Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Думка експерта

  • 18.06.15, 22:17
Маломуж: РФ попытается спровоцировать третий "Майдан"
Маломуж: РФ попытается спровоцировать третий "Майдан"
21:56СегодняТелеграф
Фото: ukrafoto.com
Россия будет навязывать локальный конфронтационный сценарий на Донбассе, но глобального наступления РФ на данный момент ожидать не стоит.

Задачей России на сегодня является не только оставить занятые боевиками территории в составе Украины, но и дестабилизировать ситуацию в Украине с использованием существующих социально-экономических проблем и организовать приход к власти пророссийских сил.Об этом рассказал бывший председатель Службы внешней разведки (СВР) Украины, руководитель общественно-политического движения "За будущее Украины" Николай Маломуж.

"Локальный сценарий Кремля предусматривает минимальное консервирование этой территории на Донбассе и выход на тот статус в составе Украины, который позволил бы их контролировать, - а это ослабление позиций центра, право диктовать в некоторых аспектах свою политику. Глобальный же вариант - это дестабилизация в Украине и приход политических сил, которые займут лояльную к РФ позицию", - сказал он.

По убеждению бывшего главы разведки, Россия будет навязывать локальный конфронтационный сценарий на Донбассе, но глобального наступления РФ на данный момент ожидать не стоит. Цель этого сценария - принуждение руководства нашего государства "пойти на выполнение, не просто достигнутых договоренностей, а на те условия, которые выдвигает Россия, и, так сказать, боевики "ДНР" и "ЛНР", которыми в действительности руководят из Кремля".

"Это предусматривает формирование особого статуса этой территории, проведение, под их контролем выборов, которые их устроят. Формально эти образования будут в составе Украины, но фактически они будут независимой автономной структурой с широкой экономической перспективой, своим полицейским сектором и структурой безопасности. И при этом ориентированные политически и экономически на РФ. Кремль устраивает именно этот сценарий на конечном этапе", - заявил он.

Однако такое развитие событий по понятным причинам не устраивает руководство Украины, которое попытается противостоять российским планам. Впрочем, это противостояние будет вести к последующему кровопролитию. При этом Россия будет нагнетать ситуацию с "угрозой ее перехода к, возможно, глобальной войне". Кроме того, от продолжения войны украинцы страдают экономически.

"В итоге мы не выдерживаем, люди устают от войны, от экономических, социальных проблем. Именно на это и рассчитывает Россия - на внутренние процессы, на тот взрыв проблем, который накапливается. Они будут побуждать людей к массовым выступлениям, новому "майдану". И на этом фоне будет происходить продвижение политических сил, ориентированных на РФ, поддержка ее стратегического курса. С надеждой, что именно эти силы придут к власти во время досрочных парламентских, а, возможно, и президентских, выборов. Или же эта третья сила появится в случае массовых выступлений, когда руководители государства вынуждены будут уйти под давлением в отставку", - отметил экс-руководитель СВР.

Проте МО відчайдушно воює із патріотами

  • 18.06.15, 17:32
В Минобороны Украины блокируют помощь НАТО, — британский эксперт
Хвиля

Минобороны

В НАТО чувствуют, что помощь Альянса фактически заблокирована внутри украинского военного ведомства.

Об этом заявил британский политолог, сотрудник Королевского института международных отношений Chatham House Джеймс Шерр в интервьюГлавкому.

«Я не хотел бы называть фамилии. Скажу, что согласен с послом Канады, такие люди, которые тормозят процесс, работают внутри системы обороны. Отсутствует гибкость, отсутствует готовность реагировать на конкретные вызовы», — отметил он.

Шерр подчеркнул, что в Минобороны Украины чувствуется отсутствие горизонтальной интеграции.

«Нет положительной работы, позитивной атмосферы между вашими Минобороны и СНБО. Руководство Минобороны очень закрытое, оно не приветствует новые идеи, свежие решения проблем. Эксперты в официальных ведомствах признаются, говорят об этом, хотя и не публично», — сказал британский эксперт.

"Торнадо" до найвищої нагороди, за нищення загарбників

  • 18.06.15, 17:07
"Торнадо" інтенсивно консультують депутати Радикальної партії - МатіосЧетвер, 18 червня 2015, 16:46
Версія для друкуКоментарі3

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, що розформована Міністром внутрішніх справ рота "Торнадо" отримує консультації від депутатів Радикальної партії Ляшка.

Про це Матіос заявив "Українській правді", коментуючи ситуацію з ротою, яка зі зброєю зачинилася  на базі в Луганській області і погрожує зброєю.

