хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Чому закрили три телеканали, що належать Козаку

14:40 13 лютий Київ, Україна



Після закриття телеканалів Віктора Медведчука - «112 Україна», NewsOne і Zik, суспільство поділилося на два табори, більшість - за, інші - проти. Це викликало великий резонанс серед політиків і громадських діячів.

Офіційно власником медіахолдингу є народний депутат від партії «Опозиційна платформа - За життя» Тарас Козак, а справжнім бенефіціаром телеканалів - кум президента Росії, Віктор Медведчук.

На утримання цих трьох каналів Медведчук витрачав більше 20 млн $ на рік. Засоби, з яких він отримав прибуток, йому позичила через офшорні компанії цивільна дружина Наталя Лавренюк (не вказано ні в одній декларації Козака), а на неї записана частка нафтового бізнесу Віктора Медведчука в Росії.

З 2016 Наталія Лавренюк - є бенефіціарним власником компанії Teteos Global Limited, має квартиру на 600 квадратних метрів за 13 млн $ в пішої доступності від Кремля.

Teteos Global Limited - одна з компаній, на яку, в обхід американських санкцій, оформлений нафтовий бізнес Медведчука. Виявляється, дружина Медведчука Оксана Марченко та Наталія Лавренюк - кращі подружки. Вони організували собі підробіток - видобувають нафту в Росії і продають її на Захід.

Тому прибуток у вигляді багатомільйонних дивідендів народному депутату Козаку приносить його цивільна дружина, яку він в порушення закону не вказує в декларації. І саме за її кошти Тарас Козак купував телеканали ZiK, 112 і NewsOne. Розслідування показало, що придбання, по крайней мере, двох з трьох телеканалів (112 і NewsOne) обійшлися Тарасу Козаку на суму 103 млн грн., Які він платив швейцарським фірмам в 2018-2019 роках через Білорусь, що підтверджується даними з його електронних декларацій. Загальна вартість корпоративних прав на придбані два телеканали становила 114 млн гривень, однак, згідно з даними з розділу декларації «витрати і угоди», Тарас Козак за фактом заплатив за них тільки 103 мільйони.

З 2018 року Тараса Козак почав вести активну фінансову діяльність в Білорусі. Уже тоді, основні свої заощадження на суму близько 8 млн євро він зберігає на рахунках в банку не в Україні, а в Білорусі.

Крім покупки через Білорусь телеканалів NewsOne і 112 на загальну суму 103 млн грн., Український нардеп платить в цій країні в 2018 і 2019 роках за 16 млн грн. за послуги авіаперевезення.

У 2019-2020 роках Козак декларує 1,2 млн грн. Витрат, витрачених на послуги з навчання в Білорусі, ясно те, що він просто використовує білоруські банки, як транзит для переказу грошових коштів в інші країни, в тому числі країни Західної Європи і в Росії.

У лютому 2020 Козак задекларував 422 тис. грн. витрат на відпочинок в Білорусі, в червні знімав там в оренду нерухоме майно на суму 1,1 млн грн., а в жовтні навіть оплатив в 313 тис. грн. благодійної допомоги.

Так, в серпні 2020 Козак задекларував витрати в РБ в сумі 163 667 грн. в якості комісійних за зняття готівки. Зазвичай банки за цю операцію від 1% до 2,9% від загальної суми виданих грошей. Тому сума знятих Козаком готівкових коштів може становити від 5 до 16 млн грн.

У вересні 2020 Козак задекларував продаж валюти в Білорусі на суму понад 25 млн грн.

У 2018 році в його декларації з'являється депозитний рахунок в Мінському Транзитному Банку (JSC "MTBank") з 2 160 297 евро на ньому. А в 2019 році Козак довірив 6,5 млн євро білоруському "Абсолютбанк". У тому ж "Абсолютбанк" мають депозити Віктор Медведчук (850 тис. євро) і Оксана Марченко (4 млн євро).

Так чому, ця трійця - Тарас Козак, Віктор Медведчук і Оксана Марченко тримають свої заощадження в Білорусі і відчувають себе там впевненіше, надійніше і в більшій безпеці, ніж в Україні?
https://myc.news/ua/specproekty/pochemu_zakryli_tri_telekanala_prinadlezhashih_kozaku

2

Коментарі

114.02.21, 16:42