Зеленський відвідав Всесвітню виставку«Експо-2020» в місті Дубай

14:40 15 лютий Київ, Україна



Володимир Зеленський і перша леді країни Олена Зеленська ознайомилися з презентацією національного павільйону і експозиції України на виставці «Експо-2020» в Дубаї.
Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента 15 лютого.
На захід прибули міністр економіки ОАЕ та інші посадові особи цієї країни, які говорили про важливість співпраці в сфері торгівлі, зокрема, аграрної продукції.
«Для України дуже важливо бути високо представленою на виставці такого рівня. Ми - серед найбільших експортерів аграрної продукції в світі і робимо значний внесок у продовольчу безпеку багатьох країн», - підкреслив Володимир Зеленський.
В українському павільйоні розповіли, що він запрацює в тестовому режимі на початку серпня 2021 року.

Ця будівля загальною площею 2600 кв.м (4 поверхи і 15 м у висоту) буде оформлена з використанням української стилістики та орнаменту, а архітектурний образ павільйону втілює ідею колоса пшениці.
«Ідея в тому, що посаджене в землю пшеничне зерно - це початок нового життя, а колос, наповнений зернами, - це нові ідеї, думки, люди, які об'єднуються в колосі. Це алегорія нового мислення. Ми хочемо об'єднати людей навколо глобальних проблем і того, як жити, чути і відчувати себе смарт вже сьогодні. Адже тема нашого павільйону називається «Смарт Україна: об'єднуючи світ», - розповіла главі держави секретарка Координаційного комітету з підготовки та забезпечення участі України в «Експо-2020» Аліна Шишкіна.
фото: чета Зеленский на выставке Экспо-2020
Вона зазначила, що основна мета - це ребрендинг України як надійної країни-партнера, з якою хочеться працювати, торгувати і яку хочеться побачити на власні очі.

На вході в павільйон буде розташоване пшеничне поле у вигляді карти України. Колоски будуть трансформуватися з натуральної пшениці в нанопшеницю зі світлодіодного волокна.
«Фактично, це алегорія трансформації України. Від агрохабів до блокчейнів - таку Україну представляє наш павільйон на Всесвітній виставці «Експо» в Дубаї», - зазначив президент.
Також в павільйоні будуть зони, присвячені культурі та сучасному українському мистецтву, щоб показати креативність та інноваційність українців.

Глава держави також ознайомився з експозицією павільйону Sustainability, присвяченого питанням ефективного і раціонального вирішення глобальних проблем сталого розвитку планети. Павільйон зачіпає проблематику забруднення Землі і закликає відвідувачів до збереження екосистеми нашої планети - скорочення кількості харчових відходів, відмови від використання одноразового пластику, поліетилену.

Президент оглянув тематичні секції павільйону, присвячені боротьбі з глобальною зміною клімату, потенціалу використання сонячної енергії, ефективного використання водних ресурсів, нових шляхів сталого розвитку.
https://myc.news/ua/glavnoe/zelenskij_posetil_vsemirnuyu_vystavku_ekspo2_2_v_gorode_dubae?fbclid=IwAR32uJB9a_qUhOhs4ol-vmldCVI9-02IrT36gSk1ubRdv6j-r3pCeTDAYCk

Вебхостинг Франції постраждав від рук російської кібершпигунсько


06:09 16 лютий Київ, Україна



Французький вебхостинг постраждав від рук російської кібершпигунської групи під назвою Sandworm, французи вважають, що вона має зв'язки з російською військовою розвідкою.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як говориться в звіті французького Національного агентства безпеки інформаційних систем, хакери скористалися уразливістю в моніторинговій програмі, яку продає паризька компанія Centreon і яку застосовують сотні клієнтів. За повідомленням, зломи комп'ютерних систем через цю уразливість тривали з кінця 2017 року і до 2020.

Агентство не навело назв і кількості постраждалих, сказавши лише, що це були в основному "провайдери інформаційних технологій, особливо вебхостингу".

