Прогулянка біля ставків

Їхати кудись стрьомно. Та й не кожен тиждень пропонують. Тому прогулявся у себе в місті, до місцевих ставків. Та й то, прогулявся лише тому, що треба було виходити з дому. Інакше б навряд чи висовувався надвір.

Попри те, що взяв стару "мильницю"-фотік, дещо назнімав. Зокрема якусь небачену досі водну квітку. Коліться, як називається!

Кращі танцювальні зарубіжні хіти літа-2020

Кращі танцювальні зарубіжні хіти літа-2020 у міксі від DJ SKY. bravo letsrock


Обнулення паспортів-книжечок

Уряд на вчорашньому засіданні підтримав проект про поступове вилучення з обігу паспортів-книжечок. Тепер при вклеюванні нової фотографії в 25 і 45 паспорт-книжечку доведеться змінювати на ID картку з терміном дії ю-ху! 10 років. Тобто, кожні 10 років треба стояти в чергах, платити бабло, перефотографовуватись, замінювати картки. І ще носитися з окремим папірцем з пропискою, бо діджиталізатори не додумались як заносити прописку на пластик. Це ж круто! Краще б вже вживляли чіпи. Бажано, з інформацією про прописку — щоб не носити окремо аркуш паперу.

Гоління полегшує спеку

Гоління полегшує спеку? Та невже? Десь чув, що під пахвами ("подмышки" російською) підвищене потовиділення. Ну і про те, що неголені пахви це огидно. Я, правда, на вулицю не виходжу. Тим паче, в майці. Та й +28 — це не нестерпна спека. Але коли сонце повертає до кімнати, то здається що будинок нагрівається на всі +34. Відповідно, пітнієш. Тож вирішив поекспериментувати. Бо не пригадую, чи голив коли-небудь пахви?

Поголив. На диво, не порізався! Боявся стосовно родимок, але шкіра ціла і при цьому поголився начисто. Правда, лезо затупив.

Шкіра там ніжніша, ніж на обличчі, тому треба проводити станком обережно. Але за відчуттями безболісно. Однак потім все зудить.

Не знаю, як швидко відросте волосся, але переваги є — легше мити (відповідно, піт краще змивається, бо не затримується на волоссі). І за відчуттями менш спекотно. Ще й на дотик приємно. Рекомендую!

Білоруські протести

Вчора новини про протести в Білорусі затьмарили навіть тему ковіду. З 3% довіри "намалювати" 80% — це треба мати нахабність. Помітно, що протести його зачепили. Ну, воно й видно по реакції правоохоронців на мітинги. Путлєр одним із перших привітав Бацьку (що й не дивно, бо обидва займають президентські крісла багато термінів підряд) — це теж натякає. Вангують, що Білорусь очікує ще більше зближення з Рашкою, бо світова спільнота відвернеться від Бацьки, зробить його нерукопотисним. Може ще й докидають санкцій. Хоча в будь-якому разі, Білорусь, навіть у існуючому вигляді із незмінним президентом, становить загрозу для України. Поки що, здебільшого, теоретичну (якщо не враховувати захоплення українських громадян). Але якщо весь світ відверненться від "останнього диктатора", то у кого він буде просити грошей? Правильно, у Путлєра. Тож білорусам можна лише поспівчувати.

Чим закінчаться протести? Найймовірніше протривають тиждень, а потім всі розійдуться. Або протести зменшаться в чисельності, але будуть тривалими. Ще один варіант, найменш очікуваний, — введення російських військ. Однак це варто чекати лише, якщо протести наберуть ще більшої масштабності.

А які ваші думки з цього приводу?

Котячі рефлекси

Кицька полюбляє лежати посеред камінати. Коли вночі йдеш, то можна не помітити. Після того, як з десяток разів ледве не перечепився, або не наступив на кицьку, вона одразу застрибує на стіл — але не для того, щоб поїсти, а щоб не наступив. А коли вночі наближаєшся до Мурзіка (таке буває рідко, бо зазвичай він до ночі в хаті не затримується), він подає сигнали, мявчить — мовляв, "Не наступи! Я тут!"

Мінус ще одна антена

Вже в другому радіоприймачі додумався зробити антену знімною. Правда, при цьому її не можна поставити на місце. Ну шо ж, де тонко — там і рветься. Буде привід купити новий радіоприймач. Хоча й так відсутність антени не дуже-то і впливає на якість прийому.

Латинське ритмо

До сьогоднішньої танцювальної п'ятниці вирішив розповісти вам про латинську музику в трендах.
Заодно буду знати, хто такі Black Eyes Peas. Бо раніше стільки про них чув, але не мав гадки, що співають.

В реміксі ще гарячіше! letsrock


Епідемічне

Епідемія пришвидшує темп. Скоро дістанемося до 1500 нових хворих за добу. За таких обставин довелося скасувати вилазки. Але мені не звикати. Краще поберегтися. Правда, в цьому аспекті дивує інше: навіщо було влаштовувати самоізоляцію у березні-квітні, якщо за тисячами нових хворих ніхто нічого не робить? Звичайно, я не закликаю зупиняти економіку — підприємства все одно будуть працювати. Але протиепідемічні заходи — фікція. В банках обмеження кількості клієнтів, але біля входу всі стоять один біля одного. В маршрутках їздять в масках, але кількість пасажирів не обмежують. В магазинах теж масковий режим, хоча дистанції між людьми ніхто не дотримується. То може взагалі скасувати карантинні обмеження? Від них все одно мало користі. Та й, зрештою, і сам ковід — природній відбір і плата за перенаселення планети.

Складнощі спільних вилазок

Організувати спільну вилазку складно. Особливо, в умовах карантину. По-перше, треба, щоб в оточенні був знайомий сталкер з автівкою. По-друге, треба домовитись, куди їхати. А вибір заброшки — це не так просто, як здається. Бо хтось не лазив, там де я, а я не лазив, там, де прогулювався напарник. По-третє, треба визначитися з датою поїздки. Бо то погода, то далеко, то робота. А є ще місця, які хотілося б відзняти за окремих умов. Наприклад, на заході сонця, або восени. І при цьому було б бажано, щоб підвозили до мого міста. Егоїзм? А епідемія?!

Що цим хотів сказати? Те, що не варто обнадіюватися і розповідати про місця, куди можна з'їздити.