Напрямки програм по наційній ідеї

Самий вантожнопідьомний в світі літак "Мрія" був побудований завдяки чесній, наполеглевій праці конструкторів, інженерів, робітників України.
Продовжуємо розбирати напрямки втілення наційної ідеї-любов, чесна праця, справедливість, заможність .

Сьогодні розмірковуємо про папрямок- ЧЕСНА ПРАЦЯ.

Зараз ця проблема в Україні стала найбільш актуальною, тому шо через корупцію, шахрайство, некомпетентність, розгільдяйство потерпають усі громадяни країни незалежно від статі, віку, етнічної принадлежності. Тому що нечесна праця робітника призводить до виробництва неякісної продукції та послуг (приклади- розбиті дороги,підробні лікі, ковбаса із соей , сметана з крейдою, поломані вагони, комбайни, авто та інше) Нечесність управлінців призводить до збитковості підприємств і в цілому держави. Нечесність банкірів - до втрати заощаджень. і припинення кредитування бізнесу. Нечесність можновладців і судів- до втрати справедливості,стабільності і захищеності кожного в нашій державі і в підсумку всього цього швидке вимирання населення. То б то- не чесна праця не вигідна всьому суспільству.

Тому розробляються програми за напрямком підтримки чесної праці і осудження нечесної.

На державному рівні потрібно створити і розповсюджувати кодекс честі журналіста, кодекс честі службовця, кодекс честі управлінця, кодекс честі робітника. Там найде відображення вимоги чесної праці кожного і особиста відповідальність за її порушення. Втілення в життя країни цих кодексів повинно знайти широку підтримку і пропогуватись  у всіх українських ЗМІ.

Другий важливий напрямок за чесну працю- це боротьба з коруцією на всіх рівнях і Президента, і Верховної Ради, і Уряду і всіх підлеглих їм структур. Поки що в цьому напрямку в нас є багато розмов і дуже мало чесних дій. Тому і результату майже немає Народ на виборах повинен дати оцінку такій праці, не допускаючи до влади нечесних діячів.

Третій напрямок, за моїм переконаням, потрібно всіляко заохочувати чесну працю кожного, хто отримав суспільну оцінку чеснот, через премії, телепередачі, кінофільми,звання, нагороди. пам'ятні дошки, журнали , книжки,

І четвартий напрямок- покарання за нечесну працю,бо саме це створює умови і свідомість що “нечесно працювати невигідно” Економіка часто сама за це карає, якщо товар не якісний на нього падає попіт і власник отримує збитки. Що би такого не відбувалось, на кожному підприємстві необхідна праця комісії по якістю вироблених товарів та послуг, яка виріше в тому числі і проблему не чесної праці.на підприємстві.

Для службовців повинні діяти етико- кваліфікаційні комісії, які виявляють порушення кодексів честі і приймають рішення про зміщення порушників з посад. Якщо порушення більш важкі тоді наступає адміністративна та кримінальна відповідальність.

Загальна же оцінка праці установ повинна здійснюватися шляхом опитування населення в електронній формі. через службу статистики,тоді і виконавці і користувачі послуг будуть бачити як змінюється сітуація і чи можна виплачувати премії в сотні тисяч грн. за нечесну працю.

Таким чином вказані напрямки втілення принципу- чесне праця, дозволять забезпечити якісне і гарне життя більшості громадян України, а не шахраям корупціонерам та крадіям.

Тому поширюємо і втілюємо в життя наційну ідею- любов, чесна праця, справедливість, заможність.



50%, 2 голоси

25%, 1 голос

25%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Напрямки програм по наційній ідеї

 Національна ідея - любов, чесна праця ,справедливість заможність, дозволить об*єднати переважну більшість еліти і народу України до боротьби за краще майбутнє, до боротьби за квітучу Україну.

Але щоб цього досягти потрібно, як писали деякі мої читачі, виконувати конкретні програми.

Програм потрібно чимало з різними деталями тому пропоную розібратися з їх основними напрямками

Сьогодні пропоную висвітити напрямок -любов до України

Щоб виникла любов до Батьківщини потрібно пестуати це почуття з дитинства. І в нас це дійство відбувається. Сім'ї, дитсадочки, школи, вже з малечу прививають дітям любов до народної мудрості, мови, мистецтва та культури предків, краси вишиванок, та рідної природи. Гарно що в нас стали проводити свята в традиційному стилі і все це дуже добре але мабуть поки замало тому що в житті ми дуже часто зустрічаємось з хамством, шахрайством, насильством, розбійними нападами та терористами. Все це наслідки того що ціх людей не до любили , не до виховали, не до вчили. Тому зараз потрібно ліквідовувати ці прогалини за допомогою науково розроблених програм.