Також в звіті хакери не визначені прямо, але кажуть, що вони діяли схожим чином, як російська кібершпигунська група, її часто називають Sandworm і, як вважають, має зв'язки з російською військовою розвідкою.

Компанія Centreon повідомила, що серед приблизно 600 її корпоративних клієнтів у всьому світі є Міністерство юстиції Франції і низка провідних французьких компаній, таких, як енергетична EDF, оборонна Thales або нафтогазова Total.
https://myc.news/ua/novosti_mira/vebhosting_francii_postradal_ot_ruk_rossijskoj_kibershpionskoj_gruppy_?fbclid=IwAR0jhVw99YLJho_HvFTG_u6rvdC6RtTWxF7D8V-bzQ7YcJol9G3M_eDLFAg

Кінець імперії Медведчука?СБУ стискає кільце навколо кума Путіна


Одіозному Віктору Медведчуку знадобилося п'ять років, щоб після Революції Гідності знову вирости з закулісного функціонера до політичного важковаговика. Здавалося, що статус-кво («нібито ворог, але краще його не чіпати») зберігатиметься і далі. Тим більше, з огляду на потужну підтримку ОПЗЖ з Росії. Але виявилося, що нова влада готова до більш радикальних (і що важливо – системних) кроків. І недавні події лише підтверджують, що Служба безпеки України взялася за Медведчука всерйоз.

Дійсно, СБУ досить швидко і дохідливо нагадала Віктору Медведчуку, в якій країні він живе. Здається, що в спецслужбі тільки і чекали команди, щоб почати діяти.

Першим і стратегічно правильним рішенням були санкції до Тараса Козака та його телеканалів – 112, ZIK і NewsOne. Причина очевидна - антиукраїнська пропаганда і робота на РФ. У РНБО кажуть, що надані СБУ докази настільки залізобетонні, що рішення про санкції не викликало жодних сумнівів.

Підривна діяльність в інформаційному полі – як вона є... Це побачить кожен, хто спроможний увімкнути телевізор і проаналізувати. Тому не дивно, що за останнім соцопитуванням «Рейтингу» 72% українців схвалюють санкції щодо юридичних і фізичних осіб, діяльність яких шкодить інтересам України.

І такий результат теж цілком зрозумілий. «Існує велика різниця між свободою слова і відвертою антиукраїнською риторикою, – сказав голова СБУ Іван Баканов. – Свобода слова закінчується там, де з'являються ознаки посягання на територіальну цілісність і суверенітет України». Як бачимо, більшість громадян з цим погоджуються.

Але важливо, що серед причин для санкцій – не тільки інформаційна робота на РФ. Джерела в правоохоронних органах зазначають: у спецслужбі встановили, що медведчуківські телеканали фінансує ТОВ "Торговий дім "Донське вугілля" з ОРЛО. Саме там, на окупованій Луганщині, відбувається повний цикл із незаконного видобутку вугілля, його реалізація в РФ зі сплатою податків до бюджету «ЛНР», які потім йдуть на «підтримку штанів» цієї псевдореспубліки. А це, як резонно зафіксувала СБУ, вже інше кримінальне провадження – «фінансування тероризму». Тобто ще один «привіт» Віктору Володимировичу...

На основі доказів, зібраних Службою безпеки, санкції застосовані і до двох авіакомпаній, якими Медведчук користувався, літаючи до Криму і в РФ. Коло звузилося ще більше. І тікати в Ростов Медведчуку, схоже, доведеться машинами?

Сипатися почали і бізнес-проєкти. Спочатку маленькі цеглинки: київські депутати публічно відмовляються віддавати в оренду землю в центрі Києва для компанії, пов'язаної з Оксаною Марченко. Дрібниця, а неприємно.

