Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

ху*ло1 дуже порадіє нашій міжусобиці

  • 14.06.15, 20:57
Наливайченко про можливу відставку: мене крісла не цікавлятьНеділя, 14 червня 2015, 20:36

Голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що "крісла" його не цікавили і не цікавлять.

Про це Наливайченко заявив, коментуючи в ефірі ТСН.Тиждень питання щодо можливої відставки. 

"Мене крісла не цікавили і не цікавлять. Я би не розвивав інтриги там, де її немає", - заявив він. 

При цьому він додав, що важливіше, щоб докази російської агресії щодо України потрапили до міжнародних структур для аналізу.

"Важливо добитися  міжнародного суду щодо агресора і санкцій", - зазначив Наливайченко. 

При цьому він повідомив, що замість глави СБУ до США вирушить його спецпредставник, який представить докази російської збройної агресії. 

Як відомо, раніше речник глави СБУ Маркіян Лубківський повідомив, що візит глави СБУ Валентина Наливайченка до Вашингтона (США), запланований на 16-17 червня, скасовується.

У Вашингтоні у ході візита глави СБУ було заплановано презентацію доказів збройної російської агресії проти України, обговорення з американськими партнерами практичних аспектів допомоги Україні у сфері безпеки, дискусія про подолання корупції в Україні.

"Наливайченко не полетить до Вашингтона, бо одержав відмову Адміністрації Президента ... Натомість, він одержав повістку від слідчого ГПУ, яка таким чином реагує на заяву Голови СБУ під час останнього засідання Кабінету міністрів щодо причетності колишнього керівництва ГПУ до палаючої нафтоналивної бази "БРСМ", - зазначив Лубківський.

Українська правда 

Ще один блудний ху*ловець відблудив...

  • 14.06.15, 20:00
В Широкино взят в плен военнослужащий РФ - "Правый Сектор"
14 июня 2015, 19:26.
По данным "Правого Сектора" пленный является жителем Ставропольского Края. В ходе разведывательных действий в Широкино бойцы "Правого сектора" взяли в плен военнослужащего Российской Федерации. 

 Об этом в эфире телеканала "112 Украина" заявил командир 8-й роты ДУК "Правый сектор" с позывным "Червень". В документах значится, что пленный является водителем-механиком военной части, воюет в Широкино и является жителем Ставропольского Края.

"Ведя разведывательные действия на линии разграничения, мы взяли в Широкино в плен военнослужащего РФ. У него оказался военный билет и паспорт "ДНР". Сейчас проводятся следственные действия", - сказал он. Сейчас российский военнопленный находится в расположении "Правого сектора". "Любое решение по перемещению задержанного военного будет принимать Ярош", - добавил "Червень". По его словам, со стороны сепаратистов не было никаких заявлений или просьб освободить данного пленного. "Такого уровня люди для боевиков не имеют никакого значения. Они его ни единожды били, не могли поделить между собой зарплату и ворованные цветные металлы", - уточнил командир 8-роты. На данный момент бойцы "Правого сектора" сотрудничают с Вооруженными силами Украины, обмениваясь информацией, и информируют Службу безопасности Украины о случившемся. Ранее в штабе АТО сообщили, что за минувший день сепаратисты 109 раз обстреляли позиции украинских военных. Это рекордное количество обстрелов за последние несколько месяцев.

В Луганской ОГА заявили, что при обстреле Трехизбенки загорелся противотуберкулезный диспансер.

Без коменарів

  • 14.06.15, 15:35
Депутат від Блоку Петра Порошенка виявився агентом ФСБ 0

FSB

Депутат Верховної ради України та колишній командир батальйону «Айдар» Сергій Мельничук повідомив журналістам, що його батальйон минулого року затримував, як агента ФСБ, депутата Олега Недаву.

На підтвердження своїх слів Мельничук показав посвідчення, яке було вилучено в Олега Недави рік тому.

«Близько року тому, після звільнення м. Щастя, ми взяли в полон велику кількість сепаратистів. При опитуванні, один з них повідомив, що за кілька днів до звільнення в місті з’явилися співробітники ФСБ (так вони представлялися на БП сепаратистів), які часто перетинали їх блокпост. Затриманий описав цих людей, автомобіль, на якому вони пересувалися, дав опис посвідчень, які вони пред’являли, а також повідомив про їх можливе місцезнаходження на околиці селища.

