Підсумки 10 днів правління

- 8 військовослужбовців потрапили у полон;
- 2 шахтарі загинули;
- катастрофа військового гелікоптера та загибель 4 військовослужбовців.

Праймеріз - справа громад

Вибори 2019

Вибори до Верховної Ради стануть одним із переламів у новітній історії України. Майбутнє країни залежатиме від якості виборчого процесу і від якості «людського матеріалу», тобто людей,  які зайдуть у нову Раду і з першого дня зустрінуться з колосальними викликами.




В Україні встановилася ганебна традиція – до дня голосування українців катають у чарівній кареті, а після дня Х карета перетворюється на гарбуз. Від хвороби популізму немає панацеї, але є рецепт, який дозволить звести до мінімуму її прояви. Це послідовний і наполегливий пошук  гідних кандидатів із широким громадським обговоренням; праймеріз; прозорі виборчі списки.Ми не можемо чекати, доки новообрані кандидати навчаться і опанують нову сферу діяльності – нам потрібні люди, які вже вміють перемагати.

Сьогодні ГО «Справа громад» отримала карт-бланш. Ми говорили про потребу оновлення партії «Солідарність» як базової рушійної сили змін останні 5 років? Ми наполягали на  потребі запустити соціальний ліфт для кращих, компетентних, вмотивованих? Нас почули. Тепер маємо відповідальність – реалізувати це. 

Це не жарт, це не «фішечка». Такого в Україні ще не було. Громадська організація уклала з партією меморандум і оголошує загальнонаціональне полювання на «історії успіху».

Ми знаємо – серед мільйонів активних, проукраїнсько- налаштованих, порядних, компетентних громадян є ті, хто хоче і може показати нову якість парламентаризму. 

Так, часу вкрай мало. Тож ми намагаємося спростити цей рекрутинг і висуваємо низку вимог до потенційних кандидатів.

Ми хочемо рекомендувати тих, хто може показати: «я це зробив». Досить давати поради, ми не країна рад. До парламенту мають йти люди, що мають за плечима реалізовані проекти, ініціативи, досягнення – те, що вже позитивно змінювало життя громадян, громад, країни. У нас немає часу очікувати, доки обранці вчитимуться бути корисними для України. Нам потрібні люди, які вже змінюють реальність на краще. Безумовним критерієм є  особиста доброчесність.


Обов’язкова вимога – нас єднають Принципи і Цінності! Ідеологічні підвалини ГО «Справа громад» відкриті і ми ними пишаємося. 

Але перед тим, ми просимо  - запропонуйте – хто на Вашу думку є ТИМ САМИМ кандидатом із історією успіху?

  • Можливо ті, кого Ви радите не захочуть бути депутатами. 
  • Можливо вони не поділятимуть нашого республіканства, бо обстоюють принципи соціал-демократів чи пастафаріанці . 
  • Можливо запропонована Вами кандидатура отримає шквал критики від інших.  
  • Можливо все.
Але щоб це зрозуміти, ми маємо почути голос громади.

Ми почуємо, зберемо Ваші пропозиції і отримаємо близько 250 прізвищ, яких ВИ називатимете найбільше.

Саме цей перелік Історій Успіху і отримає «Солідарність», коли на з’їзді «оновлення» для партії стане не обіцянкою, а фактом. 

Якісна політика – справа відповідальних громадян. 

Res_Publica потребує твоєї думки.

Реєструйтесь, Пропонуйте, Обирайте

Рошенка "Десантна" або про що мовчать медіяповії

У той час, як гідранта водять чагарниками, імітуючи відвідини зони ООС

Компанія Рошен передала десантникам чергову партію 430 найновіших снайперських гвинтівок

Без додаткової реклами і інших інформаційних штучок, «Рошен» (який управляється трастовим фондом) закупив і передав українським десантникам 430 снайперських гвинтівок, – повідомляє TRUST.UA.



Як повідомив в Facebook Юрій Бірюков, гвинтівки оснащені всім армійським обвісом – прицілами, дальномірами, боєприпасами та іншими потрібними речами.

Якщо бути точними, що на озброєння ЗСУ надійшли:

– 305 снайперських гвинтівок Зброяр Z-10 під патрон 308 Winchester;

– 125 снайперських гвинтівок Savage-110 під патрон 338 Lapua Magnum.

Варто зауважити, що це вже другий транш таких поставок. Перший був призначений силам спеціальних операцій і складався з 100 комплектів.

Разом, тільки за два цих заходи компанія «Рошен» поставила військам 530 гвинтівок, вартість яких коливається від 50 до 75 тис. гривень без обваження. З прицілами і іншим, вартість комплекту долає бар’єр в 100 тис. При цьому 387 гвинтівок були оплачені вітчизняному виробникові зброї. Таким чином «Рошен» оснастила приблизно 2 батальйони снайперів. Оскільки вони працюють парами, то цю зброю будуть застосовувати близько 1000 чоловік, а це – чисельність полку або двох з половиною батальйонів повного складу.

До слова, це як раз укладається в ще не озвучену, але таку, що добре читається концепцію, якої намагаються дотримуватися ВСУ – дистанційний контакт з противником. Тобто, створюються умови для того, щоб діставати противника на якомога більшій відстані, не допускаючи ближнього бою, який несе найбільші втрати. І саме цю нішу снайперського озброєння активно закриває «Рошен».


Тим часом за чотири роки Президент України Петро Порошенко на благодійність витратив уже майже мільярд грн.

Джерело

Питання на 120 трильонів

Скільки треба часу беніному телевізору, щоб переконати глядачів, що дефолт це добре і що Венесуела зразок для наслідування?








Loading....

3eбільна математика...

Для довідки. Бюждет США - 3.5 трильони