Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Ще один кандидат на новорічну йолку

  • 30.11.13, 20:03
Глава столичной милиции признался, что лично отдал приказ "зачистить" Евромайдан2013-11-30 17:59:00 • Украина


Глава столичной милиции признался, что лично отдал приказ  "зачистить" Евромайдан
"Беркут" отправили на помощь коммунальщикам.

Начальник Главного управления Министерства внутренних дел в Киеве Валерий Коряк заявляет о личном приказе задействовать спецподразделение "Беркут" для разгона митинга на Майдане Незалежности. Об этом он сказал на брифинге.

"Я принял решение отправить "Беркут", чтобы навести порядок (на Майдане)", - сказал он.

Он подчеркнул, что "Беркут" был спровоцирован митингующими, которые начали кидать в правоохранителей стаканчики, баночки с горохом.

По его сведениям, около полуночи (с 29 на 30 ноября) лидеры "студенческого майдана" объявили, что акция закончилась, и митингующие начали расходится.

В 3:45 к Майдану Незалежности подъехали грузовики коммунального предприятия по благоустройству департамента культуры Киевской городской государственной администрации для того, чтобы установить каток и елку

Коряк уверен, что митингующие не пустили грузовики на площадь и начали агрессивно себя вести, вследствие чего коммунальщики обратились в милицию.

После того, как в милиции сообщили, что не справляются с митингующим, Коряк лично принял решение отправить на помощь около 300 сотрудников "Беркута".

Напомним, в ночь на 30 ноября милиция разогнала участников митинга в поддержку евроинтеграции Украины в центре Киева.

Очевидцы сообщили, что молодых людей, в том числе женщин, которые остались на ночь, били дубинками, тащили по земле, били ногами.


Ю. Тимошенко: Гуртуйтеся та встановлюйте справедливість

  • 30.11.13, 15:24
 в своїй державі. Беріть владу в свої руки
30 Лис 2013, 14:58
Лідер опозиції Юлія Тимошенко звернулася до українців із закликом чинити опір диктатурі і насиллю Януковича та прийти 1 грудня о 12.00 до пам‘ятника Тарасу Шевченку в Києві.
 
Про це йдеться у зверненні Юлії Тимошенко, яке сьогодні оприлюднила її донька Євгенія.
 
"У нас є попереду ніч для зборів. Летіть, їдьте, йдіть пішки до Києва з усіх куточків України, але зберіться всім народом 1-го грудня і зробіть так, щоб Януковичу кожна крапля крові наших дітей, наше загублене європейське майбутнє не дали спокою ні на цьому, ні на тому світі. Не чекайте, що цю роботу зробить хтось за нас. Це - наша справа, наше життя, наша свобода. Повстаньте та відмийте наші майдани від крові", - йдеться у зверненні лідера опозиції.
 
Юлія Тимошенко просить матерів та батьків "не залишити без відповіді" злочинні дії Януковича, за наказом якого вночі жорстоко та криваво розправилися з їх дітьми, які мирно протестували на Євромайдані в Києві.
 
"Сьогодні, о четвертій годині ранку, на Майдані Незалежності Янукович кийками "Беркуту" до крові забивав наших дітей, відбиваючи їм нирки, ламаючи голови, ноги та руки. Зараз я звертаюся до всіх матерів та батьків України із закликом не залишити це без відповіді. Якщо ми мовчазно проковтнемо це звіряче насилля, опустимо голови, зробимо вигляд, що нічого не відбулося та підемо займатися своїми буденними справами, тоді ми не варті свободи", - наголошує Юлія Тимошенко.
 
Лідер опозиції заявляє, що вірить "в українську націю, особливу місію нашого народу, кожного з нас".
 
"Гуртуйтеся та встановлюйте справедливість в своїй державі. Беріть владу в свої руки", - закликає Юлія Тимошенко.

Мобілізація, мобілізація, мобілізація, мобілізація, мобілізація

  • 30.11.13, 14:22
Янукович перетворив Україну на бананово-бурякову республіку, де повністю узурповано владу. Це вже навіть не повторення білоруського сценарію, а силове встановлення режиму диктатури.

Про це заявив очільник Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок під час прес-конференції лідерів опозиції, яка відбулася в Києві 30 листопада 2013 року.

«Сьогодні вночі було арештовано 34 учасників Євромайдану, семеро з яких госпіталізовано з тяжкими травмами. Окрім того, кинуто за ґрати трьох свободівців, які брали участь в акціях протесту на підтримку европейської інтеграції. Режим бачить застосування сили й переслідування людей чи не останнім способом утримання влади.

У відповідь на дії влади опозиція створює Штаб національного спротиву. Також ми оголошуємо повну мобілізацію українців на 12:00 1 грудня. Закликаємо всіх прийти у парк Шевченка, аби показати, хто є справжнім господарем в українській державі! Ми беремо на себе повну відповідальність за боротьбу проти бандитського режиму Януковича» – заявив Олег Тягнибок.