Наш комбат розставив по селищу і на виїздах засідки і ми провели розшук даних осіб. Так, в одній з «Антипівських дач» було виявлено три людини, одним з них виявився Недава, у якого при зовнішньому огляді було знайдено це посвідчення.
При затриманні Недава кричав, що вранці повинен йти на переговори з сепаратистами; лякав, що подзвонить Авакову та іншим високопоставленим чиновникам Україні, ми під відеозапис надали йому його мобільний телефон, але він так цього і не зробив, в чому власне і не було сумнівів», – написано під відео в YouTube зі слів одного вояка батальйону «Айдар».

Довідка: Олег Недава, член депутатської фракції «Блок Петра Порошенка», заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та член Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин розкрадання державних коштів.

Ось електронна адреса відео із показом посвідчення: 

http://firstsocial.info/news/deputat-vid-bloku-petra-poroshenka-viyavivsya-agentom-fsb 

Схожі публікації

До річниці звільнення Маріуполя від ху*ловців

  • 14.06.15, 12:57
«Тіні» розповіли про минулорічну боротьбу за Маріуполь
Владислав Шиндер 14 червня 2015, 10:51
 914
«Тіні» розповіли про минулорічну боротьбу за Маріуполь


Новину повідомляє «Преса України».
Лідер партизанського руху «Тіні» Олександр Гладкий розповів, як відбувалась боротьба за Маріуполь минулого 2014 року. Він нагадав, як група з 28 осіб вибила з міськради Маріуполя 70 сепаратистів «голими руками».

Олександ Гладкий впевнений в тому, що не віддати Маріуполь під повний контроль сепаратистам вдалося тому, що в цьому зійшлися інтереси і можливості кілька груп патріотів,частини керівництва місцевої міліції та одного з радників екс - губернатора. 

«Це відбулося у квітня 2014 р., хоча зараз з якихось причин, екс-губернатор Донецької області не хоче про це згадувати. Напевно пріоритети бізнес-політики змінилися. Бізнесмени і політики вірні тільки одного - грошей. Це люди без Батьківщини і прапора. Є тільки єдиний пріоритет - бізнес проект (це для них і Україна і війна і вибори і народ)», - почав розповідь партизан.

Отже, за його словами, 24.04.2014 року силами 2х зведених груп патріотів з Маріуполя та Донецька ,у складі 28 осіб у 03:45 з будівлі виконкому міськради були вибиті сепаратисти в кількості близько 70 чоловік, озброєних трьома АК і ПМ. Атакуючим вдалося заблокувати збройних сепаратистів в ізольованій кімнаті з залізними дверима на першому поверсі від входу направо (двері вчасно були підперті металевим сейфом),таким чином атакуючі уникли жертв.

«Вибивали сепаратистів голими руками(!),з боку сепаратистів до десяти з легкими тілесними, жінок і підлітків не чіпали і відразу вивели з будівлі. Після звільнення будівлю було передано начальнику УПР Маріуполя Андрощуку, співробітники якого роззброїли збройних сепаратистів і взяли будівлю під захист. Після передачі виконкому силовикам за підтримки Андрощука Ст. Н. патріоти «розчинилися». Однак,далі в силу злочинних дій керівництва Маріуполя в особі Хатлубея, будівля знову було передано мирним(!) шляхом сепаратистам», - згадує події Гладкий.

Продовжуючи наводити дані по відвойовуванню Маріуполя партизан зазначив, що 06.05.2014 року спільно розробленим планом керівництвом УВС Маріуполя і командиром зведених груп «Тіні» будівля Маріупольського виконкому повторно, силами вже 3х груп патріотів по 5 чол., була звільнена від сепаратистів (чисельністю близько 300 осіб) які були вже добре озброєні стрілецькою зброєю. Будівля виконкому досі перебуває в стані, що виключає його експлуатацію (і буде таким, поки не буде проведена дезактивація) через використання патріотами не летального кошти застосованого при атаці на сепаратистів. Кілька сепаратистів було госпіталізовано з ураженням слизової,через час симптоми ураження зникли без наслідків для здоров'я.

«До речі, планувалося залучити групу «Азова» під командуванням О. Гончар. Але в силу їх некомпетентності цей варіант був відхилений командиром зведених груп. Розраховували ще на спецпідрозділ «Омега», але вони отримали наказ свого командування і відлетіли, напевно у космос воювати з покемонами. «Альфа» сказала,що їм треба щоб прилеглі будинки на 200м були звільнені від мирних. І вимкнули світло. Німа сцена. Самі впоралися. «Не числом, а вмінням»(с), -продовжує Гладкий.