І чимдалі, то в хід ідуть більші карти. Буквально на днях у відомстві Баканова опублікували одну цікаву новину. Служба безпеки вручила підозру колишньому заступнику директора державного дослідного інституту. Саме завдяки його «експертним» висновкам частина магістрального нафтопроводу «Самара – Західний напрямок» перетекла з державної у приватну власність. Солідні масштаби, погодьтеся. Вгадаєте, хто кінцевий бенефіціар?

Новим власником майже стало ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс», яке пов'язують з оточенням Медведчука. Але «майже» – не рахується, адже після кримінальної справи нафтопровід доведеться повернути Україні.

Тож початок року у декого явно не склався. І вже можна прогнозувати, що СБУ навряд чи планує знижувати темпи. Тим більше, що копати є куди. Наприклад, у бік легальності коштів, за які соратник Медведчука Тарас Козак придбав у 2018-19 роках телеканали 112, ZIK і NewsOne. Грошові активи з'явилися у нього раптово через Кіпр, а купівельні операції відбувалися в Білорусі.

Зараз під санкції потрапила тільки частина майна Козака в Україні. Але ЗМІ вже розкопали, що у його «незадекларованої» цивільної дружини є ще й бізнес в РФ, і luxury-апартаменти неподалік від Кремля, і земельні ділянки в Україні.

Розкриття одного за одним усіх цих ланцюжків не просто звужує простір навколо Медведчука і вичавлює його з українського порядку денного. Воно показує сумну для нього картину – у громадян немає фідбеку на оте відчайдушне «вставай, страна огромная» від Вадима Рабиновича з трибуни Верховної Ради. Так, десь там є картинка нібито «утисків демократів», яку використовує пропаганда РФ, але самі українці навпаки – підтримують санкції.

Багато експертів відзначили, що реальна аудиторія прямих ефірів, які зараз три телеканали ведуть спільно в Youtube, – від сили 2-3 тисячі осіб. А КМІС вже дослідив свіжі рейтинги партій, і зробив висновок – у ОПЗЖ вони впали.

Відтак карт-бланш на подальші розслідування мутних схем Медведчука і Ко у Служби безпеки є не тільки від президента Зеленського. Це запит від країни та її громадян, яких відтепер, при згаслих зомбоящиках, більше нікому накачувати ненавистю і відвертою пропагандою.
https://censor.net/ru/blogs/3247996/knets_mper_medvedchuka_sbu_stiska_kltse_navkolo_kuma_putna
Источник: https://censor.net/ru/b3247996

Резиденції, машини і літак Лукашенко - подробиці

13:30 14 лютий Київ, Україна



Президент Білорусі Олександр Лукашенко стверджує, що він самий чесний чиновник. Однак журналістам вдалося дізнатися, що самопроголошений керівник сусідньої країни не так вже й чистий на руку. Сім резиденцій, ексклюзивний літак і великий автопарк з найдорожчих автомобілів - далеко не всі багатства чиновника.

Відомо щонайменше про семи резиденціях Олександра Лукашенка.

Постійна - це "Озерний" під Мінськом. На території, що займає 88 гектарів, розташовані спортивний майданчик, парк, ліс, озеро і споруди. Сама резиденція - це добудована і переобладнана колишня дача радянського маршала Тимошенко - триповерхова будівля, площа кожного поверху якої становить близько 500 м2.

Друга резиденція - "Заславль", розташована на березі Мінського моря і займає майже 40 га. Там є декілька особняків, тенісні корти, сад і басейн. Офіційно обидві резиденції належать до "Дипсервіс".

На батьківщині Лукашенка є резиденція під назвою "Олександрія-2". Тут Лукашенко зупиняється під час візитів на Могильовщину, звідси він літає до Ржева. На території резиденції є кілька основних будівель, гостьові будинки, спортивний майданчик і котедж. Офіційно комплекс належить "Белнафтогазу".

Також є резиденції в Березинском біосферному заповіднику, на Прип'яті, на Браславських озерах в заповіднику "Інтерлейк", в Віскулях на території Національного парку "Біловезька пуща", і ще три в Мінську.

