Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Правий сектор виступив зі зверненням до українського народу

  • 20.01.14, 17:26
20.01.2014 12:40
Необхідно припинити будь-яке взаємне поборювання та розбрат між суб’єктами революційного процесу. Ніхто не може перемогти режим Януковича окремо

Рух "Правий сектор", створений на початку #Євромайдану, в якому об'єдналися усі радикальні націоналістичні організації, а також футбольні фанати, виступив зі зверненням до українського народу.

"Війна українцям оголошена!

Голосування 16 січня 2014 року у Верховній Раді поклало край сподіванням українців на мирне вирішення суспільно-політичної кризи, що розпочалася із захоплення та узурпації влади в Україні регіонально-комуністичною бандою ще у лютому 2010 року.

Звіряче побиття студентів, події на Банковій, спроби штурму Майдану, повна нівеляція виборів, демонтаж державності, постійні репресії, побиття, підпали майна активістів – це той шлях, який пройшли українці за останні два місяці.

Мільйонні мирні акції повсталого народу на цей момент не допомогли вирішити жодного із тих злободенних питань, що стоять на черзі денній. І якщо на початку грудня минулого року режим внутрішньої окупації перебував в страху і не міг оговтатися від мільйонів вільних українців на вулицях столиці, то на цей час, перегрупувавшись і озброївшись різноманітними політичними технологіями він розпочав контрнаступ.

У зв’язку з вищесказаним, ми – українські націоналісти – звертаємося до опозиційних політичних партій, громадських організацій, активістів Автомайдану та Самооборони Майдану, всіх вільних людей України із закликом розглянути і прийняти до виконання наші пропозиції стосовно подальших дій повсталого народу.

Перед тим як йти в наступ, треба навести лад у тилу. Тому, необхідно припинити будь-яке взаємне поборювання та розбрат між суб’єктами революційного процесу. Ніхто не може перемогти режим Януковича окремо – ні трійка парламентських опозиційних партій, ні громадський сектор, ні Автомайдан, ні Самооборона, ні націоналісти з «Правого сектору». Отже, будь-яке базікання на Майдані та поза ним про «без політиків» або «провокаторів у масках» має припинитися і жорстко каратися. Тільки разом – переможемо.

Всім основним суб’єктам Майдану випрацювати і реалізувати чіткі та змістовні політичні принципи, які мають стати стрижнем нашої боротьби, а саме:

проголосити нашу спільну боротьбу Національною революцією, основною метою якої є ліквідація існуючої кримінально-олігархічної системи влади, структур влади та тотальної заміни людей влади і побудова якісно нової Держави із всеохопною системою національного народовладдя, яка забезпечить всім громадянам України всебічну Свободу, Справедливість, Добробут;

визнати діючу антиукраїнську владу такою, що втратила свою легітимність та офіційно проголосити її режимом внутрішньої окупації; закликати весь народ бойкотувати будь-які його рішення та дії;

Януковича не визнавати Президентом України, а уряд Азарова вважати окупаційною адміністрацією, рішення якого не мають ніякої сили на території України;

не підпорядковуватися діям внутрішньо-окупаційних силових структур режиму і ніяким чином не співпрацювати з ними. Суди, МВС, СБУ, Прокуратура вже роками не захищають інтересів народу, а тільки обслуговують банду, яка опинилася при владі в державі, а отже теж є нелегітимними і будуть люстровані та революційно реформовані;

одним із стовпів цього режиму є гроші державного бюджету, які розграбовуються, використовуються для репресій та підтримують його на плаву. Тому сплата громадянами України податків – це гріх перед Богом і Україною, а отже має бути припинена, а діяльність внутрішньо-окупаційного міністерства зборів і доходів заблокована як в столиці, так і на місцях.
Опозиційним депутатам, за підтримки посталого народу, взяти під контроль Верховну Раду, обрати нове керівництво та проголосити себе Національними зборами, які візьмуть на себе роль народного парламенту.

Підготувати проект рішення про створення тимчасового Революційного правління та проголосувати його на всенародному віче на Майдані Незалежності у Києві. На цьому етапі боротьби визначити осідком Революційного правління будівлю Київської міської адміністрації, яка вже перебуває під контролем повстанців.

