Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Це було б смішно, якби не було сумно

  • 10.06.15, 22:56
Як "злидар" Мельничук зробив з прокурорів клоунівСьогоднішнє засідання Печерського суду щодо обрання запобіжного заходу нардепа Сергія Мельничука перетворилося на фарс. І хто тут більш винуватий – Генеральна прокуратура чи Верховна Рада – сказати складно
Як "злидар" Мельничук зробив з прокурорів клоунів

Здавалося б, після втечі Сергія Клюєва уявити собі більшу ганьбу для наших силовиків та Верховної Ради було б складно. Але сьогодні знизу знову постукали. Черговим цвяхом у кришку труни інституту недоторканості народних депутатів, став сьогоднішній суд над Сергієм Мельничуком, на якому ухвалювалося рішення щодо обрання йому запобіжного заходу.

Варто нагадати, що минулого тижня, знявши депутатську недоторканість з Сергія Клюєва та Сергія Мельничука, Верховна Рада так і не надала дозвіл на арешт Мельничука, вочевидь, через відсутність аналогічного подання з боку ГПУ відносно Клюєва. В результаті, все це скінчилося зникненням Клюєва. Суд над Мельничуком міг би стати хоч невеликою сатисфакцією для осоромлених ГПУ та Верховної Ради. Але не став...

Під час засідання суду виявилося, що захист Мельничука фактично відмовився платити заставу. Так, адвокат Мельничука Ігор Мельник продемонстрував журналістам клопотання Генеральної прокуратури про обрання запобіжного заходу Мельничуку, надане слідчим. Мова йшла про заставу у кількасот тисяч гривень. "Звертаю увагу на те, що Мельничук є командиром батальйону "Айдар", а не бізнесменом. А сьогодні Верховною Радою видано документ про доходи Мельничука, що він за півроку отримав 38 тис. 676 грн і сплатив з цієї суми податок 5 тис. 447 грн. Тому ми будемо клопотати, якщо прокуратура захоче заставу, щоб застава була в межах його доходів", - сказав Мельник.

Анекдотичність полягає у тому, що змінюючи розмір застави ГПУ підставляється під звинувачення у тому, що обирала суму застави "зі стелі". У свою чергу, у Мельничука вирішили знущатися з прокурорів, розуміючи: якщо він відмовиться платити заставу, йому абсолютно нічого не загрожує. Відсутність рішення Верховної Ради щодо арешту заганяє слідчих в глухий кут. Навіть порушивши рішення суду і не заплативши кошти, Мельничук жодним чином не ризикує. І зможе спокійно працювати у Верховній Раді й далі.

Хто відповість за цю втечу?

  • 10.06.15, 22:14
Геращенко не исключает, что Клюев уже в России
10 июня 2015, 21:27.  
 
Народный депутат Антон Геращенко допускает, что Сергей Клюев может быть уже в России. 

Об этом член коллегии МВД заявил в эфире одного из телеканалов.

"Я не исключаю, что он (Клюев. - Ред.) может быть уже в России", - отметил Геращенко.

По его словам, официально Клюев за территорию Украины не выезжал.

"Если он уехал, нарушив требования о пересечении границы, значит, он совершил еще одно преступление", - сказал Геращенко.

Напомним, Клюев подозревается в совершении преступления, предусмотренного ч. 2 ст. 364 Уголовного кодекса (злоупотребление властью или служебным положением). Депутат исчез из поля зрения украинских правоохранителей 4 июня, не явившись на допрос в Генеральной прокуратуре. После этого он был объявлен в розыск. Местонахождение Клюева до сих пор неизвестно.

Источник: Укринформ

Ще через років 10 національно-визвольну війну так і назвуть

  • 10.06.15, 21:59
Україна офіційно повідомила Страсбург про окупацію територій РосієюСереда, 10 червня 2015, 19:19



В офіційному зверненні до Ради Європи про призупинення виконання низки статей Європейської конвенції з прав людини Україна вперше документально визнала на міжнародному рівні окупацію "зони АТО" Російською Федерацією.

Текст відповідного звернення України розміщений на сайті Ради Європи.

Київ неодноразово заявляв на міжнародному рівні, що Крим та Севастополь є територію, тимчасово окупованою РФ в результаті збройної агресії Росії проти України.

У листі за підписом глави МЗС Павла Клімкіна підкреслюється, що цей статус мають також окремі території Луганської та Донецької областей.

"З огляду на агресію Російської федерації проти України, яка відбувалася за участі регулярних (підрозділів) Збройних сил РФ та незаконних збройних формувань, які спрямовуються, керуються та фінансуються  Російською Федерацією, проводиться антитерористична операція..." - йдеться у заяві.

"Російська Федерація, яка насправді окупувала певні території Донецької та Луганської областей та здійснює управління ними, є повністю відповідальною за повагу та захист прав людини на цих територіях відповідно до міжнародного гуманітарного права  та міжнародно встановлених прав людини", - зазначається в документі.

