Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Великдень у Львові




ВАРРАВА

А як жилось тому Варраві,
Коли навдогоду юрбі
У невситимій злобі
Христа розп’яли у ганьбі,
А потім воскрес Він у славі?
Варраво, як жилось тобі?

Тобі всі злочини простили,
Його ж за правду розп’яли
Високовченії осли,
Шакали суддями були,
І низько роги опустили
Многотерплячії воли.

То ж як жилось тобі, Варраво?
Ти смачно їв? Спокійно спав?
Чи попелом ти посипав
Волосся, коли день згасав,
Як і вставав, — усе криваво?
А, може, спогади писав?

Мовляв, Христос моїм був другом,
Отак усе було і так.
Йому казав я: – Ти дивак!
Даремно не дражни собак!
Життя прожить – не перти плугом.
От і загинув, неборак!

А, може, мав ти знак з небес, –
Той здогад в серце моє проситься, –
Раніш, ніж Діва-мироносиця?
Ось ангел в темряві проноситься
І в двері стукає: – Воскрес!
Варраво, чуєш? Він воскрес!
І прощення тобі приноситься!
Христос Воскрес!
Христос Воскрес!


автор Галина Гордасевич



самодержець смерть

Загальновідома віддповіть генералісімуса перемог за неймовірної кількості жертв власного війська Сталіна-Джугашвіллі на закид, що на фронті дуже великі людські втрати в радянських військах: - Ничего, русские бабы еще нарожают.

У миршавого нащадка цього миршавого деспота новоявленого самодержця смерті Вови Пукіна знайшлось невеличке доповнення до цього висловлення: ...да и не русские тоже!

Російські матері та матері з народів інших національностей, які проживають на території Російської Федерації, коли до вас почнуть масово надсилати труни з вашими синами - знайте, що це зроблено самодержцем смерті, президентом і головнокомандуючим військами Російської федерації вбивцею В.В. Путіним!




самодержець смерть



російське вбиває, бо іншого не знає



воєнщина РФ - це маштабний путінізм

Общеизвестен ответ генералисимуса побед при невероятном огромном количестве жертв собственного войска Сталина-Джугашвилли на упрек, что на фронте очень большие человеческие потери в советских войсках: - Ничего, русские бабы еще нарожают.

У плюгавого потомка этого плюгавого деспота новоявленного самодержца смерти Вовы Пукина нашлось небольшое дополнение к этому высказыванию: ...да и не русские тоже!

Русские матери и матери из народов других национальностей, которые проживают на территории Российской Федерации, когда к вам начнут массово присылать гробы с вашими сыновьями - знайте, что это сделано самодержцем смерти, президентом и главнокомандующим войсками Российской федерации убийцей В.В. Путиным!


96%, 27 голосів

4%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

москальська брехня найбрехливіша

  • 19.04.14, 16:35
Близько 70% громадян України, які проживають на Півдні та Сході країни, не підтримують ідею відокремлення своєї області та приєднання до Росії.
 
Про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) на замовлення ZN.UA 10-15 квітня, опубліковані в тижневику «Дзеркало тижня. Україна» в суботу, 19 квітня.

Згідно з даними, 69,7% респондентів в регіоні проти таких змін. Водночас 15,4% жителів хочуть приєднатися до Росії, 12,5% – вагаються з відповіддю.
Найбільше противників ідеї відокремлення області та приєднання до Росії – в Миколаївській області (85,4%), Херсонській (84,6%) та Дніпропетровській (84,1%). У Харківській області таких респондентів 65,6%, в Донецькій – 52,2%, у Луганській – 51,9%.

Щодо підтримки ідеї приєднання своєї області до Росії найбільше «за» – серед опитаних у Луганській (30,3%), Донецькій (27,5%) та Харківській (16,1%) областях, найменше – у Херсонській (3,5%).

Крім того, 25% жителів південно-східних областей готові вийти на вулицю і підтримати мітинги за приєднання регіону до Росії, за 60,4% байдужих – у Донецькій і 60,8% – у Луганській областях. Водночас у Дніпропетровській області 89,9% опитаних до мітингів із такого приводу за жодних обставин не приєднаються, у Запорізькій цей показник становить 83,3%, у Миколаївській – 89,1%, Одеській – 75,8%, Харківській – 75,7% і Херсонській – 91,1%.

Росія приваблює жителів південного сходу стабільністю економічної ситуації, високими зарплатами і пенсіями, стабільністю влади. Найбільше таких у Донецькій області (41,8%, 39,6% і 37,9% відповідно), Луганській (34,7%, 30,3% та 24,8%).

Опитування проводилося 10-15 квітня 2014 року. Опитано 3232 респондентів у віці від 18 років у 160 населених пунктах восьми регіонів Півдня та Сходу України: Одеської, Миколаївської, Херсонської, Харківської, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької, Донецької областях. У кожному окремому регіоні проведено не менше 400 інтерв’ю. Похибка вибірки не перевищує 0,95%.