Створити народні виборчі комісії та провести вибори Київського міського Голови та міської Ради.

Революція має вміти захищатися і нападати. Отже, на базі вже витворених струк

Чому останні події - це МИРНИЙ спротив..

  • 20.01.14, 14:19
Дякувати постійним онлайн трансляціям, ми можемо бачити ХТО, ЯК і ЯКУ зброю використовує в протистоянні..

Каміння та коктейлі молотова не рівноцінна зброя проти газу, шумових гранат, гумових куль та водометів..

Але з боку протестувальників ще НІХТО не використав зброї - пістолетів, гвинтівок чи автоматів..

Кілька місяців тому в ЗМІ висвітлювали СКІЛЬКИ зброї в Україні легалізовано населенням, та оціночно - СКІЛЬКИ є фактично..

По пам'яті: близько 1 млн. одиниць зареєстровано, а ще 5-6 млн. одиниць зброї - може бути в приватному користуванні нелегально..

Тому, якби це був не мирний спротив - на вулицях вже би стріляли на ураження з обох сторін..

Революція іде !!

  • 19.01.14, 17:56
Але т.з. лідери т.з. опозиції очевидно занадто добре домовились з т.з. владою, бо якби вони були праві в своїх словах (не кажучи вже про дії та вчинки), то лідерам тим влада вже позакривала б писки. І це для інших було б сигналом: ми все робили правильно!

не так вже остогид Я., як остогидло словоблудство "самозванців-лідерів" Майдану.

Бо вони НЕЗДАТНІ на самопожертву і не здатні взяти ВСЮ відповідальність на себе у цей важливий для всіх нас момент.

http://fotokor.org/

P.S. Ось тут про мене, http://blog.i.ua/community/662/1340489/

як про "холуя партії рецидивістів" :) але мене попередньо заблокували, щоб я не міг писати туди коментарі ;)))))

Історичний момент: п'яні Кличко та Яценюк на Майдані :(

  • 19.01.14, 13:33
Хто дивився трансляції сьогодні з Майдану - той висновки хай зробить сам..

Т.з. "опозиція" ПОВНІСТЮ повністю виправдала сподівання т.з. "влади"..

Та це ще не кінець, хоч це кінець і "влади", і "опозиції".

Амінь.

Повстань Україно !, бандитські кайдани скинь !

Якщо наша нація українців хоче вижити, їй залишається один шлях - революційний!
Вони не дають нам жити - ми не дамо їм владарювати!
На правовий "бєспрєдєл" кримінально-олігархічної диктатури януковичів відповімо революційною диктатурою української нації!
Нас більше і нам вже нічого втрачати!
Ця влада януковичів просто так не піде та не відійде сама.
Це вам не випускники різноманітних оксфордів та кембріджів, як у всьому цивілізованому світі.
Це жадібні відморозки жорстокої кримінального гурту ( совкової закалки) без освіти та совісті , які захопили все колишнє радянське майно в нашій країні.
І тепер жирують. А нам впарюють про "покращення" та необхідність підняття цін для нас на все, а евроінтеграція ще не на часі, !
І тепер жодні вибори вже не допоможуть нам їх позбутись, і нічого бандити від влади просто так не віддадуть.
Страх перед владою, якій вони з успіхом культивують - це їх безвідмовний інструмент автократії.
За короткий термін цей страх вже перетворюється в звичку. Спочатку люди просто бояться, а потім - звикають боятися.
У результаті: Тиран - зек на троні, слухняний і заляканий народ, опозиція знищена!
Чи не це - мрія режиму януковичів?
І саме страшне, що ще є "прихильники " цієї влади, які намагаються бандюків виправдовувати, чи то по своїй глупості, чи то за гроші. Бог ім суддя.
А нам всім потрібно розуміння небезпеки від влади бандитів-януковичів. Готуймося до тяжких часів.

Дуже "легко" нам совок незалежність "подарував"...А ми це не оцінили та не шанували.

Без крові вже не пройде... мали шанс в 90-му та не скористались. Волі без жерт не буває.

Якщо зараз ми не спроможемось усунути нащадків "більшовиків" - бандюковичів та засудити і заборонити комуняк, то нас не стане !