09.05.2014 року, за його словами, під час збройного захоплення сепаратистами будівлі УВС Маріуполя, проявили героїзм і чинили опір зі зброєю в руках п'ять(всього п'ять!!!!) співробітників міліції під командуванням Андрощука В. Н., забарикадувавшись на 3-му поверсі. Загинув Віктор Соєнко і замкомбата з позивним «СВД». «В даний час ці герої забуті, а му*аки знову правлять балом під чуйним керівництвом Аброськіна».

«В цей день сепаратистами були захоплені два БМП. Один «Тіні» за наказом командування спалили в той же день, другий пізніше вивели з ладу на блок-посту орків. Поламав усім му*акам (продажним чиновникам влади і зрадникам) комбриг 72 бригади,коли його бійці з КПВТ розху*чили два перших поверхи УВС. До цього орки в полон взяли його бійців. Характерний військовий виявився», - зазначив лідер «Тіней».

Після вторинної зачистки виконкому і 9-го травня, як згадує Гладкий, сепаратисти захопили дві будівлі на вул. Італійській та вул. Грецькій, будівля банку та 4-го корпусу інституту, перекривши територію 4-ма блок-постами. За оцінкою розвідки «Тіні», блок-пости були обладнані з точки зору фортифікації дуже грамотно. У будівлі банку розмістилося керівництво сепаратистів,у приміщенні 4-го корпусу інституту розташувалося звичайне бидло. Один з блок постів був посилений БМП. І всі блок пости були посилені кулеметами і гранатометами. Плюс підходи контролювалися снайперами, їх число в різний час доходило до 6-ти. Командував орками Борисов(позивний «Чечен»). Наркоман і садист. В подальшому був ліквідований групою партизанів «Тіні».

«Враховуючи розрахунок власних(і противника) сил і засобів,атака силами зведених груп «Тіні» на блок пости і будівлі і подальше їх утримання були не можливі і цей варіант був виключений. І був реалізований варіант другого звільнення виконкому.  За спільним планом «Тіні» і командування «Азова» в особі В. Мосійчука, «Тіні» завдали ударів по будівлям і двом блок постах не смертельним, але дуже ефективним засобом,змусивши орків покинути будівлі та 2 блок пости, в тому числі був виведений з ладу БМП (який потім пафосно з РПГ розстріляв Ляшко). На відході «Тіні» гранатами відмінусувати 5-х сепаратистів у т. ч. вивели з ладу кулемет і гранатомет. На момент початку операції всередині периметра перебувало близько 300 озброєних сепаратистів. По зовнішньому периметру близько 100 озброєних сепаратистів, плюс до 100 чоловік в мобільних групах по місту готових до удару в тил і по флангах у разі атаки», - згадує події того дня Гладкий.

Він додав, що «Тіні» виконали своє завдання,але виконали його раніше запланованого часу, з об'єктивних причин. «Азов» під командуванням Мосійчука підійшов до позицій супротивника,але підійшов усіченим складом і був зустрінутий снайперським вогнем з двох позицій, двома стволами. І підійшов без протигазів. Час зіграв проти,в короткостроковій перспективі,але в довгостроковій подальші дії «Азова» під командуванням Мосійчука поставили крапку. 

«Деморалізовані двічі «до печії» не летальною зброєю і втратили в короткий термін 3 будівлі, два блок поста, частину важкого озброєння, п'ятьох на блок посту і так ще по дрібниці близько десятка орків по місту,сепаратисти всередину пересунули два блок поста і переляканими тарганами юрмилися всередині свого периметра. «Азов» перестав приховувати плани по силовій зачистки орків з використанням вже мав у нього важким озброєнням,озвучувалися терміни і час,потім переносилися,тобто постійно перелякані орки трималися в напрузі і на момент реальної атаки «Азова» всередині периметра було до 100 сепаратистів. Важке озброєння і полонені були вивезені орками. «Азовці» молодці. З мінімальними втратами максимальний результат. Шкода зараз картинка інша», - завершив розповідь лідер «Тіней» Олександр Гладкий.

Ще на одного Героя ми збідніли

  • 13.06.15, 18:11

Світлина від Ильї Богданова.