комсомольський колаборант заслуговує смерті

  • 19.04.14, 15:04
«Держитесь, мужики! Через 2 месяца - мы в России!», - Тигипко уговаривал СБУ в Луганске18.04.2014 14:14
  41356   62

 

Тарас Лісевич пише:

Светлана Морозова Звонили из Луганска. Приезжал к СБУ Тигипко - выступал, чтоб разошлись. Уехало ТВ - сказал " "Держитесь, мужики! Через 2 месяца - мы в России!" Ну как вам кандидаты в президенты?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Yuriy KenZalo


тупі барани, але не елітні війська

  • 19.04.14, 12:10
Українські десантники-полонені розповіли про російських командирівКілька хвилин тому
Українські десантники-полонені розповіли про російських командирів

Діями озброєних осіб, які незаконно утримували військовослужбовців 25-ї окремої повітряно-десантної бригади ВДВ ЗС України у Слов’янську, керував полковник ГРУ ГШ ЗС Російської Федрації Ігор Стрєлков

Таке свідчення дав один з українських десантників, які були затримані групою озброєних осіб на в’їзді до Краматорську 16 квітня, повідомляє Еспресо.TV .

За його словами, вилучення автоматичної зброї відбувалось під особистим керівництвом Стрєлкова. При цьому офіцер ГРУ РФ схиляв українських військових переходити на бік незаконного озброєного формування, обіцяючи високі зарплати та інші матеріальні вигоди.

Відмовитися від виконання військових обов’язків вимагав і присутній там російський диверсант на прізвисько «Ромашка», який хизувався, що у складі снайперської групи перебував на Майдані Незалежності у Києві під час масових акцій протесту.

СБУ оголосила в розшук громадянина Росії Ігоря Стрєлкова. Щодо нього розпочате кримінальне провадження за фактом організації умисного вбивства та вчинення дій на шкоду суверенітету, територіальній цілісності й недоторканності України, проведення диверсійно-підривної діяльності, а також організації масових заворушень на території східних областей України.

Потрібно створювати партизанські загони

  • 19.04.14, 10:06
АМЕРИКАНСКИЕ АНАЛИТИКИ СПРОГНОЗИРОВАЛИ, КАКИЕ ДЕЙСТВИЯ ПРЕДПРИМЕТ РФ В ОТНОШЕНИИ УКРАИНЫ

Американские аналитики спрогнозировали, какие действия предпримет РФ в отношении УкраиныАналитики американского агентства Stratfor уверены, что в 2014 году США и Россия будут вести борьбу за периферию Европы, но до войны не дойдет.

Об этом они пишут в прогнозе Stratfor о тенденциях 2014: перейдя Днепр Россия дорого заплатит.

По их мнению, помимо Украины в «эту игру будут также вовлечены прибалтийские страны, Молдавия и Грузия».

«Россия будет подавать свой традиционный сигнал о защите русских меньшинств за границей, посылая угрозы странам Балтии, и в то же время, подчеркивая свое влияние на самопровозглашенных территориях Грузии и Молдавии», — считают американцы.

Эксперты Stratfor прогнозируют, что «напряженность будет сохраняться, однако Россия, помня об ограниченности своих возможностей, не станет прибегать к хищническим военным мерам в ближнем зарубежье».

При этом аннексия Крыма была призвана продемонстрировать готовность России прибегнуть к военным мерам для защиты своих интересов.

«Вторжение в восточную Украину, и тем более марш через Днепр в направлении Молдавии — это будет уже перебор, который дорого обойдется русским. И Путин это хорошо понимает», — резюмируют американцы.

hvylya.org

Кияни, будьте пильні!

  • 19.04.14, 09:58
В Киеве заметили подозрительных русских туристов
19 апреля 2014, 09:27.  
На протяжении последних двух дней в Киеве заметили массовый наплыв российских туристов. 

"На номер горячей линии самообороны поступают сообщения об подозрительных россиянах, которые начали массово съезжаться в Киев. Люди активно рассказывают об этом на протяжении последней ночи, - говорит оперативный дежурный Самообороны. - Появляются люди с характерным российским произношением, города не знают, активно меняют российские деньги на украинские. Есть приблизительная цыфра этих "туристов", но мы её не разглашаем. Меры будут предпринимать государственные органы".

Одеты россияне в гражданскую одежду.

"Киевляне сообщают про россиян, которые поселились в столице в районе станций метро Лукьяновская, Сырец и Арсенальная. Они приезжают общественным транспортом небольшими группами по пять-восемь человек. Едут с Черниговщины через Бровары", - сообщает активистка Евромайдана Татьяна Мовчан на своей странице в Фейсбуке.

Об появлении подозрительных "чужаков" просят сообщать в штаб самообороны по номеру: 097 820 68 63.