Перш за все потрібно створити умови для вихователів, вчителів, викладачів і мова йде не тільке про оплату їх праці а і про наповнення матеріалами та засобами навчання- учбовими фільмами, плакатами, посібниками творами мистецтва, які викликають почуття любові, солідарності, співчуття і задоволенні що ми є громадянами нашої країни. Все це потрібно щоб підтримували ЗМІ, котрі зараз діють навпаки, тому що в погоні за сенсаціями та політичними замовленнями, викладають занадто однобоко багато жахів в ефір, при цьому не даючи відповіді на питання чому це сталося, таким чином формують негативне уявлення, невпевненість, злобливість в суспільстві і як наслідок ще більше зростає агресія і розвиток міграції з країни. Однозначно, що свобода ЗМІ повинна діяти в певних рамках а не на шкоду українському народу. Які це рамки свободи- повинно визначиться суспільство, інтелігенція і законодавці.

Другим важливим напрямком розвитку любові до батьківщини потрібно визначити дію реклами. Це повинно знайти відображення в соціальній рекламі, туристичній. музикальній і навіть технічній. Вироби які виробляються в України повинні мати українську назву як це були Таврія, Лан, Дніпро Мрія та інші. Назви магазинів українською або таким же шрифтом ще іньшою мовою, щоб і дітям і дорослим було зрозуміло яка це країна. Велике значення для розвитку почуттів любові може зробити музика Щодня повинна звучати по радіо і телебаченню хоча б одна пісня з золотого фонду України. На це повинні також бути направлені всеукраїнські фестивалі на зразок “Червоної рути” та фестивалі гумору ті сатири

Тільки так ми зможемо розвивати та поширювати любов серед різних верств населення.

Ще одним важливим, але досі не за діяним є напрям матеріальної підтримки громадян — Молодіжний фонд. Його потрібно створювати на зразок арабських країн, за рахунок відрахувань от використання публічної власності- видобутої нафти, газу, інших природних копалин, а також від аренди землі. На кожного юного громадянина України необхідно відкрити рахунок і щорічно за показниками року поповнювати його. А потім, при досягненні 18 років, віддати накопичені кошти юнакові на навчання, житло. підприємницке обладнання. Таким чином кожна молода людина і її батьки будуть зацікавлена в українському громадянстві. а любов до Батьківщини і бажання її захищати буде становитися ще більш кріпкою. Вся ця діяльність повинна широко вісвітлюватись в ЗМІ.

Ось такі , на моє переконання, основні напрямки програм по поширенню любові до країни. Але вони не вичерпні Кожен з нас може їх доповнювати пограмами і в історії , і в архитектурі і в літературі, і в малярстві, і в кіно і фото, і в народних промислах, і спорті і особливо в створенні екологічного комфортного середовища. Будемо любити і розвивати Україну тоді нам вистачить сил подолати всі теперішні негоразди і кризи.

А для цього поширюємо націдею- любов, чесна праця, справедливість, заможність .




67%, 2 голоси

33%, 1 голос

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Розбудовча ідея української нації

Як вже висловлювався , розбудовча ідея української нації — любов. чесна праця, справедливість, заможність.

Про принципи- любов , чесна праця, мова вже йшла. Як показало опитування, більшість читачів з цим погодились.

Зараз поговоримо про третій принцип наційної ідеї- справедливість.

Ця споконвічна проблема у нас сильно загострилась з початком в країні ринкової економіки. Спритні ділки використовуючі владу, захопили народне майно, землю, різноманітні ресурси і використовують прибутки від них за кордоном та на своє парозитарне життя, а значна кількість народу продовжує зубожіти. Ця несправедливість продовжується у державних судах, де багатіїї ,використовуючі корупцію. звільняються від покарання за порушення законів. а бідні громадяни отримують покарання швидко і несправедливо. Стало вже нормою порушення справедливості в оплаті праці- одні отримують тільки щоб не голодати, а іньші- мільони щоб витрачати за кордоном та жити з великою розкішю . Хіба справедлива оплата рядового чиновника- 5т.грн, а зарплата посадовця в 300т.грн або топ менеджера в1 млн. грн

Тому СПРАВЕДЛИВІСТЬ стає негайною потребою суспільства і відображається в наційній ідеї української нації.