Офицер 2го батальона 93бригады Шип. Геройски погиб. сегодня. Двое детей. Сыну буквально месяца 4. Должен был через неделю ехать домой. Мы были знакомы давно. Я обещал ему пост в своем стиле о нем, он сам просил. Для этого и фотал. Но я уехал и множество задач отвлекли. Положа руку на сердце он самый лучший офицер среди всех 3х батальонов 93 бригады. Настоящий профессионал, патриот, всегда трезвый. Все инициативы по обороне района аэропорта были лично от него. 17 высота а по сепорски "муравейник" стала неприступной крепостью только благодаря его личному напору. Я не видел за всю войну чтобы проводили такую инженерную подготовку причем в условиях постоянных обстрелов. Другие проебывали позиции, бежали с метео и такую же судьбу пророчили 17й. Но там был Шип. И сепары сломали зубы. И командыванию пришлось подстраиваться. Его любили и солдаты и правосеки, он был незаменимым человеком. Мог лично и такое было неоднократно при мне, пойти в аэропорт и наставить мин неосовкам, а потом после сработки возглавить группу и снова пойти за забор. Он не только строил блестящую оборону но и планировал наступательные операции. Мы должны были брать метео и только инфантилизм остальных алковоенных не давал осуществить планы. А он был всегда трезв и энергичен. В меру присутствовал авантюризм но людей он берег. Он любил Украину и делал больше чем от него требовалось, он делал все возможное на своем месте. Вечная память тебе Шип!!! Героям Слава!!! До встречи в Вальхалле.

Молимося за Вас, наші герої

  • 13.06.15, 18:04
Ярош і командири чеченських батальйонів прийняли «цікаві» рішення
13.06.2015 17:30

Командування Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» провело зустріч з командирами чеченських батальйонів Джохара Дудаєва й Шейха Мансура. У ДУК заявляють, що на переговорах були прийняті «цікаві» рішення, про деталі яких обіцяють повідомити згодом. На зустрічі був присутній і лідер «Правого сектору», нардеп Дмитро Ярош.

Про це у соцмережі повідомив представник формування Андрій Гергерт, передає «Преса України».

«На базі 8-ї окремої роти відбулась зустріч з командирами чеченських бойових підрозділів — батальйонів Джохара Дудаєва та Шейха Мансура, прийняті цікаві рішення — про результати скоро дізнаєтесь:) Дякую чеченським воїнам за підтримку і досвід, який передають. Віримо у скору перемогу!», — написав Гергерт.

«Провідник в доброму гуморі — все вийде!» — додав він.

Як відомо, Дмитро Ярош досі заліковує поранення руки, отримане під Пісками в січні цього року.

Ще до теми театру абсурду від ГПУ

  • 13.06.15, 17:54
У ГПУ вже знають, як і куди втік Сергій Клюєв, – НайємГенеральна прокуратура України має у своєму розпорядженні відомості про те, як і куди вдалося втекти народному депутату Сергію Клюєву, проте в ГПУ чомусь не розголошують цю інформацію.

Про це заявив депутат Мустафа Найєм. «Наскільки мені відомо, у Генеральній прокуратурі вже знають, як саме і через який кордон втік пан Клюєв. (За різною інформацією – чи то через харківський аеропорт до Женеви, чи то через кордон з «ДНР»)», – написав Найєм на своїй сторінці в Facebook.

«Питання – чому ця інформація не розголошується (як це може завадити слідству?), і чи будуть вжиті санкції по відношенню до служб і органів, які допустили втечу», – додає він. На думку колишнього журналіста, «було б правильним» повідомити, «з ким Сергію Клюєву вдалося домовитися, якщо не з Генеральною прокуратурою». «В іншому випадку, вся відповідальність за цю втечу лягає на Генпрокурора та його підопічних», – вважає Найєм.

Складно повірити, зазначає він, що Генеральна прокуратура не допускала можливості втечі Клюєва і не вжила заходів, щоб цього уникнути: «Досить (було б) посилити контроль за кордоном, там, де це можливо, і дати зрозуміти відповідним службам про можливу втечу людини, що знаходиться під слідством».

Нагадаємо, 3 червня Верховна Рада підтримала притягнення депутата Сергія Клюєва до кримінальної відповідальності. У той же день Клюєв намагався вилетіти до Відня, але був затриманий представниками прикордонної служби аеропорту «Бориспіль». На наступний день Клюєв не з’явився на допит в Генпрокуратуру. Сергію Клюєву оголошено підозру у тому, що в 2007 році він разом зі своїм старшим братом Андрієм Клюєвим незаконно привласнили, а з 2010 року (коли Клюєв-старший став віце-прем’єром) фінансували «Завод напівпровідників» за рахунок бюджетних коштів, пише ZN.UA.