Народ має право на повстання, коли зброя звернена проти нього

  • 17.01.14, 11:39


 

Недолугі провладні пропагандисти, виправдовуючи «звірячі» дії міліції, приводять приклад США, нібито тутешня поліція в подібній ситуації використала б зброю. Якби те, що робиться в нас, було б в США, все було б навпаки. Американський народ, використовуючи зброю, захистив свої конституційні права, вішаючи узурпаторів та їх помічників на ліхтарях. При цьому поліція і інші «служби» допомагали йому б в цьому. 


Наразі Янукович привів країну до прірви. Конституційний лад в країні повалений. Судова система стала повністю залежною від виконавчої влади, міліція і СБУ перетворені в бандформування, котрі нападають на громадян, які висловлюють свій протест чи якимось іншим чином загрожують «блакитній» банді. По всій країні через державні структури відбувається грабунок підприємців, їхня власність привласнюється «регіоналами», право приватної власності повністю «розтоптане». Приватизаційна і тендерна політика перетворені в тотальне пограбування українців. Конституційний суд діє як слухняна собачка – всупереч теорії демократії і конституційному праву, подовживши повноваження представницькому органу владі (Київраді) на 2 роки, що є прецендентом світової історії. Та бандитськи відмінивши конституційну реформу. Всі судді КС, котрі голосували за це рішення, є злочинцями і ми маємо це розуміти та не забувати.


На громадських активістів тиснуть усіма можливими засобами, забороняючи через суди мирні зібрання, порушуючи кримінальні провадження, ріжучи, б’ючи, спалюючи машини. Вже і проти мене порушили безглузде кримінальне провадження, вдумайтесь, за встановлення прапорів ЄС і України за ч.1 ст.338 КК України "Публічна наруга над Державним Прапором України, Державним Гербом України або Державним Гімном України. На основі брехливої новини на «регіональському сайті». Тепер в Україні Януковича стало злочином підіймати жовто-блакитний прапор!


Під Києво-Святошинським судом Луценкові, колишньому міністру МВС, «Беркут» надавав кийками по голові, коли він намагався заспокоїти натовп, після чого МВС взагалі заперечила участь її співробітників в побитті.


Викликає глибоке занепокоєння лист міністерства культури до УГКЦ. Ця влада настільки знахабніла, що погрожує забороною легального існування церкві, яка забороняє нам молититися на майдані. Що це, більшовицькі часи чи незалежна Україна? На фоні цих подій сподівання «еволюційного» оновлення еліти виглядають безглуздими. Янукович не піде на поступки, а посилюватиме авторитарність і репресивність держави!


Наразі авторитарна влада Януковича, яка збочено здійснюється через перераховані вище структури, не є легітимною разом з переліченими структурами.


Масовість злочинів режиму проти громадян та відсутність виконання жодних вимог протестувальників дає народові легітимне право на повстання в будь-який спосіб, основним заданням якого є повернення конституційного ладу в країні.


Я маю мало надій, що криза буде вирішена в інший спосіб. Довибори були сфальсифіковані, відповідно такими ж будуть президентські, тобто демократичних виборів не буде. Янукович сам залишає народу лише цей варіант, що дуже прикро.


Думаю, варто згадати згадати слова Любомира Гузара з нещодавнього інтерв’ю: «Є такі ситуації, коли збройний спротив є дозволеним. Коли влада вживає надмірну силу, народ має право збройно боронитися. Кожен iз нас має право боронитися... Сила нашого народу — у миролюбстві. Влада б’є, але не має, за що бити. Влада, яка б’є лише за те, що когось не любить, показує тим свою неміч…


Я маю право боронити себе та своїх ближніх. Як кожна людина. І маю право відповідати такими засобами, якими на мене нападають. За зброю можна братися, коли зброя звернена проти тебе» 


Я щодня молюся за мир, за ненасильницьку перемогу, тим не менш факти постійно заперечують цю можливість, таке враження, що нас чекає або «білоруський», або «сирійський» сценарій.