В автопарку Лукашенко помічені: ексклюзивний Maybach 62 (від 367 до 500 тисяч євро); Mercedes Pullman W221 (від 200 тисяч євро); Rolls-Royce Phantom Coupe (від 140 тисяч євро); Tesla (від 100 тисяч євро). Ще його можна було побачити на Gelandewagen, Audi A8 II, Audi A8 III і на преміум-моделях Mercedes. Такі машини коштують десятки тисяч євро кожна.

Ексклюзивний Boeing 767-32K (ER), який раніше належав Туркменбаши, був придбаний для білоруського лідера і запущений в 2012 році. На прес-конференції в 2013 році Лукашенко назвав його вартість - близько 100 млн доларів. До цього Лукашенко використовував Boeing 737-8EV, його вартість також складає близько 100 млн доларів.

У 2020 році з'явилася інформація про те, що в аеропорту коштує реактивний літак "Гольфстрім G550", пофарбований в колір державного прапора Білорусі і з бортовим номером, який вказує, що на ньому може літати Лукашенко. Коштує такий літак близько 60 млн доларів. Тоді прес-служба Лукашенка заперечувала, що літак належить главі держави.
https://myc.news/ua/specproekty/rezidencii_mashiny_i_samolet_lukashenko__podrobnosti

Олена Зеленська розповіла, як створюється нове шкільне меню

17:32 12 лютий Київ, Україна



Щоб відповісти на питання, чи може корисне бути смачним, на дегустацію оновленого шкільного меню, приготованого за новими нормами і стандартами, були запрошені діти.
Олена Зеленська підкреслює, що для неї дуже важливо було почути думку учнів, про це вона розповіла на своїй сторінці в Instagram.
"Для нас було важливо і цікаво почути відгуки учнів. Дуже хочеться зробити так, щоб вони з'їдали, а не викидали свої сніданки, обіди, полуденок або вечері. Зворотний зв'язок отримали, деякі страви допрацьовуємо", - пише Олена Зеленська.
фото: дети пробуют новые блюда из школьного меню
Перша леді також заявила, що нове меню для школярів буде представлене вже в наступному місяці.
https://myc.news/ua/obshestvo/elena_zelenskayarasskazala_kak_sozdaetsya_novoe_shkolnoe_menyu

Національна розвідка США підготує для Байдена доповідь по РФ

13:29 13 лютий Київ, Україна



Зовнішньополітична діяльність Росії продовжує турбувати керівництво США. Як стало відомо, президент США Джозеф Байден дав завдання керівнику Національної розвідки Евріл Хейнс за допомогою фахівців і аналітиків національної розвідки підготувати широкий огляд належних заходів політичного реагування на те, що у Вашингтоні сприймають як "зловмисні дії" з боку Росії.

Це підтвердив у ході брифінгу в п'ятницю, 12 лютого, керівник прес-служби Держдепартаменту США Нед Прайс.

За його словами, в основу доповіді ляже аналіз "спектра зловмисних дій, який російська (сторона - ред.) Зробила або, як повідомляється, зробила в останні роки - починаючи з втручання у вибори і (хакерського - ред.) Злому Solar Winds до повідомлень про нагороди за голови американських солдатів в Афганістані та використання хімічної зброї в разі з Навальний ".

Представник зовнішньополітичної служби США також наголосив, що Вашингтон "уважно стежить за порушеннями прав людини" в Росії. За словами Прайса, і він сам, і інші представники американської адміністрації "рішуче висловлювалися про жахливе становище з правами людини в Росії" при "путінському режимі".

"Ви чули, як ми це робили недавно в контексті репресій проти тих мужніх росіян, які вийшли на вулиці в знак протесту проти політично мотивованого затримання Олексія Навального", - заявив глава прес-служби, відповідаючи на питання одного з журналістів.

В ході брифінгу Нед Прайс також торкнувся ситуації з двома братами, затриманими 5 лютого в Нижньому Новгороді і примусово доставленими в Чечню: 20-річним Салехом Магамадовим і 17-річним Ісмаїлом Ісаєвим. Останні є представниками чеченського ЛГБТ-спільноти, влада звинувачує їх в пособництві тероризму.

