутано ідеями «Російського світу», «Слов'янської Русі», «Великої Росіїскої імперії”, «Відродження СРСР», «Концепцією суспільної безпеки». І тепер вони упевнено, порушуючи конституцію, закони України, беруть участь в бойових діях. Вихід з цієї ситуації бачиться таким: активна пропаганда ЗМІ націдєї, закріпленої в ст 1 Констітуції України.

Україна- суверенна, незалежна, демократична, соціальна, правова держава.

Ці постулати мають бути розкриті і доведені до всіх громадян,     лише тоді зростатиме пошана і відданість Україні і знизиться протистояння в суспільстві. Потрібні прості дохідливі пояснення,заклики і навіть речівки, і це вже залежить від творчої інтелігенції і вкладень держави.

Оскільки Ви невпинно затверджуєте моральність в політиці, звертаюся до Вас з побажанням- максимально докласти зусилля для вирішення викладених проблем, на благо всієї України.   

Как выбрать кандидата и не ошибиться.

Завтра важный день. Власть зависит от народа. Как же сделать правильный выбор.за кого из кандидатов в президенты голосовать
 


Осознайте цель- для чего он вам нужен?

Это представитель ваших интересов, который должен обеспечить рост благополучия и вас и всего народа. Его программа покажет, за счет чего он этого добьется, но оценить программу может специалист, а не подготовленный гражданин, вряд ли.

Реально мы можем оценить только отдельные качества кандидата:

  • честность, порядочность;

  • способность убеждать;

  • профессиональный опыт;

  • результаты деятельности.

Для успешного выполнения программы так же необходимы стойкая команда и наличие финансовых ресурсов.

Сейчас очень много мошенничества в политике , поэтому из перечисленных качеств важнейшим является- честность.

Разберемся ,почему. Мошенник может убеждать? И еще как. Мошенник может быть профессионалом ? И еще каким. Он может иметь высокие результаты ? Да и особенно финансовые для своего клана. А вот быть всегда честным и порядочным- не может.

Поэтому основная проблема избирателя определить честного кандидата.

Как это сделать.

Проверьте, что предлагал и что сделал ваш кандидат за год, за три, за шесть лет и вам станет ясно насколько он порядочен и честен.

И тогда вы сможете обоснованно и уверенно выбрать своего кандидата по тому, что вы будете убеждены- его программа будет выполнена..