Вітання з Канади українців з Великоднем

Листи з вітаннями завжди приємно отримувати, особливо від людей, яких дуже і дуже поважаєш. І знаєш про їх значний вплив у своїй спільноті. Не буду аж так однозначно стверджувати, що всі мої матеріали, які я публікую тут у блозі, а потім надсилаю до Канади нашій давній знайомій пані Лесі Щур (донці знаменитого Євгена Храпливого!), - що ці мої матеріали справляють значний вплив на українську канадійську діаспору і потому на їх владу, але мене тішить вже те, що і моя частка є в тому, як активно і однозначно  виступає та діє Уряд Канади проти агресії Російської Федерації щодо України. З усіх світових держав саме Канада найперша виступила проти і однозначно засудила підступне захоплення та подальшу злочинну анексію РФ українського Криму і припинила всю співпрацю з рефами, не зважаючи на власні економічні збитки. Дуже важливий і вагомий приклад іншим світовим державам, які тільки імітують санкції проти РФ, а насправді намагаються зберегти економічні прибутки від торгівлі з рефами, бо пукінська кліка щедра на підкупи і подачки, нещадно грабуючи задля цього населення федерації. Світова історія не раз, а багато раз доводила хибність такого ставлення до міжнародних злочинів і злочинців: хто почав агресію завоювань - той ніколи сам не зупиниться. Агресію Гітлера зупинила світова антигітлерівська коаліція, агресію Сталіна зупинила атомна бомба, а сваволю Пукіна може зупинити тільки глобальна обструкція всього цивілізованого світу. Всього світу! В тому числі і в самій Російській Федерації. Але найперше потрібна спільна одностайна економічна ізоляція РФ від світової економічної співпраці доти, доки не будуть відновлені кордони всіх держав, які постраждали дотепер: Молдові має бути повернуто Придністров'я, Грузії - Абхазія та Північна Осетія, а Україні - Крим. Тільки так! Рефівські війська мають бути виведені всі і без жодних винятків з усіх окупованих та анексованих територій, за потребою введені тимчасово миротворці з інших європейських держав, а тоді разом з світовою спільнотою кожна з країни визначиться щодо внутрішнього управління приналежних виключно їй територій.
Світові санкції проти РФ потрібні не тільки задля порятунку України, але всіх країн, що вже стали жертвою агресора або можуть стати! Питання стоїть руба: або Третя Світова Війна, або упокорення завчасно агресора Пукіна! Не можна тішитись власним благополуччям у своєму домі, коли поряд палають домівки сусідів!

КРАЇНИ  СВІТУ,  БЕРІТЬ  ПРИКЛАД  З  КАНАДИ !   ВСІ  НА  БОРОТЬБУ  З  АГРЕСОРОМ ПУТІНИМ !

Богдан Гордасевич
м. Львів



87%, 20 голосів

0%, 0 голосів

13%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Ми, у стані війни з москалями!

  • 19.04.14, 08:05
СБУ розповіла, як російський полковник вербував українських десантниківП'ятниця, 18 квітня 2014, 20:57

Полковник Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил Росії полковник Ігор Стрєлков керував діями озброєних осіб, які незаконно утримували військовослужбовців 25-ої окремої повітряно-десантної бригади ПДВ Збройних сил України у Слов’янську.

Про це повідомила прес-служба Служби безпеки України, посилаючись на свідчення одного з українських десантників, які були затримані групою озброєних осіб на в’їзді до Краматорська 16 квітня.

За його словами, вилучення автоматичної зброї відбувалось під особистим керівництвом Стрєлкова.

При цьому офіцер ГРУ РФ схиляв українських військових переходити на бік незаконного озброєного формування, обіцяючи високі зарплати та інші матеріальні вигоди.

Відмовитися від виконання військових обов’язків вимагав і присутній там російський диверсант на прізвисько "Ромашка", який хизувався, що у складі снайперської групи перебував на Майдані Незалежності у Києві під час масових акцій протесту.

Як відомо, що росіянина Стрєлкова Україна оголосила у розшук.

Щодо нього розпочато кримінальне провадження за фактом  організації умисного вбивства та вчинення дій на шкоду суверенітету, територіальній  цілісності та недоторканності України, проведення  диверсійно-підривної діяльності, а також організації масових заворушень на території східних областей України.

Українська правда

Шила у мішку не заховаєш

  • 19.04.14, 07:59
СБУ: Российский снайпер подтвердил свое участие в событиях на Майдане
19 апреля 2014 07:47
]
Печать

Российский снайпер подтвердил свое участие в акциях протеста на Майдане Независимости в Киеве. Об этом сообщает пресс-центр Службы безопасности Украины (СБУ).

Ведомство ссылается на слова одного из украинских десантников, который был задержан группой вооруженных лиц на въезде в Краматорск 16 апреля 2014 г. По его словам, украинских военных пытались склонить к переходу на сторону сепаратистов офицеры ГПУ.

"Отказаться от исполнения воинских обязанностей требовал и присутствовавший там русский диверсант по прозвищу "Ромашка", который хвастался, что в составе снайперской группы находился на Майдане Независимости в Киеве во время массовых акций протеста", - говорится в сообщении.

РБК-Украина