Сусід з дреллю

Сусід з дреллю — це не заїжджений анекдот, а сурова реальність. Причому сверлять кожні вихідні. Шум страшенний. Й так, що здається, стіни пробурять наскрізь. І не бояться довбати несучі стіни. Чи є від цього якісь ліки, крім як піти прогулятись?

Як в Україні збирають автівки Skoda

Відео про єдиний діючий автомобільний (по факту, автоскладальний) завод. ЗАЗ то тепер не працює.


Про авіакатастрофу в Ірані

Про авіакатастрофу в Ірані з українським літаком. Чомусь здається, що всю правду так і не розкажуть. Вже заявляють, що частину "чорних скриньок" втрачено. Та й інформація суперечлива: версії Ірану і авіакомпанії суттєво відрізняються.

Подружка

Майже 3 з половиною місяці не зустрічався з подружкою. То застудилася, то травмувала ногу - і не одужала остаточно. Якось підозріло. Були думки: може вона вагітна і не хоче цього показувати або лазити де попало в такому стані? Однак могла б розказати про це. Чого соромитись? А може, каже правду? Бо сам із розтягненням зв'язок провозився довго. Тому не хочеться її підозрювати в нещирості. Але... один чувак писав до мене в блог, щоб передав вітанні подружці. Мовляв, раніше дружили і разом лазили по заброшках. А потім якось само собою дружба зійшла нанівець.

Напередодні Нового року привітав з новорічно-різдвяними святами, хоча збирався проігнорувати. Цього року сама написала повідомлення. Так що, не все безнадійно. Але в швидку зустріч не вірю. Тому, мабуть, треба підшуковувати нового напарника для вилазок і прогулянок. А саму подружку виганяти з думок.

Ще один закинутий піонертабір і несподівана зустріч

З'їздив на закинутий піонертабір в Пущі-Водиці. При тому, що цей курортно-дачний масив я майже весь облазив і побував на декількох абандонах, конкретно в тому піонертаборі ще не був. Хоча про його існування знав давно. Але він охоронявся. Плюс — не було знімків звідти. Аж ось — натрапив на декілька свіжих відео з цього табору. Ну і вирішив сам злазити.

Звичайно, було страшно. Особливо тому, що територія розчищена і зарослів нема— відповідно, ховатись ніде. І міг бути сторож. Та якось знайшов дірку в огорожі (в яку ледве проліз). Обійшов, обфоткав усе. Обережно, не поспішаючи.

Виявилось, що відгородили частину території. Причому ту, в якій живе сторож. rofl  Самі розумієте, чому менш палєвніше.
А на виході зустрів хлопців. Думав, що приплив. А то були сталкери-відеоблогери. Так шо така несподівана приємна зустріч. Вони не знали про мене, але я про одного знав з інтернету.

Найцікавіше — напівкругла їдальня-кінотеатр і дерев'яні спальні будиночки.

Як не дивно, там були і деякі артефакти: меблі, написи часів піонертабору, путівки. Так що збереженість на мінімальному рівні, але є.

Після вилазки бєрцам настав остаточний гаплик — розтріскується і відшаровується новий шматок підошви. В одному з наступних дописів про це побалакаєм.

Щось пісня сподобалась-6

Гарна пісня. Правда, відео не підходить до пісні.

Зустріч 2020-го

Напередодні Нового року поздоровив усіх знайомих і начальство на роботі.

Провів старий і зустрів новий рік. По чарочці домашнього вина за минулий і за прийдешній роки.

Мама ввімкнула радіо, тому довелося прослухати промову Зеленського. Гарна промова. Але вона на те й промова, щоб пообіцяти "кінець епохи бідності".

"Вечірній квартал" по тєліку, та інші програми по ТБ не дивився.

В сусідів було тихо. Дискотеку ніхто не влаштовував. Лише 1 січня пошуміли.

А от феєрверки бабахкали сильніше, ніж на межі 2018/2019.

Бажання не загадував. Але потім загадав, сформулювавши бажання інакше.

Настрій гарний. Святковий. Але нудно. І від нудьги сумно. Старе скінчилося, а нове ще не почалося.
Ну і не вистачає зимової погоди.

Новорічна дискотека

Вітаю з Новим роком!
Перед Новим роком вирішив забацати новорічну дискотеку!

Підсумки 2019


Підсумки 2019-го року. Тут коротенько. А от на ЖЖ і Дрімі вирішив зробити підсумки не в звичному щоденниковому форматі, а у вигляді фотозвіту.

За рік опублікував 42 (з підсумковим звітом — 43) звіти. Це не багато, але й не мало. Особливо, врахрвуючи, що вимушених постів майже не було. Рейтинг блогу в ЖЖ трохи піднявся.

Цей рік видався дуже цікавим і був роком відкриттів. Стільки нового я ще ніколи не відкривав у одному році. Це і екскурсія по колектору (підземній річці), перша вилазка у бомбосховище, і вилазка на закинутий військовий аеродром, і голосування на відборі учасників на «Євробачення-2019», прогулянка на човні, відвідання парку Кіото під час квітування сакур, вперше побував у листяному лісі, вперше пройшовся по залізничному мосту, відправлення повідомлень на радіо. А ще — приїзд гуртів «ТНМК» і «Kozak System» у моє місто. Також в 2019-му була рекордна кількість вилазок по заброшкам — 18. Шкода лише, що половину з них довелося здійснювати самотужки. А ще в цьому році спробував чорне морозиво. Протестував новий смартфон. З'їздив у гості, де не був 12 років! І жодного разу не побував на дачі:( Проте вдалося з'їздити в три області(!) — Вінницьку, Чернігівську і Житомирську. Не кожного року вдається так подорожувати. Причому, дослідив дві заброшки в інших областях. Правда, було декілька повернень у вже знайомі і ностальгічні місця.



Звичайно, не обійшлося без пригод (зламався фотік і доламав окуляри, зміни на роботі, були проблеми з фотохостингом). Але, в цілому, рік був більш-менш спокійним. А ось в житті країни, ну і моєму житті, були президентські вибори в два тури із запеклим протистоянням між прихильниками/противниками двох основних кандидатів. Потім — парламентські вибори і досить суперечливі і неоднозначні дії новообраного президента і його політичної партії. Так що були причини позлитися і понервувати. А у нашому невеличкому місті збудували і відкрили перший гіпермаркет.

Погода протягом року була нестабільна. Навесні і влітку — то спека, то прохолода. Затяжні дощі. Тепла осінь. Теплий грудень. Зими, як такої, майже не було. Так що глобальне потепління, напевно, існує.

Ну а 2019-й можу охарактеризувати такими словами: відкриття, зміни, ностальгія і незвична погода.

Яким буде наступний рік? Ну, звіти в новому році не вийде відкрити заброшками. Лазити ніде. Але цікавенький репортаж проанонсував.
Наперед нічого не планую. Хоча наміри, звичайно,є.

Нерівноцінний обмін

Як всі і очікували, зараз відбувається обмін військовополонених. В принципі, гарна подія, але... Обмін нерівноцінний.127 в обмін на 76. Причому віддають злочинців за військових і звичайних громадян. Мабуть, перед президентом поставало питання: або нерівноцінний обмін, або зовсім без обміну. Цікаво, що він відповість на це?! З такими обмінами Україні не буде кого видавати Росії. Наша ж країна більш демократичніша і до сепарів ставиться поблажливо — в країні вільно почувають прихильники "руського миру".

"Слуги Зради" наверно знайдуть якесь виправдання. Подія, звичайно, позитивна. Але, з осадом.