Революція! Революція! Революція! Революція! Революція! Революція

  • 30.11.13, 14:13

Олексій ГараньІсторик-міжнародник, політолог, політконсультант, учасник багатьох "авантюрних" проектів, що стали успішними
''Бацька'' Янукович діє за кремлівським сценарієм?30 листопада 2013, 10.00

Спочатку – провал у Вільнюсі. Гадаю, що не в останню чергу завдяки "лякалкам", які клалися на стіл Януковичу: щодо економічних втрат, Тимошенко, поразки у 2015 р. Тепер – абсолютно безглуздий розгон мирного Євромайдану, якому новоявлений "батько" (чи "бацька"?) ще два дні тому "аплодував". Демонстрації протесту. Подальше протистояння, можливі провокації і застосування сили. Засудження Заходом, можлива ізоляція і розворот Януковича до Росії.

Чим не подарунок під кремлівську ялинку?

Важливо: 

Продовжувати діяти ненасильницькими методами. Режим уже програв, бо першим застосував силу проти мирних людей. Вони – бояться.

Не блокувати парламент, бо це – трибуна і єдиний орган, непідконтрольний Януковичу.

Чіткі і досяжні вимоги. Зокрема, покарання силовиків, винних у тому що відбулося. Насамперед, Захарченка. Його відставка і початок карної справи проти нього.

Наївне (?) прохання до світової спільноти. Чому не зробити Захарченка нев'ізїним? Зрозуміло, що він діяв за наказом Януковича. Але треба, щоб силовики задумалися. Треба розпочати процес показового замороження рахунків бодай одного з діячів режиму. Це те, чого вони реально бояться (крім Майдану). Пора надіслати "чорну мітку".

PS Написав цей пост, і розумію, що ситуація радикалізується. Треба вимагати відставки президента. Але все залежить від того, скільки завтра вийде людей!!!!!!

януковоч вже отримав політичний притулок в Китаї !!!

    З достовірних джерел в ЗМІ появилась інформація про чергову пропажу януковоча та про завершення переговорів з Китаєм і отриманням згоди на надання політичного притулку яноковочу. Що підтверджують провладні інформаційні ресурси
    Після того як тричі не зек розуміючи неможливість подальшого розкрадання ним України, під політичні гарантії московького феодала про всього лишень забезпечення йому вільного коридору й захисту (від українського-європейського та американського правосуддя), зрадив державні інтереси України в Вільнюсі та саботував підписання угоди про євроінтеграцію й гнаний вічним тваринним страхом перед народом України втік/полетів в Китай залишивши всю відповідальність на очільників силових структур.
     Перед та впродовж Вільнюського саміту в януковоча цілковито здали нерви, перед зустріччю стався гіпертонічний криз та сіпались окремі частини обличчя, через що останнім часом постійно супроводжуючим лікарям довелось блокувати частину нервів лиця, а самому тричі незеку дати сильну дозу заспокійливого, однак сильну стурбованість і блідість януковоча та нервовий тік було добре помітно при розмові з лідерами Євросоюзу (2.50 хв).



75%, 12 голосів

0%, 0 голосів

13%, 2 голоси

0%, 0 голосів

13%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Тепер або ніколи

  • 29.11.13, 16:51
Євромайдан: потрібно переходити до активних, рішучих дій, - Олег Соскін  
29 листопада 2013

 До Києва за повідомленнями ЗМІ звезені тисячі так званих «тітушок», найманих бойовиків, які вже двічі за п’ятницю напали на журналістів, при чому на очах у міліціонерів, які нічим не змогли допомогти.

Але чому ж в такому випадку не сформовані загони з числа активістів, які виступають за європейський вибір України, які б реагували на провокації «тітушків»? Невже немає спортивних хлопців, колишніх офіцерів, які могли би дати відсіч цим бандитам, почали на них полювати? Де взагалі Майдан? Чи тільки танцювати під музику можуть? Треба негайно знайти цих осіб, якщо вони поховалися. Якщо міліція не хоче цього робити, то люди самі повинні почати нейтралізовувати цих «ті тушок».
Потрібно переходити до активних рішучих дій, і формувати відповідні дружини для нейтралізації бандитів. Скільки можна це терпіти? Нехай шукають, фотографують, знімають їх на відео і з’ясовують, звідки вони, хто вони, де живуть, де їхні батьки. Що це за люди, звідки вони взялись? Потрібно почати за ними полювання. А якщо міліція не хоче захищати народ, то навіщо така міліція? Тоді потрібно встановлювати блок-пост  5 тисяч людей біля Міністерства внутрішніх справ,  а також біля Міністерства освіти, яке не дає студентам долучитися до страйку, біля Міністерства інфраструктури, яке не дає українцям із різних регіонів дістатися до Києва.
Олег Соскін, директор Інституту трансформації суспільства
OSP-UA.INFO

Мусоргани захищають тітушок

  • 29.11.13, 15:15
У центрі Києва "тітушки" побили не тільки журналістів, а й міліціонерівП'ятниця, 29 листопада 2013, 12:42

Журналісти, які постраждали біля Маріїнського палацу, кажуть що "тітушки" побили також двох міліціонерів.