Без справедливості в оплаті праці, в виконанні законів, в притягненні до відповідальності в судах за порушення законів, країну буде лихоманити і завжди буде підгрунтя до протестів та революцій.

Четвертий тезис- заможність . А заможність це є споконвічна мета більшості українців. Щоб було де гарно жити, ситно поїсти , що вдягти , де навчати дітей , якісно лікуватися і і цікаво відпочивати Це може забезпечити лише заможність родини і всієї країни . Усі хочуть мати достойне життя. Шлях до заможності , ще раз підкреслюю, лежить через чесну працю кожного в суспільстві і через любов до бога, до людини, до своєї Батьківщини.та підтримання справедливості в суспільстві. Поки що в нас існує великий перекос в заможності, зараз же 5% живуть супер богато, 15%- заможньо,  а остальні 80% зубожіютьі

Любов до своїх співвітчизників не може дозволяти такої не справедливості, коли пенсія одного робітника, який працював більш тридцяти років, є 1700 грн, а у іншого, котрий працював стільки ж, перевищує 15 000 грн. Любов і совісність не дозволяють таке спів відношення. Тому пропаганда любові до людини, до своєї родини, до Батьківщини, буде стимулювати соціально справедливий розвиток.. Вона буде спонукати зробити краще для свого ближнього і дальнього. Тому, якби більшість керувалась такими почуттями і напрямками, ми вже б застосували досвід арабських країн, де з кожної тони видобутої з надр нафти робляться відрахування на банківські рахунки кожної дитини Арабських Еміратів. Катару. Чому цей досвід не запозичити Україні? Чому не нараховувати кожній український дитині кошти з видобутої в Україні нафти, газу і арендної плати за землю. Це б дало великий поштовх любові і поваги до своєї Батьківщини і до тих державних діячів які б це запровадили. Це не відбудиться поки при владі будуть олігархи, які є руйнівниками конкуренції і справедливості. Вони привласнили публічну власність а потім її розпродають. Тому цю власність необхідно повернути народу і якщо народ вирішує, що якесь підприємство йому не потрібно. то кошти від його продажу повинні піти в народний інвестеційний фонд і нікуди більше крім як на створення нового сучасного підприємства. Так можливо швидко створювати нові робочі місця, підіймати економіку держави і заможність кожного громадянина.

Тому пропогуємо націдею — любов. чесна праця, справедливість, заможність.

Саме вона дозволить нам об'єднатися і будувати сильну і квітучу Україну.



89%, 8 голосів

11%, 1 голос

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Ідея української нації

Національна ідея, кожної держави-це суспільна думка про те як, швидко всій нації прокласти шлях до постійного і тривалого розквіту.

Націдея в кожній державі своя. На приклад в США це -свобода людини, в России-Велика Россия,в Германії- порядок и соціальный захист громадян. В Японії мінімалізм та якість, в Фінляндії — порядність та екологічність.   Іх народи переконані що саме ці принципи дозволять ім будувати заможне та справедливе життя. Тому в Україні теж потрібна коротка формула нац идеи. На мою думку це-ЛЮБОВ, ЧЕСНА ПРАЦЯ,СПРАВЕДЛИВІСТЬ, ДОБРОБУТ

Національна ідея української спільноти формувалась в 19 столітті , коли Україна була під владою російського царя , тому в гімні України на слова П .Чубинського є заклик відродити славу, волю України, битися за її свободу і своє панування , пом’ятати козацький рід.

Україні пощастило стати самостійною і незалежною державою в зв’язку з економічними і суспільними обставинами які склалися в дев*яностих роках в СРСР. Ця свобода дісталася Україні безболісно і без жертв. Бюрократія радянської України зрозуміла, що в той час їй вигідніше бути незалежною і вона , скориставшись ситуацією, провела референдум і отримала мандат народу на незалежність України.

А от що робити далі, яку національну ідею виконувати, виникло багато думок і запитань.  

Національна еліта на той час була ще слабка і роз'єднана , комуністична ,радянська бюрократія була ще сильною і від влади вона не збиралась відмовлятися, а народ жив своїм буденним життям. Тому визначення національної ідеї в той час і зараз стало дуже актуальним . Нема НАЦІОНАЛЬНОЇ ІДЕЇ- нема бачення шляху, як нація повинна рухатись до свого постійного розквіту. Саме тому за роки незалежності ми просунулись не вперед до розквіту,  а навпаки до зубожіння, безладу та боєвих дій на Донбасі.