За словами Прайса, Вашингтон продовжить звертати увагу на подібні випадки, "будь то в Росії чи в інших країнах світу, - коли загальні права, права людини опиняються під загрозою з боку режимів, які виступають проти універсальних цінностей і універсальних принципів".

"Очікую, що ви отримаєте від нас більше інформації про відповідних політичних заходів у відповідь на цю низку зловживань і правопорушень, які, як ми бачили, виходять з Москви і відбуваються на російській території", - резюмував представник Держдепу США.

https://myc.news/ua/specproekty/nacionalnaya_razvedka_ssha_podgotovit_dlya_bajdena_doklad_po_rf

Чому закрили три телеканали, що належать Козаку

14:40 13 лютий Київ, Україна



Після закриття телеканалів Віктора Медведчука - «112 Україна», NewsOne і Zik, суспільство поділилося на два табори, більшість - за, інші - проти. Це викликало великий резонанс серед політиків і громадських діячів.

Офіційно власником медіахолдингу є народний депутат від партії «Опозиційна платформа - За життя» Тарас Козак, а справжнім бенефіціаром телеканалів - кум президента Росії, Віктор Медведчук.

На утримання цих трьох каналів Медведчук витрачав більше 20 млн $ на рік. Засоби, з яких він отримав прибуток, йому позичила через офшорні компанії цивільна дружина Наталя Лавренюк (не вказано ні в одній декларації Козака), а на неї записана частка нафтового бізнесу Віктора Медведчука в Росії.

З 2016 Наталія Лавренюк - є бенефіціарним власником компанії Teteos Global Limited, має квартиру на 600 квадратних метрів за 13 млн $ в пішої доступності від Кремля.

Teteos Global Limited - одна з компаній, на яку, в обхід американських санкцій, оформлений нафтовий бізнес Медведчука. Виявляється, дружина Медведчука Оксана Марченко та Наталія Лавренюк - кращі подружки. Вони організували собі підробіток - видобувають нафту в Росії і продають її на Захід.

Тому прибуток у вигляді багатомільйонних дивідендів народному депутату Козаку приносить його цивільна дружина, яку він в порушення закону не вказує в декларації. І саме за її кошти Тарас Козак купував телеканали ZiK, 112 і NewsOne. Розслідування показало, що придбання, по крайней мере, двох з трьох телеканалів (112 і NewsOne) обійшлися Тарасу Козаку на суму 103 млн грн., Які він платив швейцарським фірмам в 2018-2019 роках через Білорусь, що підтверджується даними з його електронних декларацій. Загальна вартість корпоративних прав на придбані два телеканали становила 114 млн гривень, однак, згідно з даними з розділу декларації «витрати і угоди», Тарас Козак за фактом заплатив за них тільки 103 мільйони.

З 2018 року Тараса Козак почав вести активну фінансову діяльність в Білорусі. Уже тоді, основні свої заощадження на суму близько 8 млн євро він зберігає на рахунках в банку не в Україні, а в Білорусі.

Крім покупки через Білорусь телеканалів NewsOne і 112 на загальну суму 103 млн грн., Український нардеп платить в цій країні в 2018 і 2019 роках за 16 млн грн. за послуги авіаперевезення.

У 2019-2020 роках Козак декларує 1,2 млн грн. Витрат, витрачених на послуги з навчання в Білорусі, ясно те, що він просто використовує білоруські банки, як транзит для переказу грошових коштів в інші країни, в тому числі країни Західної Європи і в Росії.

У лютому 2020 Козак задекларував 422 тис. грн. витрат на відпочинок в Білорусі, в червні знімав там в оренду нерухоме майно на суму 1,1 млн грн., а в жовтні навіть оплатив в 313 тис. грн. благодійної допомоги.

