хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Праймеріз - справа громад

Вибори 2019

Вибори до Верховної Ради стануть одним із переламів у новітній історії України. Майбутнє країни залежатиме від якості виборчого процесу і від якості «людського матеріалу», тобто людей,  які зайдуть у нову Раду і з першого дня зустрінуться з колосальними викликами.




В Україні встановилася ганебна традиція – до дня голосування українців катають у чарівній кареті, а після дня Х карета перетворюється на гарбуз. Від хвороби популізму немає панацеї, але є рецепт, який дозволить звести до мінімуму її прояви. Це послідовний і наполегливий пошук  гідних кандидатів із широким громадським обговоренням; праймеріз; прозорі виборчі списки.Ми не можемо чекати, доки новообрані кандидати навчаться і опанують нову сферу діяльності – нам потрібні люди, які вже вміють перемагати.

Сьогодні ГО «Справа громад» отримала карт-бланш. Ми говорили про потребу оновлення партії «Солідарність» як базової рушійної сили змін останні 5 років? Ми наполягали на  потребі запустити соціальний ліфт для кращих, компетентних, вмотивованих? Нас почули. Тепер маємо відповідальність – реалізувати це. 

Це не жарт, це не «фішечка». Такого в Україні ще не було. Громадська організація уклала з партією меморандум і оголошує загальнонаціональне полювання на «історії успіху».

Ми знаємо – серед мільйонів активних, проукраїнсько- налаштованих, порядних, компетентних громадян є ті, хто хоче і може показати нову якість парламентаризму. 

Так, часу вкрай мало. Тож ми намагаємося спростити цей рекрутинг і висуваємо низку вимог до потенційних кандидатів.

Ми хочемо рекомендувати тих, хто може показати: «я це зробив». Досить давати поради, ми не країна рад. До парламенту мають йти люди, що мають за плечима реалізовані проекти, ініціативи, досягнення – те, що вже позитивно змінювало життя громадян, громад, країни. У нас немає часу очікувати, доки обранці вчитимуться бути корисними для України. Нам потрібні люди, які вже змінюють реальність на краще. Безумовним критерієм є  особиста доброчесність.


Обов’язкова вимога – нас єднають Принципи і Цінності! Ідеологічні підвалини ГО «Справа громад» відкриті і ми ними пишаємося. 

Але перед тим, ми просимо  - запропонуйте – хто на Вашу думку є ТИМ САМИМ кандидатом із історією успіху?

  • Можливо ті, кого Ви радите не захочуть бути депутатами. 
  • Можливо вони не поділятимуть нашого республіканства, бо обстоюють принципи соціал-демократів чи пастафаріанці . 
  • Можливо запропонована Вами кандидатура отримає шквал критики від інших.  
  • Можливо все.
Але щоб це зрозуміти, ми маємо почути голос громади.

Ми почуємо, зберемо Ваші пропозиції і отримаємо близько 250 прізвищ, яких ВИ називатимете найбільше.

Саме цей перелік Історій Успіху і отримає «Солідарність», коли на з’їзді «оновлення» для партії стане не обіцянкою, а фактом. 

Якісна політика – справа відповідальних громадян. 

Res_Publica потребує твоєї думки.

Реєструйтесь, Пропонуйте, Обирайте

5

Коментарі

130.05.19, 18:56