Все йде до підписання угоди з МС. І тут є слушною думка патріарха Філарета: «Якщо Україна підпише угоду із Митним союзом, то збереться ще більший майдан і це треба передбачати» . І Янукович передбачає, мені навіть не хочеться уявляти, якими засобами влада буде його розганяти.

 


Тому в цьому році нам слід чекати посилення політичної боротьби, і готуватись до найгіршого.

 

Степан БАРНА


Повстань Україно !

А де ж вони, твої сини, моя згорьована Вкраїно ?,
З чиєї чорної вини ти перетворена в руїну ?,
Де серед нищих плазунів під мат московського капрала
Карали істинних синів, дух вольності святий карали.
Давили віру в Соловках і на невольницьких кістках
На світ кайдани приміряли ...

А скільки споєно отрути, і скільки страчено й забуто
Святих імен та добрих діл твоїх дітей ...
А скільки тих німих могил в льодах безкрайнього Сибіру
твоїх Синів, що полягли за віру, і за надію, й за любов 
до тебе рідна Україно, до тебе Нене лебедина,
До тебе страдниця моя !

А ви, шабашників бригади, московські прихвостні й раби,
Рятуйте душі, бо влада й гроші вас не врятують від ганьби.
Коли ви гідність Українську ординським зайдам продали,
А рідну мову материнську в шинках московських пропили.

Рятуйте душі, яничари, бо ж в невблаганний смертний час
Вам не минуть святої кари, Земля батьків не прийме вас.
І ваші зрадницькі могили осотом хижим проростуть,
А внуки, вільні та прозрілі, до вас на помин не прийдуть !

Вставай Україно ! Повстань Україно ! Кайдани ката скинь.

Кращі сини та доньки українського народу завжди боролись проти окупантів земель України.
В цій нерівній боротьбі багато їх загинуло. І лежать українці у землі, навіть полюдські непоховані,
лежать в землі, у тому числі і в чужій землі Сибіру.
А пристосуванці з окупантами та їх нащадки стали панами життя в Україні.
Все так не буде !

Маріїнський парк оточений силовиками:

  • 15.01.14, 22:20
прихильників ПР не випускають із Антимайдану
Міліціонери стали стіною біля виходу з Маріїнки та посилаючись на закон "Про міліцію" не випускають активістів
У Маріїнському парку триває мітинг Антимайдану за ухвалення Верховною Радою проекту державного бюджету на 2014 рік. Прихильників чинною влади пускають на територію парку, а випускати не хочуть.
print screen

В Інтернет "злили" відео, на якому правоохоронці патрулюють Маріїнський парк. 

Кілька силовиків стали стіною біля виходу з Маріїнки та посилаючись на закон "Про міліцію" не випускають активістів з парку.

На кількахвилинному запиті видно, як кілька молодиків сперечаються з міліціонерами, а потім розчаровано повертаються на мітинг. Чоловік середніх років виявився сміливішим, і почав закидати силовиків правовими питаннями, на які вони відповідали заїжджено: "Читайте закон про міліцію".
Відео тут:


Політичне об’єднання «СИЛА ЛЮДЕЙ»

Хто ми?
Ми люди, які втомилися пасивно дивитися як бандити, олігархи та політики-корупціонери обкрадають наше майбутнє. Ми об’єднуємося в політичну силу, щоб побудувати суспільство, де найвищою цінністю є Людина. Сила людей потрібна, щоб забезпечити краще життя та змінити політичну свідомість.
Щоб жити інакше потрібна інша політика. Для справедливої та правової країни необхідні новітні підходи. Тому СИЛА ЛЮДЕЙ будується:
     відповідальними людьми;
     за правилами;
    прозоро та знизу догори;
    з фінансовою незалежністю від олігархів;
    з можливістю людям впливати на всі рішення;
    назавжди.

Так, ми створюємо політичну силу назавжди. В усіх розвинутих країнах політична сила – це інституція, фактично - частина держави. Так буде і в Україні. Люди, які мають стійкі погляди, сповідують демократичні цінності, об’єднуються щоб разом збільшувати простір справедливості та законності в суспільстві.

Потрібно діяти! Тому вже зараз:
1.          Створюється ідеологічна платформа;
2.          Ведеться інформаційна кампанія;
3.          Розпочато створення оргкомітетів;
4.          Йде підготовка написання програм на всіх рівнях.