Таким чином, Київ покладає на РФ всю відповідальність за порушенні будь-яких статей Європейської конвенції з прав людини в зоні АТО.

Як повідомлялося, окрім цього Україна припинила дію деяких статей конвенції щодо осіб, підозрюваних у терористичній діальності.

Європейська правда

Гарна новина

  • 10.06.15, 19:51
З Угорщини в Україну увійшла колона військової техніки США
Олена Ярмолюк 10 червня 2015, 19:26
 2304
З Угорщини в Україну увійшла колона військової техніки США


Читайте також:
Американські військові, які проводять навчання з Нацгвардією на військовому полігоні у Львівській області очікують приходу своєї військової техніки. Колонна військових машин пройшла 9 червня через пропускний пункт на українсько-угорському кордоні і попрямувала до місця призначення - на Яворівський полігон.


Про це повідомив прес-секретар Державної прикордонної служби Олег Слободян, новину передає «Преса України».

«Ця техніка належить тим підрозділам, які беруть участь у навчаннях на Яворівському полігоні. Після закінчення навчань техніка покине територію України», — сказав Слободян.

Нагадаємо, 20 квітня на Яворівському полігоні у Львівській області розпочалися українсько-американські командно-штабні навчання із залученням американських військових — Fearless Guardian («Безстрашний захисник-2015»). Американські військові пробудуть в Україні шість місяців, за цей час вони будуть тренувати бійців Національної гвардії і мобілізованих військових навчальних центрів Збройних сил України.

Раніше ми повідомляли: На Львівщині розпочнуться українсько-американські командно-штабні навчання із залученням військ «Фиарлес Гардіан – 2015». Планується, що участь в навчаннях візьмуть участь близько 300 десантників США.

Уже завтра "Равлики" можуть бути вільними

  • 10.06.15, 19:22
Партизани з групи «Равлики» вже завтра можуть вийти з СІЗО
Олена Ярмолюк 10 червня 2015, 17:31
 705
Партизани з групи «Равлики» вже завтра можуть вийти з СІЗО


Читайте також:
11 і 12 червня в Жовтневому суді Маріуполя мають відбутися судові засідання по заарештованим раніше донецьким партизанам Саші Крюкову ( 11.06) та Богдану Чабану і Борису Овчарову (12.06). Є велика ймовірність того, що трьох з дев'яти затриманих партизан випустять на поруки.


Про цю новину повідомляє «Преса України».

У долі партизан взяли участь десять народних депутатів. Вони подали ходатайсва про взяття «Равліків» на поруки. Якщо завтра і післязавтра суд задовольнить депутатські клопотання, то хлопці зможуть вийти з ув'язнення. За словами адвоката Дмитра Коробка, який зараз знаходиться в Маріуполі, «все йде до того, що партизани, швидше за все, будуть звільнені в залі суду».

Зазначимо, що взяття на поруки не закриває кримінальну справу, а лише дозволяє обвинуваченим перебувати на волі до наступного рішення суду. Однак тепер партизанам буде легше збирати дані в свій захист і повідомляти ЗМІ про подробиці просування справи.

Раніше ми повідомляли: Скандал навколо партизанської групи під назвою «Равлики», які протягом останнього року співпрацювали з СБУ і МВС, а сьогодні опинилися на лаві підсудних за звинуваченням у розбійному нападі, обростає новими подробицями. Так, за «Равликів» заступився заступник начальника ГУМВС України в Донецькій області Ілля Ківа. Фактично слова Ківи про партизанів свідчать про те, що начальник УМВС в Донецькій області В'ячеслав Аброськін як мінімум оперує в ЗМІ недостовірною інформацією.

Страшне фото, не для слабконервових

  • 10.06.15, 19:15
У Донецьку в річці Кальміус плавають відрізані людські голови (ФОТО) 21+
Саша Казимирский 10 червня 2015, 18:49
 
У Донецьку в річці Кальміус плавають відрізані людські голови (ФОТО) 21+


В окупованому проросійськими терористами і військовослужбовцями Російської Федерації Донецьку в межах міста в річці Кальміус можна бачити відрізані фрагменти людських тіл, в тому числі і голів.


Пропонуємо читачам «Преси України» невеликий фоторепортаж однієї парочки закоханих з Донецька по річці Кальміус, на якій вони і побачили страшну знахідку – відрізану людську голову.

Зазначимо, що дівчина з цієї парочки – «голубоглазка Сашулька» - є затятою прихильницею терористичної «донецької народної республіки» - це видно з усіх її коментарів та повідомлень на її сторінці в одній із соціальних мереж, де вона, власне, і розмістила фотографії страшної знахідки.

Фото відрізаної голови розміщено вчора, 9 червня, і в коментарях до фотоальбому донецької сепаратистки розповіли, що сьогодні голову вже витягли або представники «спецслужб» «днр» або комунальники.