"Равлики" на волі...чому не сидять їх поневолювачі!!!

  • 12.06.15, 17:13
Ще двоє «равліків» звільнені в залі суду
Олена Ярмолюк 12 червня 2015, 16:53
 248
Ще двоє «равліків» звільнені в залі суду


Читайте також:
Маріупольський суд відпустив на волю ще двох з дев'яти затриманих партизан - Богдана Чабана і Бориса Овчарова. Тепер хлопці зможуть брати участь у своєму захисті, щоб повністю зняти з себе звинувачення.


Про цю новину повідомляє «Преса України».

Сьогодні в Жовтневому суді Маріуполя відбулося судове засідання, рішенням якого, ще двом партизанам групи «Равлики» Богдану Чабану і Борису Овчарову змінено запобіжний захід. Затриманих відпустили прямо в залі суду - народні депутати взяли партизан на поруки.

Звільнення партизанів стало можливо тільки після розголосу в ЗМІ обставин їх затримання, а також висвітлення ходу судових засідань.

Раніше ми повідомляли: Скандал навколо партизанської групи під назвою «Равлики», які протягом останнього року співпрацювали з СБУ і МВС, а сьогодні опинилися на лаві підсудних за звинуваченням у розбійному нападі, обростає новими подробицями. Так, за «Равліків» заступився заступник начальника ГУМВС України в Донецькій області Ілля Ківа. Фактично слова Ківи про партизанів свідчать про те, що начальник УМВС в Донецькій області В'ячеслав Аброськін як мінімум оперує в ЗМІ недостовірною інформацією.

Ми, переможемо!!!

  • 12.06.15, 12:50
Конгресс США настаивает на поставках наступательного оружия Украине, - NYT
Фото: Президент США Барак Обама
План предусматривает поставку Киеву бронебойных систем, гранатометов и боеприпасов

В Конгрессе США образовалась двухпартийная коалиция, которая решила бросить вызов Президенту Бараку Обаме и европейским союзникам, требуя, чтобы администрация поставила оружие Украине, в том числе и наступательное. Об этом сообщает газета The New York Times.

По данным издания, Сенат включил в законопроект о военной политике положения, предусматривающие поставку Украине бронебойных систем, гранатометов и боеприпасов для борьбы с пророссийскими сепаратистами.

Документ также запрещает администрации потратить больше половины из 300 млн долл., предназначенных для помощи Украины, если не менее 20% от этой суммы не будут выделены на наступательные вооружения, пишет газета.

Аналогичный законопроект одобрила палата представителей.
До сих пор администрация Обамы отказывалась оказывать Киеву помощь летального характера, опасаясь, что это приведет лишь к эскалации кровопролития и даст Президенту России Владимиру Путину повод для новых вторжений, говорится в публикации.

Ранее законодатели ограничивались призывами к поставкам Украине оборонительного оружия.

Газета отмечает, что стремление законодателей к вооружению украинской армии может внести раскол между США и их ключевыми союзниками, особенно Германией и Францией, в период, когда администрация Обамы пытается продемонстрировать единую позицию Запада в вопросе о продлении европейских экономических санкций против России, срок которых истекает в конце июля.

Законопроект, санкционирующий оказание Украине военной помощи летального характера, уже направлялся в Белый дом, но президент Обама оставил его без внимания. И хотя новый законопроект санкционирует поставки оружия, он не может заставить администрацию пойти на это.

Скорее, эти действия Конгресса призваны вновь оказать давление на Белый дом, отмечает газета.

Председатель комитета Сената по вооруженным силам республиканец Джон Маккейн, который уже более года выступает за отправку оружия Украине, отверг опасения, что это приведет к эскалации конфликта и распаду международной коалиции.

Назвав атаки в Украине "одними из самых позорных и бесчестных актов", свидетелем которых он был, в интервью NYT Маккейн сказал, что пока реакция на агрессию России была недостаточной.

"Они не просят отправлять туда ни единого солдата. Я несколько ошеломлен столь яростной оппозицией (поставкам оружия)", - сказал он, выступая в Сенате в четверг, 11 июня.

Напомним, накануне Барак Обама не согласился предоставить Украине 300 млн долл. военной помощи на условиях Сената.

Отметим, 16-17 июня глава Службы безопасности Украины Валентин Наливайченко выступит на слушаниях в Конгрессе США на тему вооруженной агрессии России против Украины.