Як же, по новому , по-сучасному, з формулювати ідею розквіту української нації

На перше місце, на моє переконання, слід поставити- любов.

.Вона поєднує перш за все любов до своєї Батьківщини , до рідного краю, своєї родини , усіх людей .Якщо людина любить- вона ніколи не з ганьбить свою родину, свою Батьківщину .Вона завжди буде дбати про чистоту і охайність , оселі, села ,міста, вона буде прикрашати і піклуватися про гарні умови і настрій своєї родини,людей що її оточують, саме любов буде спонукати до єднання та захисту від загарбників.

Другий принцип для української наційної ідеї—чесна праця .

Обов’язково чесна. Чому так?Тому що нечесна праця робітника призводить до виробництва неякісної продукції та послуг (приклади- розбиті дороги,підробні лікі, ковбаса з соей , сметана з крейдою, поломані вагони, комбайни, авто та інше) Нечесність управлінців призводить до збитковості підприємств і в цілому держави. Нечесність банкірів - до втрати заощаджень. і припинення кредитування бізнесу. Нечесність можновладців і судів- до втрати справедливості,стабільності і захищеності кожного в нашій державі і в підсумку швидке вимирання населення.То б то- не чесна праця не вигідна всьому суспільству . А працювати український народ може і вміє.

На біду, в Україні нечесність і шахрайство стало майже обов’язковим і це сталося через те , що у більшості національної еліти ідея дуже проста –більше прихопити, привласнити, надійно сховати і вчасно втекти за кордон, де вести з родиною комфортне життя. Тому я наполягаю- тільки заохочення і пропаганда чесної праці може вивести Україну з кризи. Будь-якої кризи .

Про ще два принципи націдеї- справедливість , заможність є сенс поговорити пізніше тому що вони важливі та об'ємні.

Націдея -ЛЮБОВ,ЧЕСНА ПРАЦЯ, СПРАВЕДЛИВІСТЬ,ЗАМОЖНІСТЬ- дозволять Україні вийти з кризи і швидко рухатись до мети- квітучої України.





64%, 7 голосів

36%, 4 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Мета української нації


Як вже писалося, душа, ментальність українців виникла під впливом богатьох історичних подій але треба усвідомлювати що душа і характер кожного народу формувався насамперед під впливом природи тієї місцевості де народ жив. Українці виросли в степах, .при річках лісах,горах. і ввібрали в себе всю красу цих місць, їх різноманітність і палітру. Тому прагнення до краси, природи і створення її навколо себе увійшло в душу українців -русов природним чином. А необхідність обробляти землю спираючись на природні можливості і вміння господарювати, сформувало велику працьовитість і природну мудрість. Тому зовсім не випадково в народі така велика кількість художніх орнаментів на одязі, в будинках і церквах.

 На весь світ українці славляться своїми вишиванками, рушниками і красивими піснями

 З цього можна зробити висновок що національна мета українців- КВІТУЧА Україна.

Цю мету треба всіляко підтримувати і розвивати в усіх напрямках; культури, мистецтва, економіки, техніки, політики. Упевнений що її підтримають усі етноси які проживають в Україні і це буде великим стрижнем в розбудові громадяньського суспільства, і заможньої соціальної держави Україна.

А ось досягти цієї мети можна лише правильно сформулювавши націдеї, але про це буде потім.

Шлях до розквіту

Душа українця формувалася більше ніж тисячоліття. Спершу на українській землі жили предки -аріі, які розвивалися, змінювалися і перетворилися в скіфів від Балтії до Волги. Потім прийшли гуни, а за ними на початку першого тисячоліття прийшли слов'яни з яких виникли їхні нащадки- руси. Всі ці народи внесли свою ментальність прабатькам українців. Коли ж на сході з'явилася Хазарія на чолі з іудеями то це теж позначилося на уявленнях народу і взаєминах в ньому. Після насильницької християнізації Оуни- Русі єврейська мораль глибоко ввійшла в душу українців які проживали в центральній Україні, Татаромонгольке завоювання Русі як і Речью Посполитою сильно відбилося на ментальності, а з появою козацтва, серед якого крім русичів (українців) було чимало поляків, євреїв, турків, татар і московитів, виникла широка мораль українця, який ввібрав в себе всі сторони ціх етносів. І треба казати прямо що взято було не завжди найкраще.