Про розповів побитий журналіст Дмитро Гнап в ефірі "Громадського телебачення".

Він і оператор Яков Любчич поділилися подробицями інциденту:

"Перед президентським палацом величезна група "тітушок", готових йти на Майдан. Коли ми запитали, що ви тут робите, відповіді не було".

"Вони стоять колонами – вся площа перед Маріїнським палацом. Ми багато чого бачили, але це справило враження", - каже Гнап.

"Їхні ватажки крикнули: "Вали их на землю, забирай камеру". Нападало близько 20-30. Решта 3-4 тисячі оточили нас и спостерігали", - розповів журналіст.

 Дмитро Гнап

За словами представників ЗМІ, поблизу не було видно міліції. Гнапп каже, що вони знайшли двох міліціонерів, яких попросили допомогти. Але, коли вони підійшли до Маріїнського палацу, "тітушки" побили й цих міліціонерів.

Крім того міліційне керівництво, яке потім розшукали журналісти, пообіцяло побитим міліціонерам... звільнення. Тому що їх, мовляв, попереджали не чіпати "тітушків".

Гнапп у прямому ефірі звернувся до міністра МВС з вимогою негайно розібратися в ситуації і повернути правохоронні органи до виконання їхніх обов'язків.

Після ефіру його забрала карета "швидкої допомоги". Зараз йому накладають шви на обличчя.

Українська правда

Відео - Mytiok1980

Ви, йому вірите?

  • 29.11.13, 15:04
Повалити владу Януковича можуть триста тисяч демонстрантів - Гриценко


Повалити владу Януковича можуть триста тисяч демонстрантів - Гриценко

Змінити владу мирним шляхом можуть триста тисяч людей, які готові стояти на Печерських пагорбах 10-15 днів, з них мінімум сто тисяч повинні бути готові стояти вночі.

Про це заявив в ефірі "Радіо Свобода" депутат від "Батьківщини" Анатолій Гриценко.

"Це вимагає організації харчування, обігріву, охорони, медичної допомоги, інформаційних та багато інших питань потрібно вирішити. Якщо говорити про харчування, то не можна розраховувати, що хтось принесе, це буде коштувати з десяток мільйонів гривень кожен день", - зазначив він .

На думку Гриценка, прем'єр Микола Азаров не мав юридичного права зупиняти підготовку до підписання угоди про асоціацію, тому що повноваження уряду обмежувалися парафуванням цього документа.

А президент Віктор Янукович міг підписати угоду всупереч рішенню уряду, говорить Гриценко. Тому аргумент, що дії президента у Вільнюсі продиктовані українським законодавством, не мають під собою підстав, зазначив депутат.

29 листопада Україна не підписала на саміті у Вільнюсі угоду про асоціацію з ЄС.

Люди, які зібралися на площі Незалежності в Києві зустріли це повідомлення вигуками "Ганьба!".

Партія регіонів влаштувала альтернативний мітинг на Європейській площі - на підтримку курсу президента і уряду. Біля Маріїнського палацу зібралися кілька тисяч "молодчиків спортивної зовнішності".

Окупаційно-кримінальна влада vs України і українців

  • 29.11.13, 13:37
Біля Маріїнського палацу побили журналістів - міліція каже, що безсилаП'ятниця, 29 листопада 2013, 11:19 
фото, доповнено о 12.23

Біля Маріїнського палацу журналістам Громадського телебачення Дмитрові Гнапу і Якову Любчичу розбили камеру і побили.

Про це повідомляється на сторінці "Громадського" у Facebook.

У журналістів також забрали флешку.

 

За словами журналістки Катерини Аврамчук, міліціонери біля Верховної Ради зазначили, що нічим не зможуть допомогти і порадили обходити "тітушків" десятою дорогою.

 скрін-шот з Твіттера

Побитий журналіст Дмитро Гнапп прийшов на ефір "Громадського телебачення" і розповів, що біля Маріїнського палацу знаходяться 5 тисяч "тітушків".

 

Як повідомлялося, на Європейську площу стікаються люди, звезені регіоналами на мітинг на підтримку курсу президента й уряду.

В той же час, 28 листопада у Житомирі банда невідомих молодиків жорстоко побила головного редактора газети "20 хвилин" Влада Пучича, який є одним з організаторів Житомирського Євромайдану.

Про це повідомляє Інститут масової інформації.

Напад стався під офісом "ДемАльянсу", де активісти планували поїздку до Києва. Як тільки вони вийшли з офісу, до них підбігла група з 8-10 "тітушок" з битами.

Внаслідок нападу, журналіст Влад Пучич отримав травми голови, та його забрала швидка. За його словами, йому накладено два шви на потилицю, він отримав струс мозку. Інші активісти теж отримали ушкодження. Активістам вдалося затримати одного з нападників, особу якого зараз встановлюють правоохоронці.

Це вже другий напад на Пучича за останній тиждень. 23 листопада на нього напали невідомі молодики у під'їзді. Напад стався, коли журналіст повертався додому.