 
 
 
Коментарі 0

Москалі не були б москалями

  • 10.06.15, 15:48
Посол РФ: Мінськ-2 буде зірвано, якщо США і Польща запустять «женевський формат»  
Денис Марценко 10 червня 2015, 14:58
 
Посол РФ: Мінськ-2 буде зірвано, якщо США і Польща запустять «женевський формат»  


Про це заявив посол Росії в Білорусі Олександр Суріков, передає новину «Преса України».
Приєднання Сполучених штатів Америки і Польщі до переговорів щодо врегулювання ситуації на сході України (у так званому «женевському форматі») може призвести до зриву Мінських домовленостей, підписаних у лютому.

За його словами, попередні угоди – підписані після тяжких переговорів, тож їх потрібно виконувати, оскільки всі сторони погодилися у їхній адекватності.

«Зміна формату несе питання зміни документа (мінських домовленостей), він може стати як би сумнівним. Те, що взяли, вистраждали зі спорами, треба виконати», - зазначив Суріков.

Разом з тим всі підписанти Мінських домовленостей в Україні, Росії, Німеччині і Франції наполягають на виконанні положень документу.

Про необхідність переходу до «Женевського формату» раніше заявляв представник України в Тристоронній контактній групі, другий президент Леонід Кучма. В Києві вважають присутність США на переговорах перевагою, однак Кремль запевнив, що не піде на те, щоб допустити Вашингтон до врегулювання конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, у середу у Парижі відбувається засідання «нормандської четвірки» на рівні голів МЗС Росії, України, Німеччини й Франції.

Ще, про театр абсурду

  • 09.06.15, 22:03
Інтерпол не отримував звернення ГПУ щодо Клюєва – ЗМІВівторок, 09 червня 2015, 18:30

Українське бюро Інтерполу поки не отримувало звернення Генпрокуратури про оголошення в міжнародний розшук депутата Верховної Ради Сергія Клюєва.

Про це "Українським новинам" повідомило джерело в українському бюро організації.

"Можливо, і слідчий виніс постанову про оголошення в розшук, але ми ніяких доручень з цього питання поки що не отримували", - сказав він.

З його слів, Клюєв поки не оголошений у міжнародний розшук.

Як відомо, раніше генеральний прокурор Віктор Шокін повідомив, щоГенпрокуратура оголосила Клюєва в міжнародний розшук.

Плакальникам за майданом 3

  • 09.06.15, 13:43
Ким є висланий з України "казачок" з "третього Майдану" (ФОТО)Служба безпеки України вислала за межі країни організатора акції "Майдан 3.0" Рустама Ташбаева. Depo.ua зібрав деякі факти з біографії цього "протестувальника"
Ким є висланий з України "казачок" з "третього Майдану" (ФОТО)

Рустам Ташбаєв народився у Ленінграді у 1970 році. Закінчив Калінінградське військове училище. Після закінчення училища опинився в Україні, але через деякий час іммігрував до Німеччині, а пізніше - до США, де жив понад 18 років.

Ким є висланий з України "казачок" з "третього Майдану" (ФОТО) - фото 1

Повернувся до України 29 січня 2015 року, який позиціонував себе як військовий аналітик американського консорціуму Strategem, який нібито готує програму перенавчання ЗСУ.

Ким є висланий з України організатор "третього Майдану" (ФОТО) - фото 1

На своїй сторінці в "Фейсбуці" Ташбаєв почав писати про ситуацію в Україні лише з кінця вересня минулого року, а до цього він публікував фото з мотоциклами. Після приїзду до України він нерідко робив перепис зі сторінки екс-комбата "Донбасу" Семена Семенченко, а той вчора підтримав Ташбаева, написав пост про початок безстрокової акції.

Цікаво, що перші згадки про Ташбаєва на Майдані датовані відео-звітами за 25 травня такої собі блогерки Олі Альошиною, уродженки і громадянки Росії, зареєстрованої на сервісі Ютуб наприкінці грудня 2014 року, тобто за місяць до приїзду Ташбаєва.

Ким є висланий з України організатор "третього Майдану" (ФОТО) - фото 2

Позиція експертів - однозначна. Зокрема, у своєму пості в "Фейсбук" Карл Волох розповів історію, у якій назвав фактичним замовником цієї провокації кума Путіна Віктора Медведчука. "Мій водій, який провів вікенд у селі, вирішив надолужити згаяне в політичному житті країни і запитав:

- А чого хотіли ці, які намети вчора на Майдані ставили?

- Сказали, що вони третій Майдан, - відповів я.

- Значить, наступні, які з наметами прийдуть, будуть вже четвертий?

Тут і мені стало цікаво, як питання нумерації вирішив для себе товариш Медведчук і отримує він надбавки за порядковий номер своїх нехитрих фрік-шоу"