Китайський ГАЗ

Вирішив репостнути відео. На ГАЗі вирішили випускати нове покоління ГАЗ "Валдай", взявши за основу китайські двигун і кабіну. rofl



Куди поділись гігабайти?

Не перестаю дивуватись зменшенню об'єму на системному диску. Зазвичай таке відбувається перед оновленням системи і пов'язане з резервуванням місця під оновлення, але цього разу злизало 6 гігабайтів після користування відередактором, яким не користувався півроку. І при цьому проект (заготовку відео) не зберігав, оновлення не пропонувало. Пошерстив куди могло дітися, і так не зрозумів.

Так ось хто шумить!

Думав, хто це гучно вмикає музику під вікнами? Вважав, що це шумлять виключно на автомобілях, але виявилось, що це може бути і шкет на вєліку. Малий такий. Можливо, дошкільного віку. А врубив на повну. Причому російський музон.

Тири-тири-титири або Хіт з ТікТок

Випадково почув по радіо. Прикольна мелодія, еге ж?


Щось пісня сподобалась-18

Під попереднім номером рубрики були Антиліла з кіном, а хітом цього тижня стала новинка від Артема Пивоварова — "Дежавю". Пісня мені одразу сподобалась.

Між іншим, танцювальне. Так що те, що треба у п'ятницю.


Маразми приСлуг народу та інший звиздець тижня

Те, що рідко висловлюю роздуми про політику не означає, що події, які відбуваються в країні, не бентежать. Просто темп життя настільки пришвидшився, що не встигаєш відслідковувати новини. А з іншого боку, менше знаєш — краще сон. Але звиздець, що коїться навколо, і деякі інцітиативи приСлуг народу, м'яко кажучи, шокують. Ось, наприклад, законопроект про "пропаганду гомосексуалізму і трансгендерства". В країні що, інших справ нема?! Сексуальна орієнтація не залежить від пропаганди. Мабуть корабельні сосни не знають, куди пристромити свої дупла? Чи бояться, що кедр сплутають з корабельною сосною? А трансгендерство до чого приліпили? Незрозуміло. Тим паче немає чіткого визначення, що підлягає під поняття "пропаганда"? Схвалення, боротьба за права секс-меншинств?

Наступна ЗеШкварна ініциатива — про офіційну електронну пошту. На щастя, таке "нововведення" не загрожує пересічним громадянам — хіба що ті, хто за бажанням захочуть зареєструвати офіційний е-мейл. А підприємців зобов'яжуть мати електронну поштову скриньку для "спрощення спілкування між посадовцями і бізнесменами та громадянами". Мабуть, для того, щоб чиновникам було легше відповідати на звернення відписками чи розсилати повістки до судів — типу, "ми вам надіслали — а те, що ви прогавили — це ваші проблеми, за які будете відповідати". "Діджиталізація" від влади щось не дуже-то радує.

Третя тема тижня — перемир'я. Так зване, перемир'я. Обстріли з заборонено озброєння і облаштування позицій з боку російських окупантів тривають — а у нас вважають це порушенням тиші і грозяться, що ОБСЄ збиратиме докази військової агресії (їх що, не було раніше?). Цікаво, а що ж тоді "порушення перемир'я" — прицільний вогонь ворога? Сьогодні розповіли, що померли три військових з зони АТО. Можливо, так будуть прикривати вбитих від обстрілів?

На "Г+Г" на повну котушку користуються своїм ставлеником — і збираються показувати новий сезон "Сватів" (7-й, здається). В усякому разі, чув анонс, а перевірити не ризикнув — свого часу передивився стільки серій не по одному разу, що від того серіалу вже нудить. Та й саме відношення до "Сватів"  змінилося. Одна надія, що їх показуватимуть ввечері, або коли по іншому каналу показуватимуть турецьку мелодраму. Інакше або з хати тікати, або влаштовувати дискотеку. Чесно, серіал вже вижив себе на 3 чи 4 сезоні. Скільки можна клепати заїжджену платівку?
Серіал, походу, в повторі. Але не здивуюсь, якщо запулять новий сезон.