Давайте проявимо свою громадянську відповідальність, разом змінимо нашу країну та отримаємо впевненість в завтрашньому дні! Об’єднуймося!

Візія
Людина - найвища цінність. Людина освічена, розвинута, вільна та відповідальна, яка живе в достатку, є головною метою України:
    розвинутої країни з громадянським суспільством та високим рівнем культури та духовності;
    сильної країни з міцною економікою, де впроваджуються інновації;
    справедливої країни, в якій влада для людей, а не люди для влади;
    самоврядної країни, в якій люди об"єднані в сильні громади на місцях і самостійно вирішують, як їм жити.

Солідарні та самодостатні люди, впевнені в завтрашньому дні - основа країни!

Засади
Черпаючи натхнення з Великих документів, що змінили хід історії, зокрема:
    Загальної Декларації прав людини, Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод, Хартії засадничих прав Європейського союзу;
    Конституції України, як основного Закону та суспільної угоди народу України;
    З української хартії вільної людини, як заклику моральних авторитетів України до нас, представників нової хвилі політично та суспільно активних діячів, стверджуємо, що в своїй діяльності ми керуємось наступними засадами:

Гідність
    Людська гідність є абсолютною цінністю і є визначальною в ставленні до кожної людини;
    Її слід усіляко плекати і не можна обмежувати за будь-яких обставин, в тому ж числі у випадках коли хтось оступився чи вчинив злочин.

Свобода
    свобода зобов’язує нести відповідальність за свої слова та вчинки;
    свобода без відповідальності – це крок до анархії та хаосу.

 Відповідальність
    усвідомлена відповідальність – ознака зрілості людини та суспільства; Кожен має нести відповідальність за власні слова та вчинки;
    відповідальність передбачає дотримання домовленостей. Угоди між суспільством та владою, між людиною та державою, між партнерами по бізнесу  укладенні в інтересах сторін – така ж частина законодавства як і будь-який закон, за порушення яких мають притягувати до відповідальності;
    найбільші проблеми людства, найжорстокіші війни починалися з порушення попередньо встановлених порядків і укладених угод. Їх дотримання та вдосконалення – шлях до миру.

 Справедливість
    справедливість – одна із головних передумов мирного співжиття людей;
    справедливість передбачає рівність можливостей для всіх та рівність усіх перед законом, а також винагорода та стимуляція тих, хто проявляє активність і працьовитість у створенні суспільних благ;
    забезпечення достатнього рівня справедливості – засаднича функція держави, без якої вона перетворюється на репресивний апарат;
    справедливе правосуддя – це головна передумова для можливості відстояти свої інтереси, права та свободи; З цієї причини воно є головним гарантом внутрішньої безпеки і спокою в країні, а тому воно має бути на особливому контролі суспільства.

 Відкритість
    влада має бути відкритою та контрольованою суспільством;
    свобода слова, думки – засадничі і невід’ємні права кожної людини.

 Дієвість
    аби змінити Україну, замало самого усвідомлення та аналізу проблем і викликів, що стоять перед народом та державою, слід діяти.
    якщо якісь процеси в житті країни відбуваються не належним чином, ми не критикуємо, а виробляємо проекти рішень, що усунуть недоліки;
    ми будуємо країну поважаючи закон, змінюємо правове поле та формуємо умови згідно з його нормами;
    у своїх діях спираємося на власні сили -  самоорганізацію та самоврядність, які є мірилом успіху, розуміючи, що ми самі найбільше зацікавлені навести лад та забезпечити розвиток власних громад, регіонів та країни.
 
Солідарність
    країни процвітають лише тоді, коли в суспільстві панує солідарність, а отже доброзичливість, єдність та взаємодопомога;
    солідарність виростає з усвідомлення спільності людських інтересів;
    лише у відстоюванні інтересів усіх ми зможемо відстояти інтереси кожного;
    жодна добра ініціатива не може бути втілена у життя в суспільстві де панують розбрат і ненависть один до одного.