"Хочу наголосити, що інтенсивно консультують нинішнє керівництво цієї роти"Торнадо" народні депутати з Радикальної партії", - заявив він.

"Такі консультації і такі сприяння і поради, якщо ми це підтвердимо ще і слідчим шляхом… потрібно буде давати процесуальну оцінку діям таких депутатів, оскільки стаття надзвичайно важка – створення і діяльність злочинної організації. Там покарання від 12 до 15 років", - наголосив Матіос.

На уточнююче питання, про яких саме депутатів йдеться, Матіос зазначив:

"Інтенсивні перемовини з керівництвом  роти протягом останніх двох днів відбувається народним депутатом Мосійчуком (Ігор Мосійчук, депутат від Партії Ляшка). Скажу одне прізвище. Інші також посильно стараються набути політичних або інших дивідендів від такої трагічної ситуації, коли працівники міліції вчиняють важкі злочини", - додав Матіос.

Як відомо, раніше військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що представники батальйону "Торнадо" знущалися над затриманими особами, облаштувавши катівню у підвалі школи у Лисичанську (Луганська область).

За словами Матіоса, слідство має докази, що "за безпосередньої присутності командира роти (Руслана) Онищенка під погрозами вбивства було згвалтовано одного затриманого".

Повідомлялося, що "Торнадо" відмовляється скласти зброю і дозволити обшуки.

МВС поінформувала, що Онищенка та ще 7 осіб із чинних і колишніх працівників міліції затримано, для 5 із них, включно з командиром "Торнадо", суди обрали утримання під вартою як запобіжний захід.

У свою чергу, виконувач обов’язків командира "Торнадо" на прізвисько Мисливець пов’язав арешт її командира з тим, що бійці роти міліції особливого призначення затримують потяги з контрабандою на чи з окупованої частини Донбасу.

У середу ввечері рота "Торнадо" відмовилась пускати на базу слідчо-оперативну групу для проведення обшуків, погрожуючи зброєю.

У четвер міністр внутрішніх справ оголосив про розформування роти. Однак бійці "Торнадо" за ніч укріпилися і досі нікого не пускають.

Українська правда

матіос - nosce te ipsum

  • 18.06.15, 16:54
Матіос: Бійці "Торнадо" відмовляються складати зброю, погрожують стрілятиЧетвер, 18 червня 2015, 16:09 
доповнено

Бійці роти "Торнадо", яку голова МВС доручив розформувати, зачинилися на своїй базі у приміщенні школи у Луганській області і готові використати зброю.

Про це "Українській правді" повідомив Головний військовий прокурор, заступник генпрокурора  Анатолій Матіос.

Він нагадав, що голова МВС підписав наказ про розформування роти "Торнадо",

відрядив до Северодонецька  заступника міністра, керівників департаменту внутрішньої безпеки і громадської безпеки, а також представника Нацгвардії "для забезпечення беззаперечного роззброєння цих осіб".

"Ті 170 чоловік, яких зараз 100 офіційно оформлені в міліції і близько 70 осіб – це невідомі люди, озброєні і знаходяться на території бази", - зазначив він.

"Там величезна кількість зброї, а також бойових припасів. Вночі після вчорашньої відмови пустити слідчо-оперативну групу, працівниками міліції роти Торнадо, якими командує Микола Цукур, здійснили мінування периметру території бази, встановлені бойові точки, автоматичні гранатомети у певних місцях, фактично заблоковано підхід до цієї бази. Заміновані транспортні засоби і у випадку рішучих дій, або наближення слідчо-оперативної групи до бази, вони сказали, що будуть стріляти", - повідомив Матіос.

"На даний момент оголошено через мегафон з фіксуванням на відеокамеру вимогу начальника УВС Луганської області про допуск групи. Вони відмовилися це виконувати. Тим самим вчиняючи злочин", - зазначив він.

"Я думаю, що ми  зобов’язані, сподіваюся на підтримку Міністра внутрішніх справ в цій частині, відповідно вимог закону невідкладно роззброїти це угрупування - роту міліції, яка вийшла з підпорядкування і не виконує накази", - зазначив Головний військовий прокурор.

Він додав, що в разі відмови, працівники органів внутрішніх справ  у випадку збройного опору будуть вимушені використати зброю.

Матіос наголосив, що "значна кількість працівників міліції роти "Торнадо" є колишніми засудженими, в тому числі неодноразово". 

