Это достанет каждого потребителя газа


 Какие же обоснованные цены на газ для населения

Нам начинают проталкивать идею о том, что согласно требований МВФ, для получения кредита от них, требуется повысить цену на газ для населения. Давайте разберемся так ли это.

Сейчас цена для населения от 73гр до 120грн за 100м3 в зависимости от количества потребленного газа в прошлом году. То есть установлена определенная зависимость от количества жилплощади, а значит и полученных доходов. что соответствует принципу социальной справедливости, особенно для жителей частных домов.

А вот оплата за газ использованный для отопления центрального теплоснабжения квартир

установлена по рыночным ценам согласно договора между теплоснабжающей и газоснабжающей организацией То есть в среднем 400гр за100м3 При том что себестоимость добытого в Украине газа в среднем 110грн за 100м3

Но тарифы на теплоснабжение для населения живущего в квартирах занижены из-за традиций и малоимущих. которые не в состоянии оплатить тепло по таким ценам. По этому. государство датирует теплоснабжающие организации. Таким образом датирует и высоимущих и среднеимущих живущих в квартирах. На эти цели государство расходует порядка 10 млр грн Это не рационально и социально не справедливо.

Методов выхода может быть три :

1 Снижать цену газа на теплоснабжение за счет украинского газа, но его добычи не хватает


2 Вводить дифференцированную оплату за потребленное тепло и отказываться от газа переводя котельные но уголь. мазут. бытовые отходы, гелио установки. Но это требует значительных инвестиций при этом тариф на теплоснабжение понизится не значительно.

3 Есть еще третья возможность снизить цену на тепоснабжение населения в многоквартирных домах

На ТЭЦ вырабатывается попутно с теплом электроэнергия. По этому затраты ТЭЦ на топливо необходимо отнести полностью на выработку электроэнергии .И цена электроэнергии выработанной на ТЭЦ станет высокой, но так как процент этой электроэнергии в общем энергетическом балансе всего 7%, энергорынок Украины это вполне может компенсировать. А коммунальным потребителям тепла цена должна составлять только затраты на транспортировку и реализацию тепла к квартирам. Так как это тепло является как бы отходами производства при выработке электроэнергии. Безусловно на всех узлах теплоснабжения должны стоять теплосчетчики.

Высокие дома получающие тепло от котельных, а их значительное количество. должны быть переведены на миникотельные на 2,3 дома работающие в автоматическом режиме. и мини ТЭЦ. Затраты на транспортировку и потери тепла уменьшатся и соответственно снизится его цена Возможен также переход на электрическое отопление там где это будет технически возможно и эффективнее.

Согласно изложенного можно сделать вывод что убыточность теплоснабжающих предприятий, которая ложится на бюджет государства можно избежать, а требование повышения цены на газ для населения считать не обоснованным На этом просто хотят заработать некоторые газовые олигархи ничего не вкладывая в экономику страны А МВФ требует просто безубыточной работы энергетической отрасли, что гарантирует им возврат кредитов и изложенные методы позволят это обеспечить.

И еще-повышение цены на газ на 50% явно не обосновано и политически близоруко перед выборами президента.

.


К чему приводит хамство!

Как все стабильно начиналось. В 2010 обведя вокруг пальцев избирателей и наблюдателей Виктор 2 занял наконец президентское кресло. И началось созидание управленческой вертикали. Были выдавлены некоторые непослушные члены конституционного суда, что потом позволило, его простым решением, изменить конституцию И хотя конституция 2004 г действовала 5 лет Виктор 2 ее отбросил и стал постепенно узурпировать власть.Были сняты противовесы в ВР, все ключевые и контролирующие комитеты под давлением были отданы  представителям партии регионов.  Это позволило нагло попирать регламент, мошенничать с голосованием, роставлять преданных людей на любые должности в том числе и судейские.То есть была создана послушная вертикаль власти.  Но при этом была также создана  и очень жесткая вертикаль коррупции и смотрящих, которая уверенно стала топить бизнес, всю экономику теневыми схемами, поборами, рейдерством, офшорами. Только на ЕВРО 2012 было украдено с бюджета  более 30 млрд грн.  а ежегодный вывоз в офшоры составил более 70млрд. доларов. Ясно что такой беспредел долго продолжаться не может. Золотовалютные резервы уменьшились в два раза, страна скатывается в дефолт.
   А тут еще маневры между ЕС и ТС Когда подписали соглашене с структурами ЕС и целый год договаривались с его членами а за месяц до подписания в яяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяявильнюсе вдруг прозрели. что это принесет большой ущерб на первом этапе. ассоциации. Молодеж к таким разводам не привыкла. Вышла на митинг и ее потом жестоко разогнали. Тогда поднялись взрослые и вышли на майднъан и требования стали серьезнее -отправить правительство в отставку и наказать виновных. Началась опять волынка амайдан стал радикализироваться и этому способствовали сильные морозы и тупость власти. Дальше пошло по наростающей  митигующих не пустили пройти мимо кабмина и ВР. Они стали применять против милиции силу те в ответ стали стрелять. митингующие ответили фаерами и горючими  коктейлями. Злость с обеих сторон резко возросла и в это привело к огнестрельной стрельбе .человечиским жертвам с обеих сторон.
 Вот к чему прив