Так, в серпні 2020 Козак задекларував витрати в РБ в сумі 163 667 грн. в якості комісійних за зняття готівки. Зазвичай банки за цю операцію від 1% до 2,9% від загальної суми виданих грошей. Тому сума знятих Козаком готівкових коштів може становити від 5 до 16 млн грн.

У вересні 2020 Козак задекларував продаж валюти в Білорусі на суму понад 25 млн грн.

У 2018 році в його декларації з'являється депозитний рахунок в Мінському Транзитному Банку (JSC "MTBank") з 2 160 297 евро на ньому. А в 2019 році Козак довірив 6,5 млн євро білоруському "Абсолютбанк". У тому ж "Абсолютбанк" мають депозити Віктор Медведчук (850 тис. євро) і Оксана Марченко (4 млн євро).

Так чому, ця трійця - Тарас Козак, Віктор Медведчук і Оксана Марченко тримають свої заощадження в Білорусі і відчувають себе там впевненіше, надійніше і в більшій безпеці, ніж в Україні?
https://myc.news/ua/specproekty/pochemu_zakryli_tri_telekanala_prinadlezhashih_kozaku

Российского дипломата выслали из Албании за несоблюдение каранти

08:46 13 Февраль Киев, Украина



По данным МИД РФ, российский дипломат Алексей Кривошеев неоднократно нарушал меры введенного карантина в Албании. За игнорирование требований и неоднократное нарушение предупреждений, Кривошеев объявлен персоной нон грата в Албании.

21 января 2020 года, правительство Албании объявило о том, что российский посол Алексей Кривошеев должен покинуть страну в течение 72 часов. В Тиране объяснили это тем, что дипломат не уважал принятые меры в Албании по борьбе против COVID-19.

На официальном сайте Министерства иностранных дел Албании говорится, что правительство хотело укреплять отношения с Россией, однако теперь они видят, насколько Кремль хотел того же. В то же время в Тиране говорят о конкретном человеке, Алексее Кривошеевом, а не о стране в целом.

Как указано в обращении Тираны, посол России, начиная с апреля 2020 года, вплоть до января 2021 года, неоднократно получал жалобы и осуждения в свой адрес из-за нарушений карантинного режима.

Высокопоставленные представители министерства Европы и иностранных дел связывались с главным послом России в Тиране – Михаилом Афанасьевым с просьбами обратить внимание на сотрудника и прекратить неправомерные и оскорбительные действия Кривошеева по отношению к Албании. На просьбы министерства Афанасьев отреагировал прохладно, но заявил, что во всем разберется и больше подобного не произойдет. Однако никаких результатов не последовало.

Такое отношение к чужой стране не может быть оправдано и недопустимо. В очередной раз кремлевское руководство демонстрирует абсолютное неуважение к суверенитету других стран.

В Тиране объяснили свою позицию и, несмотря на нарушения со стороны России, официально принесли извинения за то, что выслали Кривошеева из страны. Подчеркнули, что такие действия были необходимы, так как неоднократно, на протяжении года делали замечания и предупреждали дипломата о возможных последствиях, но он так и не отреагировал.

В свою очередь, в Москве заявили, что не будут терпеть подобное отношение и такой шаг Тираны не останется без ответа. На свою же ошибку Кремль отвечает угрозой.

Такое отношение не ново. В Кремле не привыкли к дружеским взаимосвязям. Путинский режим воспринимает только язык провокаций, давления и лжи. В Албании планировали налаживать дружеские отношения с Россией, теперь, вероятно, переосмыслят это решение.
https://myc.news/specproekty/rossijskogo_diplomata_vyslali_iz_albanii_za_nesoblyudenie_karantinnyh_pravil?fbclid=IwAR0XuKPGUdhgallXMN44Wz1Sk40fe-jTmDC6TwvNObPJztw7o1GpkWEcC7g

Справа Навального: фобії колективного Путіна у передчутті краху


Репресії з боку Кремля, спрямовані на російського опозиціонера Олексія Навального, спроба його вбивства руками офіцерів ФСБ, нинішня посадка «по беззаконню» у момент повернення на батьківщину, викликали негативну реакцію не тільки серед демократично мислячих верств населення у самій Росії, а й на Заході. Для Кремля замаячили нові міжнародні санкції, до яких він, не зважаючи на гучні заяви, не готовий ні з огляду на економічний стан Росії, ні за соціальною напругою всередині країни.