"Командир цієї роти Торнадо Онищенко раніше був засуджений за насильницькі злочини, в тому числі замах на зґвалтування і хуліганство, грабежі. П’ять разів особа здійснювали правопорушення", - обурився Матіос.

На уточнююче питання, яким чином вони тоді потрапили до структури МВС, він відповів: 

"Я думаю, це стане  предметом дослідження в кримінальному провадженні. Має бути службова перевірка силами внутрішніх справ, щоб розібратися, як люди з психологією неодноразово рецидивної судимості очолили і отримали від держави зброю, посвідчення працівників міліції, продовжили вчиняти злочини на території, де їм було поставлено завдання патрульно-постової функції".

Відповідаючи на питання про те, що бійці роти "Торнадо" пов'язують справи проти них з тим, що вони борються з контрабандою, Матіос зазначив:

"Перше, контрабанди немає. Друге, наголошую, всі випадки їхнього зупинення потягів відбулися в кінці травня і на початку червня. Кримінальні провадження по злочинах, які вони вчинили, відбулися ще в березні. Це зовсім непов’язані речі. Ми затримали і арештували 8 осіб, в тому числі їхній колишній командир Онищенко і всі ці люди, скоїли тяжкі і особливо тяжкі злочини і є для цього достатня кількість доказів", - наголосив Матіос.

Він нагадав, що кримінальне провадження щодо "Торнадо" було зареєстроване у березні 2015 року за 255 статтею КК – створення злочинної організації, "яку створив і втягнув в злочинну діяльність на вчинення  тяжких злочинів командир цієї роти лейтенант Онищенко".

"Задокументовані свідчення потерпілих, свідків, в тому числі ті, які вони підтвердили у суді про те, що бійцями під керівництвом Онищенка вчинялись тяжкі і особливо тяжкі злочини – перевищення службових повноважень, катування, замах на вбивство, незаконне позбавлення волі, вчинення насильницьких дій сексуального характеру відносного одного з потерпілих чоловічої статі у присутності значної кількості бійців роти "Торнадо", - сказав він.

"Вони це все знімали на відео, всі приймали участь у цьому збоченому сексуальному акті відносно потерпілого. Потерпілий перебуває під охороною, дав свідчення. Є свідки, проведені експертизи, які підтвердили наявність тілесних ушкоджень внаслідок цих злочинних дій", - додав Матіос.

"Крім того, за період з березня і квітня незаконно було позбавлено волі більше 10 осіб", - зазначив він і додав, що у середу звернувся до Міністра внутрішніх справ з клопотанням і вимогою забезпечити беззаперечне роззброєння батальйону, оскільки обшук на базі роти "Торнадо" не зміг відбутися, бо в.о. командира роти Микола Цукур віддав команду застосування зброю до слідчо-оперативної групи.

Українська правда

Не подобається мені усе це

  • 17.06.15, 20:42
Спецпідрозділ «Сокіл» затримав командира батальйону «Торнадо» - Мосійчук
Денис Марценко 17 червня 2015, 18:39
 1582
Спецпідрозділ «Сокіл» затримав командира батальйону «Торнадо» - Мосійчук


Новину передає «Преса України».
За інформацією народного депутата України (РПЛ) Ігоря Мосійчука, підрозділ спецпризначення «Сокіл» затримав командира батальйону МВС «Торнадо» Руслана Онищенка разом з його бійцями.

«Як я повідомляв сьогодні рано вранці, вночі на Луганщині батальйоном МВС «Торнадо» було виявлено і зупинено залізничну контрабанду чавуну у надвеликих розмірах. Головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом сьогодні вже відкрито кримінальну справу по цьому факту. Проте, надійшла інформація, що наче б то командир батальйону МВС «Торнадо» Руслан Онищенко, разом з бійцями, був затриманий спецпідрозділом «Сокіл». Невідомо чи пов'язані між собою ці події. Продовжую відслідковувати розвиток ситуації», - написав Мосійчук у соцмережі.

Нагадаємо, в Луганській області під час спроби безперешкодно перетнути лінію зіткнення працівниками батальйону МВС «Торнадо» була затримана величезна контрабанда – 20 вагонів чавуну, тротил, сепаратистська агітаційна література. Все це везлося з окупованої території в Дніпропетровськ.

У потязі також був виявлений обладнаний схрон, де могло спокійно поміститися 8 людей. При обшуці правоохоронцями схрону, був виявлений цілий ящик вибухонебезпечної речовини тротилу, а також агітаційну літературу сепаратистів.