Ну і коронавірус-коронавірус. За вчорашній день виявили 1196 нових хворих. Здається, це перевищення попереднього рекорду. В Київраді щось будуть вирішувати. Є інтрига, що можуть знову заборонити пасажирські перевезення. Однак послаблення карантину не мають зворотньої дії, не зважаючи на зростання кількості хворих. А мені ще знайомий запропонував скористатись метро. Ха-ха! Нехай їде сам! А я залишусь вдома. Правда, від звиздецю від влади і запоребриків частіше думаєш про антистрес. Ось тільки від антистресу страшно підхопити трояна на комп. Бо й так по роботі доводиться шастати по всіляким сумнівним аукціонам. Добре, хо хоч з черговим завалом на роботі розібрався.

Закидування роботою

Тільки но вчора впорався з роботою, як закидали ще. Замахався! Звичайно, це не перший допис на подібну тему, але такої кількості додавання і заповнення нових товарів, як у цьому липні давно не було. А я така людина, що нервую, коли знаю, що є невиконане завдання. Тому навіть у вихідні думка про роботу не дає розслабитись.

Нові товари змушують шукати інформацію в інтернеті. В тому числі, на сумнівних сайтах. І особливо "весело", коли потрібного товару немає (як виявилось, через помилку у назві), або ніде немає опису. Переклад (часто вдається знайти опис на іноземних мовах) — окрема тема. Буває, що треба додумувати, а що ж мають на увазі, бо дослівний переклад важко зрозуміти.

Ось такі справи. Хоча до цього можна поставитися інакше: завдання є, а значить буде що робити і, відповідно, заробляти. Тим паче, що ніхто не підганяє.

Карантинна вилазка

Вперше за 5 місяців полазив по заброшці. З'їздив з напарником на закинуту експериментальну(!) школу біля Зони відчудження. Цікавий об'єкт. Навіть дещо вціліло. Шкода лише, що натрапили на охорону Зони відчудження і на зворотньому шляху потрапили під зливу. Ну і уважності б не завадило, бо деякі цікавинки пропустив.

Захоплююча вилазка.

Stalk-25072020-28

Оце так дощик! або Зливи поза розкладом

Синоптики Гідрометценру (бо на Суспільному радіо) прогнозували дощі лише у другій половині дня. Й то — короткочасні. У області. А на сайтах Sinoptik і Gismeteo так взагалі обіцяли відсутність опадів. А вийшло, що дощ розпочався з самого ранку. З райдуги. А потім з'явилась і гроза. Вдень було більш-менш. Місцями навіть сонячно і спекотно. А о другій половині дня як почало лити! Вже дощ триває більше 7 годин. Короткочасний! Що за синоптики, б... Я так теж зможу працювати. Як так можна не розрахувати погоду?

В результаті, поїздка була на грані зриву. Ще й напарнику довелося довозити додому (не хотів розсекречувати). А знав би наперед, що з погодою буде лажа — сидів би вдома.

Зараз у місті калюжі заповнені на понад 100%. Навіть там, де калюж ніколи не було.

Сервіс виїзної торгівлі

Ще до початку епідемії у нашому місті була поширена практика виїзної торгівлі. Це коли по вулицям приватного сектору їздить фургон або машина з причіпом і у гучномовець рекламують купівлю акумуляторів, холодильників і металобрухту або продають овочі-фрукти. Але раніше таке явище зустрічалось рідко, а зараз майже щотижня їздять і щось пропонують. Сервіс! Торгівля з доставкою. Якщо ви не йдете на базар — базар приїде до вас. Наскільки це зручно, важко сказати, бо біля багатоповерхівок притаманний інший вид виїзної торгівлі, коли просто мовчки стоять біля будинку і продають. Та й то, таке буває рідко. Частіше об'їжджають приватний сектор.

В СРСР була виїзна торгівля у вигляді автолавок. Однак таке було лише по селам.

З точки зору покупця це сервіс, бо не треба нікуди йти, але... купиш щось, а потім продавця вже не знайдеш. На базарі хоч можна висловити своє обурення, або порадити покупцям не купляти.