За єдину УкраЇну

 Дуже багато сміття накопичилось в головах моїх земляків на півдні сході і в Криму.Це разьєднуе Україну і може привести до тяжких наслідків для всіх громадян.. Прошу всіх хто не байдужий до нашої долі вести на сайтах і соцмережах разьяснювальні діалоги і розвіювати провокації Це буде ваш дійсний вклад в збереження спокою і миру в нашій державі.

Обов,язковість національної ідеї


Виявляється багато українських політиків не визнають поняття національної ідеї і її значення для розвитку нації. Плутанина в головах відбувається перш за все із-за їх недостатності вивчення поняття нації. Вікипедія цілком достатньо містить її визначень і історії виникнення. «Нація (від латін. natio — плем'я, народ) — соціально-економічна, культурно-політична і духовна спільність індустріальної епохи»

Тоб то. це поняття виникло не в давні часи, а в19 столітті і далеко не всі народи змогли успішно розвивати націю. Це пояснюється тим, що нація не мала належної творчої ідеї. Це видно на прикладі Австро-Венгрії,царськой Росії,та і України також. Тому не можна не до оцінювати значення національної ідеї для успішного розвитку. Інакше націю чекає деградація і поразки на всіх напрямах: у політиці, економіці, культурі, демографії. І ці тенденції ми бачимо в Україні. Розділяю визначення Солженіцина що «национальная ідея це--популярна ідея, уявлення про бажаний спосіб життя в країні, що володіє її населенням». По-цьому найважливішим завданням еліти має бути коротке формулювання творчої національної ідеї, яка об'єднає всю націю тоб то український народ і інші етнічні групи України.

Українська національна ідея

Національна ідея, кожної держави-це суспільна думка про те як, швидко всій нації прокласти шлях до постійного і тривалого розквіту.

Національна ідея української спільноти формувалась в 19 столітті , коли Україна була під владою російського царя , тому в гімні України на слова П .Чубинського є заклик відродити славу, волю України, битися за її свободу і своє панування , пом’ятати козацький рід.

Україні пощастило стати самостійною і незалежною державою в зв’язку з економічними і суспільними обставинами які склалися в дев*яностих роках в СРСР. Ця свобода дісталася Україні безболісно і без жертв. Бюрократія радянської України зрозуміла, що в той час їй вигідніше бути незалежною і вона , скориставшись ситуацією, провела референдум і отримала мандат народу на незалежність України.

А от що робити далі, яку національну ідею виконувати, виникло багато думок і запитань.  

Національна еліта на той час була ще слабка і роз*єднана , комуністична ,радянська бюрократія була ще сильною і від влади вона не збиралась відмовлятися, а народ жив своїм буденним життям. Тому визначення національної ідеї в той час і зараз стало дуже актуальним . Нема НАЦІОНАЛЬНОЇ ІДЕЇ- нема бачення шляху, як нація повинна рухатись до свого постійного розквіту.

Як же, по новому , по-сучасному, з формулювати ідею розквіту української  нації ?

На перше місце, на моє переконання, слід поставити- любов.

.Вона поєднує перш за все любов до своєї Батьківщини , до рідного краю, своєї родини , усіх людей .Якщо людина любить- вона ніколи не з ганьбить свою родину, свою Батьківщину .Вона завжди буде дбати про чистоту і охайність міста , селища, вона буде прикрашати і піклуватися про гарні умови і настрій своєї родини,людей що її оточують.

Другий тезис для національної ідеї—чесна праця .

Обов’язково чесна. Чому так?Тому що нечесна праця робітника призводить до виробництва неякісної продукції (приклади-ковбаса., сметана, лампочки, комбайни, авто) Нечесність управлінців призводить до збитковості підприємств і в цілому держави. Нечесність банкірів - до втрати заощаджень. і припинення кредитування Нечесність можновладців і судів- до втрати стабільності і захищеності кожного в нашій державі. То б то- не чесна праця не вигідна всьому суспільству . А працювати український народ може і вміє.