Читайте також:

Нагородити, за зразкове виконання своїх військових обов"язків

  • 17.06.15, 20:27
Правоохоронці затримали військових, які застрелили двох жінок за сепаратизмСереда, 17 червня 2015, 18:38
Версія для друкуКоментарі7

Військовослужбовці Збройних сил України вбили за сепаратизм двох жінок, мешканок села Луганське Донецької області.

Про це повідомила прес-служба Донецької обласної прокуратури.

Згідно з інформацією, 15 червня військовослужбовці проникли до будинку, де мешкали 77-річна жінка та її 45-річна донька, яких вони підозрювали в сепаратизмі, та застрелили їх з автомата. 

Двоє рядових солдат, які мають 23 та 25 років, зізналися у вбивстві. Їх вже затримали.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство).

Наразі вирішується питання про передачу здійснення процесуального керівництва до військової прокуратури Донецького гарнізону Південного регіону України.

Як відомо, на минулому тижні міліціонери затримали 64-річну пенсіонерку та її 18-річну онучку за те, що ті були активними учасницями збройних бандформувань.

Українська правда


67%, 4 голоси

0%, 0 голосів

33%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Дякуємо Вам, пане Джоне Маккейн

  • 16.06.15, 21:22
Маккейн: Ненадання зброї Україні – найганебніша сторінка історії США
  • Маккейн: Ненадання зброї Україні – найганебніша сторінка історії США

    Фото: James Estrin/Getty Images North America

Впливовий американський сенатор Джон Маккейн назвав політику нинішньої адміністрації Білого дому щодо ненадання зброї Україні однією з найбільш ганебних сторінок історії США.

Про це він заявив напередодні, виступаючи в прямому радіоефірі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Дозвольте мені сказати, що однією з найганебніших сторінок в американській історії є наша нездатність забезпечити українців зброєю для самозахисту, в той час як Володимир Путін розчленовує їхню країну",- наводить слова сенатора видання BuzzFeed News.

При цьому Маккейн підкреслив, що українці не просять присутності американських військ на їхній землі. "Вони просто просять зброю, щоб захистити себе, і їх нищать Володимир Путін та його поплічники, і це ганебно", - зазначив законодавець.

Він також назвав цю проблему в масштабах політики США такою, яка має викликати найбільшу стурбованість.

Шоумен Шокін

  • 16.06.15, 21:14
Дочекавшись, коли Клюєв сховається, Шокін попросив його арешту 16.06.2015 20:34 Генеральний прокурор Віктор Шокін звернувся до Верховної Ради щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Сергія Клюєва. У межах нового кримінального провадження стосовно Клюєва 16 червня Генеральний прокурор України Віктор Шокін звернувся до Верховної Ради України з поданням про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Клюєва. Ним скоєно кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 209 (вчинення правочинів з майном в особливо великих розмірах, одержаних внаслідок суспільно небезпечного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, а також вчинення дій, спрямованих на приховування та маскування незаконного походження такого майна, прав на таке майно), ч. 5 ст. 369 (надання службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду та в інтересах третіх осіб дій з використанням наданого їй службового становища) Кримінального кодексу України, додає Еспресо.TV. Нагадаємо, що 3 червня Верховна Рада України розглянула подання Генерального прокурора Віктора Шокіна та зняла недоторканність і надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України С. Клюєва, який підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. За прийняття цього рішення проголосувало 287 народних депутатів.
Читайте більше тут: http://expres.ua/news/2015/06/16/139882-dochekavshys-klyuyev-shovayetsya-shokin-poprosyv-yogo-areshtu

"Свята Марія" відловлює ху*ловців

  • 16.06.15, 21:05
"Свята Марія" успішно закінчила акцію з відлову вояків Росії у Донбасі 16.06.2015 20:40 Бійці батальйону "Свята Марія" провели успішну операцію по захопленню російської диверсійно-розвідувальної групи. Внаслідок багатогодинного переслідування диверсанти були оточені і знешкоджені. Одного з диверсантів вдалося взяти в полон живим. Під час допиту вдалося встановити особу взятого в полон диверсанта. Наразі точно відомо, що це Воловой Анатолій Анатолійович, артилерист, зазначає ТСН. Він зізнався, що обстрілював позиції українських військових біля села Піски, в районі донецького аеропорту та мирні населені пункти.
Читайте більше тут: http://expres.ua/news/2015/06/16/139880-svyata-mariya-uspishno-zakinchyla-akciyu-vidlovu-voyakiv-rosiyi-donbasi