Називається: пофоткав

Впоравшись зі справами, вирішив прогулятись і пофоткати маршрутки в одному районі. Там я буваю рідко і, на відміну від інших околиць, транспорт не перефотканий вздовж і впоперек. Тим паче, після послаблення карантину туди ще не ходив. Як не як, хоч якесь різноманіття. Так ось, фоткаю собі. Ось тільки забув правило "Жадність фраєра погубить", бо поптався довгенько. Так ось, збирався постояти ще дкілька хвилин і піти як поруч зупиняється автівка, підходить мужик і запитує, що фотографуєш. "Маршрутки". "А на кого працюєш?" "Ні на кого. На себе. Фотографую для себе". Якось не додумався дати посилання на Лукомор'є — там цікава статейка про дослідників громадського транспорту. Попросив, що не фоткав маршрутки з окремого маршруту. Значить, щось там не так.  Чмо російськомовне. Але все одно, 99% місцевих маршруток відфоткано. А 1%, якщо шо, то київські фотографи відфоткають. І радісно від того, що заборонили вмикати музику в маршрутках.

Незрозуміло

Коли надворі +26 +27 за відчуттями, наче всі +32. Незрозуміло.
Коли було 200-300 нових хворих на коронавірус, була самоізоляція, а коли 800-900 — відкривають кафе і ресторани. Щось незрозуміло.
Коли в команді Порошенка були його партнери — це кумівство. А коли у Зеленського вся його свита у владі — це не кумовство. Незрозуміло.

Як треба знімати відео про заброшки

Як треба знімати відео про заброшки. Яка подача!
Чогось схоже на пародію.



P.S.: Про такий канал дізнався завдяки свіжму випуску «#@?$0» з Майклом Щуром.

Невиправний батько

Сміття з хати не виносять на огляд, але... може хоч ви щось порадите. Треба мати залізні нерви, щоб витримати батька. До речі, вчора був День батька. Його виховання зводилося до ременя. А після святувань у гостях разом із мамою тягнув його п'яного додому. Зараз асоціюється із гупанням дверей, матом-перематом, безмірною допитливістю, брехливістю і клептоманією. І ось, буквально вчора виявилось, що без мого відома взяв у мене карту. Спочатку не зізнавався, казав, що не він. Хоча було видно, що хтось нишпорив. А потім десь знайшов. Довелося заникати карту в надійнішому місці. Хоча нема гарантії, що знову не знайде.

На фоні цього гримання дверима відійшло на другий план. Хоча це теж дратує і ніяк не можемо відучити від цього.

Блін, забрав би його брат до себе. "Два чоботи — пара!" Так не хоче! Навіть на дачу не можна спровадити.

Щось пісня сподобалась-14

Хоч щось приємне: знайшов як називається пісня, яка сподобалась.


Апатія

Чогось не працюється, та й взагалі настрій якийсь хріновий. Згадував минулорічні поїздки і вилазки. Погода в домі (психологічна) теж така, що не сприяє роботі. А про температурний режим тим паче мовчу — то спека, то протяги. А частіше і те, і друге. Ще й по роботі виникає відчуття дежавю. Здається, що роблю одне й те саме по другому колу. Але підрахував, мінімальний середньостатистичний підробіток буде — тож формально до кінця місяця можна відлежуватись. Спробував зробити мікс з танцювальних треків — та й то щось не підбирається плейлист. Назавтра мама сказала, що не можна нічого робити — тільки спати. Мовляв, рівнодення. Ну, не знаю. Все одно якась апатія. Нічого не хочеться.

Коронавірусне

За вчора +829. Ну шо тут сказати? В газетах пишуть, що посилювати карантин ніхто не буде. Мовляв, здоров'я — це особиста справа кожного. Ну і "слуги народу" раптово усвідомили, що зупинка економіки принесе не менші втрати, ніж епідемія. Ось тільки вміло балансувати між протиепідемічними заходами і бізнесом "зелена" влада не вміє. Україна в червоному списку країн з епідемією — і тому українських громадян не поспішають приймати інші країни.Та пофіг! Вбачаю лише один єдиний плюс — можна проводити мирні акції протесту.

Незрозуміло лише навіщо було влаштовувати два місяці самоізоляції, якщо зростання рівня захворюванності ніяк не впливає на карантинні заходи? Як це так?!

Оскільки у групі ризику, то навіть не знаю, що робити. Іноді хочеться прогулятись. Плюс — мрію про поїздку. Але мабуть доведеться перечекати до осені, бо щось епідемія посилюється.

P.S.: Цікаво, коли будуть 1000 хворих за день? До рекорду залишилось зовсім трохи.

Обнулення в Росії

На Росії почали процедуру обнулення конституції і строків президентського правління. Цю тему не обійшли приколісти. Хоча жартують мало.

Але є картинка, яку можна тицяти в коменти під постами ватників. Шкода, що вони банять. Але поржати над руснєю без русні — це навіть краще!


Територіальна реформа: укрупнення районів

В рамках децентралізації планують укрупнення районів. Києво-Святошинський ліквідують. Боярку приєднають аж до Фастівського району (хоча спочатку читав про Васильківський). А ось сусіднє Вишневе відійде до Бучанського. Взагалі якось абсурдно виходить: незрозуміло за яким принципом перекроїли, розміри районів разюче відрізняються за територією. Не знаю, кому дякувати за перекроювання країни: чи Порошенкові (він започаткував децентралізацію), чи новим "слугам" народу із Зеленським (пропонував відмовитись від затверджених областей)? Але децентралізацію уявляв інакше. Вважав, що взагалі не буде районів, а будуть області й громади. Сподівався, що наш район перейменують і центром зроблять або Боярку. або Вишневе — але ніт! Ну що ж... Здається, що й тут все вже вирішено інічого не вдієш.

Ось карта нових районів.

Про Боярську територіальну громаду писав тут.

Спека-а-а!

Вчора було спекотніше, ніж напередодні. В Gismeteo показували більше +33. А на сонці термометр видавав +40. Вікна вже почали плавитися (а я то думаю, що воно смердить).
Але спека вдень ще нічого, якби вночі було прохолодно. Так ні — декілька ночей підряд температура зростає: +25, +26, +27. В ніч на сьогодні було +28. Та це ж спека! Як спати при такій температурі?

З острахом поглядаю на прогноз на липень. Тоді прогнозують аж +37.