На біду, в Україні нечесність і шахрайство стало майже обов’язковим і це сталося через те , що у більшості національної еліти ідея дуже проста –більш прихопити, привласнити, надійно сховати і вчасно втекти за кордон, де вести комфортне життя. Тому я наполягаю- тільки заохочення і пропаганда чесної праці може вивести Україну з кризи. Будь-якої кризи .

Третій тезис- заможність . А заможність це є споконвічна мета більшості українців. Щоб було ситно поїсти , що вдягти , де навчати дітей , гарно лікуватися і відпочивати А це може забезпечить лише заможність родини і всієї країни . Усі хочуть мати достойне життя. Шлях до заможності , ще раз підкреслюю, лежить через чесну працю кожного в суспільстві і через любов до бога, до людини, до своєї Батьківщини.

Любов до своїх співвітчизників не буде дозволяти такої не справедливості коли пенсія одного робітника, який працював більш тридцяти років, є 700 грн, а іншого, котрий працював стільки ж, перевищує 15 000 грн. Любов і совісність не дозволяють таке спів відношення. Тому пропаганда любові до людини, до своєї родини, до Батьківщини, буде стимулювати соціально справедливий розвиток.. Вона буде спонукати зробити краще для свого ближнього і дальнього. Тому, якби більшість керувалась такими почуттями і напрямками, ми вже б застосували досвід арабських країн, де з кожної тони видобутої з надр нафти робляться відрахування на банківські рахунки кожної дитини Арабських Еміратів. Чому цей досвід не запозичити Україні? Чому не нараховувати кожній український дитині кошти з видобутої в Україні нафти, газу і вирощеної рослинної продукції. Це б дало великий поштовх любові і поваги до своєї Батьківщини і до тих державних діячів які б це запровадили.

Любов, чесна сумлінна праця , спонукала б наших можновладців, депутатів, президента, примьєра, керівників усіх рівнів шукати спільні точки дотику, знаходити компроміси. Але ці компроміси не на користь якогось олігарха чи політикана, .а на користь всієї держави, на користь кожної людини. Наприклад, як би наші керманичі любили країну, чесно працювали, вони вже давним-давно розпочали великомасштабну реформу по енерго збереженню в країні. Але ми цього досі не бачимо. Тільки деякі розмови про цільові програми по економії газу, по економії нафти та електроенергії. Програм по .задіюванню новітніх технологій видобутку енергії досі не має , тільки балачки.

Недарма наш видатний поет Тарас Шевченко казав - «свого не цурайтесь і чужого навчайтесь» якби можновладці цим керувались, вони б робили все для збільшення коштів на науку. Добивалися . запровадження досягнень науки у виробництво, тоді був би великий поштовх розвитку нашої країни Ми маємо безліч прикладів, коли наукові розробки із-за корупції бюрократії не застосовуються в народному господарстві А «дядя» з за кордону скуповує за безцінь ці ідеї, переманює нашу творчу молодь, наукову еліту.. Вони виїжджають в інші країни, там створюють надприбутки і робочі місця, а наша країна зостається пограбованою. Хіба чесні люди, які люблять свою країну, могли б це дозволити – ні ніколи. Тому давайте планувати і виконувати заходи щоб працювати чесно було вигідно на кожному рівні- і робітнику, і селянину, і керівнику підприємства, району і керівнику держави. Якщо така система буде створена і ми будемо йти в цьому напрямку, тоді країна може стати заможною і дійсно незалежною.

.Що для цього треба? В світі вже маються приклади і досвід країн Фінляндії Швейцарії, Данії , Швеції. Там нечесний вчинок будь якого керівника має негайний суспільний осуд .Потрібно щоб і в нас діяла така система. Це потрібно створити в першу чергу з допомогою телебачення, радіо, преси.

Чесна праця науковців безумовно приведе їх до думки що кращої економічної моделі ніж соціально орієнтована ринкова економіка на даний час немає .Сумлінна і чесна праця державних управлінців приведе їх до чіткого поняття, що тільки богодержавіє в сучасному суспільстві з його розподілом на ідеологічну, законодавчу, судову, виконавчу владу з свободою засобів масової інформації, не заангажованих , а дійсно вільних, приведе країну до кращого життя, до стійкого розвитку. І безумовно всі повинні виконувати Конституцію та закони.

Тому, ще раз підкреслюю, національна ідея - любов, чесна праця , заможність, дозволить об*єднати переважну більшість еліти і народу України до боротьби за краще майбутнє, до боротьби за квітучу Україну.

Чесна праця всіх в країні

Дасть додробут Україні


0%, 0 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Выбор своего кандидата (в президенты, депутаты,)

  • 26.01.12, 12:04

Осознайте цель- для чего он вам нужен?

Это представитель ваших интересов, который должен обеспечить рост благополучия и вас и всего народа. Его программа покажет, за счет чего он этого добьется, но оценить программу может специалист, а не подготовленный гражданин, вряд ли.

