хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

До річниці звільнення Маріуполя від ху*ловців

«Тіні» розповіли про минулорічну боротьбу за Маріуполь
Владислав Шиндер 14 червня 2015, 10:51
 914
«Тіні» розповіли про минулорічну боротьбу за Маріуполь


Новину повідомляє «Преса України».
Лідер партизанського руху «Тіні» Олександр Гладкий розповів, як відбувалась боротьба за Маріуполь минулого 2014 року. Він нагадав, як група з 28 осіб вибила з міськради Маріуполя 70 сепаратистів «голими руками».

Олександ Гладкий впевнений в тому, що не віддати Маріуполь під повний контроль сепаратистам вдалося тому, що в цьому зійшлися інтереси і можливості кілька груп патріотів,частини керівництва місцевої міліції та одного з радників екс - губернатора. 

«Це відбулося у квітня 2014 р., хоча зараз з якихось причин, екс-губернатор Донецької області не хоче про це згадувати. Напевно пріоритети бізнес-політики змінилися. Бізнесмени і політики вірні тільки одного - грошей. Це люди без Батьківщини і прапора. Є тільки єдиний пріоритет - бізнес проект (це для них і Україна і війна і вибори і народ)», - почав розповідь партизан.

Отже, за його словами, 24.04.2014 року силами 2х зведених груп патріотів з Маріуполя та Донецька ,у складі 28 осіб у 03:45 з будівлі виконкому міськради були вибиті сепаратисти в кількості близько 70 чоловік, озброєних трьома АК і ПМ. Атакуючим вдалося заблокувати збройних сепаратистів в ізольованій кімнаті з залізними дверима на першому поверсі від входу направо (двері вчасно були підперті металевим сейфом),таким чином атакуючі уникли жертв.

«Вибивали сепаратистів голими руками(!),з боку сепаратистів до десяти з легкими тілесними, жінок і підлітків не чіпали і відразу вивели з будівлі. Після звільнення будівлю було передано начальнику УПР Маріуполя Андрощуку, співробітники якого роззброїли збройних сепаратистів і взяли будівлю під захист. Після передачі виконкому силовикам за підтримки Андрощука Ст. Н. патріоти «розчинилися». Однак,далі в силу злочинних дій керівництва Маріуполя в особі Хатлубея, будівля знову було передано мирним(!) шляхом сепаратистам», - згадує події Гладкий.

Продовжуючи наводити дані по відвойовуванню Маріуполя партизан зазначив, що 06.05.2014 року спільно розробленим планом керівництвом УВС Маріуполя і командиром зведених груп «Тіні» будівля Маріупольського виконкому повторно, силами вже 3х груп патріотів по 5 чол., була звільнена від сепаратистів (чисельністю близько 300 осіб) які були вже добре озброєні стрілецькою зброєю. Будівля виконкому досі перебуває в стані, що виключає його експлуатацію (і буде таким, поки не буде проведена дезактивація) через використання патріотами не летального кошти застосованого при атаці на сепаратистів. Кілька сепаратистів було госпіталізовано з ураженням слизової,через час симптоми ураження зникли без наслідків для здоров'я.

«До речі, планувалося залучити групу «Азова» під командуванням О. Гончар. Але в силу їх некомпетентності цей варіант був відхилений командиром зведених груп. Розраховували ще на спецпідрозділ «Омега», але вони отримали наказ свого командування і відлетіли, напевно у космос воювати з покемонами. «Альфа» сказала,що їм треба щоб прилеглі будинки на 200м були звільнені від мирних. І вимкнули світло. Німа сцена. Самі впоралися. «Не числом, а вмінням»(с), -продовжує Гладкий.

09.05.2014 року, за його словами, під час збройного захоплення сепаратистами будівлі УВС Маріуполя, проявили героїзм і чинили опір зі зброєю в руках п'ять(всього п'ять!!!!) співробітників міліції під командуванням Андрощука В. Н., забарикадувавшись на 3-му поверсі. Загинув Віктор Соєнко і замкомбата з позивним «СВД». «В даний час ці герої забуті, а му*аки знову правлять балом під чуйним керівництвом Аброськіна».

«В цей день сепаратистами були захоплені два БМП. Один «Тіні» за наказом командування спалили в той же день, другий пізніше вивели з ладу на блок-посту орків. Поламав усім му*акам (продажним чиновникам влади і зрадникам) комбриг 72 бригади,коли його бійці з КПВТ розху*чили два перших поверхи УВС. До цього орки в полон взяли його бійців. Характерний військовий виявився», - зазначив лідер «Тіней».

Після вторинної зачистки виконкому і 9-го травня, як згадує Гладкий, сепаратисти захопили дві будівлі на вул. Італійській та вул. Грецькій, будівля банку та 4-го корпусу інституту, перекривши територію 4-ма блок-постами. За оцінкою розвідки «Тіні», блок-пости були обладнані з точки зору фортифікації дуже грамотно. У будівлі банку розмістилося керівництво сепаратистів,у приміщенні 4-го корпусу інституту розташувалося звичайне бидло. Один з блок постів був посилений БМП. І всі блок пости були посилені кулеметами і гранатометами. Плюс підходи контролювалися снайперами, їх число в різний час доходило до 6-ти. Командував орками Борисов(позивний «Чечен»). Наркоман і садист. В подальшому був ліквідований групою партизанів «Тіні».

«Враховуючи розрахунок власних(і противника) сил і засобів,атака силами зведених груп «Тіні» на блок пости і будівлі і подальше їх утримання були не можливі і цей варіант був виключений. І був реалізований варіант другого звільнення виконкому.  За спільним планом «Тіні» і командування «Азова» в особі В. Мосійчука, «Тіні» завдали ударів по будівлям і двом блок постах не смертельним, але дуже ефективним засобом,змусивши орків покинути будівлі та 2 блок пости, в тому числі був виведений з ладу БМП (який потім пафосно з РПГ розстріляв Ляшко). На відході «Тіні» гранатами відмінусувати 5-х сепаратистів у т. ч. вивели з ладу кулемет і гранатомет. На момент початку операції всередині периметра перебувало близько 300 озброєних сепаратистів. По зовнішньому периметру близько 100 озброєних сепаратистів, плюс до 100 чоловік в мобільних групах по місту готових до удару в тил і по флангах у разі атаки», - згадує події того дня Гладкий.

Він додав, що «Тіні» виконали своє завдання,але виконали його раніше запланованого часу, з об'єктивних причин. «Азов» під командуванням Мосійчука підійшов до позицій супротивника,але підійшов усіченим складом і був зустрінутий снайперським вогнем з двох позицій, двома стволами. І підійшов без протигазів. Час зіграв проти,в короткостроковій перспективі,але в довгостроковій подальші дії «Азова» під командуванням Мосійчука поставили крапку. 

«Деморалізовані двічі «до печії» не летальною зброєю і втратили в короткий термін 3 будівлі, два блок поста, частину важкого озброєння, п'ятьох на блок посту і так ще по дрібниці близько десятка орків по місту,сепаратисти всередину пересунули два блок поста і переляканими тарганами юрмилися всередині свого периметра. «Азов» перестав приховувати плани по силовій зачистки орків з використанням вже мав у нього важким озброєнням,озвучувалися терміни і час,потім переносилися,тобто постійно перелякані орки трималися в напрузі і на момент реальної атаки «Азова» всередині периметра було до 100 сепаратистів. Важке озброєння і полонені були вивезені орками. «Азовці» молодці. З мінімальними втратами максимальний результат. Шкода зараз картинка інша», - завершив розповідь лідер «Тіней» Олександр Гладкий.

7

Коментарі