Єдине, що може протиставити цьому кремлівська пропаганда - це формування тези, що Навальний не такий вже й гарний в ідеологічному плані. Тобто - це опозиціонер з вадою: підтримує націоналістів, антиліберал, вітав анексію Криму і так далі. Іноземні агенти Путіна на усіх рівнях негайно почали відпрацьовувати цю повістку. Президент Чехії Милош Земан днями висловився так: "Він (Навальний) видає себе за борця за демократію, але я прочитав, що, по-перше, він підтримав анексію Криму, по-друге, він брав участь у ряді націоналістичних маршів, по-третє, він підтримав сталінські депортації, наприклад, чеченців. Є ще декілька речей, так що який же це борець за демократію? Я думаю, що він російський націоналіст, я нічого проти не маю, але він не повинен прикидатися, що він відноситься до тих політиків, які виступають проти путінського режиму. Він просто проти Путіна, а це з біса велика різниця. Можливо, він просто хотів би сам бути на його місці".

Інтернет-тролі, що видають себе за українців, як тільки в твіттері або фейсбуці з'являється прізвище Навального, негайно пригадують його стару фразу про те, що "Крим - це не бутерброд". Саму фразу, між тим, ніхто в точності згадати вже не може. І це є, на їхню думку, достатнім доказом того, що між Путіним і Навальний немає ніякої різниці, обидва імперіалісти, а значить вороги прогресивного людства.

Чи так це? Зрозуміло, ні. Навальний постійно, багаторазово, і буквально з перших хвилин російської агресії публічно говорив про те, що анексія Криму незаконна, злочинна, неприпустима. Вже на наступний день після так званого "референдуму" в Криму, перебуваючи під домашнім арештом у справі "Ів Роше", Навальний написав про це статтю, і вона була опублікована в газеті New York Times 20 березня 2014 року. В цій статті він назвав дії Путіна в Криму "військової авантюрою під прапором "маленької переможної війни", покликаним відвернути народ (Росії) від реальних проблем.

«Крим завжди був невід'ємною частиною Росії в серцях і умах людей», - заявив на минулому тижні Путін. Хоча навіть серед самих націоналістичних і прорадянських росіян прагнення повернути Крим під російське правління згасло багато років назад. Однак пан Путін цинічно довів націоналістичний запал до апогею; імперіалістична анексія стала стратегічним вибором, що сприяє виживанню його режиму. Мобілізація мас шляхом відволікання їх від реальних проблем, таких як корупція і економічний застій, може відбуватися тільки під прапором боротьби з зовнішніми ворогами. "Що дійсно тривожно в необачний поведінці пана Путіна, - пише далі Навальний, - так це те, що їм рухає бажання помститися українському народу за його повстання проти дружнього Кремлю уряду". Далі Навальний закликає до найрішучіших санкцій щодо як самого Путіна, так і його оточення, пропонуючи покарати за анексію Криму насамперед найближче оточення російського президента.