Конкурентність
    лише в чесному змаганні за правилами встановленими в інтересах суспільства знаходиться оптимальний шлях для його розвитку;
    змагальність у підходах, механізмах, підтримка найкращих ідей та найдієвіших засобів розширює потенціал, надає нові ресурси для руху вперед;
    конкурентне змагання, а не війна на виживання забезпечить успішне досягнення результату, а всім учасникам процесу саморозвиток та спільну вигоду від його досягнення;
    відсутність конкуренції призводить, зокрема, до застою в державі, монополізації економіки та погіршення якості товарів та послуг, а також деградації суспільства.
 
Добробут
    прагнення добробуту – природне бажання людини;
    мірилом ефективності влади є рівень зростання добробуту її громадян; Якщо добробут людей погіршується – маємо змінювати таку владу.

Ці засади  покликали нас до спільної праці, ставши основою для всіх наших дій.
Стверджуємо, що втіливши ці імперативи в життя України, ми змінимо нашу країну і світ навколо нас!

Новорічна статистика СИЛИ ЛЮДЕЙ 01.01.2014
Кількість первинних оргкомітетів – 100
Кількість окружних оргкомітетів – 9
Кількість міських оргкомітетів – 4
Кількість районних оргкомітетів – 13
Кількість регіональних оргкомітетів - 1
Кількість членів не об’єднаних в осередки – 394 особи
Кількість прихильників - 129 осіб
Соціальні мережі – понад 5,5 тис. осіб. ВК 1021 – осіб, у ФБ 4520 – осіб

З Новим Роком та дякуємо усім хто з нами будує нову Україну. Новий рік - наш простір для змін.
Разом - СИЛА ЛЮДЕЙ!!!

https://www.facebook.com/sylalyudey
http://sylalyudey.org/ua

Політичне об’єднання «СИЛА ЛЮДЕЙ» планує побудувати Україну без олігархів
Новини >> Запоріжжя    21-06-2013, Марина Ботнарева

Презентація політичного об’єднання «СИЛА ЛЮДЕЙ», яке бачить щасливе майбутнє України з політикою без олігархів, старих політиків та… без Президента відбулася 20 червня в Запоріжжі.
Ініціатори «СИЛИ ЛЮДЕЙ» стверджують, що у майбутньому в об'єднанні не буде єдиного вождя, а буде багато лідерів, рішення прийматимуться не одноосібно, а перші особи лише виконуватимуть волю членів партії. Найважливіше те, що нова політична сила засновуватиметься знизу догори – від місцевого рівня, через регіональний до загальнонаціонального.

ПОЛІТИЧНІ ІГРИ ЯК ФУТБОЛЬНИЙ МАТЧ
Для того, щоб змалювати картину нинішньої політичної ситуації в Україні та ролі «СИЛИ ЛЮДЕЙ» у політичній грі представник ініціативної групи об’єднання, експерт Інституту політичної освіти з Києва Олександр Солонтай запропонував порівняти політичні партії з футбольними командами: «Деякі футбольні команди перемагають завдяки тому, що в них є «зірка», – розпочав він. – Однак у нашій країні політичні команди перемагають не завдяки талановитим «зіркам», а завдяки тому, що кожен виходить на поле з битою в руках. Народ же не тільки є бездіяльним спостерігачем підступних ігор, народ навіть не може розрізнити команди, адже їхні члени мають однакові цілі та однакові засоби для досягнення перемоги.
Крім цього, гравці прямо під час гри змінюють свої команди. Чи можемо ми змагатися в футболі за прописаними футбольними правилами, якщо для суперників їх не існує? До того ж у нас немає «зірки», яка б все вирішувала. Тому нас запитують, як ми виграємо цей матч? А хто сказав, що ми на таке небезпечне поле взагалі вийдемо?! Хто сказав, що ми не візьмемо своїх уболівальників та не оточимо той стадіон з усіх боків? Чому б не підвести кожного гравця-злодія до відповідальності перед народом? Покажемо відеоряд, як ті гравці діставали кортика з-за поясу, коли змагалися з іншими командами.
А ось коли на полі встановиться порядок, будуть поставлені чіткі правила, під якими усі команди рівні, коли з’явиться справедливе суддівство, в такому чесному поєдинку ми залюбки візьмемо участь. Не слід заганяти себе в стандартну політичну матрицю, в якій зараз перебуває країна. Наша мета – створити іншу систему на основі принципів та цінностей. Народ має встановлювати правила на полі, адже саме для нього й була розпочата гра», – виказав основні положення «СИЛИ ЛЮДЕЙ» Олександр Солонтай.