 Так до негативів можна віднести - польську пихатість, єврейське шахрайство, турецьку жорстокість, татарську обмеженість, московитсько хамство, ординську підлість. А ще додалась своя своя дитяча наївність.

 Все це є і від нього не сховатися. У той же час Українець - турботливий творець природи, незламний воїн і активний індивідуаліст, дотепний оповідач і хитруватий дипломат, трудяга в полі і за обіднім столом, майже завжди терплячий і толерантний. Ну, а вміння складати і співати пісні та прикрашати одяг і оселю глибоко увійшло в культуру всього народу ..

  Наші вади це продовження нашої гідності.

Будемо з недоліками ментальності боротися - досягнемо великого успіху.Як це робит, інша тема Будемо їх не помічати, тоді будемо регулярно набивати шишки, животіти в убогості і покірності агресивним  сусідам.


Хам живее усіх живих

 Дивлюся п'ятий канал, судове засідання по зраді Януковича і диву даюся. Ну то що у Хама підпаски хамовиті це не дуже дивно. Воні і репетують. і моралізують і просто порушуть процесульні умови. це зрозуміло - який пан такій і підпанок. Але чому не веде засідання і не пресікає порушення суддя. Складається враження що він ім підігрує. А це вже карається як мінімум статею за халатне виконання своїх обов'язків. Так ганьбити судове засідання. яке дивится широкий круг суспільства, можливо тільки при повній фаховій нездатності або по заказу згуртувавшихся бариг. Тоді ми всі становимось свідками ще одного шоколадного спектаклю. 

Чи є в нас басовиті співаки

  • 08.02.18, 21:03
 Як вже набридло слухати тільки ниючі або піскляві голоси за ознаками мужиків, які виконують піісні в жиночому стілі. А де ж наші мужні голоси такі як у Гмирі або Гнатюка. Хіба можна виховати мужніх захисників народу без їхнього великого тембру сили та впевненості.
 Якщо хтось має інфо про такіх сучасних співаків виконуючих сучасні  та народні пісні- поділиться.

Зникли анекдоти

 Іноді дивлюсь новостний сайт Цензор Net. Не тому що там цікави новини, а  ще  й тому що там б'є ключем україньський дотепний гумор. І ось раптом  рублика -анекдоти   зникла. Це що,  нова волна цензури в ЗМІ?

Є-шахрай чи проплачений шут


Мова піде про нашого невтомного борця з вілами ,- О.Ляшка.

Є-деклорації дозволили скинути маски з богатьох політиків та чиновників при владі.

Ось зовсів нсподіванно для богатьох виявився долярівим мільонером полумьяний борец за інтереси україньців-  О.Ляшко. Звідки в ньго таки заробітки , сироти, дрібного журналіста, партійного та державного службовця, він пояснювати не квапиться. Але вже і так зрозуміло що він чесною працею стільки заробити не може. То б то чи його використовували чи він використовув шахрайські схеми, хай копирсаються в них правоохоронні органи. Нам важливо уяснити, що покладатися і голосувати за політичного діяча, який був задіяний в шахрайстві небезпечно.

А надії на нього, скажу відверто, були, тому що богато речей, які він проголошує, мають рацію.

На приклад: розвиток економіки за рахунок пітримки відчизняної промисловості, сільського господарства, створення робочих місц, боротьба с сепарами. і  європейськими  загарбниками лісу, фінансовою мафією і офшорними запроданцями, про підтримку україньської мови, культури і патріотів України. Це все він проголошує і дещо проталкує.

 Але зараз стало в очевідь що він ще виконує і чиїсь замовлення. Як із заявами про позбавлення громадянства Саакашвілі, "зозулю"Тимошенко, "торговця" Гриценко.

Хіба немає більш важливих і негайних питань. ніж пхати опальних діячів до суду. Все це  впевнено говориться на догоду масонській зграї., яка наполеглево діє за принципом - -поділяй і володорюй. І знову ми бачимо,як  вони це вміло роблять. використовуючі начебто патріотичні політсили.

. Тому потрібно робити висновок-  без дійсно морального стержня у лідерів. сподіватися на зміну на краще в країні не варто .  

Гуртуватись можливо тільки біля високоморальних

і професійних діячів.Тільки вони піднімають країни бо