Ну і де тут «схвалення анексії»? 15 жовтня 2014 року до заарештованого Навального зуміли пробитися два журналіста з "Ехо Москви". В своїй бесіді з журналістами, Навальний висловив свою думку що до анексії Криму та перебігу подій на південному сході України. «…бойові дії, які йдуть на південному сході України, не мали ніяких передумов. І не мають передумов. Вони відбуваються виключно тому, що для нинішнього керівництва Росії це принциповий момент - торпедувати українську державу, торпедувати реформи і продемонструвати всім, що та антикримінальна революція, яка на Україні відбулася, вона буде неуспішною, вона призведе до того, що держава зруйнується. Це найважливіше завдання, в тому числі особисто для Володимира Путіна». «Як я вже сказав, для нього (Путіна) принципово важливий крах української державності, тому що на Україні сталося найгірше, з точки зору Путіна: повсталі люди скинули корумпований режим саме в основному під гаслами корупції... Для Путіна це жахливо: повсталі маси прогнали шахраїв. І він хоче показати, що після цього буде громадянська війна і все розвалиться. Тому що приклад для Росії, для російського населення це подавало б дуже і дуже поганий. Він (Путін) міг, можливо, на якомусь етапі стерпіти, що Грузію все приводили в приклад, ця успішна антикорупційна реформа Саакашвілі, але такий же успіх української державності, економічне зростання, ефективна боротьба з корупцією для Путіна це, звичайно, найжахливіше, що може трапитись».

Навальний ніколи не схвалював агресію Кремля відносно України. Формування образу Навального, як такого собі «недоопозиціонера», вигідне Кремлю. Відверта брехня та побудова на окремих фразах, вирваних з контексту, негативного для демократичного суспільства образу Навального, який вже став «кремлівським кошмаром» - головне завдання на сьогодні інформаційно-пропагандистської машини Путіна.

Наприкінці пам’ятного інтерв’ю від 15 жовтня 2014 року Навальний говорить про те, що Путінська агресія проти України, це було, безумовно, порушення міжнародних договорів. «І якщо я коли-небудь буду частиною цієї влади (Росії), я свої позиції не зміню. Те, що я сказав зараз, завжди залишиться зі мною. Це була неправильна дія, це було порушення!»

Розгортання російської пропагандистської машини у напрямку тотальної дискредитації Навального свідчить про страх, який оселився у кремлівських кабінетах, про усвідомлення колективним Путіним свої "скінченності".

Нам залишається робити своє... і чекати...
https://censor.net/ru/blogs/3247564/sprava_navalnogo_fob_kolektivnogo_putna_u_peredchutt_krahu_rejimu?fbclid=IwAR1ztcpSgJi34B2zB9AxlP-jo2lxbTVQ8T9SBqks7dGJAZkjnnSUmJc0-MU
Источник: https://censor.net/ru/b3247564

Як Ольга Шарій змогла взяти участь у виборах

12:33 12 лютий Київ, Україна



Інтернет-спільнота розділилась на два табори в питанні причетності Анатолія Шарія до просування кремлівських наративу в українському інформаційному просторі і розхитування нашого суспільства: одні звинувачують в роботі на російські спецслужби, інші підтримують, виходячи з кульками на вулицю.

Так, сьогодні головний редактор проекту журналістських розслідувань Slidstvo.Info Анна Бабинець опублікувала заяву, в якому наведені докази допомоги росіян Шаріям.

А саме, журналістка Slidstvo.Info Олена Логінова зв'язалася з директором німецької клініки - випускником російського військового вузу Михайлом хатина, який із задоволенням за 1000 євро оформив медичну довідку, подібну до тієї, за допомогою якої Ольга Шарій змогла переконати ЦВК в «неможливості» проживати в Україні останні п'ять років за станом здоров'я. Виявляється, Ольга Шарій 4 роки не могла подорожувати і була змушена носить корсет з огляду на серйозних проблем зі здоров'ям. За дивним збігом обставин подорожувати Ольга не могла тільки в Україні, адже Москву, Мадрид, Париж і інші Європейські міста вона продовжувала відвідувати.

Справка подобная той которая получила Шарий

Висновки робіть самі: це обман тандему Ольги і Анатолія Шарій або недолік ЦВК, або спецоперація Кремля, або наклеп ...













https://myc.news/ua/mneniya/kak_olga_sharij_smogla_prinyat_uchastie_v_vyborah?fbclid=IwAR0QKFhCAZVRPT2tBKxFvrk056PcZr9BWDjUKF4kCr81utbSIEINZ41_cCU