Реально мы можем оценить только отдельные качества кандидата:

  • честность, порядочность;

  • способность убеждать;

  • профессиональный опыт;

  • результаты деятельности.

Для успешного выполнения программы так же необходимы стойкая команда и наличие финансовых ресурсов.

Сейчас очень много мошенничества в политике , поэтому из перечисленных качеств важнейшим является- честность.

Разберемся ,почему. Мошенник может убеждать? И еще как. Мошенник может быть профессионалом ? И еще каким. Он может иметь высокие результаты ? Да и особенно финансовые для своего клана. А вот быть всегда честным и порядочным- не может.

Поэтому основная проблема избирателя определить честного кандидата.

Как это сделать.

Проверьте, что предлагал и что сделал ваш кандидат за год, за три, за шесть лет и вам станет ясно насколько он порядочен и честен.

И тогда вы сможете обоснованно и уверенно выбрать своего кандидата по тому, что вы будете убеждены- его программа будет выполнена..

Про землю

Найбільш эфективний шлях використання землі- конкурс оренди земли.Це коли земля здається в оренду за конкурсом і за участю представників сільради терміном не менше 5 років і не більше 25. Завдяки конкурсному договору оренди в ньому можна закласти усі вимоги власника, сільської громади, агротехніки, екології.Через конкурс можна продавати право користування землею, але не саму землю, оскільки вона творіння природи, а не людини.
Перетворення землі на товар призведе до великих проблем в суспільстві -появленню латифундистів і челяді -тих, що розтринкують прибуток, росту експлуатації працівників, розвалу инфраструтури села, жорстким конфліктам між власником і громадою за використання доріг, пасовищ, водойм. Повністю зникне принцип-земля належить тим хто її обробляє.(Адже під цим гаслом проводили распаювання землі.) Тому вести мову про любов до землі буде зайвим.
  Усе це тому, що земля не є повним товаром, вона не є здобутком деяльності людини. Вона специфічний засіб виробництва, яке все не можна перевезти розібрати і зібрати .Її можна тільки експлуатувати эфективно або по по-варварськи. Щоб варварства було менше потрібен держконтроль.На власника вплинути буде дуже складно.В результаті втрата керованості, соціальні конфлікти, вірогідність розвалу держави, а охочих иностранців  на землі України предостатньо.

Землю ділили на паї під розмови. що потрібний эфективный хозяїн, а це тільки той, хто на ній працює і живе.Тепер охмуряють розмовами про эфективного власника землі. Мол той хто її купить- її не закидатиме.
Тільки чому маса заводів і фабрик куплених за бесцінь покинуті або ледве ворушаться? Тобто эфективность не завжди залежить від форми власності панове. Питання в тому що земля загальнонародне надбання, а деяким пройдисвітам дуже хочеться її привласнити і отримати надприбутки. До цих "дбайливців" рідної землі приєднався і В.Литвин. А як же його ствеждення- " землю і душу не продають".

При сьогоденній ментальності в Україні, продаж землі може привести до втрати незалежності України і зникнення села.

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Преймущества Украины

  • 25.11.11, 12:14

В связи с наметившимися в мире проблемами снабжения продовольствием Украина имеет

реальный шанс добиться роста своей экономики за счет производства продуктов питания.

 Но опередить своих конкурентов Францию, Испанию, Турцию и т. д. она сможет производя экологически чистые продукты, Так распорядилась история, что в Украине имеются черноземы, вода, перегной, тепло в количестве позволяющем производить продукцию без минеральных добавок и ядохимикатов. И если предприниматели и государство сосредоточат свои усилия в этом направлении, то Украина сможет получить большую выгоду для себя.

 А именно:  отказаться от покупки импортного газа для производства минеральных удобрений, нарастить производство молока и мяса на чистых кормах, увеличить продажу пищевой продукции в развитые регионы мира по высоким ценам, обеспечить свое население безопасными продуктами, что будет способствовать снижению заболеваемости, улучшит социальную обстановку села. Если в эту программу включатся властные структуры и крупный капитал-Украина достигнет больших высот в мировой экономике.

Когда сформулируют национальную идею Украины?

Давно потрібно було сформулювати національну ідею яка б обєднала всіх.І це є велика провина наших знаних поетів, які мали змогу її коротко озвучити, але не зробили.Пропоную свій варіант Н.і.:" Чесна праця всіх в країні дасть добробут Україні". А ще коротче:"Любов-чесна праця-заможність."

 А формулирование Н.И. и ее пропоганда  станут возможны когда украинское общество осознает, что без честности ничего хорошего не создашь.


100%, 1 голос

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
Сторінки:
1
3
4
5
6
7
попередня
наступна