Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Вихід України з кризи

  • 27.06.14, 12:38

      

Чому наша країна в глибокій державній кризі. Давайте звернемося до ії джерел і визначемось з принципами.

. Зупинимося на найбільш важливих.

Сучасні вчені встановили, що держава успішна якщо у неї є продумані і обгрунтовані принципи:

1 Концепція розвитку.

2 Ідеологія і пропаганда концепції.

3 Інформаційна політика.

4 Економічна політика.

5 Оборонна політика

Концепція розвитку відображається в конституції країни і коротко сформульована в націдеї.

Перша недоробка української еліти -відсутність чіткої націдеї, що об'єднує країну.

Друга помилка, або умисна зрада -це відсутність агітації і пропоганды націдеї і концепції розвитку . А далі все по наростаючій - відсутність успішної економічної політики, провали в оборонній політиці. Відповідно усе це природно призводить до криз економічних, політичних і навіть територіальних втрат. Наприклад здача Криму.

Давайте розглянемо основні принципи розбудови України.

                Концепція розвитку України

Вона зформульована в ст 1 Конституції України.-Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава.

. Коротко зупинимося на цих постулатах.

Суверенна- це означає що Україна рівноправна і признана іншими державами світу з ії народом моваю і кордонами. А усі законодавчі акти України мають приоритет- захист інтересів нації, і тільки народ України має право вирішувати в які міжнародні обьеднання входити державі і які принципи відстоювати, не дивлячись на вимоги міжнародних об'єктів політики.

Незалежна-це означає що держава самостійно діє в усіх сферах політичної, економічної, військової діяльності і діє в інтересах народу України.

Демократична-це означає -влада народу, і ніхто не має права узурпувати владу. У державі діють демократичні процедури взаємодії законодавчої, виконавчої, судової влади їх обрання і відповідальності, урахування думки і прав опозиції.

Социальна-Це означає що в державі відношення будуються на принципах соціальної справедливости.- Кому багато дано з того багато і питається, держава захищає права і потреби незаможніх, інвалідів, людей похилого віку і дітей.

Правова- Це означає що взаємовідносини в суспільстві здійснуються на основі прав та свобод, прийнятих в Конституції і підкріплених в законах,що права людини в державі мають приорітет.


Дуже благі принципи включені в основний Закон країни. Залишилося небагато- цими принципами керуватися і тоді Україна буде успішною державою.

Щоб ці постулати повністю увійшли до нашого життя потрібна їх пропаганда Краще всього для мало освітчених громадян це робити через просту і зрозумілу усім ідею нації. Причому тут часто плутають національну ідею і ідею нації.тоб то націдею.

Національна идея-це передусім ідея яка об'єднує людей за національними ознаками: мові, культурі, традиціям, зовнішності, певного етносу.

Націдея-це ідея об'єднує громадян однієї держави, які мають державну мову, поважають історію і культуру національностей тих, що мешкають в державі, і мають тісні економічні виробничі зв'язки в середині держави.

Плутанина в цих поняттях національної і нац ідеї призводить до різного роду протиріч. Наприклад коли одна національна група вимагає до себе особливого відношення і не рахується з думкою інших національних меньшин і усієї нації, коли ці громадяни нехтуючи інтересами своєї держави починають пропагувати інтереси держави спорідненого їм етносу.

Усе це ми можемо бачити на прикладі анексії Криму і якщо не робити відповідних дій,подібні приклади множитимуться.

Зі всього цього робимо висновок- потрібна чітко сформульована і яскраво пропагована націдея.

І передусім вона повинна звучати в гімні України.

На жаль у нас зараз шанований гімн української національности 19 сторіччя, коли історичні реалії були інші і цілі звучали інакше.

Зараз же в гімні необхідно відбити положення конституції простими і общепризнаными термінами які б підтримали усі громадяни.

Наприклад:- любов до неньки України, незалежність, , народовладдя, чесна праця, захист родини, слабких та знедолених. , захист природи та культури, , захист прав та свобод, відданість народу України.

Це велике, відповідальне і почесне завдання для наших діячів культури.

Націдея має бути. Думаю що навряд чі знайдуться громадяни будь-якої національності України, які не підтримають таку нацІдею, якщо вони бажають жити в квітучій державі.


1

Коментарі

Гість: lombre1

127.06.14, 14:13

Для начала - " Нация - это исторически сложившаяся
устойчивая общность людей,
возникшая на базе общности языка,
территории, экономической жизни, а
также на основе специфической только
для данного этноса, и ДОБРОВОЛЬНО и ЕСТЕСТВЕННО
принимаемой ВСЕМИ
национальной культуры и
формируемого на ее основе
национального интереса".
Ключевые слова я выделил . Любое насаждение это уже - национализм , а в худшем его проявлении - нацизм .

    227.06.14, 16:42Відповідь на 1 від Гість: lombre1

    Это ваше личное определение нации? Особых противоречий в нем не вижу кроме "все ",точнее будет "явное большинство"

      Гість: lombre1

      327.06.14, 16:46Відповідь на 2 від русич91

      Это из википедии