РЕАЛІЗАЦІЯ ІДЕЇ ВЖЕ РОЗПОЧАЛАСЯ
Виступаючі наголосили, що нині «СИЛА ЛЮДЕЙ» – це ідея для об'єднання однодумців, а не сформована політична партія чи громадська організація. Ідея полягає в тому, щоб створити нову політичну силу, де членам будуть такі принципи та цінності, як гідність, свобода, відповідальність, справедливість, відкритість, дієвість, солідарність, конкурентоспроможність, добробут. А найвищою цінністю буде Людина.
Ініціаторами створення «СИЛИ ЛЮДЕЙ» стали громадські діячі, депутати місцевих рад, представники інтелігенції, малого та середнього бізнесу з усіх регіонів України. На разі вони вирушили Україною в пошуках однодумців.
Презентації ідеї об’єднання вже відбулися в 20 містах України – Києві, Сімферополі, Луцьку, Рівному, Ужгороді, Львові, Чернівцях, Івано-Франківську, Сумах, Хмельницькому, Харкові, Донецьку, Житомирі, Чернігові, Одесі, Тернополі, Кіровограді, Олександрії, Кременчуці та Полтаві. До речі, ці зустрічі не пройшли даремно: «СИЛА ЛЮДЕЙ» знайшла чимало прихильників і тих, хто вирішив вступити до її лав.
Найближчим часом планується створити оргкомітети в містах, районах та областях, а після цього делегати від них зберуться в Києві, щоб заснувати нову політичну силу.
Щодо програми, то її формуватимуть усі майбутні засновники політичної партії. Нині на сайті розміщенні тези для обговорення. Там же всі охочі можуть зареєструватися та поповнити лави об’єднання. Однак членами «СИЛИ ЛЮДЕЙ» не можуть стати особи, які впродовж останніх десяти років були нардепами, президентами, міністрами, губернаторами, генпрокурорами або суддями Конституційного Суду України.
Ще одним важливим моментом, на якому наголосили ініціатори, є фінансова незалежність. В майбутній «СИЛІ» не буде не лише старих політиків, але й жодних олігархів. Планується фінансувати діяльність за рахунок внесків та пожертв, які не мають перевищувати 500 у.о. з людини. Все фінансування буде прозорим, а відповідна інформація з'являтиметься на веб-сайті.
«Ми будуємо не таку країну, де будуть лише багаті або бідні, а таку, в якій основне багатство належатиме середньому класу, тобто добропорядним громадянам. Це інтелігенція, освітяни, науковці, дрібні та середні підприємці, управлінці, представники місцевого самоврядування тощо. Для цього потрібно відмовитися від олігархічної моделі спочатку в політиці, а потім і в економіці», – підсумував адвокат з Чернігівщини Олексій Гончарук.

ХОЧ ЗЗОВНІ ВСЕ ІДЕАЛЬНО, АЛЕ ВІД КРИТИКИ НЕ ВТЕЧЕШ
У багатьох, однак, залишаються сумніви, як довго протягне обезглавлена країна, чи не відбудеться розкол всередині партії через плюралізм думок, який передбачає партія, хто та як буде приймати остаточне рішення та що станеться з думками тих, хто залишиться у меншості.
Також деяких слухачів здивувало, чому губернаторам та народним депутатам брати участь у політиці не можна, а колишнім мерам та депутатам місцевих рад дозволяється адже ж вони також були при владі й мали змогу себе показати.
Інших насторожує те, що деякі члени об’єднання раніше входили до партій «Наша Україна», «Батьківщина» та «Удар». Вони навіть починають натякати про «тушкуватість» об’єднання.
У будь-якому разі поки що це непідтверджені здогадки. Ідея ж, як погоджується більшість, не просто має право на існування, а є бажаною для реалізації.
http://porogy.zp.ua/?page=view&article=5296


90%, 27 голосів

10%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.